- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolt501 #60915 üzenetére
Igen, Cut-Trough Forwarding néven ott van az Advanced -> Miscellaneous menüben. De csak ARM alapú vasakon elérhető, tehát mondjuk RT-N66U-ban nincs ilyen. Ott csak BCM_NAT van, ami úgy 20-30% pluszt jelent a nyers erőhöz képest.
Na de ezt inkább ne itt a TP-LINK topikban részletezzük tovább.
-
vargalex
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz
zsolt501 #50668 üzenetére
Tavaly augusztusban raktam fel vargalex 1.1.7-es buildjét, az talán 2012 decemberi.
(#50666) suste
A saját adataim alapján 1,2-1,3 MByte/s-os sebességnek tippeltem, ehhez az átlagsebességhez rengeteg torrentet kellene seedben tartani és a max sebességnek magasabbnak kellene lenni, mint amire régebbről emlékszem, hogy még bírná. -
woodworm
veterán
válasz
zsolt501 #50665 üzenetére
Azért a 600 kB-os letöltési sebességhez és 1MB feletti feltöltési sebességhez képest erős visszaesés, mert régebben mindemellett még elértem a lucit. Egyhetes uptime után már nem érdemes letöltést indítanom, mert a remote gui is elérhetetlen lesz, nemhogy a luci.
Értem én, hogy ez az ára az előrelépésnek, de két év múlva a 3600/4300 páros is erre az útra lép? Régen ki szeretném már próbálni a legutolsó buildet a 2.6.x kernellel és a friss transmissionnel, de sose volt rá időm. -
woodworm
veterán
válasz
zsolt501 #50663 üzenetére
Szerintem félreértjük egymást, én a routeren futó transmissionról beszélek, ami az usb-n rácsatlakozó hdd-ről seedel. Te pedig valószínűleg az átmenő forgalomról, másként nehezen tartom hihetőnek a 2,5 TB-os forgalmat.
Egyébként korábbi kernelekkel és transmissionnel nem volt ennyire rossz a helyzet, volt hasonlóan hosszú uptime.
-
morist
csendes tag
válasz
zsolt501 #50171 üzenetére
A típusa Samsung SL-M2070W. Egy TP-Link MR3220-ashoz csatlakozik WiFi-n, így a lakásban lévő gépekről el tudom érni kábelen, illetve a Samsung Mobile Print App segítségével nyomtatni tudok vele az Androidos készülékekről. Nem régen van meg, de eddig nagyon tetszik. Beállítható papír és festéktakarékoskodás. Elvileg képes ad-hoc hálózatot létrehozni másik WiFi-s készülékkel. NFC-képes.
-
válasz
zsolt501 #48974 üzenetére
az passz, elég régen voltam upc előfizető, és akkor még tervben sem volt a 240-es net, a 120-ast akkoriban kezdték el bevezetni, viszont a 30-as mindig maximumon - illetve kicsivel felette - ment, bár most sem lenne 240-es netem, mert nem használom ki, digi alatt is csak 40/20 van jelenleg, pedig alig lenne drágább a 80/25.
igaz, ahová fp 240 alá tettem be routert mostanság, ott nem nagyon panaszkodtak, munkanapokon meg is volt napközben a sebesség, amikor épp konfiguráltam, de attól még este és hétvégén lehet lassulás, csak az előfizetők nem mondták, vagy nem is foglalkoznak vele...
attól függetlenül sem tennék tl-wr1043nd v1 routert fp240 alá, gyenge a hardvere, még ha moddolt firmware alatt meg is közelíthető azzal a 240 megabit/sec wan <-> lan átvitel. -
suste
veterán
válasz
zsolt501 #48056 üzenetére
nem, tuti nem ez a baj
folyamatosan 1,5-es loadot produkál 40K-s transmission feltöltéssel, ráadásul 3600-as routerrel
elötte lévő HDD-vel 80K-val 0,4-0,6-os loadok voltak úgy, hogy minden más beállítás uaha kilövöm a tm-et, akkor teljesen visszaesik a load....
vagy az USB3 miatt szivat, vagy kevés a táp, vagy csak gagyi a vezérlő és nem bírja a sok párhuzamos szálat
félek, hogy az utolsó lesz, mert pl DLNA-s filmnézésnél alig növekszik a load -
hopkinss
csendes tag
válasz
zsolt501 #47037 üzenetére
Az ADSL modem jó szerintem mert ez digitális elosztó (ZXDSL 931VII V2.0) modem rourter egyben.
Ha csak azt használom akkor minden jó (pár hónapja megy és nem volt vele gond)
Azért volt szükségem egy másik rourterre mert ezzel a digitális elosztóval nem tudtuk megoldani a port átirányítást be lett rakva egy (NSA320-as) szerverként belső hálon tok jó volt de kivüről nem tudtuk elérni.
Ez a kütyü (TP-Link WR1043ND) meg ott figyelt a polcon fél éve, ezzel meg működött port átirányítás a NSA fix belső IP címére... T-Home szervizesek telefonon ajánlották hogy így kössük be a második rourterként... -
hopkinss
csendes tag
válasz
zsolt501 #47033 üzenetére
T-home
adsl 2 modem volt elötte.. fagyott 2-3 nap után..
most egy digitális elosztó ZXDSL 931VII V2.0 után van kötve de u. a. 2-3 napig birja
a firmware gyári van rajt a legutolsó... dátum szerint..
azt mondák a haverok hogy ne gyári firmware-t tegyek rá hanem valami tomato nevűt ilyet honnan tudok beszerezni?
-
válasz
zsolt501 #46921 üzenetére
Bár ez nagyon nem az a topik, de ASUS RT-N56U! Gbit-es, Dual Band-es, van rá alternatív firmware, és 20k körül van az ára!
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
zsolt501 #46759 üzenetére
Hát nem tudom, friss telepítésem van, most álltam át SSD-re. Előtte nem volt semmi rajta, és a régi Win-nel sem lehetett már elérni a Routert. Ja és a másik gépről sem lehet elérni pedig azon XP van. Mi történhetett vajon a routerrel, hogy most nem lehet elérni. Próbáltam azt is, hogy újraindítom, de az sem segít. A hardveres resetet pedig nem merem megcsinálni, mert ha visszaáll a gyári beállításokra, és azután sem tudom elérni, akkor ugrik az összes beállítás és még használni sem fogom tudni.
-
woodworm
veterán
válasz
zsolt501 #46413 üzenetére
Ha valaki tudja a hardverhez méltón kezelni a helyzetet és nem vár tőle irreálisat, sok minden megoldható vele. Sokan panaszkodtunk a magas loadra, de ez csak a kernel váltás utánra igaz. Seedben szerintem még mindig lehet vele legend szintet hozni a magon, csak nem 0.4-es loaddal, hanem 1 felettivel. Az egyre jobban terjedő kötelező seed időt teljesítéséhez bőven megfelelő eszköz.
-
poffsoft
veterán
válasz
zsolt501 #46411 üzenetére
Őszintén szólva eddig a Lafonera2200 routeremen gargoyle futott, nagyon jól megvoltam vele.
Csak nem tudom, hogy ilyen extrákkal, mint transmission, samba a gargoyle meg tud-e birkózni?
Ennél a routernél eléggé izgat a bővítés, extroot, stb, ezért gondolom nem a gargoyle lesz az én firmem -
suste
veterán
válasz
zsolt501 #45883 üzenetére
Ha nem tudnak egy drivert úgy megírni, hogy jól működjon a hardver, akkor szerinted meg lehet azt mondani, hogy a HW vagy az SW a hibás? Maradjunk annyiban, hogy szerintem nagyobb az esélye a HW hibának, de simán lehet SW hiba is
. Viszont bármelyik is a hibás, oprendszeres megoldás nem lesz rá, az tuti, tehát mi itt nem tudjuk megoldani.
-
-
Davebowman
senior tag
-
válasz
zsolt501 #44704 üzenetére
Persze, hogy megoldható!
http://logout.hu/bejegyzes/stevebeard/dyndns_login_updater_script/hsz_1-50.html
-
-
axlfsi
veterán
válasz
zsolt501 #43936 üzenetére
"A 40MHz függ attol hogy mennyi router van a környezetedben, mert különben visszakapcsol 20MHz ra ha sok a zavarás más routerektől."
Mar kezdtem en is erre gondolni, de valamiert megsem konzekvens ahogy ez az eszkoz mukodik; kb. 15 perccel ezelott meg 300Mbps-en volt, erre most azt latom, hogy 130-on van. 11-es csatornan vagyok es az overlapping network 1(!) darab...szoval, ez nem kellene, hogy akadaly legyen (napkozben volt, hogy 6-7is volt).
Tiszta X-aktak ez az egesz...Mindegy, meg turelmes vagyok, varok, olvasok sokat es kulfoldi forumokon is kutatok. Majd kiderul.
De ami nagyon erdekelne, hogy szerintetek miert nem kapnak adatforgalmat a "visszacsatlakozott" android telefonok a router restart utan? Ezzel mar nem tudok kompromisszumot kotni hosszu tavon, az biztos
-
axlfsi
veterán
válasz
zsolt501 #43932 üzenetére
Pedig pont leirtam, hogy mi a bajom vele
Azt mondod, hogy nalad ezek a dolgok nem jottek elo? Tudja a router a 300Mbps sebesseget (ertsd 40Mhz) es van (legalabb) 11 csatornad is?Mert ezeket minden tovabbi nelkul elertem a vargalex-szel, viszont Gargoyle-nal meg hackelessel sem sikerult megoldanom... de biztos csak en benazok akkor valamit
UI.: Suste, Intruder2k5 - ok, koszi, akkor igy teszem.
-
trec12
addikt
válasz
zsolt501 #43724 üzenetére
Köszi a választ de úgy tűnik megoldódott a probléma. A kapcsolat tulajdonságainál a Win7-ben a wi-fi hardverében az értéket - itt
"gyárilag" 20 Mhz volt - és a routerben a channel width-t auto-ra állítottam. (a channel is auto-n van).
Így most majdnem jön a 40 Mega (33-36 között van)....bár Win8-on 40 fölött pörgött állandóan! Szóval itt valóban még a driver is bejátszhat a dologba.... -
becsitibi
senior tag
válasz
zsolt501 #42621 üzenetére
Samu ES5500W a tv,tehát képes erre a funkcióra a router hogy külső vinyón lévő mkv fajlt játszon le a tv-n wifin keresztül,csak azért kérdem mert már egy kicsit uncsi állandóan szétszedni a notebookot és bevinni a hálóba'majd ott összekötni a hdmi kábellelel és így tovább.....
-
becsitibi
senior tag
válasz
zsolt501 #42619 üzenetére
Akkor értem,igazából nincs vele bajom,abszolút meg vagyok vele elégedve,a letöltés sem bánom annyira,mert a fele is elég ami van,azzal is hamar lejönnek a filmek.
Még egy kérdés,ha veszek a routerhez egy külső usb-s vinyót,és arra töltöm le a filmeket,onnan képes a router wifin keresztűl kapcsolódni a smart tv-hez,tehát le lehet onnan filmet játszanom,vagy nem.
-
glocker
tag
válasz
zsolt501 #42611 üzenetére
Megkérdeztem az ncore helpdesket is, ezt válaszolták:
Használj támogatott klienst, és nem lesz ennyi problémád. Verziószám függő is, tehát azzal próbáld, ami támogatott.Megnéztem:
- az ncore által támogatott verziók: Transmission 2.42, Transmission 2.50
- a vargalex-es openwrt-ben: transmission-daemon - 2.76-1, transmission-web - 2.76-1Szóval az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom lecserélni a routeren a mostani (2.76) torrent klienst a régebbire (2.50)???
Persze ha van jobb ötletetek arra is nyitott vagyok.
Előre is kösz!
-
glocker
tag
válasz
zsolt501 #42609 üzenetére
THX, OK...
előzmény:
usb 2,5" HDD (ext4) + TPLink 1043ND + vargalex fw volt korábban is, a torrentezés probléma nélkül működött.a probléma:
nem állítgattam semmit, max fw upgrade volt (sysupgrade a legújabbra), már egy ideje érdekes jelenségeket tapasztalok:1. A kliens a torrent fájl alapján nem kezdi el a letöltést.
2. A kliens a torrent fájl alapján elkezdi a letöltést, de nem fejezi be azt, mert állandóan megszakad.
3. A kliens a torrent fájl alapján elvégzi a letöltést, de nem sikerül vissza seed-elni az anyagot a megadott ideig, mert állandóan megszakad.
4. A kliens a torrent fájl alapján elvégzi a letöltést, de ennek nincs nyoma az ncore oldalon (olyan mintha le sem töltöttem volna).Nem tudom számít-e, Windows7 alatt Transmission Remote GUI 4.0-t használok, (Androidos) telefonról pedig Remote Transmission (Guillaume BOUERAT).
Már végeztem teljes fw újratelepítést (a beállítások megtartása nélkül), de a változatos hibák továbbra is fennállnak :-(
-
-
-
-
válasz
zsolt501 #23117 üzenetére
Igen!
Hmm... Mondjuk LuCI-ra is van ám legalább ilyen jó téma.
http://luci.subsignal.org/trac/raw-attachment/ticket/237/op3.jpg
-
válasz
zsolt501 #23114 üzenetére
Szokás szerint opkg-val...
http://www.gargoyle-router.com/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=1482
-
-
doberman
senior tag
válasz
zsolt501 #22585 üzenetére
szia!
azt nem tudom, hogy abban a firm-ben hogy megy, de létezik ez:
https://www.torproject.org/
szerintem ehhez kötődik. a kapcsolatodat egy anonim proxy mögé rakja, így nem lehet vissza követni csak a proxy-ig - az meg nem logol... valami ilyesmi, de majd a guruk kijavítanak...
zoli
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501 #20200 üzenetére
Hi!
Ahogy olvashattad, a wan oldalról érkezik egy cím nélküli DHCP kérés.
A tűzfal config-ban ennek engedélyezése default-ban benne van:# We need to accept udp packets on port 68,
# see https://dev.openwrt.org/ticket/4108
config rule
option src wan
option proto udp
option dest_port 68
option target ACCEPT
option family ipv4Korábbi verziókból ezt a szabályt töröltem, most valahogy kimaradt (a ticket ellenére én nem vettem észre, hogy a szabály nélkül nem újítaná meg az IP címet (hanem csak újat kérne).
Ha zavar a log-ban a warning, ezt a szabályt töröld, a WAN default input policy úgyis DROP, úgyhogy el fogja dobni az ilyen kéréseket.
-
CheeseDave
csendes tag
válasz
zsolt501 #20202 üzenetére
Azért nem hiszem, mert 2 különböző gépen volt ez a probléma egymás után, és az egyiken működött amint Wifi helyett kábelen csatlakozott, és a megoldást is csupán a router újraindítása jelenti (a gépet hiába indítom újra..). Egyébként avast fut.
C:\Users\Dave>nslookup
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Default Server: UnKnown
Address: 192.168.1.1Ötlet?
-
-
-
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
zsolt501 #19829 üzenetére
Szerintem te alaposan túlliheged a dolgot.
Itt most szó sincs semmiféle illegális próbálkozásról. A srác bajban van, mert két egyforma MAC című telefont kapott és ezeket az otthoni(!) routere ledobálja. A probléma androidos teló esetén egy marketes programocskával rém egyszerűen orvosolható és ennyi (vagy gari).
1. Mitől is nem lenne ez jogszerű?
2. Mitől nem kéne ezt egy garis telóval eljátszani? Semmi baja nem lesz ettől az ég világon.
Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni szvsz.Ha illegális lenne maga a MAC klónozás, akkor nem engedné PC-ken sem maga az oprendszer a hálókártya driverben, de minden driverben van alapból ilyen lehetőség. Ennek pedig az az oka, hogy van olyan teljesen legális és hétköznapi felhasználás során jelentkező igény, amikor igen is muszáj a MAC címet átírni. Ilyen pl. az, amit itt a srác felvetett, de előfordulhat más problémás eset is, amikor a routerünkkel nem a valós MAC címet akarjuk láttatni, a saját hálózatunkon belül, ami nem csak hogy nem illegális, de a kutyának nincs semmi köze sem hozzá.
A MAC klónozás nem illegális, csak vissza lehet vele élni, mint ahogy bármi mással is. A DVD másolás sem illegális, mert ha az lenne, akkor nem lehetne kapni DVD írókat (főként nem asztaliakat). Az illegális DVD másolás illegális. Mint ahogy van legális letöltés és illegális letöltés is. Nagy különbség.
MAC címmel visszaélni sokkal súlyosabb mint az IP címmel, mert ez egy egyedi azonosító míg az IP címet egy hálózatban akár több ember is megkaphatja egy nap alatt is.
Szerintem nagy tévedésekben vagy a MAC címek kapcsán. Mi az, hogy MAC cím alapján beazonosítanak bárkit is könyörgöm? A MAC cím a hálózati kártyához rendelt fizikai cím. Használom, aztán eldobom és veszek másik kártyát fillérekért. Cserélem akár hetente, vagy naponta, ha úgy tetszik. Utána ki fogja azt mondani, hogy én ezt és ezt a MAC című kártyát használtam ehhez és ehhez az IP-hez és ezt és ezt a gonosz dolgot követtem el vele? Senki nem tudja bizonyítani, mert egyszerűen nincs nálam fizikailag az a kártya!
Nagyon komolyan kevered a dolgokat.
Annak, hogy be lehet azonosítani egy Internet felhasználót a szolgáltatójánál egy adott időintervallumban kapott IP cím alapján, az egy dolog. De semmi köze nincs az egészhez a MAC címnek, ebben az eljárásban sehol sem játszik, mert egyszerűen nincs rá szükség, miután beazonosították a felhasználót az IP alapján, ennyi.
Úgyhogy tényleg jobb, ha nem törsz pálcát senki fölött, mert vagy hiányosak az ismereteid, vagy alapjában tévesek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zsolt501 #17585 üzenetére
Azt hasznalom miota megvan a router.
Parancssorból matatni annyit kell, hogy telepites utan telnet jelszobeallitas, atirom a /etc/config/fstab-ot az extroot miatt (pár karakter) leformazom az extroot particiot ujrainditom majd megint telnetes jelszobeallitas , a /etc/config/network-ben a halozatot megcsinalom (pár karakter), halozat ujraindit, felmegy a luci opkg-val, engedelyezem az uhttpd-t es utana minden luciból megvan. Soknak tunik de egyszeru.
Extroot leiras van az oldalon, parhuzamosan a lengyel szöveget gugli translate angollal lehet követni.
Soknak tűnik a fenti de igazbol nem az.
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #14228 üzenetére
gugliztam egyet és kiderült rengetegen szenvednek ezzel a dologgal DD-WRT esetén
ráadásul más routerekkel is... [link]
állítólag már több mint 1éves probléma ez, azóta nem voltak képesek javítani...elvileg van valami megoldás csak nekem kínai ez a telnet/ssh
"If anyone is having this problem there is a simple way to fix it.
simply type in telnet/ssh:
uci set wireless.radio0.noscan=1
uci commit
reboot" -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #14226 üzenetére
Acer Aspire 5472ZG és a gyári DVD-ről telepítettem a Broadcom BCM43225 wifi kártyát...
eszközkezelőben meg csak annyit kell állítani a kártya tulajdonságainál hogy
'11g : 20MHz" helyett "11g : 20/40MHz" és akkor van 300megabites csatlakozás
5percig nincs is gond utána veszi vissza valamiért a router...
mondom mikor frissítettem DD-WRT-re szintén ezt játszotta de valahogy 1x csak megmarad 300megabiten és nem volt gond most nem tudom miért nem áll meg azonoké nem téma mert 30megabites UPC netet 130megabites csatlakozásnál is bőven átviszi
de azért ha már van 300-as wifi a laptopba nem lenne rossz ha menne is annyival főleg hogy a router is eléggé bírja -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #14214 üzenetére
kizárt, most néztem mindig kerek 5perc uptime után fogja és a 300/300megabitről 130/130-ra veszi vissza
legalább 5x játszottam most el ezt, mindig 5perc után történt a dolog...
múltkor mikor felraktam a routerre a DD-WRT-t akkor is egy egész estét szenvedtem vele hogy folyamatosan 300megabit legyen és akkor megmaradt bár azóta se tudom hogy sikerült viszont tegnap ahogy friss win7 került a gépre és csatlakoztam a routerre azóta megint sz@rakodik...átírtam már a WPA kódot is
csatornát váltottam, NG mixed mód mindent próbáltam és 5perc után fogja és 130megabitre veszi vissza...úgy érzem megint sokat fogok vele szívni majd
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501 #12640 üzenetére
Hi!
Keresztapper már nagyjából leírta a dolgokat. Annyit hozzátennék, hogy a /etc/vsftpd_user_conf mappában lévő config file-okban minden vsftpd paramétert felülbírálhatsz user szinten. Így a sávszélesség korlátozására vonatkozó local_max_rate opciót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest