- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
& (#21232) stopperos
Értem, köszi! Engem most nem érint, de szembekerülhetek ilyesmivel, ha valakinek ilyesmire lenne szüksége, utóbbi időben a Mint miatt kezdek visszafejlődni, emiatt is tettem fel a Debian 8- at.
El lehetne ezzel szórakozni akkor, mert a swappiness- t meg lehet állítani.
-
Köszi!
másfél év Linuxozás alatt ennyi már ragadt rám Egyébként nem véletlenül tettem fel így a kérdést.
Régebben volt ennek adekvát jellegéről valamelyik topikon egy vitánk.
SSD- n fut a Linux, így használom régóta a tmpfs- t, szerintem fórumtársunknak nem tiszta ez annyira.
Egyébként a tmpfs használja a swap- ot, ha megtelik? Itt mint ha ezt írná az ember.Valóban érdekelt, hogy mire akarja használni fórumtárs a tmpfs- t, böngészés gyorsításra is más megoldás kell például.
-
Így fogok tenni. Gondolom nem csak a kernel az, ami besegít a jobb teljesítményben, hanem egy rakás csomag, amit nem mindenképp frissítenek az új LTS buildben. Elsőre Xubuntu-t próbálok a jobb akksiidő érdekében, ha sikerül megbarátkozni az xfce-vel, akkor marad.
Amúgy biztonsági megoldásokat mit használtok? Régen linuxoztam már, akkoriban max egy tűzfalfélét tettünk ubuntura, azóta sokat változott a világ...
Elsőre ezeket gondoltam:
UFW tűzfal
Avast (vagy egyéb?) vírusirtó
A böngészőkben (FF & Opera) adblock, scriptblock
SELinux(?) -
Ez egy cseles kérdés. A desktopomon, mikor teljesen áttértem winről ott is, 12.04 LTS volt, erről nem váltottam, időm se volt, a 11.10 után kicsit el is bizonytalanodtam, és sok fícsör sem volt. Így, itt LTS->LTS volt. Most már itt is megyek normál vonalon, pedig furcsa most is, hogy ha rámegyek a download honlapra az ubuntu.com-on az LTS ugrik fel nagyban (Recommended for most users.), alatta kisebb a normál. Régen nem így volt. Ez a főgépem, napi szinten használom, különösebb probléma nélkül. A napokban másoltam át SSD-re, tettem át UEFI-re. Minden megoldható volt, reinstall nélkül.
Nekem az egy rémálom lenne, nem is értem, hogy ki az aki önként, akár wint, akár linuxot <12 hónaponként újrateszi cleaninstallal.
Előtte a netbookomon volt napi szinten Desktopként Ubuntu, ott frissítettem minden normálra, sok gondom nem volt, csak a 11.10. Ott sem a Unity, hanem az, hogy a Gnome Classic sem volt használható rendesen helyette (főleg grafikai hibák miatt volt ocsmány...)
Először benéztem ide, hátha valaki már felrakta, és van valami infója...aztán rájöttem, hogy teljesen mindegy, mert valószínűleg az itt megforduló aktívabb emberek közül nekem van a ~legtöbb Ubuntu tapasztalatom.
Emellett viszont van pár home server, vagy általam felügyelt gép, amin mindig LTS van, ésszerű okokból.
@t72killer: Az LTS következő köztes kiadásában benne lesz ez a kernel.
-
Emiatt most elbizonytalanodtam, hogy LTS vagy 15.04 legyen. A noti, amire menne Broadwell + Nvidia grafikás cucc, valszleg az igp-t is használnám alkalmasint. A fő cél továbbra is az akksiidő (->irány a xubuntu verzió), de gondolom a jobb hardverkihasználtság ebben is segít.
-
-
NTFS- t jól kezeli az Ubi, akkor nem kell a ntfs-3g.
Ezt írtam tegnap.
Azért is javasoltam, hogy rakja fel a fórumtársunk, mert akkor visszajelezte volna, hogy már fent van. Azért teljesen nem voltam biztos benne, mert egy hetes Linuxos koromban használtam Win7 mellett Debiant NTFS tárolóval, no arra fel kellett szenvedni, de én is úgy tudtam, hogy az Ubi alapúakon fenn van már, de már az elején átalakítottam én is a tárolómat ext4- re, igaz én sem éreztem konkrét lassulást miatta, de nem is volt mihez viszonyítanom.
(#21007) hcl Egyet értek veled, de egy ismeretlen hibát csak úgy tudunk feltárni, ha minden lehetőséget sorra veszünk. Fenti váltásokat viszont nem saját ötleteim alapján csináltam kezdő Linuxosként, hanem hosszasan utána olvastam. Ha nincs Winnel közös használatú meghajtó, akkor ext4 kell, nem NTFS, ez nekem evidencia.
(#21008) Skilly
A boot az lehet, hogy azert van, mert automatikusan csatolja az ntfs particiot.
Ezt neked kellett beállítanod, telepített rendszer ezt magától nem teszi szerintem.
Ha viszont most jól fut, akkor egyelőre ne nyúlj bele a rendszerbe, kivéve az NTFS/EXT4 váltást, ha meg tudod valósítani, 2 TB- on gondolom nem nagy gond Gparteddel.Amugy nem jol telepitettem az Ubit?
Egy sima egyszeru telepitest csinaltam
Ezt nem tudhatjuk, sokféleképpen lehet telepíteni egyébként, ha csak a partícionálás előtti részre gondolunk, a legjobb a valami más telepítési opció, más néven a kézi partícionálás/telepítés.GPT particio? UEFI?
Ezeket nem próbáltam még, mert ha nincs rá konkrétan szükség, akkor feleslegesen bonyolítja a telepítést. Mire nem elég a jól bevált MBR partíció? Nem Win8 volt fenn nálad sem, mert akkor logikus lenne az előbbi páros.
Erdemes ujra telepiteni mas modszerrel? Nem tudom, ha működik jól akkor nem, de ha egyszer erre szánod magad, akkor MBR partícionálást válaszd, ott csak arra kell figyelni, hogy 4 elsődleges partíció lehet egy meghajtón, de kiterjesztettel lehet elég sok logikai.
Persze, hogy kezdő vagy, de ezért is van/nak ez a topik/ok, hogy megoldjuk a témába vágó problémákat.
(#21009) Skilly
Ha engem kérdezel:
Linux Mint Cinnamon v KDE
Megértem az Unityvel szembeni ellenérzésed.
Fenti cikkhez még itt a friss felhasználói kézikönyv is. nemsoká felkerül a MINT topik Összefoglalóba is. -
Azért csak nem bírtam ki, csak megemlítem, hogy amikor pendrive- ról Linux futtatása szóba kerül, sosem beszél senki arról, ami itt a képen fog látszani, ha valaki jobban megnézi!
Kis mintavétellel csináltam ugyan, de pen és pen között azért van különbség, az pedig nagyon nem mindegy, hogy usb 2 v. usb 3 kapcsolat gép és pen között!
Az viszont egyértelmű, hogy a pendrive az nem SSD, nem tartós oprendszer futtatására van tervezve és el is használódik hamar. Amire te használod arra jó megoldás, bár ez lenne az ideális, de saját gépen célszerűbb az erre tervezett meghajtókat használni.
Ha szóba kerül a perzisztens telepítés, mindenképpen érdemes megemlíteni az előbbieket, mint ahogy ez általában meg is történik!
(#20567) szundybence
Ha belegondolsz, teljesen felesleges az 5 év és a 9 hónap közötti támogatási intervallum. Aki a Non- LTS- t választja, az úgyis jóval hamarabb ki akarja majd próbálni a legújabbat, minek pazarolni akkor a fejlesztői forrásokat! -
-
Azért amögé nagyon sok melót kellett volna tenni még... Úgy lehet nagyot tarolni, ha elérhetővé teszed sok telefonra a rendszert, mert különben miért pont a tiédet venné meg? Az Apple-nek ez csak a neve miatt megy, semmi más miatt. A Samsungot meg nem mostanában fogják az Apple-vel egy szinten hype-olni.
Remélem, hogy lesz majd igazi ubis teleon emberi áron, mert mostanában, ha esetleg nem lenne telefonom, a realitás nekem is egy Cyanogenmod-os régbbi csúcsmodell lenne. -
Fritz Teufel
addikt
Pontosan! Jelenleg az Ubuntu sem mutat többet... némely kínai vezető gyártó szintén saját rendszer fejlesztésén dolgozik. Az Ubuntu nagysága a beígért és meg nem valósított képességekben rejlett volna. Mindegy, biztosan ki kell forrnia, én csak reménykedem, hogy a költségvetésük elbír a rögös úttal. Egyszerűbb lett volna egy nagyot dobni, mint amikor megjelent az Apple iPhone vagy a HTC Touch...
-
Fritz Teufel
addikt
Én is remélem, hogy sikeres lesz, bár személy szerint egy fillért nem adnék érte. Ez a készülék, ezzel a tudással, minőséggel, még csak képbe sem kerülhet.
Éppen az elmúlt hetekben cseréltem le a jó öreg Galaxy SII készülékemet a szellemi utódjára. Ezen az Android csak úgy hasít (gyakorlatilag röccenés nélküli még belakás után is) az összeszerelés minősége meg példa nélküli. Az anyaghasználat meg megint csak követendő mint dizájn mind minőség tekintetében. A Galaxy Alpháról beszélek egyébként. A Galaxy S5 illetve az iPhone S6 volt az ellenfél, de mindegyiket kézbe véve és kipróbálva ez a holmi utcahosszal győzött.Egyszerűen nem látom, hogy az Ubuntu miben hoz újat a korábbiakhoz képest. Ráadásul ez valami referencia modellnek is felfogható és úgy látom akadozik szépen :s Az egyik legfontosabb feature lett volna az ami te is említettél, erre az kimarad
-
-
joecontra
addikt
Köszönöm.
Telepítettem és ez alapján beállítottam.
Holnap beszámolok, hogy megoldotta-e mert két reboot között nem reprodukálódik a jelenség.Üdv,
J -
-
whbear
senior tag
Kb 3 hete használom, semmi gondom nincs vele, talán kicsit még gyorsabb is mint az ext4. Féltem tőle, mert mikor annak idején Neptune OS alatt btrfs - t választottam akkor instabil volt az egész rendszer. Viszont a Fedora az Fedora! Tökéletes. (Azért nem szakítottam az Arch - al, egy régi gépen telepítgetem ha van időm.)
-
whbear
senior tag
Tudom. Azért írtam hogy pendrive és boot. A boot partícióról csak olvas ezért teljesen fölösleges naplózni. De ez nem vitatéma, mert mindenki úgy használja ahogy neki tetszik. Linux Freedom! Én pl. Fedora alatt btrfs - t használok minden partíción. Tudod, Fedorás lettem ☺
-
Természetesen a Systemback alkalmas a feladatra. A rendszermásolás funkciót és a célpartíciókat kiválasztva automatikusan végrehajtható a feladat úgy, hogy aztán el is induljon az átmásolt rendszer. Persze pár dolgot esetleg érdemes lehet az SSD miatt beállítani, bár nem feltétlen szükséges.
-
N0zer0
senior tag
Oldalsávot lehet KDE-re is csinálni, meg dokkot is.
Az integrált menüsor az ablak címsorába dologra nem emlékszem, csak arra, hogy a képernyő legtetején volt a tálcán a menüsor, amivel engem a világból ki lehetett kergetni, sose találtam a menüket, de más is szóvá tette, úgyhogy ezt ki is vették a 14.04-től kezdve. Meg az is nagy buziság, hogy az ablakgombok bal oldalon vannak, persze áthekkelhető, de külön progit kell hozzá beszerezni, amit csesztek alapból beletenni a rendszerbe, aztán a felhasználó keresgesse mindenféle fórumokon eldugva. Sok teázgató angol f*szk4l4p trenddizájner ott a Canonicalnél, lövetném bele az összeset a legközelebbi folyóba.
Meg azért nézzük már meg, hogy Unityre milyen gáz témák vannak, ilyen Ambience szintű ocsmányságok, míg KDE-re milyen szépek. Hol van Unity alatt aktív sarok, vetett árnyék, teljes Aero-hatás? Hol van rendes Start Menü-szerűség, amiben mindenféle gépelgetés nélkül kényelmesen lehet kattintással indítani bármelyik alkalmazást? Hol lehet rendesen testre szabni a kinézetet, külön hackprogram és extra gányolás nélkül? Akinek a Unity kell, az meg is érdemli. Ráadásul, ha valami pehelysúlyú felület lenne, arra azt mondanám, hogy valamit valamiért, de a KDE-vel vetekszik ilyen téren, csak tudnám, hogy mire fel. Egy normálisan megtémázott Openbox vagy LXDE felület is normálisabban néz ki, használhatóbb, na meg 10-ed annyit sem eszik.
Tényleg nem akarom bántani a Unityt, de a Win8.x/Metro/ModernUI felület után a legszarabb, amit valaha csináltak. Nem az, hogy nem tetszik, hanem szemrángatóan idegesítő, és 0 értéket látok benne. Az awesome, Xfce, GNOME 3 sem tetszik személy szerint, de legalább használható, azokról el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik, mert nem egyforma az ízlésünk, de hogy a Unityn mit lehet enni, azt soha nem fogom megérteni. Nekem olyan ez, mint a technó, azt sem értettem, hogy órákon át csak a tucc-tucc-bumm-bumm-böff-böff megy benne a végtelen monotonságig, és az emberek annyira odavoltak érte évtizedekig, mert még egy Balázs Pali vagy Lagzi Lajcsi simán nem tetszik, de azoknál még azt mondom, hogy jó, valakinek biztosan tetszik.
Egyébként meg meg lehet nézni, hogy a Linux userök hány százaléka használ Unityt. Elképesztően alacsony szám. Meg az is szép mutató, hogy mikor bevezették, akkor milyen sok ember reklamált, és rengetegen elhagyták az Ubuntut, akkor kezdett feljönni a Linux Mint. Persze, vannak azért olyanok is, akiket megragad a Unity Mac-es feelingje, de nincsenek valami sokan, meg egy KDE sokkal jobban Mac-esíthető, ha valaki arra indul be.
-
mAtThEw0319
senior tag
Köszi a részletes leírást, de már kipróbáltam win32diskimager-el és avval se akart elindulni a telepítő.. később vissza fogok térni még rá. Amúgy meg inkább az ubuntut fogom majd ebbe a leírásba "behelyezni" mert az jobban bejön vagy egy Xubuntut.
Amúgy ránéztél a netbookra amit belinkeltem?! Szerinted mivel lehet a gond, hogy kifagy az ubuntu és a xubuntu és a mint is telepítés befejezése után, mikor rányomok az újraindításra?? -
-
+lionhearted
Igazatok van, félreérthető voltam, másrészt a HDD topicban logikus, hogy az fog kiderülni, hogy home usernak nagyon jó a Black (10-ből 9-en tényleg azt javallják meg a SSD+HDD kombót is persze). Ezt leüthettétek volna, SSD topicban meg mindenre az SSD jó természetesen.
Nincs különösebben szükségem SSD- re, de régóta furdal a kíváncsiság és most ez az Intel 520 120 GB nagyon jó vétel.
lionhearted
Ez viszont tényleg új, hogy a Black2 csak win-only.Tudtam, hogy mi az SSHD, Kapitánynak az van, mesélt róla.
Csak a poen kedvéért kérdem, milyen az a (mesterséges?) alulműveltség? Ilyen van? Ha alulművelt vagyok, akkor ez van, de ez inkább természet adta dolog, mint mesterséges!Ne fogalmazz ilyen árnyaltan, mert azt nem biztos, hogy értem, írd egyszerűen, hogy sötét vagyok! No, azt megértem könnyen még én is.
-
N0zer0
senior tag
Jó, de neked ilyen gyurma SSD-d van, amiért csak gyurmavalutát adtál, és olcsóbbra kijöttél
Egyébként meg nekem nincs SSD-m, de amint lesz gépbővítésre zsém, azt fogok venni, mert sokkal jobban megdobja a gép mindennapos használati sebességét, mint akármi más (erősebb proci, több RAM, erősebb videokártya, nagyobb HDD több cache-sel). Egy HDD ma már soha nem jobb vétel az SSD-nél.
-
de én ubuntut használok, csak KDE-vel.
(egyébként van különbség eközött és a „normál” Kubuntu között?)
balazs95@amd64:~$ sudo apt-get install kdegraphics-svgpart kdegraphics-thumbnailers kdemultimedia-ffmpegthumbs kdemultimedia-mplayerthumbs kdesdk-thumbnailers icoutils
[sudo] password for balazs95:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: kdegraphics-svgpart
E: Ez a csomag nem található: kdemultimedia-ffmpegthumbs
E: Ez a csomag nem található: kdemultimedia-mplayerthumbs
balazs95@amd64:~$ -
-
-
-
-
-
-
mAtThEw0319
senior tag
Erre gondoltál ami a hivatalos weboldalon írnak? "VirtualBox 4.3.14 Oracle VM VirtualBox Extension Pack" Erre gondoltam mikor írtam, hogy fent van az Extension Pack.. és a usb 2.0 -nál van pipa.
Plusz nálad a kipipálás az ugyan azt jelenti mint a bepipálást? Szóval legyen ott pipa vagy ne?
Én úgy értelmeztem, hogy legyen.
-
Ez esetben sorry, azt hittem elég hozzá egy picit eltolni az első partíciót, de ezekszerint biztosabb a külön partísön. Bár a GPT-nél annyira nem para.
@N0zer0: Nem tart meg "régi" fájlokat, maximum a régi kerneleket, így abból van mit törölni, és sokat is szoktak "enni". Hogy a játékok hova mennek, azt nem tudom, a Steam a home-ba telepít. Huhh, texlive-full, az kemény.
-
N0zer0
senior tag
Nem, épp ellenkezőleg, inkább azoknál, akiknek tetszik az avatarja. Én is csak egyszer cseréltem le, de ez sem tetszik, jobb viszont még nincs.
Méretezés ügyben pedig a ráhagyás híve leszek mindig is. Azt is vegyétek figyelembe, hogy egy Ubuntu/Mint és ahhoz hasonló disztrónak mindig is több hely kellett, mint egy Arch/Gentoo típusú minimállegónak, amire tényleg csak azt teszel fel, amit te akarsz, nem lesz mellette sallang. Sokkal rosszabb véglet az, hogy ha 0 a helypocsékolás, de mégis túlzottan megtelik a root. Mindegy, 30GB elég lehet elsőre, csak gondoltam leírom a másik szemszöget is.
-
N0zer0
senior tag
Nem, Gyurmafigura kivételes misztikum, ő még kéz nélkül is linuxozik, sőt Archozik, és 3,5TB-os tárat úgy tölt meg, hogy a jogvédőktől sem fél (mikor én 1,6TB-nál meg fosok a torrentezés miatt). Én úgy általában mondtam, és talán rosszul fogalmaztam. Nem a felhasználó komolyságát minősíti, hanem inkább ha komolyan GONDOLJA, kizárólagos rendszernek tervezi használni, és biztosra akar menni, akkor nem árthat az 50GB sem, mert azért a root partíció is hízhat, egy csomó minden települ a /bin-be és főleg a /usr-be, aztán a 30GB gyorsabban betelhet, mint az 50. Nem azt mondom, hogy garantáltan mindenkinél be fog telni, de nem szabad úgy járni, ahogy Kapus Vili bácsi a 640KB-tal.
Most őszintén, a kérdezőnek 1TB-os HDD-n most mit számítana a 30 vs 50GB? Mondjuk a 100GB tényleg elég brutális, amit eredetileg neki szánt, de szerintem még az sem olyan lehetetlenül nagy pocsékolás ekkora lemezméretnél. Az az +50GB a gyakorlatban meg sem érződik, ekkora lemeznél nem áll elő az a helyzet, mikor a végén hiányozni fog az adatpartíciót, mert annyira betelik. Főleg, hogy egy kezdő az első rendszerére sokkal több mindent fel fog telepíteni a kísérletezés miatt, mert még nem állt össze neki az alkalmazáspalettája, sok mindent kénytelen bepróbálni.
Tudom, én a szigorúan néző avataros kolléga jóvoltában be lettem állítva hozzá nem értő hülyének, de pl. most nálam a root hozzávetőlegesen 25GB-tot foglal (tényleg nagyon hozzávetőleges commanderös mérés, mert vészmegoldás miatt minden egyben van, a root, a home és az egyéb adatok, meg 5%-ot elrejt a rendszer is), és az előző rendszeremen volt 40 közelében is, mikor sok szar volt telepítve, igaz egyik sem Arch volt. Kalkulálni kell azzal is, hogy nem árt, ha 20% szabad hely marad, úgy kevésbé töredezik a történet (a te 30GB-os korlátod mellett nekem most már csak 16,6% maradna, ami még mindig bőven elmenne, de még hízni fog nálam a történet, és könnyen neccessé válhat). Ma már végleg vége azoknak az időknek, mikor ilyen 10GB-os tételeken összeszorított fogakkal kellett spórolni.
-
Így már értelek. Kicsit megnyugtató, amit írsz, már épp fel akartam volna hagyni ezzel a stílussal.
mzx cimbora kemény eset, vagy bugyuta poenokkal szórakoztatvagy pedig durván besértődik, de mindkét esetben érdekes fogalmakat kreál, az biztos!
kedvencem a (I)segítőkészséggel való visszaélés(/I), mai napig tötöm a fejem, miként valósíthattam meg ezt itt a fórumon!?(#16831) bwooster
Igazad van, le is zárult már nagyrészt, de lehet, hogy teljesen.
Egy kicsit győzikeshowt utáló feelinges, de érthető haragod.
-
Most teszem majd fel Kapitány kedvencét! Bár egykutya mindkettő, MINT- et több mint fél éve használok Cinnamonnal persze és soha semmi bajom nem volt vele.
(#16783) lionhearted
Biztosan igazad van, kösz a kolléga nevében!Ez a helikopteres tetszik.
Tényleg nem szép dolog mások érzékeny pontára böködni!
Kösz, tudom, hogy van MINT topic, de ott nem történik semmi, talán nincsenek hibák olyan sűrűn, mint Ubuntun, azért kihalt! Megnyugod6sz, most egy darabig kerülöm az Ubis topicot.Csak a Chakra jön nemsoká!
-
bodiiren
csendes tag
Pulseaudio vs Alsa. Utánaolvastam. Mindkettő egy komlpett rendszer, ami sok ágon kapcsolódik az oprendszer más részeihez. Elmélyült szakértelem kellene az átállításához. Ez nekem nincsen meg és nem is törekszem rá, hogy meglegyen. Felhasználó vagyok, nem programozó. Ráadásul azt is olvasom, hogy nem véletlenül használja az Ubuntu disztribúció az egyiket és nem a másikat. Azzal ugyanis sokkal több a gond. Összefoglalva: ez bizony egy buta tipp volt.
Inkább azt szeretném kérni tőletek, hogy próbáljátok már ki a saját rendszereteken, hogy ott is fennáll-e a gond. És persze a 14.04-esen, mert az elődjein nekem ez a gond nem volt. Ráadásnak Xubuntut használok, bár nem hiszem, hogy ebből fakad a hiba, de még ez is lehet. Szóval egy próbát kérek tőletek, nem pedig buta ötleteket. Köszönöm előre is!
-
Sleed
aktív tag
egyik sem működik
ott válaszoltamszerk: az egyik mégis, bocsánat
-
N0zer0
senior tag
Nem, akkor nem lenne, de azért tesznek közötte különbséget, mert elvileg nem kéne átkerülnie a bugnak. Megint más, hogy a gyakorlatban mégis bele szokott kerülni. Ez a hosszú í-s incidens már nem az első. Pl. volt egy olyan bug is, hogy bizonyos oldalakon chrashelt a Chrome, na az is benne volt az akkori stable verzióban.
Már 3-4 éve használok Firefox alfát és majd 2 éve Chrome bétát, és semmi gond nincs velük a végleges verzióhoz képest. Ami kevés baj volt velük (pl. hibás frissítés FF alfánál), annyi volt a stable verzióval is (pl. Firefox stable-ből is jött ki hibás frissítés, amit vissza is vontak). Nem kell félni attól, hogy ha egy program nem végleges verzió, főleg, ha böngészőről, vagy lejátszóról van szó. A bugmentességre úgyse garancia a verzió milyensége.
-
N0zer0
senior tag
Na, most rinyált a Frissítéskezelő, hogy új verziója jött ki ennek az Alumíniumnak, vagy minek, a 36-os. Az í-s bugot viszont csesztek kijavítani benne.
Még szerencse, hogy FF alfát (Aurora) használok. A Chrome csak tesztelésre van fent, meg arra az esetre, ha rókakoma nem birkózna meg valamelyik oldallal.
-
Aethelstone
addikt
A Chromium az alapja a Chrome-nak. De a Chromium-ból hiányzik több Google specifikus dolog is: Google branding (név. logó), az auto-update mechanizmus, a felhasználás követés, illetve ha jól emlékszem opcióként kikapcsolható benne a statisztika küldés és nincs beleépítve az Adobe Flash Player sem.
Tehát lényegében ugyanaz. A szopó részek nincsenek a chromiumban.
-
Foose
addikt
Mi??? Ergo húzzam megint fel a xubuntut?? Közben valami nem stimm,kijelentkezés után bejelentkezéskor ugye lehet felületet váltani. Miért van nekem ott xfce munkafelület is?? Az alatt meg Xubuntu felület. Valami nem kerek. És azt is tudom indítani külön. De most akkor még mindig nem tudom,mit csináljak
Ha synapticban beírom a telepített fülön a keresőbe hogy KDE,akkor felhoz néhány dolgot. Ezt is miért? Maradt fent cucc belőle? Ezeket pucoljam onnan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Formula-1
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest