Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Thocy a ZAGY #17677 üzenetére
Igen, sajnos ott nincs ilyen lehetőség.
Ettől függetlenül megoldható ez? -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Megoldható, hogy egy Acer E3-111 netbookon, akkumulátor töltöttségi limitet állítsunk be? Pl 80%?!?
És ezt ki-be tudjam egyszerűen kapcsolgatni? -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Manjaro Linuxban van magyar nyelv?
-
mAtThEw0319
senior tag
Köszönöm mindenkinek, de feladom egy időre.
Nem szeretném az egész szabim erre elk******ni. Fogok majd később próbálkozni, addig marad a Windows 8.
Ott csak a synaptics touchpadomat kellene működésre bírni windows 8.1-n.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek aki fáradozott velem együtt!!
Hamarosan találkozunk!
-
mAtThEw0319
senior tag
Xubuntu UEFI módban USB telepítő mindig bebootol. Live módban tök faszán megy minden. De miután feltelepült UEFI módban utána nem bootol be a rendszer hanem kapok egy üzenetet, hogy no bootable device os vagy mi... aztán átállítom legacy-ra.. ott hol full fekete képernyő fogad, hol bejön a grub de megfagyva.. szóval ilyenkor mi van? Azt hittem, hogy ha live-ban tökéletes egy rendszer (jó azért ha mozgatom az ablakokat az szaggat rendesen) akkor telepítés után nem lesz gond.
-
mAtThEw0319
senior tag
Na kitöröltem a quiet splash szót vagy mit... ez a kép fogadott: [link]
Valakinek van ötlete?
(#17540) lionhearted Foggalmam sincs, de holnap kicseréltetem... azért az már vicces, hogy a hivatalos acer oldalon Windows 8.1 driverek közül felrakva Windows 8.1 -re a touchpad drivert, nem működik. Fn gombokat is nyomogattam. Szóval ezen a gépen semmi se akar összejönni. :/
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #17538 üzenetére
http://www.linpus.com/
Ez az egyetlen linux disztró, ami sehol se fagy le, de lassú és néha belhülyül a touchpad. (Windows 8-n egyáltalán nem működik driver felrakás után se. o.O )
Nekem igazából tökmind1 milyen linux, de most hogy láttam többet az Ubuntun kívül, így a Mint 17-esből az XFCE és a Xubuntu tetszik. Kipróbálnám akár még a Fedorát is XFCE kezelőfelülettel. Ezek mind sokkal gyorsabbnak tűntek.
Most perpill felraktam a Linpus-t és megpróbálom felrakni erre a drivert, mert akadozik egy picit és lassú az egész... -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Dhampir #17527 üzenetére
Nem jó, próbáltam már ezt is... itt szerintem azt kellene csinálni, hogy amit feltudok tenni linuxot (perpill az ubuntu 32 bites és a linpus 64 bites megy fel) annál az első bejelentkezésnél feltenni az intel driverét. Csak nem tudom hogyan kell.. mert az illesztőprogramoknál nem jelent meg semmi Ubuntunál... tudtok nekem ebben segíteni? Egyáltalán jól gondolom, hogy így megoldódna a probléma?
-
mAtThEw0319
senior tag
Na felraktam a legújabb Linpus Linuxot. Most onnan írok.
Nem rossz, de amennyit tudtam használni az Ubuntut, ahhoz képest ez nagyon lassúnak tűnik. Fixen elhiszem, hogy az Intel HD Graphics -ommal van a gond, de akkor kérlek titeket segítsetek ennek megoldásában.
Jó lesz nekem ez a Linpus Linux is, csak jó lenne megoldani a videókártya problémát.Alkalmazást fogalmam sincs hogyan tudok telepíteni. Tudtommal ez a Linpus Fedora alapú szóval gondolom akkor ugyan úgy kell mint egy Fedorára. Csak én azt se tudom, hogy arra hogyan kell telepíteni.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17524 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm. Amúgy a gépen gyárilag Linpus Linux volt. De valami nagyon régi lehetett, mert egyáltalán nem hasonlított a hivatalos oldalon lévőhöz. [link]
Letöltöm ezt és megpróbálom ezt felrakni. Nekem már tényleg mindegy, csak linux legyen és azért grafikusan lehessen babrálni, hogy ne nézzen ki annyira fapadosan!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17518 üzenetére
Senkinek nincs már ötlete? Olvastam itt [link] a hozzászólásoknál, hogy valaki tett rá ubuntut... de hogy a francba működik neki?
Hogy lehetne megoldani ezt a videókártya problémát? -
mAtThEw0319
senior tag
Amúgy még mindig nem jó valami. A leállítás nagyon nem akar működni. Hosszan kellett nyomnom a kikapcsoló gombot, hogy kikapcsoljon a gép. Majd bekapcsolásnál most be se jött a grub, hanem a pöttyös töltőkép jött be és kifagyott...
Ezen már csak nevetni tudok...... mi a franc van?
szerk.: ismételt ki-be kapcsolásra most bejött a grub, de beírva a nomodeset már attól is kifagy a pöttyös betöltő cucc...
Felejtsem el, hogy ezen a netbookon linuxot fogok használni? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #17514 üzenetére
Na megtaláltam a megoldást: [link]
Erről beszéltél Te is. Most már megy, be is tudok jelentkezni. De ezt hogy lehet megoldani, hogy menjen a videókártyám? Tudtommal az intel videókártyák simán mennek ubuntun... direkt ezért vettem ilyen gépet.
Amiről írok ebben is intel videókártya van.. itt nem volt semmi ilyen gond.(#17517) Nkboy Köszönöm!
Közben megtaláltam én is!
-
mAtThEw0319
senior tag
-
mAtThEw0319
senior tag
Most felment az 32 bites Ubuntu. Persze előtte a telepítés végénél szintén kifagyott, de kikapcsoltam, kivettem a pendrive-t majd bekapcsoltam. Feltettem a frissítéseket kérte az újraindtást és kifagyott.. (Y) Kikapcsoltam - majd be de kifagy a pöttyös betöltőnél.. :/ Nem értem én ezt.. na megpróbálom a 32 bites manjaro-t.. hátha!! Közben ha valaki tudja, hogy mi lehet a probléma akkor nyugodtan írja meg mert bármilyen ötlet jól jön..
szerk.: 32 bites manjaro telepítő kifagy.. eddig csak az ubuntu meg a xubuntu volt hajlando feltelpülni!
Szerintem evvel a kettővel kellene próbálkozni, csak megkellene tudni, hogy hogyan lehet megszüntetni ezt a kifagyást... valakinek van ötlete?
-
mAtThEw0319
senior tag
Igen, bekapcsol a gép értelemszerűen, jön a pöttyös töltőkép, de kifagy.
stopperos: Intel® Celeron® Dual-Core N2830 (1M Cache, 2.16 - 2.41 GHz) TOvábbi adatok: [link]
(#17510) N0zer0 64 bitest próbáltam. Betölt a telepítő, rámegyek a telepítésre majd 2-3 perc alatt nem történt semmi. Szóval ez el se indul. 32 bitest mindjárt próbálom. Általában csak a 32 bites telepítők indulnak el.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #17505 üzenetére
Értem. És mit tudunk tenni ez ügyben hogy a telepítés végén ne fagyjon ki? Amúgy van olyan, hogy be se tölts a telepítő, hanem az elején kifagy mikor a kis pontok "villagnak" vagy mit csinálnak. De ha viszont betölt akkor csak is a végénél az újraindításnál (mikor rákattintok a gombra) és jönnek megint a pontok...
-
mAtThEw0319
senior tag
Ajánljatok valami fasza netbookos linuxot a manjaron kívül. (az se akar felmenni :/ perpill a 64 bitest próbáltam, de nem fut a telepítője se.. mindjárt próbálom a 32 bitest )
Ami érdekes, hogy live rendszerként simán fut a 32 bites ubuntu.. semmi gond, csak szaggat az ablakmozgatás. Ebből kiderül valami? Vagy hogy tudnánk kiszűrni a hibaforrást? Live rendszerben csak kilehet valamit deríteni?!?! -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
ubyegon2 #17502 üzenetére
Okés. Szerintem se amúgy. Pl most megy evvel a programmal kiírt 32 bites ubuntu telpítője. Meglátjuk, hogy a végén ki-e fog fagyni. Előbb pl kifagyott az elején a telepítő, most meg semmi. Szépen telepíti... remélem, hogy felfog menni és probléma mentes lesz a használata, tényleg nem szeretnék windowst használni!!!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #17500 üzenetére
Köszönöm!
Ubuntu 64 bites kifagy, 32 bites telepítő is kifagy. A beépített indítólemez készítővel mikor csináltam akkor a 32 bites az fel is települt, de a végénél kifagyott az újraindításnál. Most próbálom a 32 bites Mint-et. (XFCE)
Szerintem nem fog menni egyik 64 bites se, de azért majd letöltöm azt is, hátha. Utoljára szeretném a Manjarot kipróbálni.A KDE kezelőfelület sajnos nem tetszik.
Arra gondoltam, hogy az USB-t milyen formátumra formázzam meg mielőtt felírom rá az ISO képfájl-t.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
ubyegon2 #17498 üzenetére
Köszönöm!
Evvel bármilyen linuxot a pendrive-ra írhatok akkor ugye? Mert először inkább az ubuntuval és a xubuntuval próbálkoznék és csak végül a manjaroval. FAT32-t vagy az NTFS-t ajánlod? Meg még nem tudom eldönteni, hogy 64 bites rendszerekkel vagy 32 bitessel próbálkozzak.. valaki azt mondta, hogy nyugodtan mehet a 64 bites is, de azért megkérlek, hogy légyszíves te is nézz rá a hw-re. [link]
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
ubyegon2 #17475 üzenetére
Hát jó.. próbálkozom én mindenfélével.. akkor legyen a mintStick.. csak már működjön!
Amúgy nem is manjaro-t szeretnék igazából felrakni hanem Ubuntut | Xubuntut | Mint -et ... ezek közül bármelyik jó lenne. Na jó még a Manjaro is megfelelő XFCE kinézettel.Ezt a mintstick-et sehol se találom, hogy hogyan kellene feltelepíteni. Nem találok hivatalos oldalt, hogy a legfrissebb verziót tegyem fel az Ubuntura.. na mind1. Csak megtalálom.
Köszi a segítséget!
Amúgy ez a netbookos változat milyen kezelőfelületű? XFCE? Meg butább mint egy teljes változat vagy mit jelent itt a netbook változat? Netbookos hw-hez van készítve?
-
mAtThEw0319
senior tag
Köszi a részletes leírást, de már kipróbáltam win32diskimager-el és avval se akart elindulni a telepítő.. később vissza fogok térni még rá. Amúgy meg inkább az ubuntut fogom majd ebbe a leírásba "behelyezni" mert az jobban bejön vagy egy Xubuntut.
Amúgy ránéztél a netbookra amit belinkeltem?! Szerinted mivel lehet a gond, hogy kifagy az ubuntu és a xubuntu és a mint is telepítés befejezése után, mikor rányomok az újraindításra?? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
lionhearted #17470 üzenetére
Átvan állítva Legacy-ra a bios-ban.. szóval nem értem. Egy Acer E3-111 -es netbookról van szó. [link]
Amúgy fat32-be kellene lennie a pendrive-nak vagy ntfs? Én eddig mindig fat32-ben toltam.. de amúgy ha ez lenne a gond, akkor pl az ubuntu se a mint nem települt volna fel, nem??bob.zxr Téged sajnos nem értelek.. mi az a dd?
Több hónapja használok linuxot, de csak netezésre, filmezésre. Nem vagyok szakértő.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
stopperos #17452 üzenetére
Se a manjaro se a mint nem jó... manjaro telepítője be se bootol, linux mint meg kifagy a telepítés végezténél, mikor rányomok az újraindításra. Utána meg bebootolásnál is kifagy... :/
Szerintem várok a következő Ubuntu verzióig vagy nem tudom.. itthon vagyok 1 hetet szabin utána megyek vissza németbe.. nem szeretnék evvel elb@#&ni egy hetet... kibírom egy kicsit windows-al, ha ennyire muszáj..
Viszont ötleteket szívesen fogadok.. ezt a mai vasárnapi meg még max a hétfői napot rászánom.. hátha összehozzuk.. de utána egy ideig feladom, mert tényleg nem akarom az egész szabim erre szentelni.. -
mAtThEw0319
senior tag
Ebből sajnos Windows lesz...
a 12.04 -es telepítő be se bootol.. csak fekete a kép.. kiadja a szokásos ubuntu hangot mint mikor belépsz a felhasználódba, de kép nincs...
Ha esetleg valakinek van még valami ötlete, ne tartsa magában! -
mAtThEw0319
senior tag
Fogalmam sincs, mivel az nem volt használatban csak kb 15 másodpercre. mikor megláttam, hogy valami parancssoros linux van a gépen alapból akkor ki is kapcsoltuk. (megnéztük az eladóval, hogy be-e kapcsol a gép)
Aztán mondtam neki, hogy félóra múlva visszajövök mert veszek egy SSD-t, amit majd be kellene szerelni.
Beszerelte (előttem persze) és hazajöttem majd nekikezdtem a telepítésnek.
Amúgy nem is szeretném a HDD-t használni... -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #17438 üzenetére
Sajnos a Lubuntu is kifagy....
Kérlek segítsen valaki! Nem szeretnék Windowst használni!!! -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam ma egy Acer E3-111 netbookot. Egyből kicseréltettem a tárhelyet egy Samsung 256 GB-s SSD-re. Majd itthon elkezdeném rá telepíteni az Ubuntut (32 bitest, mert a 64 bites el se indul, kifagy..) de amikor végez a telepítéssel, és rákattintok, hogy induljon újra, sajnos kifagy.. majd nekem kell manuálisan leállítani a gépet és bekapcsolni... de az ubuntus betöltő-nél kifagy...
Mi lehet a probléma? Xubuntu is ezt produkálja... épp most telepítem a Lubuntut, de félek, hogy ez is ugyanezt fogja produkálni. -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy fekete-fehér ubuntus matricát hol lehet vásárolni billentyűzetre? Lekerekített sarkos vagy kerek érdekelne. Természetesen a windows gombra menne.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
mAtThEw0319
senior tag
Már egyszer volt újra rakva az egész VirtualBox... és az se oldotta meg... pedig nagyon fontos lenne nekem, hogy néha tudjak windózt használni... és nekem ez virtualboxból megteszi bőven.. de csak nem akar összejönni a hibátlan működés. Kérem akinek van ötlete, segítsen!!
-
mAtThEw0319
senior tag
Erre gondoltál ami a hivatalos weboldalon írnak? "VirtualBox 4.3.14 Oracle VM VirtualBox Extension Pack" Erre gondoltam mikor írtam, hogy fent van az Extension Pack.. és a usb 2.0 -nál van pipa.
Plusz nálad a kipipálás az ugyan azt jelenti mint a bepipálást? Szóval legyen ott pipa vagy ne?
Én úgy értelmeztem, hogy legyen.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond a VirtualBox-ommal? [link]
Semmilyen pendrive-t nem tudok használni... a fő rendszeremmel simán működik a pendrive... telefont se ismeri fel a VirtualBox-ban...
Ezek a kiegészítők vannak felrakva: Extension Pack + Guest Additions. Plusz még a felhasználóm hozzá van adva már a vboxusers-hez és a pendrive hozzá van adva a szűrőhöz a VirtualBox-ban. És semmi.. nem működik.. pls help!! -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Virtualbox-al adódtak problémáim.
Egy 64 bites Ubuntu -ra felraktam a VB-t és arra egy 32 bites Win 7-t.
Majdnem minden frankó. de a pendrive csatolás + mappák megosztása nem műküdik. Nekem elég volna, ha már a pendrive csatolás össze jönne..
Extension Pack + Guest Additions felrakva + a szűrőhöz is hozzá van adva a pendrive.
Ha a Konfigurálásnál bevan pipálva az USB 2.0 opció, csak és csak is akkor látom, hogy csatolná is a Windows a pendrive-t. Egyéb esetben nem is látom jelét, hogy csatlakozna. De ilyenkor kiírja, hogy hibás az eszközöm... ilyenkor az Ubuntu nem is csatolja a pendrive-t, ha megy a Virtualbox. Ilyenkor csak a Windows csatolná, de semmi.. hibásnak találja... kérdem én mi lehet a gond, miközben a fő rendszerem alatt simán, probléma mentesen működik a pendrive? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
#40553216 #16652 üzenetére
Hello!
Köszi!
Akkor egyelőre előrébb nem kerültünk sajnos. Lesz még időd vele foglalkozni?
Mert - mint Te is tudod - ez így kicsit karcsú még sajnos.. remélem sikerül rájönni a visszajátszásra. Próbálkozom én is vele, hátha sikerül. Nem lehet, hogy abban a tmp mappába menti a dolgokat? (Record Settings fül)Köszönöm az eddigi és a további segítséged!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
#40553216 #16564 üzenetére
Pfúúú. Köszönöm!
Látom, hogy ez a program jó lenne arra amit szeretnék, de sajnos angol nyelvtudás hiányában (gyenge az angolom sajnos) nem tudom beállítani. Tudsz nekem ebben segíteni?
- Bal, jobb klikk, Enter - bármelyik gomb a 3 közül lenyomódik automatikusan készítsen egy képet egy előre megadott helyre (szóval ha lenyomódik bármelyik gomb, akkor ne kelljen semmit csinálni, csak mentse a képet)
- Automatikus indítás nem rendszergazda felhasználónál (gondolom ezt az indítópultban tudom beállítani)
Elég annyi, hogy beírom oda, hogy gnee ?Köszönöm előre is a segítséged! Nagyon nagy vagy csak kérlek segíts még ebben!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
#40553216 #16554 üzenetére
Köszönöm!
Ismerem, de én csak addig jutok el, hogy a beírt szöveget mentse egy fájlba. Képernyőkép mentést hogyan lehet beállítani, bal-jobb egér klikk és enter gombnyomásra? (persze úgy, hogy automatikusan mentse a képet, ne kelljen semmi mentéshelyet beállítani mikor ezek a gombok lenyomódnak) -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Linuxra létezik olyan keylogger, ami kattintások után (bal klikk, jobb klikk, enter) képernyőképet készít? Nem muszáj, sőt nem is kell, hogy 100%-s legyen a képminőség. Tudok mutatni egy windowsos példát: [link]
Egyáltalán nem illegális dologra használnám, tudnának róla, hogy van ilyen a számítógépemen, de szükségem lenne rá.Köszönöm előre is a segítséget.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
gery2123 #16449 üzenetére
Értem. Hát akkor marad így. Cairo-hoz van kijelentkezés bővítmény (most vettem észre) szóval nincs para.
És remélem most nem iszok előre a medve bőrére, de megoldódott a touchpad problémám. Amióta letöröltem az nvidia drivert azóta meg se fagyott a gép, valahogy éreztem, hogy ő lehet a ludas.. Lehetséges, hogy az zavart be?
Viszont Apum felhasználójában nem akar működni a touchpad egyáltalán. Az mitől lehet?Így néz ki a rendszerbeállítások nála: [link]
-
mAtThEw0319
senior tag
Cairo Dock kijelentkezés bővítménnyel az alsó dockon működik a kijelentkezés, de a panelen nem. Ez a progi zavarhat be? Ha igen, akkor hagyjuk is, mert fix, hogy nem törlöm le. Sokkal jobb mint a bal oldali gyári dock...
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #16432 üzenetére
Valaki kérem segítsen egy picit.
-
mAtThEw0319
senior tag
Ma eléggé kihalt a topic. :/
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Valamit megint elbabrálhattam...
nem működik a kijelentkezés, fiók zárolása/váltása és leállítás funkcióm a panelen.. ha a kikapcsológombot nyomom meg ott letudom állítani, újraindítani, felfüggeszteni, zárolni. Azok működnek. De a panelen az említett funkciók nem mennek. Ha egy másik fiókra klikkelek, az működik.
Mi a megoldás?Szerk.: És apum felhasználójában ismét semmi probléma.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #16417 üzenetére
Köszi, majd meglesem egyszer mindenképp. Windowson se használtam TC-t és amúgy nincs nekem semmi bajom a beépítettel, csak véletlen bepipáltam egy olyan dolgot amit nem is akartam.. szóval user error volt..
Touchpadomra esetleg van valami ötleted?
Jó volna megcsinálni, hogy ne fagyjon meg fullra a rendszer.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Kendek #16413 üzenetére
Nekem nem így van 14.04-n, hanem: Nézet és ott a fülön kiveszem a pipát. Ki x-elem és megnyitom és megint mutatja.
Ha kiveszem a pipát és fölötte rámegyek, hogy: Nézet visszaállítása alapértelmezettre, akkor is megjelennek a rejtett fájlok. Pedig nem állítottam át sehol alapértelmezettre (azt se tudom hol kell) hogy a rejtett fájlok megjelenjenek.Ott volt az ahol mondtad, csak vak vagyok.. Köszi!
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy nem menti el a fájlkezelőm a beállításaimat? Beállítottam, hogy ne mutassa a rejtett fájlokat és nem is mutatja, de mikor bezárom és megnyitom újra, megint mutatja a rejtett fájlokat.. pedig kikapcsoltam..
Egy másik felhasználóban (apumén) meg rendesen működik.. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
God Vazzeg #16407 üzenetére
Köszönöm!
Szuperül megy!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
God Vazzeg #16404 üzenetére
Köszi, de nem találom a mappát..
Mi a neve?
-
mAtThEw0319
senior tag
És aki visszarakta pl a 34 es Chrome-t, az hogy oldotta meg ezt a problémát, hogy ne kelljen folyton bejelentkezni a google fiókjába?
[link]
-
mAtThEw0319
senior tag
Lejárt a szerkesztési idő..
Valaki megtudja mondani, hogy az ikontémákból melyik mappa tartalmazza az alkalmazásikonokat és a panel (tálca) ikonokat? Ugyanis két vagy több témából összeszeretnék magamnak állítani egyet.
-
mAtThEw0319
senior tag
Még mindig nem teljesen értem ezeket az ikonos dolgokat.
Amit külön letöltök ikonokat azokat simán tudom alkalmazni. De ami egy témában van azokat hogyan kell?
Pl ezt: [link] ?
Elméletileg ebben benne vannak az ikonok is, de sehogy se jövök rá, hogy azt hogyan kellene alkalmazni.. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #16370 üzenetére
Kérlek segítsetek!
-
mAtThEw0319
senior tag
Tudtok abban segíteni, hogy az ilyen [link] témákból az ikonokat, hogyan tudom alkalmazni? Mert az az Unity Tweak már nem látja és a leírásból sehogy se jövök rá.
Köszi előre is a segítséget!
-
mAtThEw0319
senior tag
http://www.miniclip.com/games/8-ball-pool-multiplayer/hu/
Ez a játék másnak se indul el FF alatt? Chrome alatt semmi probléma, de épp most állok át Chrome-ról FF-ra és ez az egyetlen egy dolog ami nem megy FF alatt.
Érdekes, hogy a többi flash játék elindul a miniclip oldalán, csak ez nem tölt be egyáltalán, üresség (fehér) van a helyén. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #16350 üzenetére
Még nem próbáltam ezt amit mondtál, de azt tudom, hogy amikor megfagyott, akkor az USB-s egérre se reagált, se a dash gombra..
Na pont mikor ezt írtam meg is fagyott és semmire se reagált, itt a hsz írás közben a smile-k nem mozogtak. Szóval full fagyás van, ha használom a touchpadot..
Közben a jelszavas problémám megoldódott: Lastpass -al szinkronizáltam a Chrome-ból, majd a Lastpassból pedig a FF-be.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
N0zer0 #16348 üzenetére
Értem.. azért még próbálkozom valahogy. Google-ban vannak leírások, de ezek kicsit nekem bonyolultak. Meg ugye angol nyelvű... na mind1.
Amúgy a touchpadot elkiabáltam. Hajnalban 1 - 1,5 órán keresztül bírta a strapát majd egy újraindítás után mikor elkezdtem használni a touchpadot 1 percen belül kifagyott a full rendszer.. szóval nekem nem a touchpad fagy meg, hanem az egész rendszer és csak akkor ha használom a touchpadot..
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget! Feltettem a 64 bites Ubuntut és most már megoldódtak a problémáim. Van Indítópult alkalmazás és a touchpadtól se fagy ki a rendszer.. Szóval eddig minden szuperül működik!
Viszont észrevettem, hogy Chrome nem az igazi Ubuntu alá (pipelight nem akar mindig működni, felraktam a Chrome frissítést és utána egyből elszállt valamiért.. FF-ban meg nem, én meg nem akarok vele szenvedni
Java plugint egyáltalán nem tudtam Chrome alatt összehozni, FF-ban egyből ment ), ezért átköltöznék Firefoxba. A mentettjelszavakat, hogy tudnám a legegyszerűbben, leggyorsabban átmenteni?
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #16332 üzenetére
Senki?
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Egy újrateleptésnél a /home partíció meghagyásával csak a felhasználói adatok vagy a fiókok is megmaradnak?
-
mAtThEw0319
senior tag
Köszönöm mindenkitől a segítséget!
Akkor a napokban le is cserélem 64 bitesre. 4GB memória megvan (pont annyi) szóval gond nem lehet. Meg mondom: alapból 64 bites Windows 8 volt rajta, szóval nekem is 64 bites Ubuntut kellett volna felrakni.
Köszönöm mégegyszer a segítséget, rendesek vagytok! -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
lionhearted #16296 üzenetére
Csak, hogy akkor megbizonyosodjak, hogy jól értelmezem: semmi köze az AMD processzorokhoz, nyugodtan feltehetem én is.
Ugye? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Kendek #16293 üzenetére
Okés, hiszek neked, lehet, hogy a napokban újra húzom.. végülis egyszerű beállítani a dolgokat. Max fél óra.
Annyi kérdésem lenne, hogy ha a /home könyvtárat (vagy csatolást) nem törlöm akkor megmaradnak ugye a felhasználók amik létre lettek hozva?
+1: Perpill 32 bites Ubuntu van fent, de alapból 64 bites Windows 8 volt fent. Azért raktam fel a 32 bites Ubuntut, mert a 64 bites-ben van egy ilyen, hogy AMD64 ... ez most mit jelent? Intel procira nem lehet felrakni a 64 bitest?
Intel® Pentium(R) CPU B970 procim van.Köszönöm előre is a segítséget!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Kendek #16277 üzenetére
A(z) „gnome-session-properties” program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt-get install gnome-session-bin*Beírom*
sudo apt-get install gnome-session-bin
[sudo] password for **************:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
gnome-session-bin már a legújabb verzió.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
gir1.2-accountsservice-1.0 gir1.2-caribou-1.0 gir1.2-clutter-1.0
gir1.2-cogl-1.0 gir1.2-coglpango-1.0 gir1.2-gck-1 gir1.2-gcr-3
gir1.2-gdm-1.0 gir1.2-json-1.0 gir1.2-nmgtk-1.0 gir1.2-polkit-1.0
gir1.2-telepathyglib-0.12 gir1.2-telepathylogger-0.2 gir1.2-upowerglib-1.0
gjs gnome-themes-standard gnome-themes-standard-data libcaribou-common
libcaribou0 libgdm1 libgjs0e libmozjs-24-0 libmutter0d linux-image-generic
mutter-common
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 11 nem frissített.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest