- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg #49021 üzenetére
Duplakatt a képen, megnyitja a képmegjelenítőben és ott már van a jobb egeres menün ez a lehetőség.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg #49018 üzenetére
"Másik: jelszót még mindig kéri a chrome első indításnál, de nem használom a tárolót, hogyan tudom ezt kikapcsolni?"
az alapértelmezett kulcstartóknál üres jelszót kell megadnod. ezután rákérdez, hogy tényleg nem akarod használni, igent nyomsz és elvileg nem fog újra előjönni.
-
válasz
God Vazzeg #49018 üzenetére
Rendszerbeállítások/Megjelenés/plusz gomb...
(Chrome-ot nem használok, nem tudom) -
sellerbuyer
őstag
válasz
God Vazzeg #48919 üzenetére
Hja, ezek egy otthoni gépen elmennek, de egy publikus szervernél kicsit más a tészta. Itt nem lehet rizikózni ilyesmit, hogy "ja hát a Samba kicsit nem megy, majd megcsinálom".
Így marad a várakozás júliusra.
-
válasz
God Vazzeg #48919 üzenetére
Sztem szerencsés vagy
Nekem mindig vannak apróságok, amikkel küzdeni kell -> ellenben gondolom jó ok van rá, hogy a 10.04 -ről még nem frissül, valszeg az is összeborulna -
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #48873 üzenetére
Mondok egy példát. Fentvan egy Ümbürü nevű programból az 1.0-ás verzió a 10.04-es ubidon. Ez ott a legfrisebb. Namost frissítesz 10.04-ről 12.04-re és megnézed az Ümbürü programodat. Még mindig 1.0-ás verziód van fenn. Most szépen uninstallálod, majd újra felrakod és mit látsz? Hogy már 1.2-es verziószámú lett.
Egyébként meg mindenki azt csinál amit jónak lát. Én azt mondom, hogy a legjobb a tiszta install, de senkire sem erőltetem rá a véleményem.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48792 üzenetére
KDE alatt esetleg lesd meg a Krusader-t, mint fájlkezelőt, de amúgy a Dolphin is tud két ablakos nézetet, ha akarod (F3). illetve érdemes úgy általában Qt-s programokat használni, sokkal jobban integrálódnak a rendszerbe általában, például az értesítések közé teszik magukat, nem pedig pop-up magánakcióznak, meg használják a kwalletmanager-t, stb.
scomagkezelésre szerintem az apper-t érdemes használni, nagyságrendekkel jobb a muon-nál! és Qt-s ez is, szemben a synaptic-kal. a qapt nálam ment eddig, nem volt gondom vele, de vannak dolgok, amit nem enged telepíteni (kernelt például), bár ilyenkor nem is lehet rákattintani az install gombra.(#48796): a jelszóra azért kérdezget rá elvileg, mert nem tudja használni a kwalletmanager-t. ezért mondom, hogy Qt-s cuccokat érdemes.
képnézegetőnek az Okular nem jó? én amúgy a gwenview-t használom, bár az nagyobb egy kicsit...aag: az a kis izé a plasma desktop menüje, ha eltűntetnéd, akkor nem lenne plasma desktop, nem lennének widgetek/plasmoidok, stb. de tényleg ennyire zavar egy átlátszó fülön egy felirat a sarokban, ami ráadásul az asztalhoz van rögzítve?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
God Vazzeg #48792 üzenetére
Arra a feladatra a gdebit érdemes használni, van kde-s felülete is.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #48789 üzenetére
Hogy tünteted el a kpernyő jobb fölső részéről azt a kis szart? Nekem sehogyan sem sikerül.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
God Vazzeg #48789 üzenetére
Nálam KDE alatt is a synaptic van használatban, abban még nem csalódtam.
-
válasz
God Vazzeg #48679 üzenetére
Nem maga az alaprendszer szokott amúgy sem ramot kérni, hanem a GUI...
-
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #48679 üzenetére
Ja igen, azt hiszem pont Te ajánlottad itt. Kösz!
Annyit még hozzátennék az előzőekhez, hogy nagy előnye továbbá, hogy ez is gördülő OS, azaz jönnek rá a frissítések, viszont az alaprendszer mindig az Ubuntu legutóbbi LTS kiadása. Tehát a mostanié a 10.04-es. Viszont a legújabb 1.4-es verzió, ahogy God Vazzeg is írta már megkapta a 3.2-es kernelt. És nálam is villámgyors, Unity után tiszta felüdülés használni.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48652 üzenetére
btw ez nekem tökmindegy.
-
csibor
addikt
válasz
God Vazzeg #48643 üzenetére
Idáig nem volt gond, látta. Még megpróbálom másik gépen is.
-
válasz
God Vazzeg #48652 üzenetére
A CD-s változat sem tölt le annyit a netről, egyedül a nyelvi csomagokat, illetve a frissítéseket ha engedélyezed (de nyilván a frissítések a DVD-re sem kerülnek fel). A DVD egyben alternatív telepítő is és tartalmazza a nyelvi csomagokat. Viszont a CD és a DVD méreti különbsége jóval nagyobb mint a magyar nyelvi csomagok összmérete.
-
Nowhereman
őstag
válasz
God Vazzeg #48647 üzenetére
bocsika, benne maradt valami, ami nem kéne...
Különben nekem a compiz billentyűzetről vágható gyorsfunkciói(p. rács) miatt ver kört hatékonyságban a junití, gnome3 féle "intuitív"(ez a racionális ellentettje, ami csak egy ilyen beteg egy világban válhat pozitív jelzővé) féle vonalra...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #48609 üzenetére
Live-ban megnézem azt is, de nekem a Gnome tetszik. Ha fel lehetne varázsolni a 3-ast a mostani rendszerre, annak tudnék örülni.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
God Vazzeg #48527 üzenetére
Úgy emlékszem, a 10.04-ben már nem dedikált panel-kisalkalmazás volt a hangerőszabályzó, hanem - mint ahogyan arra MacCaine is célzott - az értesítési területen jelent meg, feltéve, hogy elindítottad. Ha Alt+F2: gnome-volume-control-applet után megjelenik a rendszertálcán, akkor tedd be az indítópanelbe, és mindig ott lesz.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48525 üzenetére
Nem a "Notification area" lesz?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #48524 üzenetére
Láma kérdés: hangerő szabályzó kis ikonját hogy lehet visszavarázsolni a panelra? Hozzáadásnál nincs a listában
-
Jester01
veterán
válasz
God Vazzeg #48505 üzenetére
ifconfig -a megmondja egyáltalán milyen interfészek léteznek, hátha valami elvetemült neve lett
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #48517 üzenetére
Csak félig lettem nyugodt, mert ettől még nincs meg a keresett program, de legalább kiderült, hogy nem csak nálam hiányzik.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48507 üzenetére
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48505 üzenetére
iwconfig ra0 vagy iwconfig wlan0 ?
iwconfig list -
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48502 üzenetére
# $/sbin/ifconfig ra0 inet YOUR_IP up
Kíváncsian várom az eredményt.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48502 üzenetére
ifconfig wlan0 up
iwconfig wlan0 up
iwconfig list
vagy mittomén. -
válasz
God Vazzeg #48497 üzenetére
modprobe rt2870sta
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #48496 üzenetére
make install elvileg berakja a helyére:
install -d /lib/modules/2.6.32-40-generic/kernel/drivers/net/wireless/
install -m 644 -c rt2870sta.ko /lib/modules/2.6.32-40-generic/kernel/drivers/net/wireless/
/sbin/depmod -a 2.6.32-40-generic
make[1]: Leaving directory `/home/god/Letöltések/2010_0709_RT2870_Linux_STA_v2.4.0.1/os/linux' -
válasz
God Vazzeg #48492 üzenetére
A kész modult jó helyre tette a make? :S
És sima modprobe rt2870 ?
(Az insmod helyett nyugodtan írhatsz modprobe-t, mert az is beteszi, ha megvan és jó a modul, csak a legközelebbi restartig marad ott.) -
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48488 üzenetére
Ez nagyon jó!
-
válasz
God Vazzeg #48487 üzenetére
Insmod az nem olyan egyszerűen műxik, modprobe szokott ilyenkor a barátod lenni
-
Melack
veterán
válasz
God Vazzeg #48488 üzenetére
Slot-in DVD/CD olvasóval kicsit nehéz lenne
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #48486 üzenetére
Poénból leforgattam újra, és csontra lefutott a make és a make install is
Viszont insmod nem találja a modulját
Nem is működik így.. ifconfig szerint vezetékes hálózat van, és loopback
Ennyi mára
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48484 üzenetére
Mit hiányol?
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48482 üzenetére
Fordítsd le forrásból.
-
Fooler89
őstag
válasz
God Vazzeg #48479 üzenetére
Ndiswrapper
probáltad? -
válasz
God Vazzeg #48473 üzenetére
Nekem is van Ralink chipes USB-s wifim, amit még a 10.04 idején vettem. Bedugom, és működik, amióta megvan...
-
Fooler89
őstag
válasz
God Vazzeg #48471 üzenetére
Vagy backport
csinturi: Legegyszerűbb ha csinálsz systemback-el egy teljes backupot és utána frissítesz.
Ha megy, akkor örül ha nem akkor visszaállítás. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48471 üzenetére
2.6.35 alatt nekem simán feléledt az n-es broadcom bár lehet hogy csak szerencsém volt
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48452 üzenetére
mint látod én is a saját hibáimból tanulok,és csinálok nap mint nap hülyeséget.
aki klattyogtatni akar és utálja a konzolt az vegyen macet,vagy használjon wint.
linux/bsd alapjáraton szerveres mulatság.
Én desktopon osx-et használok,illetve most van egy unity-s 12.04 (igaz szerver kernel,szerver funkciókkal) de terminált jobban nyúzom mert,sokszor gyorsabb.
Például egy w2k8 server tüzfalát felkonfigolni fél nap,iptablesbe meg bekocogtatom azt a pár kilóméteres sort fejből és hajráf meg zsiráf kimegy a világból.nem mellesleg legálisan és ingyen.megszokta,hogy könnyebb mást agyilag leépiteni mint segiteni.
ha kész terméket akarok akkor mac,win.ha reszelni,fejleszteni tanulni akarok olcsón akkor bsd/linux....
Kérdésedre is,hogy válasz legyen:
próbáld ki a 12.04-et,más kernel hátha azzal nem lesz gondod. -
válasz
Nekem pl. a Win7 fexik random az asztalimon... Ugyanazon a gépen az Ubi (amit általában használok) atomstabil.
-
ViZion
félisten
válasz
Memtest, vagy stress teszt kidobja, a hiba van, bár nem mindet. Én a helyedben felraknék mást, vagy akár csak 1-2 napig tesztelném másik disztróval: ha fagy, akkor HW hiba.
Vmi log fájl nincs ilyenkor, h mi a bánat volt amibe belemerevedik?rsynch mentésről vki írhatna bővebben
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48423 üzenetére
Jól indult a napod.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #48421 üzenetére
Az egyszerű megoldások a legjobbak.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
God Vazzeg #48411 üzenetére
Igen, de ha jól értelmezem, akkor a visszaállításhoz itt is oprendszert kell telepítenem...
Egy szervernél nagyon nem mindegy, hogy mondjuk egy órán át nem megy, vagy 10 perc és minden vissza van állítva pont úgy, ahogy volt, a lemezpartíciók is, minden. Míg egy Ubuntut feltelepítek, az alatt Acronis-al, vagy CloneZillával 5-6 gépet fullosan újrahúzok.
Szomorú, hogy nincs erre egy normális megoldás (a raid-en kívül, amit szerettem volna most elkerülni). Sajnos a teljes lemezképezésnél sem lesz elérhető a rendszer hosszú ideig, meg a másik megoldásnál sem. Csak az egyiknél a mentés a gond, a másiknál pedig a visszaállítás... Hihetetlen, hogy nincs egy igazán jó és használható szoftvere megoldás...
-
válasz
God Vazzeg #48413 üzenetére
Nincs, de a Ghostexplorer megy wine-al
-
válasz
God Vazzeg #48411 üzenetére
Ghost esetén is hozzáférsz, csak az macerásabb, és nem ingyenes
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #48274 üzenetére
Lehet nem hoztad létre a /home/god/windows mappát.
-
zoli62
addikt
válasz
God Vazzeg #48134 üzenetére
Megvan a felvett tároló. Csak automatikusan az Ubuntu által biztosított van kejelölve a keresésnél.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #48111 üzenetére
Rendszer -> Adminisztráció -> Naplómegjelenítő
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #48111 üzenetére
Ott van a Rendszer menüben
Naplómegjelenítő vagy rendszernapló vagy valami ilyesmi a neve. Syslogot kell nézned vagy messagest.
-
Zer0SiX
csendes tag
válasz
God Vazzeg #48097 üzenetére
Igen, ezt tudom, viszont 2 particiom van. Az egyik fullon van, oda nem fer fel, a C-n van hely, abbol tudnek lecsipni de igy nem tudok. Alap esetben szokott olyan opcio lenni h telepites windows 7 melle es ilyen csuszkaval tudom allitani, h mennyi jusson neki. Nem ertem miert nincs ez most opcioban, ezt keresnem.
Vagy a modositasal csipjek le belole? Az nem fogja bantani a meglevo adataimat?
-
Lacces
őstag
válasz
God Vazzeg #47941 üzenetére
igen, tom, és nincs is baj vele, hogy a háttérben fut. De látod, vadiúj telepítésnél, ezt csinálja nálam... De ha háttérben fut, akkor sem kellene megőrizni azt a magas memóriát, csökkenhetne.
Nekem különleges ubuntum van, bibi
Most gondoltam, életemben először felrakom az amd honlapján lévő drivert...
Már másfél órája megy, a gedit nyitja meg a .run fájlt, 1.9GB Ramot eszik márswap is nő jelentősen vele párhuzamosan.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47941 üzenetére
Nálam ugyanez 29 MB.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #47910 üzenetére
Úgy, hogy az asztalom ugyanúgy néz ki, mint az alaptelepítés kivéve a hátteret, nem használok semmilyen indicatort, compiz kilőve, automatikusan induló alkalmazásokból a jockey meg az ilyen felesleges appok kilőve és ennyi, semmi tweak nem kell hozzá
Annyi progival az 1,3 GB rendben van
-
válasz
God Vazzeg #47854 üzenetére
Az AMD honlapjáról letölthető legfrissebb meghajtó jelen esetben régebbi mint ami a Precise tárolójából elérhető (8.951 <-> 8.960, vagyis 12.3 <-> előzetes 12.4).
A kijelzők beállításainál (nem a Control Centerben) pedig beállítható, hogy az indítópanel csak az elsődleges képernyőn jelenjen meg, avagy mindegyiken. -
válasz
God Vazzeg #47851 üzenetére
Az ubuntu által ajánlottat raktam fel. Elvileg igen. Na igen. Pl. a Xinerama inaktív.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #47815 üzenetére
Kipróbáltam már azt is. Mindig visszatértem a 10.04-es ubihoz. Kár, hogy nincsen valódi támogatása. Ezelatt azt értem, hogy nekem kellene befordítani bizonyos progik új verzióját, mert egyébként nem készítik el. Kaffeine, Xine-lib, stb.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg #47810 üzenetére
nálam ugyanez a szoftverkörnyezet, csak a vga más. de így is mennie kéne, gyönyörű szépen futott eddig már több hónapja, erre most elkezd akadni a hang (pontosabban nem is akad, hanem mintha szaggatva játszaná le, azonos hosszúságú szaggatásokkal). van egy olyan gyanúm, hogy köze lehet a Chrome most aktivált hardveres gyorsításához, legalábbis ez megmagyarázná, hogy előtte miért nem volt vele semmi gond.
Szerk.: keresem Chromeban, hogy hol lehet letiltani a gpu gyorsítást, de a chrome://flags alatt azt jelzi, hogy nincs is aktiválva
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47792 üzenetére
[link] talán ez az.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #47734 üzenetére
win-en újraformáztam és ...
köszi a gyors reagálást srácok!!! -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #47732 üzenetére
másikkal se megy, bár ezek régi gépekből kiszedett kitudja milyen vinyók. de szerintem jók. ha esetleg nem látja a fájlkezelő, de a gparted látja és leformázom akkor talán jó lehet?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47711 üzenetére
4 GB van a gépben, 10.04 32 bit.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47709 üzenetére
1,9 GB-nél még nem volt több, abból is 1,4-et az Opera evett meg.
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47680 üzenetére
Valószinüleg azért, mert a panel "üres" részét elfoglalja a feladatkezelő, próbáld meg leszedni a rendezés idejére, nekem úgy sikerült a művelet (aztán nem is raktam vissza, helyette inkább a Smooth Tasks-ot használom, az nem írja ki a progik nevét, csak ikonokat rak ki) Ja és csak akkor marad az új helyén az alkalmazás, ha megjelenik alatta egy kis szürke téglalap, mikor odahúzod, olykor játszani kell vele egy kicsit.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47665 üzenetére
Győzelem.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47662 üzenetére
Terminálból telepítve mit ír?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47659 üzenetére
Unity-t én se akarok, ezért is van még 10.04 a gépen. Még a Fedorán gondolkodom, mint alternatíva.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47657 üzenetére
Csini!
Addig reklámozzátok itt a Kubuntu, hogy lecserélem az Ubit.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #47647 üzenetére
Egy ideig tényleg jó, de aztán megunja az ember. Én legalábbis meguntam. Azóta csak a gyorsaság érdekel.
-
válasz
God Vazzeg #47647 üzenetére
Természetesen. Bekapcs-kikapcs unblock, minden effektnek van pár paramétere.
Mondjuk ezzek nem mindegyike van a 11.10-ban, de nagyon hasonlóak. (Ebben 4.7.4 -es KDE van, az meg 4.8 volt.) -
válasz
God Vazzeg #47645 üzenetére
Kwin, a KDE ablakkezelője
Én se használok Compiz-t, mert a KDE alapból si tud 3d effekteket, szóval minek bonyolítsam? -
válasz
God Vazzeg #47554 üzenetére
http://en.wikipedia.org/wiki/Gambas
Amúgy nekem mindegy, hogy mi, mert az a lényeg, hogy nem tanultam se Pascalt se BASIC-et, csak a Gambas lehetőségeinek néztem utána. -
válasz
God Vazzeg #47551 üzenetére
Elvileg van GTK# is, annak is van talán GUI szerkesztője. Az olyasmi, mint a .net, és ahhoz hasonlóan cross-platform.
Tényleg, Mono-hoz van már Linuxra GUI editor?
-
válasz
God Vazzeg #47551 üzenetére
Jah, gondolom igen. A Gambas 2 így néz ki: form, class. Ez egyébként csak újabban ilyen ronda, sajnos néhány KDE-s csomag eltávolításával ilyen fapados kinézetűvé vált. Ettől függetlenül még lehet használni persze.
A Gambas 3 meg így néz ki: form, class. Itt meg kicsit túlzsúfoltak az elemek, a panel átlátszóvá válása után terítettem szét az egészet. -
lujó55
addikt
válasz
God Vazzeg #47406 üzenetére
(#47406) God Vazzeg
(#47407) fradi81:
Köszi
(#47408) RBJ: olyat sajna nem találok -
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47425 üzenetére
+1
-
tvamos
nagyúr
válasz
God Vazzeg #47393 üzenetére
Nekem mar a 10.04 sem megy a gepemen. Max, ha pendrive-ra installalom, de azzal kitoro..... mind xar mar egytol egyig?!..
-
válasz
God Vazzeg #47393 üzenetére
Extra dolgokról, mondjuk normális hangkezelés, meg esetleg több monitor, nem beszélve
-
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #47336 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Végül sikerült a dconf Editorral beállítanom.
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47237 üzenetére
Írogatok Logoutra, vmeik nap nekikezdtem egy Linux ajánlónak... majd meglátjuk mi lesz belőle. Nem részletes, még kicsit hegesztgetem, remélem a jövő hét végén a 4 napos ünnep alatt befejezem.
-
válasz
God Vazzeg #47234 üzenetére
Pontosan ugyanúgy viselkedik pendrive-ról futtatva (ha dd-vel írod rá) mint optikai adathordozóról, csak éppen sokkal pörgősebben. Szóval ugyanúgy megjelenik a menü és ugyanúgy választhatsz az indítási módok közül.
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47234 üzenetére
Mindkettő. Induláskor választhatsz, h telepítés, vagy kipróba. De próba alatt is telepíthetsz. Illetve telepítés után is
próbálhatsz. -
válasz
God Vazzeg #47232 üzenetére
A Hybrid ISO-t dd-vel felnyomathatod pendrive-ra és bootképes lesz. Az alternatív meg megfelel a Debian szöveges telepítőjének.
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47221 üzenetére
Azért nem eltávolítható, mert vagy gyorsítótárnak használja, vagy a vírusírtó ellenőrzi és zárolja, vagy rosszul beállított defrag progi zárolja, esetleg vmi indexeli (destop search, winamp agnet, nero, ilyesmi).
FSTAB kérdéseim SSD-re:
ez a sor mi, és mit csinál?
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0Következők az SSD-t üzemelik be:
UUID=2c8db407*** / ext4 errors=remount-ro 0 1
Mi a remount-ro, és a végén a 0 1?
Következő:
UUID=2c8db407*** / ext4 defaults,discard,noatime,nodiratime 0 0
Ez is a rendszerpartíció. lehetne az előzővel egybe írni? Illetve itt miért van a végén 0 0 amott meg 0 1? A közepét ennek legalább értem
Swap csatolás egyiken:
UUID=f58f02b4*** none swap sw 0 0
none, akkor nincs felcsatolva? Gparted szerint zárolva van... vagy mi van?
Másik rendszeren swap a csatolási pont, és defaults az sw helyett. Mi folyik itt Gyöngyösön?
...és köszi -
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47209 üzenetére
Köszi az infót!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47192 üzenetére
Jó az átlátszó menü. Mi a téma neve? Vagy saját készítés?
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #47186 üzenetére
Mert ext2-n van a file rendszerem.
Anno nemértettem nagyon hozzá (bár mosse) akkor erre tettem és így maradt, sztem így is hagyom a kövi gyaluig.
Kendek:
Lehet mégis a vinyóval van gebasz. Felraktam rá a linuxot test képpen majd Wine alatt a Steam kliensel akartam lehúzni a CS : S-t de kifagyott alatta nemegyszer. Sőt tök random képes fagyogatni.HTML 5-el kapcsolatban:
Opera a legfrissebb verzio amit kiadtak. Firefoxot meg a rendszert most frissíti fel a legújabbra ha minden jólmegy. Frissítés kezelő dolgozik 1000-el. -
amdk7
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47173 üzenetére
Ahol a panel lenne, ott jobbklikkel kattintva, csak a szokásos asztal menü jön fel.
De nem vesződöm vele, sok ez ennek a gépnek.
Este megy rá valami "light" linux. -
amdk7
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47170 üzenetére
alt+f2 -nél beírtam azt amit mondtál, de semmi.
Átléptem másik felületre, de úgy sem oldódott meg a probléma.Az alt+f1 -et csak arra írtam, hogy azzal legördül a menü stb., de maga a panel akkor is "láthatatlan".
Lehet holnap lecserélem a fent említett linuxok egyikére... csak nekem is fura volt, hogy így megadta magát a panel. :s -
amdk7
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47167 üzenetére
alt+F1 -re legördül a menü a semmiből.
A penel nem akar látszódni.
Eddig ezen a gépen Win volt, szóval első, szüz telepités. -
mAtech
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47149 üzenetére
Köszi.
Hosszú...Maradok inkább a 8.04-es Ubuntunál. Azon már kiismerem magam.
-
hati
addikt
válasz
God Vazzeg #47116 üzenetére
11.10-hez lesz 3.2-es kernel, vagy az már csak a 12.xx-ben jelenik meg?
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47140 üzenetére
Igen, ez még csak a Lite verzió, a gyenge gépekre... Nekünk a Core veerzió kell majd, pár hét múlva.
Linux Mint sem akarja a packages.medibuntu.org helyet elérni... próbáltam másik szervert, ott sem. Lubuntu is ezen nyavajgott, de ott terminálból ment, itt nem akarja...
Másnál is van ilyen? -
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47126 üzenetére
... elméletileg. Korábbi kernel frissíytéseimből tanultam. Frissít egy halom csomagot is, és utána már választhatom én a régi kernelt... Ezért is mentek inkább. Ugye van az a mondás, hogy két féle PC user van: az egyik, akinek van mentése, a másik idióta
Igazából nem a reinstall miatt, mert az megvan hamar, hanem mobilnetem van, és újrarakni + frissíteni. újra letölteni a kedvenc progijaimat az sok azért.Jah, amúgy: Mandriva. Kipróbálom. Külföldi fórumokban olvastam, h igazi kezesbárány. Szinte semmit nem tudok róla, de ez nem tarthat vissza
Valaki ismeri/véleményezné esetleg?
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47124 üzenetére
Köszi! Este dolgozom, de vmikor nekilátok, csak előbb csinálok egy klónt a partíciókról
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47116 üzenetére
Ezt csináltam, letöltöttem, és install. Compile-t kihagytam, lehet az a baj. Majd keresek róla leírást, azt' nekiesek. Asztalod nagyon frankó, jó az az ikontéma is.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #47118 üzenetére
Nem rossz, nem rossz!
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #47113 üzenetére
na, látom Te is ott tartasz, mint én
Zorin, Mint 12 Gnome, esetleg Lubuntu? pénzfeldobás lesz ebből.
Zorin:
+ compiz out of the box, a régi szép 10.10 időket juttatja eszembe. A skin win-szerű, mivel nem csak én használom így könnyebb a helyzet. ATI VGA, flash, meg minden megy frankón. Szoftverbolt 1:1-ben ubuntu. Rengeteg beállítási lehetőség, átlátható, stb.
— nem 3.* kernel, dist-upgrade "hivatalosan" csak backup, reinstall, mentés visszatöltés kombóval működik, ami több idő -bár neten van aki 3.2 kernellel tolja, és nincs hiba, de hiszem ha műxik. További negatívum a gagyi "startmenü" ikon, és az indicator applet nem lesz transzparens, de ezek apróságok. Amibe belefutottam, arra a zorin fórumon már volt megoldás.
Ha lesz frissítés, amihez nem kell ennyit nyűglődni, és javítják az ilyen-olyan bugokat, akkor az egyik legegyszerűbben testreszabható, és leglátványosabb linux lehet.Lubuntu:
egyszerű, gyors, majdnem szép is, de ehhez hegesztgetni kell. Mivel főleg Gnome progikat használtam, így már a fél Ubuntut letöltöttem alá3.akárhanyas kernelje van, biztos jó
Pár progit raktam csak fel, beállítások rendben vannak, viszont a szoftverbolt meg sem közelíti az Ubuntuét -nem tudom miért. Leírások nem jelennek meg, lassú is, pedig az Ubié se gyors.Mint 12 Gnome:
Gnome Shell bejövős volt eddig is. Itt kicsit fura, hogy akárhova mozdítom az egeret valami menü, panel vagy bizbasz felugrikMég csak tegnap néztem LiveUSB-vel, de sztem Lubuntu helyére felrakom, ennyi csicsa kell.
Utána meg kipofozom... és azt az ősöreg Firefox lecserélésével kezdem. Ilyen gagyi FF-et rárakni... ezek betegek. Jó az ikon téma, érthető minden, beállítások nagy része Ubuntuból ismerős. friss kernel, jönnek majd frissítések, van support, fórum, stb. Nem véletlenül előzi meg az Ubuntut jó ideje, Space Markék félhetnek tőle
.
Ez a véleményem, lehet kiegészíteni, kritizálni, de nekem kb. ez jött le eddig.
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
God Vazzeg #47111 üzenetére
Chromium, nálam ez van.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest