- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csababarca
őstag
válasz
zolka95 #20483 üzenetére
azért baki, mert ezek szerint hőkövető nyilakkal lőttek, mert a sárkánytől balra lent voltak, miközben totál szemből nyomták mellkason Rhaegalt.
az utolsó nyíl jött kimagyarázható irányból, és szögből.ha a nyíl szemből jött, akkor feltételezhetjük hogy látnia kellett volna őket. mert ők sem bírják kilőni, ha nincs látószögben.
vagy a hegyen is átfúródó nyilak, vagy hőkövetés.
erre más indok nincs.de nem is kell indok, így volt mert csak.
mint ahogy Dany elfelejtette ugye, vagy Arya a semmiből ugrott elő az NK-ra. ezek a készítők magyarázatai. -
Peppo
őstag
válasz
zolka95 #20144 üzenetére
Három Mást láttunk legyőzetni korábban. Az egyik nem számított támadásra, azért tudta Sam elintézni. A második lazán levágta a nagydarab vadembert, és utána Jont is simán levágta volna, ha nincs neki spéci kardja. A harmadikat mondjuk tényleg könnyen elintézték. Kicsit túl könnyen is. Szóval igazán nagy kockázatot nem vállaltak volna vele, ha előrébb küldik őket, bár tény, hogy az is felesleges kockázat lett volna. És ezért nevetséges az, hogy a NK viszont nagy kockázatot vállalt értelmetlenül, mikor elment Branért, miközben csak arra kellett volna várnia kb. öt percet, hogy a zombik kitakarítsák a várat, és utána, ha már mindenképp ő akarja kinyírni Brant, akkor elintézi az addigra már egyedül maradt, védekezésre képtelen célpontot. E helyett ő bement a sűrűjébe, kockáztatva mindent. Ezen megint azt érzem, ami a hetedik évad óta folyamatosan érezhető, hogy ha a sztorinak arra van szüksége, akkor egyes karaktereket egyszerűen elhülyítenek, mint pl. Tyrion, másoknak meg agyat növesztenek, mint pl. Cersei vagy Sansa. Persze jöhet még rá valami magyarázat, de tartok tőle, hogy ez ennyi volt. Helyette majd Cersei lesz a kemény ellenfél, szóval legalább lesz min röhögni. -
csababarca
őstag
válasz
zolka95 #20031 üzenetére
Kétlem, hogy a következő részben már csatáznának újra. Azért sereget is kéne szerezni újra, sebek nyalogatása, stb. kövi rész: magyarázás, seregszerzés, trónigény megbeszélése, stb. 5. rész: csata 6. rész: szálak elrendezések, magyarázatok, stb. én így számítom, nagyon meglepne egy következő részes királyvári ostrom.
-
ROBREGGAE
tag
válasz
zolka95 #19994 üzenetére
Ja vagy az amit írtak valahol, hogy az egyensúly fenntartására vannak a Mások, akkor jönnek el mikor az emberek egymást ölik a hatalomért, így meg össze kellett fogniuk. Gyakorlatilag Cersei legyőzésével eljön egy átmeneti béke pár száz évig.
S ezt jól tudja Bran most már, ezért kussol és nem mond semmit.
Vagy az van még, hogy épül le teljesen agyilag a csávó Éjkirállyá, ezért nem bír egy rohadt összetett mondatot se kinyögni már.
Megnémul majd, mint az Éjkirály.
Viccet félretéve, az Éjkirály megfogta... Szóval nem tudom azzal mi van a karján, lett-e bármi baja tőle. De valahogy nem tudom elképzelni a hullahegyen fetrengő Sam után, hogy a készítők még itt nem zárták le a Másokat végleg... Több ponton is hiteltelen volt az egész, akkor na..
-
csababarca
őstag
válasz
zolka95 #19990 üzenetére
remélem lesz fordulat, és az nem olyan jellegű lesz, hogy Dany lesz a gonosz, vagy Jon kattan meg stb...ezek baromi unalmasak lennének.. én mindig a misztikumot szerettem a sorozatban, és a nem kimondott, nem tudott dolgokat. legjobb részek számomra (!!!) Bran látomásai, múltba nézései, Jon múltjának felgöngyölítése, a Mások jelenetei, dolgai, a régmúlt felidézése. Ezek a jelenetek voltak a leghidegrázósabbak nálam mindig, sokszor untam már a politikai játszmákat, meg Cersei bullshit dolgait amikből mindig jól jött ki, kivéve egyszer. úgyhogy én picit reménykedem azért hogy még kapunk ilyenekből valamit. mert ha most az lesz, hogy csak politikai játszmák, meg megbolondítják Danyt csak hogy legyen még egy ellenség, azt nem fogom lenyelni. -
zolka95
őstag
válasz
zolka95 #19944 üzenetére
Még hozzátenném azt hogy "Brannek" mi a franc szerepe lenne most így az egész történetben??
Az nem lehet hogy feltolják északra, ahol az öreg hollószemű volt, hogy onnan lesse a világot stb. És neki így vége. Ha Deresben marad ott is mit csinálna? Ő már nem Bran. Talán még ő is mondta csak nem pont ezekkel a szavakkal.Na meg azt se felejtsük el, hogy Jonny fiú nem ugyanúgy támadt fel, ahogy Beric Dondarrion. Sőt még vagy egy napig feküdt holtan. Csak egy varázsigét mormoltak el felette azt is jóval előtte. Meg a feltámadáskor Beric csak mintha felkelt volna álmából, Jonny meg kapkodta a levegőt. Annyi dolgot fel lehetne még hozni amit most látszólag kihagytak az egészből.Viszont ennyi dolgot egyszerűen hülyeség lenne semmibe venni, de főleg inkább hiba lenne a készítők részéről hogy ilyenek felett elsiklottak. Az hogy a könyv és a sorozat vége pontosan ugyanaz lesz szerintem nagy jelentősége van. Ha csak annyi lenne a vége, hogy ugyanaz a személy ül a vastrónra vagy hal meg azt egy tollvonással átírnák a forgatókönyvben. Itt valami másról lesz szó. Mivel az egész utolsó évad úgy volt beharangozva, hogy mozifilm szerű lesz stb. Ez most mérföldkő a sorozatkészítésben. Szerintem egy oltári nagy fordulatot is beleraktak. Akkorát amit évtizedekig emlegetni fognak. Akármi lesz, le fogunk borulni a székről. -
-
pachito
őstag
válasz
zolka95 #19944 üzenetére
Na, ezt a véleményt osztom 100%-ban, megy ez a 'Winter is coming' szöveg 7 évadon keresztül majd 1 rész alatt hidegre (hihi) teszik a főgonoszt és seregét? Nemár.
Ha nem jön valami olyan csavar vagy csattanó a végére hogy a földön keresgélem az állam nagyon csalódott leszek. -
Peppo
őstag
válasz
zolka95 #19944 üzenetére
Valami csattanóra szerintem is szükség lenne, hogy mentsék, ami menthető. Mert a hét évadon át belengetett szupererős végső ellenfelet elintézték egy rész alatt, ezek után őszintén szólva jelentéktelen dolognak tartom, hogy ki ül a Vastrónon. Kb. olyan ez, mint a Gyűrűk Ura könyv változata, ahol Szauron kinyírása után még a Megyében pucolták ki a diktatúrát játszó hobbitokat meg egy hatalmát vesztett varázslót. Jó érzékkel ezt a filmből kihagyták, mert kb. senkit sem érdekelt volna már az után, hogy látta Mordort ill. felrobbanni a Végzet Hegyét és Szauront. Biztosra ne mondd, mindig lehet lejjebb is! -
törölt tag
válasz
zolka95 #19761 üzenetére
"mert ha megölik őket, akkor megsemmisülnek a feltámasztott halottjaik" Ez bizony így van. Azok megsemmisülnek, akiket az a más támasztott fel. Ezért sem logikus az egész NK történet, hogy besétál Branhez játszani, amíg nem halt meg mindenki a várban. Hisz ha őt megölik, mindennek vége (ahogy vége is lett).
Ez csak egy sorozat...tudom, de nehéz elfogadni, hogy az NK ilyen butaságot csináljon. Holott biztos távolságból kellett volna csak néha felemelgetnie a kezét és délre kész is a lecsó."Franc se tudja mekkora a spelljének a hatóköre." Azért szerintem nem lett volna olyan nagy dolog a kriptába leküldeni 1-2 csókát, felkészülve erre is. Hisz nem tudták mekkora a hatóköre, szóval simán előfordulhat, hogy van ekkora hatalma. Főleg, hogy azt tudták, hogy van sárkánya. Nem is kell bejutnia a várba. A vár felett repkedve is tud kezet emelgetni.
Azt aláírom, hogy taktikailag 0 volt az egész védelmük, így ezt se lehetett elvárni tőlük, de ha ott van lent Dany barátnője, a jobb keze és még Sansa is, akkor még fütyörészni is leküldhettek volna 1-2 embert. -
oxox
addikt
válasz
zolka95 #19630 üzenetére
ezek sokakat érdekelnek, de barátkozz meg a gondolattal, hogy nem lesznek megválaszolva.
a könyveket olvasva anno azt éreztem, hogy sokminden nincs átgondolva (erre csak Hodor volt kivétel), csomószor bemutatott egy karaktert, de olyan szinten, hogy mi a cimerállata, ki a rokona, hol lakik, milyen az a vidék, aztán vagy sose került elő többet (ha szerencséje volt), vagy simán levágták...amúgy kezdhetnénk a legeslegeleslegelején....mikor az erdőben elsőnek láttak levágott néhány vadat, meg valami kislány volt egy fára szegeze, aztán következő pillanatban mégsem voltak ott....varázslat?...sosem tudjuk meg. Rengeteg megválaszolatlan kérdés jött, és marad is, meg kell velük barátkozni, szerintem a varsafáról sem fogunk megtudni semmit.
-
csababarca
őstag
válasz
zolka95 #19630 üzenetére
Szerintem ezek közül max Jon feltámasztása lesz megmagyarázva.
Engem is baromira érdekelne, és a könyvben remélem elolvashatom.itt a sorozatban ezek átlagnézőknek nem fontos dolgok.
ezer egy ilyen morzsa volt elrejtve az évadokban, vagy az arcunkba tolva, hogy fontos, stb...és kevés lett megmagyarázva. -
raider21
aktív tag
válasz
zolka95 #19287 üzenetére
Sajna nagyon kell neki az arany, hisz az S07E04 -ben elvesztette azt, amit Jaimetől kapott. Plusz még mindig nincs meg az a vágyott várkastély. De szerintem elmegy északra, és beáll a Lannister fiúk mellé harcolni...! De majd meglátjuk, mert Bronból bármit kinézek, ha pénzről van szó, és annak az ellenkezőjét is. -
M3oH
addikt
válasz
zolka95 #19287 üzenetére
Nagy csalódás lenne, ha úgy döntene, hogy aranyért bármit. Igaz zsoldos, de neki a pénz és vagyon pillanatnyi tétel, ha van elveri ha nincs majd lesz. A Lannister fiúkra barátként tekint, nem kifejezetten a pénzért mentette meg őket az utóbbi időkben. Az biztos, hogy északra megy. Az első rész amúgy rendben, nem tökölnek. Mondjuk nagyon nem is férne bele.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
zolka95 #18925 üzenetére
Jon. Le is írja, hogy már egyszer nézegették egymást, és utána karfelemeléssel feltámasztott pár embert. Tuti, hogy nem tetszett neki, hogy hazavágta a spéci kardjával az egyik hadvezérét, így őt tarthatja a legveszélyesebb ellenfélnek. Meg aztán Jon a megígért herceg vagy hercegnő.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
zolka95 #16470 üzenetére
Szinte minden csoportban ez folyik, ami kicsit is filmekhez köthető. A GoT csoportok követését meg egyenesen ki kell kapcsolni, mert folyamat ontja a spoilereket a sok ostoba és mióta kiszivárgott a 6. azóta feszt marakodnak.. Ez a topik a béke szigete azokhoz képest.
-
Yummy
tag
válasz
zolka95 #16089 üzenetére
Ha nem jól vagy pont fordítva emlékszem valaki javítson ki
a filmben elvileg nem derül ki hogy ki küldte a tőrt. Kisujj ráterelte a gyanút Tyrionra, amire ugye Cat berágott, a többit tudjuk..ezzel és Jon Arryn megölésével ő indított el mindent, az 5 király háborúját.
A könyvbenItt is kamuzik Kisujj. De később ha jól rémlik a könyvben Joffrey az esküvőjén kérkedve mond valamit Tyrionnak ami arra következtet, hogy az apjának Robertnek bizonyítandó keménységét, bizony ő küldte Branre a bérgyilkost a tőrrel. Mivel azt Robert nyerte el Kisujjtol és Joffrey az apjától lopta el. Elvileg a könyvből erre lehet következtetni . Viszont a filmben mintha Jaime és Cersei is beszéltek volna valami bérgyilkos témáról hogy küldenek Branre. Már nem tudom katyvasz az egész .
Aki jobban emlékszik segíthetne. Előre is köszi -
LendvaiFeri1
Topikgazda
-
Gretel
tag
válasz
zolka95 #13319 üzenetére
Szerintem a történet ezen pontján (mármint ahol a sorozatban járnak), teljesen felesleges lenne bevezetni a srácot. A hátralévő részek számát figyelembe véve egyszerűen nem pakolhatják bele még ezt is. (Egy ifjú lord... ez bárki lehet, akár valami kisebb nemesi család tagja, akit előszednek valamiért. Akkor már Örökös Harry-t sokkal több értelme lenne bevenni, Baelish miatt úgyis lesz még bőven Völgyes kavarás. Vagy Olenna kinevez valami távoli rokont örökösének/valamelyik kisebb helyi család eldönti, hogy ideje felemelkedni, ha már a nagyin kívül úgyis annyi a Martell családnak.) Bár ha Danynek ezzel akarnak keresztbe tenni, hogy mégse menjen olyan könnyen az érkezése...
A fiú a könyvek Perkin Warbeckje.A sorsa se lesz kellemesebb.
-
brownus
veterán
válasz
zolka95 #12214 üzenetére
én élve nyúztam volna meg... szép lassan, szenvedjen sokáig. persze előtte levágtam volna a fitymáját, majd a nemi szervét is. utána a seggébe toltam volna valami finomat, hogy tuti bent maradjon. na, és csak ezek után kezdtem volna lehántani róla a bőrt és a legvégén a bőréből elkészítettem volna a családi lobogót -
törölt tag
válasz
zolka95 #12004 üzenetére
Valoszinuleg csak azt akarta kifejezni, hogy vege a kikepzesenek es a csapat tagja lehet, amire Arya megkoszonte, de o inkabb menne haza, (koszi-puszi-pa) Bar nagyon ugy nez Jaquen csak ki akarta kepezni Arya-t halabol hogy megmentette es remenykedett benne hogy megtalalja magat, talan Jaquen nem merte meghozni ezt a dontest anno es most orul hogy Arya megtette.
.
Igy vagy ugy Arya rendben van. -
törölt tag
-
-
DaveNo1
veterán
válasz
zolka95 #11773 üzenetére
Margeryről eddig is sejteni lehetett, hogy játssza a szerepét, mert rájött, hogy parák ezek a fanatikusok. Most legalább már 100%-ossá vált. Véreb nem fog hirtelen Királyvárba teleportálni, attól jóval északabbra van. Ráadásul Zombi Hegy ellen nem sok esélye van, főleg mert nem is 100%-os. (Még Brienne is lenyomta) Előzetes alapján a Hegy a verebeket kezdi el irtani, bár abból kíváncsi vagyok mi lesz, mert köztük van Cersei unokatesója is, aki Kevan fia, aki meg ugye a király segítője is egyben. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Windows 11
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- További aktív témák...
- 3D bérnyomtatás egyszerűen és korrekt áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest