- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
válasz
Aethelstone #14951 üzenetére
Adott egy állomány, benne felhasználónevekkel, és 5 percenként azoknak akik aktívak küldenék egy üzenetet(ami egy másik állományban van).
Azért szeretném awk-val csinálni mert annak akinek már küldtem egyszer üzenetet nem szeretnék küldeni egy második üzenetet, csak azoknak akik azóta bejelentkeztek. -
theiron320
aktív tag
válasz
sh4d0w #14916 üzenetére
Igen pont ezért nem írtam részleteket, hogy ne higgyétek azt, hogy a házimat akarom megcsinálni. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogyan kell felügyelő programot írni mivel kurzuson erről nem hallottam semmit( ha hiszed ha nem). Szóval köszönöm, hogy egyből leendő diplomás munkanélkülinek "neveztél", nem mondom nagyon jól esett. Azt hittem, hogy van rá külön "parancs", és csak én nem találom ezért kérdeztem, szó sem volt arról, hogy egy programot akarok megíratni elejétől végéig. Amit eddig elképzeltem:
A program végtelen ciklusban fog futni, időzítve pedig sleep-el lesz. A programot pedig beteszem, hogy háttérben fusson.
Illetve egy másik kérdés. Awk-n belül van erre lehetőség?
system( "id @user;" valtozo"=$?" );
Sajnos így nem megy. Azt szeretném elérni, hogy átadjam az utolsó végrehajtott parancs eredményét (amit a systemen belül hajtok végre) egy awk beli változónak(valtozo). -
theiron320
aktív tag
Sziasztok! Shell scriptben felügyelő programot, hogyan tudnák írni?
-
theiron320
aktív tag
Aethelstone
Decepticon
colomb2
Köszönöm szépen -
theiron320
aktív tag
Üdv.Egy olyan parancsra lenne szükségem ami kap egy felhasználónevet, kilistázza a felhasználó belépéseit és a kimenetéből megállapíthatom, hogy melyik nap volt a legtöbbet bejelentkezve. Ha valakinek van valami ötlete szívesen venném
-
theiron320
aktív tag
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy terminálban van-e valami ahhoz hasonló parancs ami egy szerveren kilistázza mindenkinek az összes belépését, dátumokkal + melyik gépről lépett fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Renault, Dacia topik
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Fotók, videók mobillal
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged