- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
válasz
Kvazár #28579 üzenetére
Találtam jobbat:
Add ki ezt a parancsot:vmware-installer -l
Valami ilyesmit ír ki rá:
Product Name Product Version
====================== ====================
vmware-workstation 7.0.0.203739Eszerint add ki a következő parancsot:
sudo vmware-installer -u vmware-workstation 7.0.0.203739
-
válasz
Kvazár #27489 üzenetére
Most, hogy jobban szemügyre vettem a dolgot, gyanús volt, hogy a Linuxhoz való telepítő alatt csak ez a .bundle volt. Persze ilyenkor egyből arra gondol az ember, hogy ez egy futtatható fájl lesz, nem a szokásos csomag. Letöltés, futtathatóvá tétel, majd sudo ./VMware*.bundle...
-
válasz
Kvazár #27508 üzenetére
A nautilus-share csomagot nyugodtan felteheted, akkor tovább tudsz menni.
(#27507) Killing: ez nem értem miért probléma. Berakod, felcsatolja, leáll a pörgés ha nincs használatban. Magától természetes, hogy nem kezdi el játszani a filmet.
(#27509) Vladi: de mért nem használod az újabb LTS-t?
-
válasz
Kvazár #27502 üzenetére
Akkor nagyon összekavartál valamit
Szedd le a sambat-t (autoremove és purge kapcsolóval), törölj minden samba-s dolgot.
Nálam:
body@maschine:~$ whereis samba
samba: /etc/samba /usr/lib/samba /usr/lib64/samba /usr/share/samba /usr/share/man/man7/samba.7.gzAz ucsót nem muszáj
Majd rakd újra. Úgy, h rákattansz jobb gombbal egy könyvtárra > megosztás > ott majd szépen felteszi a dolgokat. Telepítés után csak a smb.conf-ba írd át a workground-ot. Nálam (cégnél) ennyi volt az egész -
válasz
Kvazár #27495 üzenetére
Most akkor a Samba telepítve van vagy nem? Azt írja, hogy a /var/lib/samba könyvtár nem létezik, pediglen ha telepítve vagyon akkor léteznie kell.
Alapból, mikor az ember először akar megosztani, felajánlja, hogy telepíti a szükséges csomagokat, ezek lennének a samba és a libpam-smbpass elnevezésűek. Ezek nélkül is lehet tallózni a hálózaton, de megosztáshoz már kellenek.
Komplett leírást viszont nem tudok csinálni, mivel egy db Windowsos gépen sincsen, viszont mondjuk a munkahelyemen eddig nem tapasztaltam a jelszókéréses hibán kívül mást, szépen láttam mindent. Egyébként meg nem nagyon használom a hálózatot.(#27496) vibra: A legegyszerűbb az Ubuntu Tweakkel, de persze egyéb módon is kivitelezhető a dolog.
Alt+F2 -> gconf-editorElnavigálsz az apps -> metacity -> general -> button_layout-hoz és átírod :minimize,maximize,close -ra.
-
válasz
Kvazár #27491 üzenetére
Jah értem. Mondjuk én Oracle VM VirtualBoxot használok, azzal nincsen gond.
Nálam is kiszokta gyakran írni ezt a meghiúsult dolgot, de túlteszem magam rajta és Krusaderbe beírom a gép nevét:
smb://gépneve
Ezt persze a Nautilusban is meglehet csinálni, csak nyomd meg a Ctrl+L gombkombinációt. -
-
válasz
Kvazár #27226 üzenetére
Ez legtöbbször akkor jelentkezik ha összekevered a 2 drivert (ati-tól származót és a menüből telepítettet). szedd le a menüből a drivert, (vagy az ati-sat a leírása alapján) és telepítsd a másikat
(#27068) ArGab: próbáld újraindítani a pulseaudio-t:
killall pulseaudio
ez a pulse hibája -
válasz
Kvazár #27226 üzenetére
Az fura, mennie kellene a Compiznak, hiszen a drivert telepítetted és a Control Center sem panaszkodik, hogy nincs használva.
Adj ki egy ilyen parancsot, hogy ellenőrizzük, van-e 3 dimenziós gyorsítás:glxinfo | grep rendering
A direct rendering: Yes lenne a jó.
Ha más nem, elképzelhető, hogy mégiscsak jobban jársz, ha az Ubuntu tárolójában levő fglrx-et telepíted fel, hiszen azzal tutira mennie kell. Bár érdekes lenne, ha így elrontották volna az újabb kiadást. -
válasz
Kvazár #27223 üzenetére
A zárt meghajtó ikonját látom a képeden is, úgyhogy biztosan már értesített róla, hogy vannak ilyenek.
Rendszer -> Adminisztráció -> Eszközmeghajtók
Ha azt szeretnéd inkább feltenni amit az AMD honlapjáról letöltöttél (mert, hogy az frissebb), akkor pedig terminálban elnavigálsz a fájl könyvtárába, majd a következő parancsot adod ki:
sudo sh ./ati-driver-installer-10-5-x86.x86_64.run
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged