- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
válasz
#33253120 #19558 üzenetére
Még semmi sincs veszve, mert a régi vinyó egy az egyben itt van, legfeljebb még gparteddel csinálok egy pici boot partíciót is az újra, és átviszem azt is.
Köszönöm a tanácsot!
ui.: utóbbi időben 4-5 grub-recovery-t csináltam ilyen olyan okkal, szóval már vakon is megy
-
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
#33253120 #17617 üzenetére
Előbb-utóbb néhány kivétellel mind eljutunk ide.
Nem messze a negyventől, két kisgyerekkel már hasznosabban is el tudom tölteni azt az időt, amikor nem dolgozom, mint a rendszerbabrálás. Szerencsére a Linux már eljutott oda, hogy ha nem akarok turkálni a rendszer mélyén, akkor általában nem is kell.
A párom, az öcsém, illetve több ismerősöm is vígan elvan az Ubuntuval (a sokak által szidott, de egyébként teljesen jól használható Unity felületen), gyakorlatilag nulla hozzáértéssel (hozzáteszem sokkal jobban a Winhez sem értettek, ami elől átültek). Nekik is csak egy dolog számít: egy alapvetően tetszetős felületen meg tudják oldani a problémáikat. Nos, jó egy év után úgy fest, hogy meg tudják.
Ettől függetlenül a systemback hasznos cucc.
-
válasz
#33253120 #17615 üzenetére
Attól még ugyanúgy érdemes lehet pár dolgot beállítani, hiszem a normál telepítés semmivel sem ad többet mintha a Systemback segítségével végeznél egy rendszertelepítést vagy -másolást (ez inkább fordítva igaz). De legalább annyival hátrább lettél, hogy mindent telepíthetsz és állíthatsz be megint. Ez valóban elősegíti azt, hogy a lehető leghamarabb produktívvá váljon a gép...
-
_Dumber_
őstag
válasz
#33253120 #17607 üzenetére
Ha az fstba-ban UUID-vel volt megadva a partíció (99%, hogy így volt), akkor az biztos, hogy át kell írnod.
Swap: mit hallottál róla??
Hibernáláshoz kötelező a swap, nagy RAM igényhez (videovágás, képszerkesztés, virtuális gép futtatás) ajánlott. Persze függ a ram mérettétől.
Ha kell létre lehet hozni fileban is a swap-ot utólag. -
stopperos
senior tag
válasz
#33253120 #16484 üzenetére
De a grub nem fog elindulni, mert az a linuxos partíción van a /boot. Az MBR-be csak nagyon kevés dolog van beégetve, és az nem lesz elég semmihez sem, és ott fog állni egy nem boot-oló géppel. Csak xp alól tudja helyreállítani az xp saját bootloader-ét, hogy felülírja az MBR-t.
-
törölt tag
válasz
#33253120 #16169 üzenetére
Megoldva. Ez nekem pont megfelel.
http://www.unifiedremote.com/ -
Foose
addikt
válasz
#33253120 #15949 üzenetére
Mondtam,mindent megcsináltam
Ezt is. És mégis ott voltak a cuccok.
Ezért nem értem. Most épp feltoltam a 14.04-et,mindjárt meglátom hogy mi van.
Viszont más,mindent úgy csatoltam hogy kell,(mellékelt képek alant) és feltoltam a 14.04-es Xubit,de mégis ilyen kinézettel indult az egész. (második kép) de miért???
-
Foose
addikt
válasz
#33253120 #15943 üzenetére
Ez szerintem rendben van,,mert a home-ot le tudom választani ha kell. De ettől függetlenül még mindig szabadulni szeretnék a kde vackoktól,de nem tudom miért,nem tudok. Az alkalmazások között ott van minden. autoremove, előtte kubuntu-desktop remove,minden megvolt. És mégis
Megnézem amit írtál. Köszönöm.
Hű,az sdb1 vajon miért error?
/dev/sdb1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
/dev/sdb6 on /home type ext4 (rw)
gvfs-fuse-daemon on /home/sirdannyl/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=sirdannyl)
/dev/sdc1 on /media/DBC2-440B type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest