- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28993 üzenetére
Jah értem. Az rémlik, hogy nálad volt valami gond, de pontosan azt nem tudtam, hogy micsoda, mert amikor már írhattad, hogy VGA, akkor sztem nem néztem a topic-ot.
Nekem nincs bajom azzal sem, ami jelenleg van, tehát ugye amit magától telepített, szal én nem piszkálom.
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek #28993 üzenetére
A parancsra ezt kaptam:
Bus 008 Device 002: ID 045e:00f6 Microsoft Corp.
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 090c:b371 Feiya Technology Corp. Silicon Motion SM371 Camera
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubEz alapján ugye jól gondolom, hogy az a Feiya izé az?
Mert ha igen, akkor nem értem, hogy mondjuk a Helyek menüpontban miért nem jelenik meg a többi partíció mellett...
Ja és az miért van, hogy van, amelyik 2.0-s, és van, amelyik 1.1-es?
Hátra dugtam egyébként.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28977 üzenetére
Nah így már jó lett, megcsinálta.
Bocsi, előzőleg nem figyeltem, hogy írtad ezt, hogy futtassam root-ként.
Mondjuk észrevettem egy apróságot a 2 verzió között, a Linux-os verzióban a szerkesztés alatt van a beállítás menü, míg a win-esben az eszközök menü alatt.
Bár ez apróság. A lényeg, hogy sikerült, köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28951 üzenetére
A poén az, hogy elvileg telepítette, frissítéskezelőből, gyakorlatilag meg névjegyben ugyanúgy 3.1-et ír, és sztem ezért írja maga a TB, hogy van frissebb, csak nem értem miért... Pedig addoltam ezt a tárolót, meg utána nyomtam frissítést is frissítéskezelőben, és telepítette is.. Az inkscape-el együtt, mert épp ahhoz is talált frissítést.
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek #28928 üzenetére
A plugin ott figyel az Operában, valamiért mégsem akaródzik neki használni... A ppa-t pedig hozzáadtam, de ez a legfrissebb verzsön. Ha más nem, levakarom, és felrakok valami más dockot, ami nagyjából tudja ugyanezeket.
És sorry a topictól a hozzászólásommal megtört vidámságért...ez a Bor ajánlatok viszont odaver
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #28932 üzenetére
Nem tünenk el, ott vannak és leválasztottam. Csak érdekes a dolog. Pl céges hálón az ubis laptopon keresztül rámásolok valami windowsos progit a mobil hdd-re, majd ha átmegyek egy windowsos géphez és egy más mappába ugyanazt belemásolom, akkor a windows alatt másoltat elindítja a hdd-ről, a linux alatt másoltat csak ha átmásolot előtten. Hm...érdekes.
-
harry
veterán
válasz
Kendek #28932 üzenetére
Próbáltam is, kb. annyit értem el vele, hogy elment a kép, utána megjelent úgy félig nem natív felbontásban, elment, majd visszajött az eredeti (csak a notira). Szóval nem igazán akar működni. Közben a képernyőn sincs semmi infó arról, hogy mit is állítana be.
Amúgy menüből szépen át lehet állítani, az melyik parancsokat hívja meg? A Sys/Pref/Display? Mert ha látnám, hogy ott miket állít be, akkor azokat lehet tudnám scriptelni...?
-
PuMbA
titán
válasz
Kendek #28934 üzenetére
Hát ez kész:
"Winecfg kellett volna telepíteni a számítógépre együtt a többi bor programok. If you can't figure out how to start it, try running the command: $ /usr/local/bin/winecfg Ha nem tudod elképzelni, hogyan indítsa el, futtassa a következő parancsot: $ / usr / local / bin / winecfg"
-
törölt tag
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek #28925 üzenetére
A parancsot valóban elírtam
De nem igazán értem, mert volt, hogy a hibaüzenetből másoltam ki, és ugyanezt kaptam...viszont most már bevette, működik. Fent figyel a Teamviewer is, és a synaptic is jó
A javával kapcsolatban viszont nem értem, miért a mozilla könyvtárba kell másolnom a plugint, hiszen az működik
Bár megtettem ártani nem árthat alapon, plusz a /usr/lib/opera/plugins könyvtárba is betettem, de mégse megy...
Még egy kérdés: miért van az, hogy a cairo dock egy idő után "elfelejt" feljönni? Hiába kattintgatok, és vonszolom fölé az egeret, csak lapít...kézzel kell a menüből aktiválni. A rendszer betöltésekor még jó, utána csinálja ezt...
-
Richter36
őstag
válasz
Kendek #28917 üzenetére
Igazából jó lenne, ha tudna retusálást is. A gimp angol, vagy csak én nem találom a nyelvi beállításokat.
Más: amikor egy programból szeretnék megnyitni egy fájlt (pl szerkesztésre) ami a helyi hálózat egy másik gépén van, azt hogy tudom megtenni? Ugyanis a fájl tallózóban nem jeleneik meg a hálózat. -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #28914 üzenetére
jam jam sikerült mire már egy dameont bekonfiguráltam... jó hülye vagyok.
apache konfigról valamit tudtok mondani? pl hogy a /var/www-t hogy tudom irás és olvasásra engedélyezni, ill a benne lévő index.html-t. mert csak mc edittel tudom kezelni rootbol és ez zavaró és nemtudom engedélyezni a mappán az irást és olvasást
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #28908 üzenetére
igen kezdö vok
szal lehet h rosszul fogalmazok nézzétek el
nah hát nemtudom foggalmam sincs. rájöttem hogy a jogokat nem vettem el, csak a név válltozott meg. szal igy soso elmegy:s
transmission-t hogy lehet rendesen webessé tenni? hogy egy adott honlaprol elérhetö legyen az enyém bárhonnanmost ez a cél
szerk.: root@xyz helyett root@honlapcime
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek #28893 üzenetére
Igen, ez a meglátásom, hogy a telepítőben a partícionálásnál elfelejtették a cilindervégződést figyelni, vagy legalább mint a gparted-nél a lehetőséget egy kijelöléssel lehetővé tenni...
Az, hogy ez egyébként mennyire nagy hiba, azt nem tudom, mert már megy pár hónapja hibátlanul mind a server, mind az asztali verzió..
Csak most volt Szerencsen júli 4-10-ig a Linuxakadémia (Linuxtábor) amin részt vettem.
A géptermi gyakorlatokat próbáltam párhuzamosan az ottani gépen és távolról ssh-n az itthoni szerver/router atomos gépen is megcsinálni..
Aztán ott használtuk a cfdisk-et (mert ugye szerveren mit keresne grafikus felület és Gparted ugye? Még az mc használatát is van aki lenézi.. ) és ott kapásból kijött ez a hiba ami miatt nem is tudtam az itthoni gépen folytatni, csak az ottanin...
Végül is a gépekben levő egyetlen hdd ellenére logikai partíciókon "szimuláltuk" raid tömbök létrehozását, hibára állítását, leválasztását, cseréjét újra.. LVM használatát...stb.
Aztán ezt próbálnám feleleveníteni, meg kideríteni, hogy miért volt rossz a sajátom...
Az azért megnyugtató (egyfelől), hogy ezek szerint nem, vagy csak minimális mértékben "user error" a kérdés.. Másfelől idegesítő, hogy ilyen hiba van. Meg fogok próbálni egy régebbi 8.04 servert is szerintem, hogy ez már régi hiba-e, vagy csak az újban variáltak valamit az ext4 miatt pl... -
Laca 012
őstag
válasz
Kendek #28886 üzenetére
Na végülis először a gparted-del a laptopon megcsináltam a pendrive-on a javítást.
Aztán a szervert pendrive-ról indítva megcsináltam ugyanígy az 500GB-os hdd-t is.
Tettem grafikus felületet a pendrive-ra telepített server-re is, meg gparted-et és a "Round to cylinders" bepipálásával szépen átméretezte a partíciót úgy, hogy cilinderhatáron végződjön.
Viszont az adatokba is belekarmolhatott valamiért, mert nem indul el a hdd-ről. A /home partícióját látja hibásnak..Helyre tudom még hozni, vagy újratelepítés??
Ami még érdekes: A laptopon asztali 10.04 van és ott meg partíció átfedést ír a cfdisk..
De ez nem is érdekel.. -
válasz
Kendek #28851 üzenetére
A gép hátulján van egy külső sata csati + kivezetve egy molex azon egy átalakító sata tápra. Na itt annyi csatlakozási lehetőség van, h néha (inkább többször) előferdül, h nem jól csatolódik
Azok a sw-k csak ott csücsülnek azon a vinyón, nagyon régen nem használtam őket, lehet le is töröm a francba az egészet
-
válasz
Kendek #28845 üzenetére
Hát ilyenek nekem a homályba nem jöttek
De más az jött dögivel. Mindegy, mentek egyet, és ráfrissítek
Szerk.: Mentenék, ha először nem irta volna li, h nincs meg a visszállítási könyvtár, hameg be tallózom aszongya, h A kiválasztott könyvtár nem felel meg a követelményeknek! Kérlek, válassz egy másikat!
-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #28825 üzenetére
Az első ok az volt, hogy nem is tudtam, hogy lehet. - úgy értem: a 10.04-et a régi grub csomaggal együtt telepíteni
A második, hogy nem bootol LVM-ről, sem ext4-ről. Ha ez működne, akkor a régi rendszerem grub-jával elintéztem volna.
Mire eddig eljutottam, már nem volt türelmem tovább szórakozni vele, mert a VirtualBox is akadozott alatta.
Lehet, hogy egy kevésbé meleg estén nekiugrok újra és megpróbálom ext3-mal, önálló /boot-tal. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #28762 üzenetére
Akkor talán Operáról volt szó?! Vagy mi tudom én. Azóta sem hiszem,hogy tényleg egy k.baszott operációs rendszernél ekkora hűhót kell csapni egy k.rva java miatt,hogy nem elég installálni, hanem itt linkelni, meg fájlokat szerkeszteni, stb.
Most sem értem, amit akkor írtál.
-
-
toldy
őstag
válasz
Kendek #28718 üzenetére
tapasztaltam.
Mostmár hang az van, de nem jó még mindig, olyan mintha tekernék ( és serceg is) felraktam az ALSA-t is de azzal sem jó.
Egyébként van ilyen virtual pc addons csak ahhoz kellene valami windows felület ( mivel lehet windows exe-t futtatni, és telepíteni. Wineal nem sikerült.
Egyébként tök jó így magadnak hegeszteni a rendszert, és az különösön jó érzés amikor sikerül is a mutatvány.
-
válasz
Kendek #28637 üzenetére
Ráfrissítettem, annyira nagynak találta a dolgot, h un. intelligens frissítést (disztró frissítés) nyomot. Ilyet még egy gépen láttam a meló helyen Mindegy felment szépen, megy a compzit, de restart után frissítésként megint felajánlotta a xserver-xorg-core-t
Most inkább nem nyomtam rá
Lucid-ot használok 35-4-es kernel-el és xorg-edgers tárolóval
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #28618 üzenetére
Igen, panel helyett. Túlságosan behatároltnak éreztem a gnome-panel képességeit, és még nem is szép.
Az awn meg pont olyan, ami nekem kell. Az új lucido témával meg tökéletes.
(#28620) Kendek: Az én GPU-mat még nem támogatja, és ki tudja, mikor fogja.
Na meg energiagazdálkodáshoz hogy viszonyul?
-
-
h-yle
addikt
válasz
Kendek #28475 üzenetére
Ha csak az MBR ment gallyra attól az adat még ottvan/volt. Sőt az MBR-t is vissza lehet állítani. Meg a partíciós táblát is. Mondjuk btrfs-el még nem próbáltam, szóval lehet, hogy az ellen nem véd.
De legalább megtanultad, hogy nem szabad "játszani" a fontos adatokkal.
body007: Zavarja a szépérzékem, hogy minden tökéletes, csak az nem
Lehet majd ráeresztek egy újabb kernelt, bár némi ubuntu fórum túrás után kiderült, hogy ez már egy pár éve létező hiba, amit máig nem javítottak. Vagy csak én nem találtam meg.
-
válasz
Kendek #28475 üzenetére
Nem gonoszkodásképen, de már vártam mikor üt be a krach
Nem szokta az ember megúszni az ilyen mértékű adat "pakolászást". Én is többször vesztettem már adatot hasonlók miatt
h-yle Ha csak a töltöttséget nem jól jelzi (de bírja az aksi ahogy kell), szerintem ne foglalkozz vele. Amúgy se nagyon tudsz vele mit csinálni, esetleg egy frissebb kernelt megnézhetsz.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kendek #28441 üzenetére
Nos. Generic-et kiválasztva nem megy, de a másik rendszerről szépen lementettem a ppd-jét, és azt kitallózva viszont isteniül funkcionál. Köszönöm a segítséget.
Eddig 5 gépre volt egy lézernyomtató, most viszont gond van, hogy ezt is beüzemeltem, így kettő van megosztva. Mindegyik gépen a lézer az alapértelmezett, hálózaton keresztüli nyomtatással. Mégis, firefoxban nyom a user egy Ctrl+P-t, és mivel a Zebra TLP 2844 van elöl a listában, enterrel arra nyomtat. Vagyis inkább próbálna. Viszont mindenkinek a másik az alapértelmezett, de nagy ívben tojik rá a rendszer (10.4, standard telepítés).
Hogy lehet fixre fixálni az alapértelmezett nyomtatót? Kipróbáltam ugyanis, hogy próbaképp egy harmadik nyomtatót is beüzemeltem. Samsung, TLP2844, Xerox, így fest a lista. Mivel a Samsung van elöl a listában, most meg arra nyomtat mindenki gépe, holott a Xerox van alapértelmezettre beállítva. Persze, nyomtatáskor külön kiválogatva a megfelelő nyomtatót, már jó helyre nyomtat, de rengeteg felesleges pepecselés elmegy ezzel. Azért van az alapértelmezés, hogy arra nyomtasson, mindentől függetlenül, nemdebár?
Tréfálkozik velem ez a CUPS.
HGyu
-
totyax
aktív tag
válasz
Kendek #28456 üzenetére
Ha nem akarsz a Rendszermenttel visszaállítási pontokat csinálni csak home-ot szinkronizálni, akkor egyszerűen ne kattints az Új mentés készítésre, csak a /home szinkronizálásra. Magától biztosan nem csinál mentéseket, hacsak nincsen automatára beállítva, de azt is kilehet kapcsolni.
Értem, és ha vissza akarok valamit állítani, azt hogy kell? Home szinkron megnyitása, és onnan felülírni az eredeti Home könyvtárat?
-
totyax
aktív tag
válasz
Kendek #28453 üzenetére
Pár napja észrevettem hogy frissítéskor olyan hibaüzenetet dob a rendszer hogy valamelyik tároló elérhetetlen, eléggé zavart, kisakkoztam melyik az, ami a rendszerment volt, és töröltem is a tároló bejegyzését.
Nagyon nem tetszik egyébként az, hogy vanak ezek a tároló felvételi lehetőségek, amiket azért vesz fel az ember, mert frissebb változatot szeretne az adott programból, és az újdonságokról automatikusan értesülni, de ahogy gyűlnek a tárolók, egyre nehezebb tudni mi mihez tartozik, példa. Tehát ehelyett az ömlesztett hülyeséghez képest, plusz oszlopok nem ártanának, pl oszlop hogy melyik program miatt lett a tároló felvéve, mikor, mennyire stabil szoftver érhető el az adott tárolóból stb., ja és nem ártana ha oszlop szerint abc szerint rendezhető lenne. Tehát valami értelem és kategorizálhatóság nem ártana, még az sem nagy gond ha saját kezűleg kell megadnom a kérdéses plusz adatokat. Van erre valami lehetőség ha már alapból nem tud ilyet?
Rendszermenttel kapcsolatban, ha nem akarok rendszermentést a /-ről, csak a home szinkronizálás érdekelne, az megoldható?
-
Zefír
őstag
válasz
Kendek #28444 üzenetére
köszi szépen a segítséget, minden működik!
Még lenne pár kérdésem, most raktam fel az ubuntot, még csak ismerkedek vele, de eddig nagyon tetszetős.
Eltávolítottam a felső panelről az "andrew " nevű gombot, a fiokom nak a gombja vagy mi, és ugye ott volt akikapcoslás, újraindítás, azt hog ytudom visszatenni?Bocsi lehet láma kérdés, de egyenlőre még nem látom annyira át a rendszert
Ja meg, steamet fel lehet ide varázsolni? Ha igen, játékok mien eséllyel futnak el?
Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged