- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodiiren
csendes tag
Ne dühöngjetek már szakik! Nem eszik olyan fagyosan a kását!
-
bodiiren
csendes tag
Pulseaudio vs Alsa. Utánaolvastam. Mindkettő egy komlpett rendszer, ami sok ágon kapcsolódik az oprendszer más részeihez. Elmélyült szakértelem kellene az átállításához. Ez nekem nincsen meg és nem is törekszem rá, hogy meglegyen. Felhasználó vagyok, nem programozó. Ráadásul azt is olvasom, hogy nem véletlenül használja az Ubuntu disztribúció az egyiket és nem a másikat. Azzal ugyanis sokkal több a gond. Összefoglalva: ez bizony egy buta tipp volt.
Inkább azt szeretném kérni tőletek, hogy próbáljátok már ki a saját rendszereteken, hogy ott is fennáll-e a gond. És persze a 14.04-esen, mert az elődjein nekem ez a gond nem volt. Ráadásnak Xubuntut használok, bár nem hiszem, hogy ebből fakad a hiba, de még ez is lehet. Szóval egy próbát kérek tőletek, nem pedig buta ötleteket. Köszönöm előre is!
-
bodiiren
csendes tag
válasz
N0zer0 #16728 üzenetére
Ha lejátszás közben az idővonalon máshová bökök, akkor vagy van hangja, vagy nincs. Ha nincs és megint kicsit arrébb bökök, akkor meg már van (vagy nincs akkor se, ha 10X bökök, véletlenszerű a dolog). Szóval nem kell a pulseaudio restart, mert van hang, csak nem mindig. De ha van és nem nyúlok hozzá, akkor végig van hang. Hát nem tudom érthető voltam-e.
Egy hangkártya van a gépben, az alaplapi. És minden jó egyébként, csak ez az egy hang-probléma van összesen. De ez eléggé zavaró tud lenni. Egyébként a hangerőszabályzó lejátszás fülén vagy ugrál a kék csík, vagy nem. Mást onnan nem lehet kiokoskodni.
-
bodiiren
csendes tag
válasz
N0zer0 #16720 üzenetére
Tehát te arra gondolsz, hogy az Ubuntu gyári hangerőszabályzója a rossz? De hát a korábbi Ubuntu verziókban is ez volt és ott semmi gond nem volt vele. Más alkalmazásnál itt sincs. Sőt, csak HD-videóknál van ez a hiba-jelenség. Normál videóknál nincsen. Szóval szerintem nem jó helyen kaparászol, de azért persze este majd kipróbálom amit mondtál.
-
bodiiren
csendes tag
Szevasztok szakik!
A XUBUNTU 14.04-ben a HD-videók lejátszásakor néha nincsen hang. Ha az idővonalon tovább kattintok, akkor van. Illetve lehet, hogy nincs. Teljesen rapszodikus. Mindent felraktam, amit korábban is. És minden lejátszó ezt csinálja. Ebből azt gyanítom, hogy valami rendszerhiba lehet. Tudtok rá gyógyírt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged