- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
nem az lesz a hiba, mert az io várakozás csak akkor használja a procit ha megnyitok valamit, és ha megnyitotta akkor abbahagyja.na mind1, még figyelgetem.egyébként restart után már nem volt olyan lassú.ki érti...
kérdés: Az ssh-t hogy kell használni? mi kell hozzá?mit kell hozzá beállítani?
-
-
ngabor2
nagyúr
-
escape
aktív tag
vamzi, nem vesztem meg....
Asszed egyesével fogok neked 50 ezer fájlt átmásolni?
HáthViszont a screenlet-es problémát sikerült megoldanom, nagy nehezen ráakadtam..
Közben találtam egy érdekes oldalt..
Akinek Gutsy-ja van az olvasgassonPocak89: Én nem vártam volna vele, azonnal feltettem volna
-
Pocak89
senior tag
Na most amikor rámek hogy telepítés akkor elvileg egy grafikus asztalnak kéne megjelennie nem? Az Ubuntu.hu-n láttam. Nálam egy mint az xp telepítése olyan. Kérdezget mindent pl. hálózat stb. Aztán jönne a particiózás. Akkor most ahhoz hogy a live cd elinduljon ilyeneket kell csinálni? Vagy ha rámek hogy telepítés befejezése akkor tovább megy?
-
Szia!
Én barom elfelejtettem lementeni...
Méghogy a Linux nem felhasználóbarát?
Most olmaso a PCs OSXes topikot - tapasztaltam a saját bőrömön is: kia halál ***** találta ki ezt az OSX-t? Na és a hackelt verziójukat?1 szó mint 100: HALÁLI NAGY SZÍVÁS!
A Linux a legjobb rendszer a világon (suliban Debian van az 1ik gépen egy FULL a másikon egy BUTÍTOTT (értsd: web oszt' csók...
Üdv. core2
-
-
Cathfaern
nagyúr
Pontosan ahogy írod, ez elég problémás tud lenni. Ráadásul mondjuk amit telepíteni akarsz ahhoz az új verzió kell, míg mondjuk 10 másik csak a régit szereti, s azok nem fognak elindulni. Ráadásul linux szerintem egyik nap hibája, hogy csak telepíteni könnyű, eltávolítani nehéz, így ha rájössz hogy ez nem volt jó ötlet, utólag elég macerás visszacsinálni.
Egy kérdésem nekem is lenne:
Linux alá van valami NHC szerű program? Fesz állítás, venti szabályozás stb. témakör -
-
blackmoto
senior tag
mert a repóban levőhöz nincs meg a dokolós plugin, amit szeretnék használni. Akkor meg gondoltam, legyen már az egész frissebb. A 7.04-esben még csak az 1.2.2-es Audacious van.
A 7.10-esben benne van, meg az frissebb is, de sajna az a rendszer az én gépemet nem szereti, szóval lemondtam róla. A 7.04-es stabil, és ez a lényeg.
Ami nekem fontos az mind megy frankón. Csak ez a fránya system tray icon nem megy az említett progival. De ezt szeretem zenéhez használni.Szerk:
Köszi!
Bepróbálkozom, és ha még így se jó, akkor jövök. -
Szia!
Idézet:
"core2: én megelégednék egy 36gigással is.de ha van pénzed a 74osra akkor rádbízom.de 2db 36os raid0-ba ezerszer többetér
"
Igen?? Tényleg?? Biztos?? Nemmondod???
ehh... csak kinek van rá pénze....Na de inkább azt kérdezném, hogyha meg lenn ez a felállás akkor ez megfelelő lenne:
(/)=36 GB (WD RAPTOR)
(/home)=500 GB (WD Caviar)Annál a beállításnál, hogy az egész lemez felhasználása, honnan fogja tudni az Ubi, hogy a raptorra akarom tenni?
Az, hogy a /, /home XYZ GB legyen azt hol tudom beállítani a telepítés alatt?
Üdv. core2
-
-
vamzi
senior tag
annyit változtatnék, az előző hszen h nem a hardver ellenőrzésekor irja ki hanem utána, mikor elkezdi betölteni a drivereket.és ha kiveszek a hálókarikat is ezt csinálja.a 7.10es ubi mikor belépek a telepitőbe kiirja nekem h bazirégi a biosom(1997) neki minimum 2000es kell és h indítsam igy: acpi=force.
a 7.04es ubi meg ezt irja ki: [ 0.000000]acpi: unable to locate rsdp -
-
1.,életem első linuxa szvoal ha logot is ír ki nemtom hova menti
2.,betöltésnél és kilépésnél csinálja nem vágom miért az elején betöltésnél csak egy pillanatra kilépésnél az elején kurva sokáig csinálta meguntam kikapcs..... legutobb már az is csak egy pillanatig csinálta....3. van egy pvr3000 tunerem és szivessen használnám
szoval mit kell tennem kit kell megölnöm hogy müködjön ubuntu alatt?
szájbarágossan please google mindenféle szart kidob rá:S nekem kinai....
-
escape
aktív tag
Jaja SPM fokozat megy mint atom, csak be k'öll nyomni a gombot, mint KIT nél
Csak a piros fény hiányzik a monitor tetejéről...Meg nem beszél magától.. Bár tudom te azt is meg tudnád csinálni Pascalban..
Van az a problémám, hogy beállítottam lentre 2 panelt, az alsó az ablaklista, a felső a menü, a gyors indító gombok, az óra, a kuka stb...
Namost... Mikor bekapcsolom a gépet mindig megcserélődik, vagyis az ablaklistás panel felülre a menü meg alulra kerül és megint át kell rendezni hogy jó legyen..
Ezen hogy lehet segiteni?
Vagy lehet e egyáltalán? -
escape
aktív tag
hm..
háth nem tudom melyik volt az az őrült aki kitalálta az envyt, de Isten áldja 1000xKöszi a linket, igy már az nVidia settings nevü alkalmazás is megvan és végre tudom állitani.. uh köszi
Nah jó, az oké, de ez a monitor tud többet, az gondolom nem...
Ha még csak a monitor baja lenne akkor okééé, de ha egszer tudja akkor csinálja is meg.. -
törölt tag
en egy dsl-t tennek fel. a hw-kovetelmenye is kicsi, nem csak a merete. ha elvagy a hatulutoivel (2.4-es kernel, nincs apt - pontosabban izzithato, de nem tokeletes - , stb). ubuntu server-nek 32M memot irnak minyimum. vagy egy monkey linux, de annak sincs tamogatasa.
vagy egy sima egylemezes routernek valo linuxot. -
-
bbazsy
őstag
nem tudom mennyire látszik(képen annyira nem, de kb hányadékul néz ki 1680-ban.
kicsi, nem szép betűk, stb... ötlet?
-a mókás, h _csak_ a google néz ki így, mindent más jó.mod: meg ha már írtam: egér görgetőjének sor-számár(h hány sort húzzon le egy "kattanásra") hol találom?
-
palota
csendes tag
zoli@zoli-desktop:~/openchrome$ ./autogen.sh
autoreconf2.50: Entering directory `.'
autoreconf2.50: configure.ac: not using Gettext
autoreconf2.50: running: aclocal
autoreconf2.50: configure.ac: tracing
autoreconf2.50: configure.ac: not using Libtool
autoreconf2.50: running: /usr/bin/autoconf
configure.ac:38: error: possibly undefined macro: AC_DISABLE_STATIC
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
See the Autoconf documentation.
configure.ac:39: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
autoreconf2.50: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1
zoli@zoli-desktop:~/openchrome$Ezt a kimenetet adta.
-
-
-
Szia!
Akkor ez így jó?
1. lépés
1/I. Engedélyezzem a /etc/apt/sources.list-ben a dolgokat
1/II. Rakjam fel a zárt meghajtós cuccot.
1/III. sudo apt-get update
1/IV. apt-cache search fglrx2. lépés
2/I. sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
2/II. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgVAGY
?
SEGÍTSÉG!
Üdv. core2
-
-
-
-
Hopp, mit találtam: "If VLC has autodetected your subtitles file, or if you opened it manually, but VLC only diplays some subtitles from time to time, you will need to change the subtitles file encoding.
Go to Preferences -> Input / Codecs -> Other codecs -> Subtitles, and set Subtitle text encoding to the right one. "
Na, ezt kipróbálom otthon. -
-
-
escape
aktív tag
Köszi vamzi..
Tényleg máshol állt megKövetkező a probléma: (
)
CC utils/linux/linflash/flash.o
LD utils/linux/linflash/flash.so
mkdir -p ./distrib/DEB
sed "s/#VERSION#/0.97-1/" debian/changelog.in > debian/changelog
fakeroot debian/rules clean
make: fakeroot: Command not found
make: *** [deb] Error 127Utánna néztem annak az in fájlnak és megvan, de nem értem, hogy mi baja vele
Ötlet? -
-
tusi74
őstag
Nekem Ubi alatt minden stabilabb, gyorsabb. Meg is kérdezte ma valaki, hogy már kész is? Mondom persze. Tényleg olyan, mintha vettem volna egy új gépet.
Nem is értem, hogy a Vistánál az alapfunkciók (net, skype, levelezés stb.) miért kell erőmű. Ha valaki játszik, más kérdés, na de munkavégzéshez?
-
-
escape
aktív tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az X300 ugyanabba a családba tartozik, mint a 9550, de amit az Ubuntu zártnak hív, az szerintem csak pár generációval régebbi fglrx, abból kiindulva pedig, hogy a jelenlegi is elég bugos... (de legalább működik, és nem vágja gallyra a rendszert)
Egy kérdés, SuSE leírásoknál találtam Ctrl-Alt-F2-t (amikor elszáll az X legalább tudok nyomni egy rebootot reset helyett), az melyik futási szint?
Szerk.: Konzolon egyébként azért nem tudtam törölni a zárt vackot, mert én nem értek hozzá, nem azért mert nem engedte.
-
-
sh4d0w
félisten
Ha megveszed a decemberi PCW*-t, ahhoz jár teljes programként
Ingyenesen tán a dd paranccsal lehetne, de mivel nem ismerem a használatát, ezért nem is említettem. Esetleg érdemes lenne szétnézni a Sourceforge-on, hátha találsz ilyesmit.V.Stryker: szerintem a Creative nem csinált Linuxos drivert - a támogatásuk egy kalap ...., csak vedd meg a cuccunkat, aztán csá. Nem tudom, hogy találsz-e megoldást, az én alaplapi 7.1-em egészen biztosan nem megy.
-
Tv
senior tag
MEgoldódott a probléma
. Az ubuntu fórumán írta ezt egy illető:
"
-apt-get clean
Csomagok telepítésekor minden letöltött .deb fájl a /var/cache/apt/archives/ könyvtárba kerül, és itt is marad, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen újra beszerezni. Egy idő után ezek elég sok helyet foglalhatnak, így a clean paranccsal törölhetjük őket. Ha mégis újratelepítünk valamit, akkor a csomagkezelő letölti a szükséges fájlokat, és visszakerülnek az említett mappába.-apt-get autoclean
Az autoclean parancs hasonló a clean-hez, a különbség annyi, hogy csak a régebbi verziójú fájlokat törli, a legfrissebbeket meghagyja.-apt-get autoremove
Az olyan feltelepített csomagokat törli, amelyek már nem szükségesek semmihez, csak feleslegesen foglalják a helyet"Köszi a segítséget nektek is
-
sh4d0w
félisten
1. Valószínűleg azért nem, mert vmilyen alkalmazás éppen ott matat (pl. vmilyen filekezelő, vagy esetleg vmi lejátszóprogram).
3. Acronis True Image pl.
4. Mi a kérdés?
6. Gparted.
Tv: /var-ban tárolja a Linux az e-maileket, logokat stb. nem temp mappa. Ahogyan írták, a /tmp egyenlő a Windows TEMP-jével - amit viszont a Linuxok általában törölnek bizonyos időközönként.
V.Stryker: nézd meg a WineHQ oldalt, ott megtalálod, hogy az eddig sikeresen futtatott játékokhoz milyen beállítások kellenek. Nyilván az emuláció sosem lesz tökéletes, így vannak alkalmazások, amik soha nem fognak elindulni.
-
Tv
senior tag
Nem olyan nagy (kb. 280 mega jelenleg), csak gondoltam a cache az ilyen ideiglenes cucc, meg úgy látom oda szedi le a frissítéseket, meg a programokat, amiket telepített(em). Végülis csak azért kérdeztem mert a 80 gigás vinyómból csak 5gigát adtam a linux partíciónak, ami nem volt túl jó ötlet.
-
CWorm
aktív tag
Hát valószínűleg virtualboxos gond lesz, akkor felteszem a kérdésemet a megfelelő helyre...
Amúgy fel is installáltam az oprendszert, szóval nem a live cd-ről fut. Érdekes, mert létrehoztam pl 1-2 könyvtárat meg másolgattam, azokat megjegyezte, mást nem. Na mindegy, megyek érdeklődöm egy vbox topikban.
Majd szerintem még láttok errefelé.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged