- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Aktív témák
-
Iginotus
addikt
Végigolvastam ez előző hozászolásokat is. (most)
Tehát szerintem ami most van összegezve:
Van egy kütyüd ami valszeg nem támogatja a linuxot ezért látsz hülye könyvtárneveket és így probáltad frissíteni a kütyü szoftverét amibe belehalt, és linux alól még a mappákat sem tudod törölni. Hát nem is tudom próbáld Windows alól... Ha beépített a memória akkor mindenképp ha ez csak egy kártya amit ki tudsz venni belőle akkor keress egy kártyaolvasót azt már rendesen kezelni a linux is. Ha rm parancs nem tud valamit törölni akkor ott már gáz van -
harry
veterán
1, Igen, ezt mondom én is. A hibátlanokat lemented, majd a maradékot tudod tudod törölni, mert a * karakter lefedi őket. Esetleg sudo -val. Sehol sem mondtam, hogy lépj be a hibás nevűbe.
mod: én sem mondtam, hogy ez egy mindenható megoldás, és biztos jó, hanem azt, hogy ezt nézném meg első körben (adta magát, mivel nem írtad, hogy próbáltad volna).2, Azt írtad, nem vagy otthon konzolos parancsokban, még véletlenül sem említetted, hogy próbáltad volna az rm-et. Ezek után miért csodálkozol, hogy ez az első, amit linkelek?
Bánom is én, majd ha legközelebb lesz egy fél soros megoldásom egy problémára amivel én is szembesültem, majd nem mondom.
-
-
harry
veterán
"Ez után (reset után) ubuntu -n azonnal törlést kezdeményeztem a gubancos mappán," és "a médiaplayer beépitett flashmemójának gyökerében levő mappákat szépen beolvassa, "
most akkor mégis csak képes olvasni? Ki mondta, hogy a hibásfájlnévről van szó? A gyökérről beszélek, amit ezek szerint tudsz olvasni, ahogy azt feltételeztem is, mert igen, elolvastam a hsz-t. A gyökérbe lépj be, mert ott van a hibás fájlnév, és ott add ki a törlés parancsot mindenre (*), miután amit akartál, lementettél.Szerinted egy ezer soros script oldhatja meg a problémát? Az egyszerű megoldás miért ne működhetne?
Csak, hogy tudd: nekem is volt ilyen problémám, hogy felkerült a gépre egy ékezetes, szóközös, stb. fájlnév, amit a fáljkezelőből nem tudtam törölni (egérrel kattintva/del gombbal). Ezért megnyitottam a helyet, majd egy rm -r * parancs szépen letörölte.
Nem azért mondtam, amit, hogy csak hozzád vágjak egy megoldást, hanem azért, mert nálam egy hasonló esetben igenis működött, tapasztalatból írtam. Innen kezdve jó lenne, ha nem vádolnál figyelmetlenséggel meg lekezeléssel.Ha meg eszedbe jutott a megoldás - nagyon úgy nyilatkozol az "egyszerű rm -r ről" - akkor írd le azt is a kisregény végére, mint amúgy nem mellékes infót.
-
mzx
senior tag
még egyszer cimszavakban:
------------------------------------------- tele rakta az update: SPACE-kat is tartalmazó mappanevekkel az egyik mappám.
A space -t meg nem szereti a linux ha törölni akarunk mappát;- legalabb 50 ilyen mappa van, körülményes egyenként átirogatni a mappaneveket.
- nyilván smirgli megoldaná (formázás), de nyilvan azért kérek segitséget, h ne kelljen formáznom több GB -t.
- van, hogy -nem tudom mikor ls miert- csak admin joggal enged törölni, de sokszoer az se elég.
-
harry
veterán
Képzeld olvastam, de ha be tudsz lépni a mappába parancssorban (én így értelmeztem), akkor egy *-gal elvileg le kéne fednie minden nevet, vagyis nem kéne a mappanevekkel foglalkoznia.
De ha nagyon nem megy, akkor formázhatod is (gpardet, fdisk), már, ha nincs rajta még hasznos dolog, vagy ami van, esetleg le tudod menteni (mert rendes fájlneve van, ez alapján gondolom: " gyökerében levő mappákat szépen beolvassa, de az itt található egyik bizonyos mappát se olvasni, se törölni nem képes,").Ha meg ennél is speciálisabb a helyzet, ne írd utána, hogy summa: egy konzolos törlés parancs kell; és nem ismered a parancsokat; most én honnan tudjam, próbáltad-e, ha egyszer erről nem írtál, márpedig ez pedig egy konzolos törlés parancs.
-
Én Kendek egy másik személyisége vagyok, az én véleményem szerint is biztonsággal formázhatod a pendrive-odat.
A manuálos kérdésedre nem tudom a választ, de úgy gondolom, hogy Te is ugyanúgy használhatod a Google-t mint én, ezért nem is próbálkozom meg azzal, hogy utánanézzek (és szerintem más is így van vele). -
Nem tudom és nem tudom. Teljes formázásnál minden cellát felülír, azok pedig véges mennyiségű írást viselnek el. Illetve ebben nem vagyok biztos, mert különböző algoritmusok szolgálnak az írási műveletek szétszórására, elképzelhető, hogy értelme sem lenne a teljes formázásnak. Természetesen ettől függetlenül nem történik akkor sem semmi, ha nekiállsz és százszor leformázod fullosan egymás után. A 2.6.x + a kernelre utal, a Lucid a 2.6.32-esre épül. Nem kell semmilyen speciális program, particionáláshoz és formázáshoz is jó mondjuk a GParted.
-
mzx
senior tag
U T Ó I R A T (mert lejart a szerk.időm
) :
...apropó, vadi új pendrive-hoz szukséges vmi spéci szoftver, pl. vmi formázó, vagy mittomén' mi?Sorry, ha sületlenséget kérdeztem.
Azért merult ez fel bennem, mert valamit olvastam valahol ha nem is pont pendrive kapcsán, de mp3-, vagy mp4 player kapcsán, hogy valami speckó progi kellett hozzá... -
mzx
senior tag
KÉT kérdés:
1)
UP - lásd: legutobbi hsz-em.2)
ÚJkérdés:
ICIPICIT OFF lesz a kérdésem, és csak azért kérdelek meg titeket is ,mert veletek kommunikálok a leggyakrabban a forumban, ráadásul -és részben emiatt- többnyire meg is bízom tapasztalataitokban és segitőkészségetekben.
Tehát:
pendrive csomagoláson meglepő dolgot olvastam: "Az USB kulcsot számitogép segítségével
NE formatálja!"A)
Én voltam eddig tévhitben , hogy lehet, sőt:kizárólag számítógéppel lehet formatálni pendrive -t, azaz netán "tul van lihegve" valamiféle biztonságra törekvése a gyártónak, mint néha más műszaki termék esetén? Vagy a gyártónak van igaza?B)
Ha mégis szó szerint kell értelmezni a gyártó tanácsát, az esetben mi a manóval lehet formatálni akkor hát?(A fene, hogy formázni is kell és ki tudja, hogyan... akarom mondani: hogy még ilyesmiknek is el kell venni az érintetlenségét.
Szűz pendrive-ról van szó.
Tényleg nem dugott még PC-t!! Esküszöm!! Lehet, hogy akkor kamu , hogy túl...khm...lihegi a gyártó?!
Segítsetek rajta, irány a beavatás szakszerű útja.)
Köszi előre is.
-
Nem, ilyet nem tudsz tenni.
Tiszta telepítéssel rakd fel a Lubuntut, majd utána az ubuntu-desktop csomagot. De ez utóbbi rengeteg extra csomagot telepít, szóval hacsak nem szükséges feltétlen, akkor inkább ne akarj Gnome-ot. Persze nekem mindegy, de Te panaszkodtál arra, hogy sok helyet foglal. -
A FatRatot megnézheted, de a honlapjukról letöltve fordítani is kell, mert csak a forrás érhető el ott. Innen viszont letölthető a Debian telepítő is.
Viszont elképzelhető, hogy ugyanolyan függőségi problémái lesznek, mint az Ugetnek. Mindenképpen el kéne gondolkodnod egy friss Lubuntu telepítésén, mert a mostani rendszered támogatása heteken belül véget ér. -
??? Én egyedül az Ugetet mondtam, mint később kiderült, azt nem tudod telepíteni.
Vladi aztán mondta a fatratot, én erre válaszoltam neki, hogy az Qt4-es így - számára egyértelműen kiderülve - arra gondoltam, hogy plusz terheket ró a gépedre, Te meg ezt szeretnéd elkerülni.
Egy szóval sem mondtam, hogy rakd fel a qt4-et, amilyen nevű csomag egyébként nálam nincs is.(#30460) hackeeeee: Ha fut az nm-applet akkor igen. Esetleg az bezavarhat még, ha máshol is van még értesítési terület (másik panelon vagy dokkon).
-
Nem, annak ugyanezen verziójú libatk kell. Vagy megpróbálkozol a függőségét frissíteni, vagy frissítesz egy újabb kiadásra, vagy leteszel az Uget használatáról, kb. ennyi lehetőséged van. De az első valószínűleg kivitelezhető és nem lenne gondja belőle a többi csomagnak. Viszont több gyakorlatot igénylő feladat lenne ez már, én meg úgy nézem, hogy vannak hiányosságaid ezen a téren...
-
-
ntomka
nagyúr
-
Egy másik csomagkezelő nyitva van, előbb zárd azt be (pl. Synaptic). De egyébként nem hiszem, hogy feltudod ezzel tenni, mert a függőségeket a GDebi jól kezeli, magától felrakja amit kell. Ha az nem tudta, akkor valószínűleg Te sem fogod tudni, vagy csak pont, hogy ezzel volt a gond, hogy egy másik csomagkezelő is nyitva volt. A tárolóban tényleg benne van.
-
Fogalmam sincs, a szoftverközpontban egy képet látok róla, meg a honlapján tudok nézegelődni, ott ennyit írnak. Amúgy sosem próbáltam, gyakorlatilag az egyetlen találat volt ez a cucc mikor rákerestem.
Synaptic -> Beállítások -> Tárolók -> Ubuntu szoftverek -> Universe, tegyél pipát és frissíts, várd meg míg az indexet megkreálja. Ha mégsem itt lenne a gond, akkor a linkelt oldalról a .beb fájlt letöltheted és telepítheted a GDebivel vagy a dpkg-val. -
Brutforsz
senior tag
Ebben az esetben azt javaslom, próbáld ki a JDownloadert (igazából más, ehhez fogható programot nem is ismerek), ha esetleg az elején soknak is találnád az erőforrásigényét, később rájössz, simán megéri.
Van PPA tárolója, fel tudod venni a forráslistádba, és így Synapticból telepíteni.
-
Nem tudom, nálam Operában mindig fullosan ment a letöltés (adott helyzetben), de igaz, hogy régebben én is mindig néztem a 4-5 szálon letöltős, grafikusan illusztrált folyamatot. Megszakadni nem szokott, de folytatni lehet, sőt direktbe szüneteltetni is.
Azért ajánlani tudom kipróbálásra az Uget nevű progit (bent van a tárolóban), amely egyszerű, könnyű és könnyű használni (legalábbis ezt írja).(#30392) Brutforsz: A jdownloader az nem JAVA-s? Mert akkor csöppet sem nevezném könnyűsúlyúnak és procikímélőnek.
-
mzx
senior tag
megint nem stimm valami .
A művelet hatására következő történt , sorrendben:
1)
A forrásba belemásolt egy "-" nevű mappát, abba pedig EGYRÉSZT a célmappát, üresen, ahogy annak az a kiindulo állapota;
MÁSRÉSZT belemásolta a forrásmappát, kivéve a kivételmappát, bár a kivételmappát is, de azt tartalom nélkül szintén idemásolta.2)
Mindezt az igy keletkezett forrásmappát már a kivánt parancs szerint másolta (a kivételmappa nélkül), na de az egyes számú pontban emlitettekkel egyutt! -
-
harry
veterán
-
1. Igen, ha annak a tartalmát lemented, majd (lehetőleg Live rendszerben) átmásolod az újonnan telepített rendszerbe (felülírással), akkor jó lesz (már ha ugyanaz a felhasználó neve).
2. Rögtön a menüben (már ha telepítve van). De igazából ezzel tényleg nem mész sokra, lényegesen egyszerűbb, ha kompletten átmásolod a mostani rendszeredet az új helyére.
3. Az Windowsos, a linkelt honlapon is egyből láthatod: "This compact and portable Windows application supports NTFS and FAT32 file systems."
-
A beállításaid a saját könyvtáradban vannak (/home/<felhasz.neved>), azt kell elmenteni, illetve abból a rejtett könyvtárakat. Később a tulajdonost át kell állítani, ha másnak mennek ezek. Telepített csomagok lecsekkolására ott a szoftverközpont, baloldalon a telepített szoftverekre kattints. Még ezzel olyan sokra nem mész, később ezek szinkronizálására lesz lehetőség (mármint amit Te is most szeretnél elérni, de ez a funkció még hiányzik).
Jelenleg talán az a legegyszerűbb, ha klónozod ezt a mostani rendszeredet arra a másik gépre (vagy vinyóra) és kész.
(#29516) mzx: Annak idején a Piriform Defragglert használtam, nagyon jó.
-
upszilon
őstag
"Linux-os virustol ne tarts."[/OFF]
Már megint ez a téma? És már megint nem értitek, hogy az Internetezésnél nem feltétlenül a linux megfedőzőrésétől kell tartani, hanem a böngészők biztonsági réseinek rosszindulatú kihasználásától. Régebben bosszankodtam emiatt az ostoba hozzáállásotok miatt, de ma már nem érdekel. Mindenki azt csinál amit akar. Én például hathatósan védekezem. Ti meg szájkaratéztok helyette.
Emlékeztetőül egy oldal, a magabiztosságotok letörésére:
-
danaboy
tag
Szia!
Mint említettem is a hózzászólásom nem reakció volt bármelyikőtök írására, hanem a saját meglátásom/álláspontom.
Az írásaidat természetesen olvastam hiszen én is tegnap vetettem fel problémát és mint minden értelmes fórumozó elolvasom a hozzászólásom után érkezett újabb bejegyzéseket. (Még, ha nem is az én problémámról szólnak. Mégiscsak tanulok belőluk.)
Véleményem szerint valószínűleg könnyebb detektálni egy olyan vírust ami nem képes működni a rendszeren (txtben vagy bármiben). A véleményemet arra alapozom, hogy egy nem működő "program" nem rejtőzhet el/ nem álcázhatja magát másnak.... Illetve nem válhat ellenőrizhetetlenné, mert éppen fut. Szvsz.
Ehhez mindenképp hozzáfűzném, hogy a témában teljesen laikus vagyok!
Én, ha lehet mindenképp még a Linuxon ellenőrizném az áthelyezendő fájlokat.
Az, hogy a véleményem sok részével nem értesz egyet, a te dolgod. Amennyiben hajlandó vagy kifejteni az álláspontodat akkor szívesen beszélgetek veled erről vagy másról. De inkább privátban, mert azt hiszem az már nem ide tartozna.
Azt, hogy túlaggódom azthiszem nem kell tovább fejtegetnem. Nem viccből írtam, hogy paranoid vagyok!
-
danaboy
tag
Nem konkrétan az üzenetre válaszolok, csak a felvetett témába.
Szintén nagyon friss vagyok Linuxban (de máris szeretem
).
Azthiszem, minden winfosról áttérőnél alapból generálódnak paranoid hibajelenségek, amiből a felhasználó a tapasztalata alapján vírus, bot vagy spy problémát gyanít.
Ez szerintem teljesen normális.
Eddig ezt tanulta, ezt szokta meg.
Alapból minden probléma mögött "vírust" vagy más kertevőt vélnek felfedezni az userek. Nekik mindenki ezt mondta. Beléjük van táplálva, hogy vegyenek vírusirtót, spyware-t, tűzfalat....... LÁNGSZÓRÓT!Semeddig nem tart a neten szétszórni egy "vírusirtót" "utilitiest" "spyware-t".... ami a gyártója által terjesztett károkozót leszedi (és persze minden keresésnél talál valamit csak, hogy legyen értelme megtartani). Persze, jó pénzért. És meggyőz, hogy telepítsd és használd, mert ő tartja rendben a rendszered. (Kijavítja a saját maga által generált problémákat)
Én is beleestem abba a dilemmába, hogy keressek e kártevőt Linuxon.
Úgy döntöttem, hogy nem fogok. (Próbára teszem a rendszert. Hozzátenném, hogy az xp-t kéthavonta telepítettem újra és egy hét Ubuntu használat után már tapasztaltam üresjáratban HDD aktivítást, memóriafogyást ... Kitesztelni még nem tudtam sajnos az okát, de rajta vagyok.)
Pedig, van lehetőségem fizetett komplex védelmi rendszer telepítésére, de nem fogom megtenni.Az előttem szóló wines felhasználó aggodalmait annyiban osztom, hogy én egy komplex számviteli rendszerrel kommunikálok. Néha átvitt fájlokon keresztül és előfordul, hogy a belső hálóra is felteszem a laptopom. Ilyen esetben nem megengedhető semmilyen kockázat. Óriási adatbázisok veszhetnek el / sérülhetnek meg pillanatok alatt....
Tudom, ne csináljak ilyet, ha félek. De, ha meg kell tenni, hát meg kell.
Nameg, még mindíg én (aki kezeli a rendszert a cégnél [bár nemigen értek hozzá, de vakok között...] ). Csináljak ilyet, ill. védjem le a rendszert mielőtt valamelyik alkalmazott hoz az otthoni gépéről egy kis hátteret, témát vagy egyéb fertőzött finomságot.
(Az usereim jellemzője: Ha felugrik egy ablak -> ENTER , ha utána mégegy -> ENTER Kb. úgy használják a rendszert, hogy az enter eltünteti a problémákat.
Hiába mondom, hogy akár a teljes adatbázist is.)
Bocsánat, a bőbeszédért.
A lényeg amit akartam mondani:
win-el közös rendszerben semmiképpen nem használnám a Linuxosat úgy, hogy azon nincs legalább ugyanakkora védelem.Mondhat nekem bárki-bármit, hogy nem lehet kártevőt írni a Linuxra. Olyan rendszer nem létezik, amire nem lehet. Illetve minden rendszer kívülről ellenőrzött, ami kimegy a hálóra.
És igen, paranoiás vagyok. Igen, pszichológiai értelemben is.
Ebből kifolyólag kizárom az összes támadási pontot az életem minden részén.Nem feltétlenül kell elítélnetek mindenkit akinek más az értékrendje!
A srác szerintem feltett egy kérdést amire létezik megoldás. Nem kell helyette eldönteni, hogy van-e értelme annak amit csinál. (Ráadásul azthiszem nem fáj senkinek, hogy a másik, milyen biztonsági rendszerekkel terhei a gépét.)
Nem volt célom megbántani senkit és mégegyszer bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam.
-
Vladi
nagyúr
mzx
Clam av, vagy avg free is lehet. Csinálhatod 2 szintűre. Egyik linuxon, másik winen. Időnként tudsz csinálni teljes rendszer ellenőrzést nod32 webes scannerével. Ennyi védelmet mosrtmár ossz be.
(#26395) mzx:
Csak úgy egy letöltött avi nem fog boot után közvetlenül fertőzni. A letöltött cuccra engedj rá egy nod online-t és kész. Amúgy meg megbízható releasertől tölts. Az olyan filmet, amit a smplayer nem nyit meg és valami fantom codecért sír, azonnal törölj.
(#26401) mzx:
Na alap, hogy kártevő az egy kód. tehát, hogy kárttegyen, ahhoz futnia kell. Ehhez viszont valaminek, vagy valakinek el kell indítania. Egy sima avi, vagy txt semmit nem fog csinálni. Max ha rákattintasz. Ekkor is többnyire a rendszer, vagy az alapértelmezett szerkesztő biztonsági hibáját használják ki.
tömörített média állománnyal (avi) én még nem hallottam, hogy kártevő került volna a gépre. Olyanról igen, hogy valami kodeknek látszó valamit kért a lejátszáshoz, s elnavigált egy weboldalra, hogy ezt töltsd le....(#26404) mzx:
Nem hazudnak, csak a frászt hozzák az olyan a témában kevésbé járatos emberre mint te. Ha lenne linuxos nod, már rég megvetted volna. Nem?
Egyébként többieknek: nem kell oltani a srácot. Nem ért hozzá. Neki is tolják az arcába a bullshitet, honnan tudná, hogy mi a valós fenyegetés és mi a marketing.
-
kozyadam
tag
nem csak baromságokat írsz (van amiben igazad van), de a reklám-bullshitet is kanyar nélkül beveszed ezek szerint.
mellesleg a vírusnak ki kéne tudni találni a Linuxon, hogy merre vannak a Win rendszerfájlok, ha azt akarja megfertőzni. írnak olyan win vírusokat, ami linuxon futtatva minden mountolt ntfs kötet minden fájlját megvizsgálja, mert lehet, hogy 1 gépen van 3-4 opr. is és ő mindet megszeretné fertőzni egyszerre?
ha ennyire parázol, hogy vírust kapsz, akkor húzd ki a netet. és utána lődd kis gépet is.
sorry. de (szerintem) semmi igazi alapja sincs ennek a fokú aggódásnak.
-
Én sem tudom, hogy mit nem lehet ezen érteni. Tegyük fel, hogy letöltesz egy "boot" vírust. Na már most, mivel az csak Windows-on fut, nem fogod tudni lefuttatni sem, így nem fog beépülni a Windowsos rendszeredbe sem, hogy még a vírusirtó előtt betöltődjön. Ha pedig Windowson próbálnád elindítani, az aktív vírusirtó egyből blokkolja, így esélye sincs. Ha pedig tételezzük fel, hogy Te Wine segítségével indítanád el, akkor is még kérdéses az is, hogy azzal kompatibilis-e, másrészről pedig azzal sokra nem megy, ha azt a környezetet megfertőzi.
Persze biztonság kedvéért telepíthetsz egy vírusirtót, és néha leellenőrizheted vele a C meghajtót vírusok után kajtatva, de inkább csak ha gyanúsan viselkedik a Windows. -
localhost
Közösségépítő
Nem, én a fertőzés MÓDJÁRA írta, hogy badarság!
Szögezzünk le egy alapigazságot.
Vírus = minden esetben végrehajtható programkód és csak abban az esetben tud fertőzni és kárt okozni, ha végrehajtásra kerül. Extrém példával egy fertőzött veszelyes.exe file sem ártalmas mindaddig, ameddig ameddig a veszelyes.exe file-t el nem indítod, pedig benne van a vírus! -
sh4d0w
félisten
Hozzáírhatják, noha semmi értelme. Egy textfájl funkciója az, hogy olvasható legyen, ha meg bináris kód kerül bele, az nem az, ergo azonnal bukta, még antivírus sem kell hozzá.
Aktiválódni meg akkor fog, ha elindítod a kódot. Lehet ugyan vírusos a géped, ha a vírusos fájlt nem nyitod meg végrehajtásra, a büdös életben nem fog aktiválódni.
-
localhost
Közösségépítő
Ez tényszerűleg azt jelenti, hogy PÉLDÁUL egy letöltött windowsos programban (a zipben) van egy károkozó, ami a LINUXON nem okozhat gondot, amikor kimásolod a Windowsod alá, akkor te magad teszed át a förtelmet oda, azt meg majd kibontáskor, alkalmazáskor, teleítéskor kapja el a windows alatt futó fertőtlenítőszer maga! Vagy előtte.
-
localhost
Közösségépítő
Kicsit furcsa a magyarázatod, de ha neked BIZTOSAN ez kell, akkor : http://www.avast.com/linux-home-edition
-
-
FixY67
senior tag
Mondjuk azt nem árt tudni, hogy ezek a proxy-k elég komoly biztonsági kockázatot is jelentenek.
Beírod a gúgliba, hogy public proxy, kapsz pár listára mutató találatot, onnan lehet keresgélni. Némelyik működik. Használni meg mondjuk úgy lehet, hogy a böngésződben a beállítások közt megkeresed, hol lehet beállítani a proxy-t és oda beírod.
De arra vigyázz, hogy ettől kezdve a teljes forgalmad átmegy az adott proxy-n és semmi biztosíték rá, hogy azt és csak azt kapod, amit le akarsz tölteni. Jobb esetben csak reklámmal "egészítik ki" a rajtuk keresztül kért oldalakat, de simán belerakhatnak valami rosszindulatú cuccot is. Esetleg totál más lapot hoznak fel, mint amit valójában kértél. -
törölt tag
floatr válaszolt, de pl. aplay/arecord
-
floatr
veterán
Namost lehet h én maradtam le valamiről, de az audiograbber mint név egy cd->mp3 ripper progit takar, amire alternatíva pl a sound juicer. Ha bemenetről szeretnél rögzíteni, arra meg az ubi alap sound recordere a válasz, de itt egy kisebb lista. De ha kicsit kutakodsz, akkor gyanítom h még kisebb parancssoros, pythonos bizbaszokkal is összefutsz; ha kicsit barkácsolni akarsz, akkor ott van a pyaudio néhany baziminimál példával, amit egyből lehet használni is.
-
Beírtam a Szoftverközpontba, ki is adott egyetlen találatot, a neve Audex. Bár KDE környezethez van, ezáltal nem biztosítható az a nagyon kis erőforrásigény, de más egyszerűen nincs, vagy csak rosszul kerestem.
(#24686) PuMbA: 10.04-ben sem lesz másként, mert most belerakták ezt a szintén béta drivert, aztán úgyis csesznek majd frissíteni. Szóval amint megjelenik, el is lehet felejteni, és érdemesebb az AMD oldaláról leszedni. Nekem azzal nem voltak különösebb gondjaim, de most már bőven megvagyok a nyílt meghajtóval is.
-
törölt tag
igen, csak a szokásos google-nagytestvér hisztire gondolok
közben eszembe jutott, hogy esetleg az Epiphany-t is megpróbálhaod, ez is webkit-es böngésző, és elvileg kicsit egyszerűbb a kezelőfelülete a Chromiumnál.
illetve azt a weblapot meg kéne nézni mondjuk letiltott flash mellett, hogy mennyire használható, és akkor esetleg lehet kapcsolgatni.
-
törölt tag
nekem a chromiummal az a bajom, hogy (most próbáltam) ugyan azon oldalakat megnyitva kétszer annyi ram-ot eszik, mint az FF. utóbbiban nálam alapból noscript+adblock, de ezeket kiiktatva is ugyan ez a helyzet. az FF 4 oldalnál 56MB, az chromium majdnem 100MB. pár hónapja még volt olyan, hogy 10 oldalnál 6-700MB-t is megevett a chromium/chrome, míg az FF 150MB-t. nem mindegy.
(#24613) upszilon
ha az USA-ból rendeled, vagy valaki elhozza neked, akkor jó, különben meg én kb. arra számítok, amit leírtam. -
törölt tag
a pluginek sebessége nem igazán függ a böngészőtől. a flash példáján kiindulva úgy tudom, hogy amikor ilyen tartalmat nézel, akkor a böngésző csak betölti ugyanazt a plugint, amit a firefox, vagy az opera is. tehát ebben nem lesz igzaán sebessségkülönbség.
amúgy én tudom javasolni a Chromium-ot, ez ugyanat, mitn a Chrome, csak az open source és fejlesztői változat, viszont nagyon stabilan működik, már sok hónapja ezt használom és semmi gondja. a PPA-ból könnyű feltenni: Chromium daily
illetve ott van még az Iron browser is, ezt a Chromium kódjából építgetik, csak nincs benne az esetleges google-os kémkedős dolog, meg kiszedték, amit feleslegesnek találtak. -
-
mzx
senior tag
Természetesen korántsem akadékoskodásnak értsd szavaim, bár neten nehéz a hangulatjelekkel is megvalositani a metakommunikáciot.
Sőt, téged különösen csipázlak.
Hanem arról van szó, hogy szeretnék tanulni, tőled is.Ezert irtam le kétségeimet.
Tehát lehet hogy tévedek. Valamint a tanulásom érdekében szukségesnek latom olykor ütköztetni a különböző szempontokat, és nekem úgy tűnik, mások (részben) máshogy vélekedtek a kérdés tekintetében, hozzád képest.
De lehet, h rosszul értelmeztem őket, és/vagy téged...
Vagy rosszul emmléxem ...
Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest