Hirdetés
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
jol van feltelepitve az ati driver? ird be konzolba:
glxinfo | grep direct
ha Direct Rendering = yes akkor van 3d támogatásod, ha no akkor nincs.de ha nincs akkor menj a zártmeghajtókhoz, és engedélyezd az ati-t.kiváncsiság képpen még futtas egy glxgears ot és nézd meg h a fogaskerekek jol forognak e, és másold be mekkora sebességgel forognak. -
VaniliásRönk
nagyúr
[link] (Nekem az apt-get nem akarta feltenni a szükséges csomagokat (sudo apt-get install xy), akármelyiket telepítettem volna, függőségnek listázta a többit és leállt, de Synaptic-kal szépen fel lehet tolni őket, aztán jöhet sudo dpkg -i envy*.deb...)
vamzi: A "zárt meghajtókat" kerülném, nálam fehér képernyő jött be desktop helyett, konzolon pedig nem tudtam eltávolítani, úgyhogy jött a reinstall.
-
adam_454
tag
aham. nálam ilyenkor fogja törli a logot. hogy miért saját felelőségre? egyszerű ha nincs tisztázva az ntfs az azt jelenti hogy a windows nem lett leálítva, vagyis ha filet hoztál létre vagy töltöttél valamit vagy akármi és az ntfs nem lett rendesen le szinkronizálva akkor az elveszlik. (létrehozáskor már ki kellett h íródjon az adat reset/fagyás előtt különben a log semmit nem ér, amugy a windows is indításkor a logfile alapján újracsinálja a műveleteket, ha nem sikerül akkor jön a chkdsk)
hopsz. az hozzászólásokat elnéztem 50el... na mind1
-
rtom
senior tag
Ha biztos vagy benne, hogy van fenn a kártyádhoz megfelelő drivered, amivel elmegy a 3D, akkor Ctrl-Alt-F1 el kilépsz terminálra,
sudo /etc/init.d/gdm stop
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg (így csak a drivert és a felbontást kérdezi meg)
értelemszerűen beállítod a megfelelőt és
sudo /etc/init.d/gdm start -
vamzi
senior tag
legközelebb ha a terminálból másold, előtte kattintsd be itt a hozzászólás írása közben a kód kapcsolót amit alul a szmájlik felett találsz meg(legutolsó) és a megjelenő
[C]és [ /C] közé ird a terminálból származó idézeted, mert akkor nem fogja tördelni az oldal hanem eredeti formájában hagyja, ezzel is megkönnyítve a segítő fórumtársak segítségadását.nem beszoltam, csak segtek
Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 3D nyomtatás
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Íme az új Android Auto!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest