- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
Én most azt hittem, hogy az egyik meglévő partíciót szeretnéd használni. Nyilván, csakis Linuxos, valamint az Ubuntu által is támogatott fájlrendszerre lehet telepíteni a rendszert. Így mindenképpen formázni kell egy partíciót neki. Tehát kénytelen leszel biztosítani neki egyet, le kell csípned a már használtból.
-
Speeedfire
félisten
Kell neki valamennyi szabad hely. pl 8 giga, abból lecsípsz mondjuk 512MB-ot swapnek. A maradék meg ext4-ben csatolod a /-hez, ez lesz a gyökér partíció.
De az ubi felajánja neked, hogy lecsíp a c,d meghajtóból (amelyiket te választod ki) és megcsinál neked mindent. Ha nem vagy guru akkor szerintem hagyd rá. -
-
Atapi
senior tag
a tároló hozzáadását leírta Kendek az előző hsz.-ben, ugyhogy csak annyit szeretnék még hozzátenni, hogy wine-t valószinűleg lehet softver centerben is telepíteni, de ha ott nem találnád, akkor a rendszer/adminisztráció/synaptic csomagkezelőben keress rá, utóbbi helyen minden csomagot megtalálsz, ami a tárolóidon keresztül elérhető.
szerk: még annyit, hogy wine telepítése után steam felrakása annyi, hogy letöltöd a telepítőt, majd jobb klikk --> megnyitás ezzel: wine program loader, és már települ is. indítani telepítés után az alkalmazások/wine/programs/steam menü alatt tudod.
-
Ajánlani tudom még a PlayOnLinux-ot is játékok beüzemelésére, a csomagkezelő segítségével feltudod telepíteni, mint ahogy a Wine-t is (Rendszer -> Adminisztráció -> Synaptic csomagkezelő, vagy Szoftverközpont).
PPA hozzáadása: Megnyitod a Synapticot -> Beállítások -> Tárolók -> Egyéb szoftver -> Hozzáadás, írd be, hogy
ppa:ubuntu-wine/ppa
Majd nyomass egy frissítést a Frissítés gombbal. -
Atapi
senior tag
steam megy simán wine-nal (érdemes wine ppa tárolot hozzáadni az adminisztrácio/szoftverforrások alatt, hogy a legfrissebb kerüljön fel), igaz néha vannak kis bugjai (pl becsukás után ujra felugró ablak). cs 1.6 és cs:s hibátlanul fut nálam.
szerk: winehq appdb oldalon tudsz olvasgatni tapasztalatokat, hogy kiknek miket sikerült beüzemelniük wine alatt.az eltüntetett gombodat ugy tudod visszarakni a panelra, hogy jobb klikkelsz a panelen, majd "hozzáadás a panelhez", és itt szépen megkeresed amit szeretnél. ha jol rémlik akkor valami értesítésgyűjtő munkamenet nevű cucc fog kelleni neked.
-
A Cairo-Dock jó alternatíva, csak be kell állítani, hogy úgy nézzen ki.
Billentyűzet megoldás:
Terminálba: gedit ~/.Xmodmap
A következőt másold bele, majd mentsd el:keycode 49 = iacute Iacute less
keycode 94 = 0 sectionÚjraindítás után bejön az alábbi ablak, töltsed be a fájlt és jó lesz:
Képernyőkép készítéséhez a Print Screen gombot kell megnyomni, vagy Kellékek -> Képernyőkép készítése. Ha nem működne a gomb, akkor a Rendszer -> Beállítások -> Gyorsbillentyűk -> Asztal -> Képernyőkép készítésénél tudod állítani.
(#28443) Siriusb: Igen, én is arra gondoltam, próbálkoztam is vele tegnap, de nem sikerült csinálnom vele gyakorlatilag semmit. Kiírta, hogy Operation Complete, aztán kész. Meg arra jöttem rá, hogy subvolome-on belüli subvolume-ot nem lehet a subvol=-vel csatolni.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest