- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
S e t h #20423 üzenetére
nyolcadik évad végére elfogyott a puskapor
Semmilyen puskapor nem kell ide. Fel lett építve egy story, amit nem tudnak rendesen lezárni. Lezáráshoz nem kell már új dolgokat kitalálni, csupán a meglévőkkel kéne valamit kezdeni, de még az se megy nekik.
Most gondold el mi lenne ha lenne még 9. évad is, ahol valami ÚJ dolgot kéne nekik kitalálni.. jaj.. -
-
xtro
aktív tag
válasz
S e t h #19819 üzenetére
Persze aki olvasta a könyveket az már az eleje óta tudta, hogy a sztori bár rendelkezik fantasy elemekkel, messze nem ez a központi eleme.
Ugyanazokat a könyveket olvastuk?
Pont, hogy a mágia felemelkedéséről szól.Az évad első két része tetszett, a mostani az akcióra kiéhezetteket talán jól is lakatta, de drámában elég gyenge volt.
Ezzel viszont teljesen egyetértek.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
S e t h #19610 üzenetére
Igen, egyes jelenetek túl hosszúak, ha ahhoz nézzük, hogy csak 6 rész van. Egyes jeleneteket pedig 10-20-30 másodperc alatt lezavartak, amit nem lett volna szabad megtenni. Szerintem kár volt kijelenteni előre, hogy még ennyi meg annyi rész lesz. Látványosan nem tudnak mit kezdeni vele, és végig hullámzik az egész. Normál tempó-ultra gyors tempó-lassú tempó-ultra gyors-normál, stb.
A 6. évad végéig rendben voltak a jelenetek, és a sebesség is elég konstans, állandó volt. A 7. évadnál vesztettük el ezt a konstansságot, mert gyorsan el kezdtek sietni, hogy 13 részbe beleférjen. Aztán annyira gyorsan haladtak, hogy volt egy fatális hiba a 7x6-ban, majd most úgy néz ki, hogy már annyival előrébb vannak, hogy még töltelék is fér bele.
Pontozásban az első 6. évad 8.5-9.5. A 7. évadtól pedig nagyon hullámzik. Az idei két résszel más sorozatok is versenyben vannak, ami kb. 7.0.
Pl.: S07E06, S08E01&02Theon-Sansa 10.0
Jon-Arya 5.0
Davos-kislány 10.0
7x6 jelenet 10.0
7x6 filmes hiba az idővel 1.0
Vannak részeredmények, nem sz*r az egész, csak saját magához képest javításra szorulna.Integrale: A sorozat egyik lényegi eleme, hogy megkapja amit akarsz, majd hirtelen elveszi. Én az elöző két részben végig tudtam, hogy mi lesz, ahogy jöttek a jelenetek első pár másodpercei. Nem volt izgalom, még gyanakvás sem, hogy esetleg nem a várt cselekmény lesz, hanem valami tök más. A főbb karakterek halála is a sorozat egyik védjegye.
Pitterix: A könyv és a sorozat első 6 évada rendben van. Az, hogy
, nem üt a jelenete, az TV specifikus.egy Arya-Jon újra találkozás nem elég megható -
[CS]Blade2
addikt
válasz
S e t h #19545 üzenetére
Leírom, hogy melyik jelenetek voltak rosszak:
S08E01
- a Jon-Bran találkozó kicsit gyenge volt, ettől szerintem mindenki egy kicsit többet várt. Bran elkezdi mondani, hogy van jégsárkány, ledőlt a fal, majd lekeverik az egészet.
- Sansa-Lord Royce beszélgetésről csak azt mutatták, hogy volt ilyen is. Sansa szemszögéből nem láttunk semmit, hogy mennyire nem tetszik neki, hogy ezek idejönnek/jöttek, és hogy mit tervez Royce-ékkal. Kevés a játékidő ugye.
- a Jon-Arya találkozás szintén gyenge volt. Nagyon elmaradt a Jon+Sansa találkozástól a korábbi évadból. Nem volt meg a megfelelő érzelmi töltet, a színészi alakítás is gyengébb volt. 15 perc viszont ekkor már elment.
- Euron szál. Mivel a jégsárkány és a Völgy témát lekeverték, így van idő normál GoT sebességre kapcsolni. Ez teljesen jó töltelék lenne, ha nem 6 részes évadról beszélnénk. 10 perc elment vele.
- Theon-Yara. 16x-os gyorsítás. Teljes váltás, és megint nincs idő kifejteni a dolgot. 2-3 percet kaphatott volna, hogy miért akkor mentek, és hogyan jutottak be a hajóra. Itt szétszedik Yara-t Theon-tól egy nem túl logikus lépéssel. Yara elfoglalja az üres vas szigeteket, holott e nélkül is el tudnának menekülni Dany-ék oda, ha úgy adódik. Lerí, hogy a karakter döntését az befolyásolja, hogy mi van megírva a következő részekre.
Kis duma északon, majd jön a CGI jelenet, és megint váltunk az idő tengerről az egy másodpercet sem pocsékolhatunk el verzióra, és gyorsan a CGI látvány jelenetbe lezavarják, hogy Jon sárkánylovas legyen. Nincs idő semmi olyasmire, hogy elfogadtatja magát a sárkánnyal. A CGI jelenet átvált Disney rajzfilm stílusra egy gagyi első látásra szerelem újabb szerelmi jelenete erejéig.
Két jó jelenet után a Sam-Dany jelenetben megint hiányzik a bumm, és szerintem itt is hagy kivetnivalót a színészi játék.
A Sam-Jon jelenet eleje rendben van, de utána Jon reakciója nem igazán stimmel, és a színészi játék sem a legjobb. Ebből a jelenetből egy ütős jelenetet kellett volna csinálni, kb. a korábbi L+R=J jelenetek szintjével egyezőt.S08E02
A Sansa-Dany beszélgetés lényegi kérdését lekeverték. Önmagában még elférne, csináltak már párszor ilyet, igazából arra volt, hogy még most nem tudhatjuk meg a választ, és rá a reakciót, csak a 4. 5. vagy 6. részben.
A Sansa-Theon találkozó ütött ahogy kell. Ilyennek vagy ennél jobbnak kellett volna lennie az első részben a Jon-Arya és Jon-Bran találkozásnak.
Davos-kislány jelenet megint csak üt. Shireen utalás, gyerekek a háborúban, hogy jó eséllyel meghalnak stb.
Taktikai megbeszélés. Lehetett volna sokkal jobb is. Túl hosszú monológ Sam-től, a lényeges dolgokon pedig pillanatok alatt átsiklottak, főleg amiket Bran mondott. Nem beszélték át rendesen, majd lett egy gagyi tervük, amivel önmagában nem lenne baj, mert rossz stratégák simán lehetnek. Gyorsan lezavart jelenetnek hatott.
Utána jön pár annyira töltelék jelenet, amit én akkor tennék be egy sorozatba, ha tudom, hogy 20 részünk van, de annyit értelmesen nem tudunk feltölteni, és ezért kell pár jelenet, hogy menjen a játékidő. (amik kellettek, hogy Gendry Baratheon fattyú, Sam-Jorah kard téma, Arya-Véreb rövid kis beszélgetés. 22 perc ment el itt. Ennyi nem kellett volna, hogyhogy telik egy ilyen csata előtti utolsó pár óra.
A Dany-Jon beszélgetéssel ugyanazok a hibák, mint jó pár korábbi ilyen jelenettel.
Az utolsó jelenet üt.S08
Ezen kívül, amit már leírtam, hogy lehetett volna azért fordulatos, lehetett volna nem várt jelenet. pl.: főbb karakter halála. Pl.: hogy Dany sárkánytűz általi halálra ítéli Jamie-t, és ott helyben kivégezteti. Az ütött volna. Az első másodpercben tudtam, hogy nem lesz semmi, felszólalnak, aztán beveszik a csapatba. Az ilyenek elmaradása is csalódás. 1 vagy 2 ilyen belefért volna az első két részbe. Az Umber gyerek halála nem ütött, csak max. anyáknak, hogy mégis csak gyerek. Nem volt felépített karakter a történetben. Így nem üt úgy, mint pl. Shireen élve elégetése. Azért ide raktam, mert a főbb hibával kapcsolatos ez a 'rövid interakciók". Szerintem nagyon beszívatták magukat, hogy jó előre eldöntötték, hogy 7 és 6 részes lesz a vége.
S08
Nem tudom, hogy miről maradtunk volna le, ha berakják az Arya-Jon találkozást, az Aegon igazságot és az első rész 20. percében meg is érkezik az NK, és kezdődik is a csata, úgy, hogy nem készültek fel. Igazából az első két rész nagyja, hogy ki kivel szimpatizál, ki kivel van fasírtban, stb..csak ezekre magunktól is rájövünk, ill. egy jó részét már bemutatták az első 7 évadban, így egy "elismételjük, hogy mindenki értse" dolognak hat... ja és az újra találkozások, amiből szinte csak a Sansa-Theon ütött. -
whitezo88
nagyúr
válasz
S e t h #19545 üzenetére
Igen ezt evekkel ezekott felvetettem en is itt. Nagyon jol lathato az evadokban hol szakadt meg a konyv mint tamasz es kezdtek a maguk feje utan menni. Nekem az elmult ket evad annyira nem is jott be az epic fordulatok ellenere sem. A Dorne-i homokviperas szal pl a sorozat melypontja. Mindennel egyutt. Konyvben mennyire jobb az egesz (mivel tok mas minden). Tobbi szinten is mindenki mashol van, aki el meghalt aki meghalt meg el.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
S e t h #19466 üzenetére
Én csak ezt nézem jelenleg, de, ha néznék valami sz*rt, akkor tetszett volna ez a két rész? Nekem attól magasabban vannak az elvárásaim a GoT-al, hogy attól jobb, mint amit még nézek mellette.
Én mondjuk speciális eset vagyok, mert nem vagyok kompatibilis a mai hollywoodi trendekkel, de szerintem ez még azoknál sem ütötte meg a mércét, aki úgymond mindenevőek a filmek, sorozatok terén.
Ha nem a GoT lenne, ha már nem láttam volna az első 7 évadot, akkor egy átlagos sorozatot ezek után befejeztem volna. Annál pedig többet várok, hogy azért nézzem, mert a 90%-át már láttam, és akkor most már végignézem bármilyen is legyen.
Mondjuk általában a sorozatok és a filmsorozatok is a túl sok folytatással ellaposodnak, nem hozzák az első részek szintjét. Úgy néz ki, hogy a GoT sem kivétel, így viszont megmarad a lehetőség, hogy egyszer jobb sorozatot készítsenek nála.Én viszont azt is el tudnám képzelni, hogy ehhez hoznának egy javítást, egy 7-8. évad javított verziót, mert úgy néz ki, hogy addig nagyon jól csinálták az egészet, amíg ismert történet mentén kellett TV sorozatként elhúzni, majd eldöntötték, hogy egy 7 és 6 részes évaddal lezavarják a végét Dany-ék Westerosra érkezésétől, és azóta esett a színvonal. Több a CGI látvány, pörög a fő történetszál, de nem az igazi. Az ember azt várná, hogy a végére beindul.
Ahhoz képest, hogy mit vártam, hogy mi lesz itt mondjuk a 5. évad körül... hát kevesebbet fogok kapni, mint vártam.A következő részre azért valszeg nem lesz panasz, ha csak nem ejtenek olyan hibát, mint a 7x6-ban. Én egy 7x4 szintet várok a 8x3-tól.
Jó lenne, ha 6x9 vagy 6x10 szint lenne, de valami ott elromlott, és nem látszik, hogy javítani tudnák. -
S1M0N
senior tag
válasz
S e t h #17579 üzenetére
A cikk eredetijében (amit linkeltek is) sokkal többet írnak, így a sírós témát is, a magyarnál már gondolom sokat kellett volna fordítaniuk, hogy akkor már az egész meglegyen...
A lényeg, a hangzatos cím megvan, ez meg már bőven elég, hogy rákattintson az ember.Szóval, azért sírt, mert véget ér a csapattal a munka, meg ilyenek.
-
raider21
aktív tag
válasz
S e t h #17294 üzenetére
Ha ez lesz...!
Hajlok arra, hogy a HBO elkezdte szondázni a Redit -es közösségen keresztül a rajongókat, mert a 7. évad is totál fan service volt. Hivatalosan még az internetet sem nézik a GOT alkotói, de ugye még is. Ezt egyfajta "közvélemény kutatásnak" tekintem, szerintem ezzel mérik a reakciókat, és fog még finomodni a forgatókönyv, mert valami nagyot akarnak dobni a befejező évaddal, nem véletlenül van az a pletyka, hogy leht csak '19 -ben jön a premier.
Vagy ahogy itt is írják, egy
ez is lazán benne van.rajongó trollkodása, aki most jót röhög azon, hogy az ő fanfiction irományán pörög épp a fél internet De abból kell kiindulni, hogy egy forgatókönyv író szivárogtat, pont úgy mint a 7. évados forgatókönyvet tavaly ősszel. Az sem véletlen volt, ebben biztos vagyok; és az 90% -ban hiteles lett, amit így utólag már tudunk.
-
Razermazer
őstag
válasz
S e t h #16817 üzenetére
Igen, a válasz az lehet, hogy Martin vakarja a seggét, 20 év alatt nem tudott kinyögni egy könyvciklust, a HBO meg nem fog várni arra, hogy vmikor majd befejezi a könyvet, könyveket.
Igen igen lehet, hogy meghal mielőtt befejezné az utolsó két könyvet, ilyen tempóba, amikor a sárkányok tánca is fél évtizedig tartott neki, az utolsót majd valami jóbarát fejezi be, emberünk már igencsak a korban van. -
Razermazer
őstag
válasz
S e t h #16624 üzenetére
Hát erre csak azt mondanám, hogy a hatalom olyan gőg amely nem ismer határokat.
Ezt nála látni is, keserű düh a gyermekei elvesztése miatt, néha úgy érzem hogy ők is csak eszközök voltak a szemében igazán nem szerette egyiket sem. Csak a hatalom ami számít most uralkodhat a semmin, ez annyira elvakítja hogy karakterét ismerve(ez csak találgatás) magasan leszarja a másokat és az éjkirályt. Pont azért nem is fog csak látszatként segíteni, gondolván hogy ha ilyen nagy a fenyegetés az neki csak jó. Kicsinálják az ellenfeleit a mások ő meg az arany kompániával majd győz(csak ezt az iszonyatot nem állítja meg az arany kompánia sem) . Ő lent van délen nem lesz baja, itt tévedett, a feljegyzett krónikák szerint, csak a keskeny tengeren túl nem volt sötétség és tél, vagyis ahonnan Danny jött.
Teljes westeros térkép hőseink útjával spoiler veszély saját felelőségre!!!!!!!!!!nem mai darab de jobb a békesség szerintem frissítik mindig[link] -
oxox
addikt
válasz
S e t h #16509 üzenetére
ezeket már kb 4x linkelték...kb 4hete elsőnek.
(#16519) Razermazer
1-2 sorozatban nincs róla szó (mint a tyrion álltal kisért örökösről sem), tehát nincs.
3 én az óriásra hiányoltam...sárkányra páncél kb mint tehénre a gatya...fejd meg utána
4. igen valószinüleg igy lesz, és valaki(k) szeritnem bele is halnak a küzdelemben a háromból. -
bagyulajuve
addikt
válasz
S e t h #16313 üzenetére
értem én a viccet csak nem szeretem
csak annyi, hogy Bron gyárilag nem "szuperhős", hanem egy "normál" képességű valaki, igaz egy olyan fantázia világban, amibe azok is szerepelnek, akiket felsorolsz. Ha úgy ismertük volna meg, hogy alapból szuperhős, aki 1000 kg-mal bicepszezik
akkor egy szót nem szólok....és 20 percig tud a víz alatt lenni, -
LendvaiFeri1
Topikgazda
-
Gretel
tag
válasz
S e t h #16198 üzenetére
A halálát kizártnak tartom, valahogy biztos, hogy megússza. Csak azt nem látom, hogy lehetne plot armor nélkül lelépni a veszélyzónából. Az mondjuk biztos, hogy Tyrion törlesztene, kérdés, kerül-e olyan helyzetbe, hogy megtehesse. Meg ha én tévedek és Dany mégis megadná neki az átállás lehetőségét, a kis kamikaze akcióját nézve biztos, hogy nemet mondana és inkább lényegülne át sárkánytáppá. Idővel lehet, hogy megérik benne az elhatározás, hogy most már tényleg hagyja a fenébe Cerseit, de ezen kicsit még dolgozni kéne. Most még korainak érezném.
-
Gretel
tag
válasz
S e t h #16196 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem mentheti meg Bronn. Csak kicsit túlzás lenne, ha ki is húznák, aztán még el se fognák, amikor a környéken ott nyüzsög Dany minden népe. Márpedig ha túléli, valahogy muszáj lelépnie is, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Dany neki is elkezdené tolni ezt a "térdre" szöveget.
-
-
törölt tag
-
gghrtz
őstag
válasz
S e t h #15975 üzenetére
@aventador91
Egyéni probléma, ha a rész megnézése előtt ide jössz, es elolvasod. Pont senkit nem érdekelsz. De vicces volt olvasni a személyeskedő kommentjeid. Gondolom valami élettelen troll lehetsz.
De csak, hogy szivassalak, Jaime-t a resz vegen meg fogja enni a sarkany.
Ui.: Azert vagy hibas, mert olyan idiota vagy, hogy ide jossz es elolvasod. A spoiler tag azoknak szol, akik mar lattak.
-
-
madgie
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest