Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
válasz
Mukorka
üzenetére
Ha a reset parancsot is kiadtad, akkor engedélyezni kell újra a tűzfalat (ufw enable) és gép restart. Ezt követően a WIFI sem feltétlenül fog bekapcsolódni, manuálisan kapcsolódj az elérhető hálózathoz. (van olyan szitu is, amikor a vezetéknélküli hálózat is kikapcsolódik, azt is be kell kapcsolni)
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ha elindítod a GUFW-t, akkor unlock-old (kis lakat a bal alsó sarokban), aztán ha azt jelzi, hogy a FW ki van kapcsolva úgyis, akkor kapcsold be, gép restart, szerintem utána simán megy a Samba, ha nem akkor meg szabályt hozol létre "neki". [link]
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
@ufw-t néztem, off@
Mármint mi off?
Erre mit mond: ufw status verbose
Ha meg esetleg szabályt kellene létrehozni, akkor inkább telepítsd a GUFW-t, azzal könnyebb a szabályok létrehozása/kezelése.
(Ugyanez található alapból pl a Linux Mint-be is stb) -
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem tudom, hogy tudják-e ezt a funkciót és azt sem, hogy esetleg próbáltad-e már őket, de ezt a 3 app-ot megnézheted. Gwenview, DigiKam, KSquirrel.
Mondjuk lehet ezekkel még bonyolultabb lesz kivitelezni, mint a mutatott módszerekkel.

-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Akkor meg az asztalon jobb egér és Desktop Activity Settings...
nehogy azt mond, hogy ez sincs.
(Igaz, így csak hamarabb jutsz el a Rendszer/megjelenésig)majd aki KDE-t használ, az talán tud valami gyorsabb megoldást.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Duplakatt a képen, megnyitja a képmegjelenítőben és ott már van a jobb egeres menün ez a lehetőség.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Rendszerbeállítások/Megjelenés/plusz gomb...

(Chrome-ot nem használok, nem tudom) -
-
-
-
-
-
Igen.
MacCaine - szabványos fiókban ez van
-
-
-
Egy Canon multifunkcios nyomtatóhoz telepítettem a nyomtató- és scanner drivert. A probléma az, hogy a beépített Simple Scan nem látja sehogy sem (root-ként indítva sem) illetve a Canon Scangearmp is csak root-ként látja a scanner-t, így user fiókból nem lehet scannelni.
Hogy lehetne megoldani ezt a problémát? -
Tudnátok ajánlani egy GUI benchmarkot, ami a 4KQD32 szegmensben is mér?
(Olyan progira gondolok, mint pl Windows alatt a CrystalDiskMark) -
Hali!
Nálam nem jön be az oldal: http://ubuntu.hu
Tudtok erről valamit? (átmeneti hiba, vagy nem is hiba, vagy megszűnt
)Fire.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eljátszottam ezt is, eredménye annyi lett, hogy kijelentkezés után rendszerhiba ablakkal indult az ubi.

)