Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
válasz
fradi81
üzenetére
Hát igen.. Bocs, hogy megint bepöccentettem, de hát annyira tárgyilagos, alap dolgot írtam le, ami tényleg alapismeret. És direkt nem foglaltam állást ebben a már régóta húzódó meddő vitában... Nem foglaltam állást! Nem is neki írtam! Csupán a mennyiségek és a mértékegységek helyes használatára hívtam fel a figyelmet, könyörgöm... Más hozzászólására reagálva. Erre nekem ugrik. El sem olvassa, mire reagál, vagy 0 szövegértés?? Kioktat, hogy nem tudom az Ohm-törvényt, holott le sem írtam az Ohm törvényt!?! (Na meg amúgy is...vicces..)
Most nem tudom, hogy
vagy
. Hát már inkább
. -
sir fg
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
ha a procinak 1,25V van rávésve névleges áramként
Ne tudd meg, hogy ezt villamosmérnökként olvasni mekkora fájdalmat okozott. Pedig csak a középiskolai fizikával kéne tisztában lenni. Bár lehet, hogy alapvető villamosságtan már felső tagozatban is volt, arre nem emlékszem...
Feszültség mértékegysége: V (Volt).
Áram(erősség) mértékegysége: A (Amper).Ha ezeket a fogalmakat keverjük, még az Ohm törvényről sincsen értelme beszélgetni, pláne ilyen vitákba belemenni. Én direkt nem írtam eddig semmit, de ez már sok volt, bocsi.
-
sir fg
aktív tag
Kubuntu honnan tölthető le? Úgy értem, ami működik. A sima Ubi már jön torrenten.
Az ubuntu.hu oldalon volt ez a [link], de 'Not found', azaz nem él a link.
Kubuntu.hu oldalán még 11.10 van, kubuntu.org meg meg van halva.
Jó, nyilván ráér, csak olvastam, hogy neked jön le (lassan), azért kérdem, hogy honnan. -
sir fg
aktív tag
Sziasztok!
Használtam a fórumkeresőt, de választ nem találtam a kérdésemre (viszont más is kérdezte).
A (K)ubuntuban megoldott a két videókártyás laptopok esetén a VGA-k kezelése, váltás közöttük?
Win7-et használok, de próbaképpen telepítenék Kubuntut. Ubuntu már volt fent többször 1-2 hónapra, de igazán sose használtam, mert voltak bosszantó hibák. De akkor még nem ez a laptopom volt. Illetve most megvárom a 12.04-et, azt tenném fel, egyelőre Win7 mellé.
Az az elvárásom, hogy a hardver képességeit ki tudjam használni a Linuxszal is. Tudjak váltani a grafikus kártyák között, működjön a 3d-s gyorsítás,működjön az intel SpeedStep (Core i5-ös laptop), és képes legyen hosszú üzemidőre is, ha úgy használom. (Meg mondjuk működjenek a laptopos gyorsgombok, működjön az áramfelvétel-mérő, stb.) Ja, és kezelje értelmesen, ha 2 képernyőt használok. (Régen pl. mindig az volt, hogy csak a külső monitort engedélyeztem. Viszont néhány perc tétlenség után lezárt az asztal, feloldás után meg ismét két monitort használt, elfelejtette a beállítást...)Laptop: HP ProBook, Core i5 processzor, 8 GB RAM, Ati + intel VGA. Másnak van tapasztalata ilyen vagy ehhez hasonló géppel? Ja, és 64 biteset tennék fel.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- World of Warships
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vagy
. Hát már inkább