Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kendek #28441 üzenetére
Nos. Generic-et kiválasztva nem megy, de a másik rendszerről szépen lementettem a ppd-jét, és azt kitallózva viszont isteniül funkcionál. Köszönöm a segítséget.
Eddig 5 gépre volt egy lézernyomtató, most viszont gond van, hogy ezt is beüzemeltem, így kettő van megosztva. Mindegyik gépen a lézer az alapértelmezett, hálózaton keresztüli nyomtatással. Mégis, firefoxban nyom a user egy Ctrl+P-t, és mivel a Zebra TLP 2844 van elöl a listában, enterrel arra nyomtat. Vagyis inkább próbálna. Viszont mindenkinek a másik az alapértelmezett, de nagy ívben tojik rá a rendszer (10.4, standard telepítés).
Hogy lehet fixre fixálni az alapértelmezett nyomtatót? Kipróbáltam ugyanis, hogy próbaképp egy harmadik nyomtatót is beüzemeltem. Samsung, TLP2844, Xerox, így fest a lista. Mivel a Samsung van elöl a listában, most meg arra nyomtat mindenki gépe, holott a Xerox van alapértelmezettre beállítva. Persze, nyomtatáskor külön kiválogatva a megfelelő nyomtatót, már jó helyre nyomtat, de rengeteg felesleges pepecselés elmegy ezzel. Azért van az alapértelmezés, hogy arra nyomtasson, mindentől függetlenül, nemdebár?
Tréfálkozik velem ez a CUPS.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kendek #28441 üzenetére
Elég régi a kütyü. Azonban elég új ahhoz, hogy USB-s legyen. Generic-et próbáltam, az volt az első anno, de nem szerette.
A másik gépen viszont megtaláltam a ppd fájlt, és le is mentettem. Már csak megetetem a másik géppel, és kész is. Remélem menni fog.
Köszi a segítséget, nagyon sokat jelentett az a fél sor. (/usr/share/ppd)
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok Ubuntu mesterek!
Van egy olyan dolog, hogy egy adott disztrib (Eeebuntu 2, ha jól emlékszem) támogat egy péci nyomtatót, Zebra TLP 2844. ELP2 nyelven kommunikál a drága, a gyártó csak win supportot / drivert ad. A fentebb említett disztribúció out-of-box támogarja. Csak kiválasztom, és voilá.
A 10.4-es normál Ubuntu alatt viszont meg sem akar nyikkanni (nincs is benne a választható listában, egyetlen Zebra nyomtató sem).
Abból a disztribből az ehhez szükséges fájlokat ki lehet-e emelni, majd megetetni az új disztribúcióval? Ha igen, hol keressem?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
8.10-et használok, és nagyon csiklandoz a 9.04.
Szeretném frissíteni, de csak 300MB helyem van, minden egy partíción van a /home kivételével.
Át lehet-e valahogy pakolni a /etc-t, vagy a /sbin-t, vagy valamit ideiglenesen máshova, hogy onnan mountolja?
HGyu
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest