Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
sir fg
üzenetére
Tudod a gépészek közt van olyan vicc, hogy a villamosmérnök az az állatfajta, aki szerint az áramvonal valahol U-I diagramban rejtőzik. Te legalább szemléltetted miért.
Én nem írtam sehol névleges áramerősséget, arra te egésszítetted ki!az áram meg a nyelvben
áram(erősség): A
(tömeg)áram: kg/s
(térfogat)áram: m3/s
...
Meg van a köznyelvi villamosáram, amely az áramforrások szufláját jelenti és leginkább a rájuk véset névleges feszültséggel jellemzik. Remélem a kínok kínját éled át ahányszor valaki "230V-os áramról megy","24V-ra transzformálja az áramot" jellegű kifejezést használ, vagy bármilyen kifelyezésben az áram szót nem mint az áramerősség rövid alakját jelenti.
Az ohm törvényt meg egy büdös szóval se említettem. -
aag
őstag
válasz
sir fg
üzenetére
ezt villamosmérnökként olvasni mekkora fájdalmat okozott
Ismerős szöveg. És az is ismerős, hogy te sem ismered az Ohm-törvényt. Segítek:
U az ellenálláson eső feszültség,
R az ellenállás,
I pedig az áram nagysága.Az ellenállás mértékegysége az ohm, jele a görög nagy omega: Ω.
1 Ω ellenálláson 1 A áramot átbocsájtva a feszültségesés 1 V.A fenti képlet átrendezett alakjait is gyakran használjuk:
I = U / R
R = U / IAz ellenállásra jutó teljesítmény: P = U * I = U2 / R = I2 * R.
Ez a teljesítmény teljes egészében az ellenállást melegíti hőként disszipálódik.Egyébként miért nem fejezitek már be? Miért égetitek magatokat még tovább?

-
válasz
sir fg
üzenetére
Switchable Graphics-ra keress rá, sok laptophoz van már megoldás, h bootolásra csak IGP-t használjon, utána lehet átkapcsolni a diszkrétre.
A speedstephez a BIOSban engedélyezni kell, meg a cpufrequtils kell, abban lehet hegesztgetni -ha jól tudom. Nekem AMD van, szépen visszaveszi 800× -re a magokat, de le nem kapcsolja (win7 sem).
Aktív témák
Hirdetés
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest