- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez igaz, viszont, ha nem azon a meghajtón van, ahol a Linux is, akkor kár keresgélni.
Amúgy nem árthat az újratelepítés, ez is igaz, fenti esetben meg kifejezetten szükséges lesz! Ha például le lett törölve a Win partícióval, akkor még reboot előtt még lehetne telepíteni, utána már csak Live Linux segít.
Minden leírásban kiemelik, hogy hová kell telepíteni a grubot, nem hiszem, hogy máshová került volna.
(#24494) Foose Volt reboot? Indult a Linux?
-
Az én negyedévnyi Linuxos tapasztalatommal!
Jó pár disztrót ki kell még próbálnom, nem valószinű, hogy tudnék jobbat csinálni.Ám az 5let tetszik, köszi!
ubyegOnS lesz, mert a 2- es az csak kényszerűségből van odabiggyesztve most!(#15692) csiben1
sudo apt-get remove csomagnév
vagy a Synapticban -
Foose
addikt
Úgy értem,hogy mint lentebb írtam is,most "137GB fájlrendszer" néven van a gépen.
Oké,azt szeretném én is,de azt most hogy tudom oda csatolni? Mert a rendszer telepítésekor szerintem azzal a partícióval nem foglalkoztam hová csatolja,ezért lett ez az eredmény
Most mivel csináljam meg,hogy a sdb6 home-ként legyen csatolva a rendszerhez?
-
-
mzx
senior tag
Köszönöm nektek h segítetek.
Ám a további kérdésem: melyikőtök javaslata fog működni? Melyiket próbáljam ki előbb? Ugyanis emlékeim szerint pár napja a netszolgáltatós egyik szaki azt mondta, hogy a
iface eth0 inet manual
-t át kell írni arra, hogy
iface eth0 inet dhcp
, ahogyan joecontra is jelzi. Bár lehet h rosszul emlékszem a szerelő szavárra.Azonban te már annak tudatában váalszoltál, hogy post-oltam a file tartalmát.
Szóval, melyikre írjam át első körben?
SZERK.:
Egyébként ha tök üres lenne ez a file, mit eredményez, dhcp -s net esetén? -
Honkydoo
őstag
-
-
nonsen5e
veterán
User1-et meg minden logikus default jelszot probaltam, semmi nem jo. Kaptam a laptophoz egy garancialevelet, szamlat, egy kihajthato HP kiegeszitoket fenyezo A3-as lapot meg egy uzembe helyezes nevu fuzetket, amiben a bekapcsologomb hasznalatat meg a WINDOWS 8! erintokepernyos gesztusokat irja le. A gep se nem win8-as se nem erintokepernyos.
-
n00n
őstag
n00n@n00npc:~$ sudo grub-install /dev/sda
[sudo] password for n00n:
hiba: cannot read from `/dev/sda'.
n00n@n00npc:~$ sudo grub-install /dev/sdb
hiba: cannot read from `/dev/sda'.Valami nem kóser itt.
-
-
szoke12
őstag
tényleg...
+ Kérdés: Olyan disztro érdekelne, ami nagyon gyorsan kiépül live-ba, és mszonnal lehet használni. Nem kell hogy sok minden benne legyen, csak böngésző, meg terminál, ami kéne.
Most ubit használok ilyen célra, tudom, van lubi is, de van még annal is kisebb/gyorsabb?
Ha nincs, nekiállok UCK-val... -
St3ven
addikt
Kendek & colomb2
Köszi, hogy segíteni próbáltok, de ez nekem magas. Nem tudom, mit jelent az, hogy "szüksége van a fordítási függőségekre", és azt sem, hogy mi az a "cmake".
Tudom, hogy a google a barátom, de nem akarok órákat tölteni azzal, hogy ezeket megértsem, én csak egy asztali időjárás-kijelző progit akartam használni...
Nkboy
Nem tudom, milyen beállítási hiba lehet, annyira nem bonyolult a beállítási panelje, hogy ennyire el lehetne rontani, mint amit betettem a fenti hozzászólásomba.
Feltelepítettem a készítő által linkelt custom témákat is, de azokkal is csak úgy néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- 3D nyomtatás
- Amazon
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VoLTE/VoWiFi
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest