Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
Hát valószínűleg virtualboxos gond lesz, akkor felteszem a kérdésemet a megfelelő helyre...
Amúgy fel is installáltam az oprendszert, szóval nem a live cd-ről fut. Érdekes, mert létrehoztam pl 1-2 könyvtárat meg másolgattam, azokat megjegyezte, mást nem. Na mindegy, megyek érdeklődöm egy vbox topikban.
Majd szerintem még láttok errefelé.
-
CWorm
aktív tag
Köszönöm a tanácsot, de azt hiszem, nem értitek a problémám lényegét.
Nem csak az időt nem jegyzi meg, azt csak példának mondtam. A beállításaimat nem jegyzi meg. Pl a hálózati beállításokat. (Mondjuk azt sem értem, hogy hogyan lehet Budapesten egy órával több mint a valóságban a linux szerint, na de ezt hagyjuk). -
CWorm
aktív tag
Virtualboxben nem sok beállítás van, aminek köze lehet ehhez, de már mindenhogy kipróbáltam az ACPI meg IO ACPI beállításokat, de semmi, más lényegeset meg nem lehet változtatni. UTC-t beállítani meg be lehet az ubuntuban, de azt is elfelejti.
Ha csak újraindítom a virtuális linuxot, akkor megjegyez mindent, de ha kikapcsolom és újra be, akkor nem. Gondlom a virtualbox lehet a ludas, csak nem tudom, hogyan csinálja... -
CWorm
aktív tag
Sziasztok.
Kezdő linuxos lennék, és lenne némi problémám a 7.10-es Ubuntuval.
Tudni kell, hogy virtális gépre telepítettem fel a linuxot a Virtualbox nevű program segítségével XP alól. Nem tudom, hogy emiatt van-e, de a rendszer nem jegyzi meg az órabeállítást, se a hálózati beállítást (meg még talán mást sem, de még nem nagyon volt idpm próbálgatni). Az óra minden bekapcsoláskor egy órát siet, pedig Budapest van kiválasztva helynek. Ha beállítom, kéri ugye a root passwordöt, beírom, átállítom az időt, és akkor jó, amíg ki nem kapcsolom. Már betettem a felhasználómat a root csoportba, hátha az a megoldás, de nem az...
A hálózat is érdekesen működik, mert a router ip-je 192.168.1.1, és a hálóba kötött minden gépnek 192.168.1.xxx a címe, kivéve az ubuntunak, aminek 10.0.2.xxx, és ha átírom a 192-es ip-re, akkor nincs rajta net. Amúgy meg van, a routert is látja, de a router nem látja a linuxot. Szóval nem értem... Bár ez lehet, hogy csak a virtualitás miatt van. Viszont minden bekapcsoláskor be kell írnom a DNS-be a router címét, mert addig nincs rajta net, és ezt sem jegyzi meg.
Valakinek valami ötlet?
Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amúgy fel is installáltam az oprendszert, szóval nem a live cd-ről fut. Érdekes, mert létrehoztam pl 1-2 könyvtárat meg másolgattam, azokat megjegyezte, mást nem. Na mindegy, megyek érdeklődöm egy vbox topikban.