Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• CWorm

aktív tag

válasz vamzi #4283 üzenetére

Hát valószínűleg virtualboxos gond lesz, akkor felteszem a kérdésemet a megfelelő helyre... :) Amúgy fel is installáltam az oprendszert, szóval nem a live cd-ről fut. Érdekes, mert létrehoztam pl 1-2 könyvtárat meg másolgattam, azokat megjegyezte, mást nem. Na mindegy, megyek érdeklődöm egy vbox topikban.:)
    Majd szerintem még láttok errefelé.:D

• CWorm

aktív tag

Köszönöm a tanácsot, de azt hiszem, nem értitek a problémám lényegét. :) Nem csak az időt nem jegyzi meg, azt csak példának mondtam. A beállításaimat nem jegyzi meg. Pl a hálózati beállításokat. (Mondjuk azt sem értem, hogy hogyan lehet Budapesten egy órával több mint a valóságban a linux szerint, na de ezt hagyjuk).

• CWorm

aktív tag

válasz Sianis #4267 üzenetére

Virtualboxben nem sok beállítás van, aminek köze lehet ehhez, de már mindenhogy kipróbáltam az ACPI meg IO ACPI beállításokat, de semmi, más lényegeset meg nem lehet változtatni. UTC-t beállítani meg be lehet az ubuntuban, de azt is elfelejti.
    Ha csak újraindítom a virtuális linuxot, akkor megjegyez mindent, de ha kikapcsolom és újra be, akkor nem. Gondlom a virtualbox lehet a ludas, csak nem tudom, hogyan csinálja...

• CWorm

aktív tag

Sziasztok.
    Kezdő linuxos lennék, és lenne némi problémám a 7.10-es Ubuntuval.
    Tudni kell, hogy virtális gépre telepítettem fel a linuxot a Virtualbox nevű program segítségével XP alól. Nem tudom, hogy emiatt van-e, de a rendszer nem jegyzi meg az órabeállítást, se a hálózati beállítást (meg még talán mást sem, de még nem nagyon volt idpm próbálgatni). Az óra minden bekapcsoláskor egy órát siet, pedig Budapest van kiválasztva helynek. Ha beállítom, kéri ugye a root passwordöt, beírom, átállítom az időt, és akkor jó, amíg ki nem kapcsolom. Már betettem a felhasználómat a root csoportba, hátha az a megoldás, de nem az...
    A hálózat is érdekesen működik, mert a router ip-je 192.168.1.1, és a hálóba kötött minden gépnek 192.168.1.xxx a címe, kivéve az ubuntunak, aminek 10.0.2.xxx, és ha átírom a 192-es ip-re, akkor nincs rajta net. Amúgy meg van, a routert is látja, de a router nem látja a linuxot. Szóval nem értem... Bár ez lehet, hogy csak a virtualitás miatt van. Viszont minden bekapcsoláskor be kell írnom a DNS-be a router címét, mert addig nincs rajta net, és ezt sem jegyzi meg.
    Valakinek valami ötlet? :(

Aktív témák