- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #70617 üzenetére
Keresd a topikgazdánál.
-
suste
veterán
válasz
TeeJay #69024 üzenetére
Részben egyetértek (TPLINK butitás), részben viszont nagyon nem:
Egy jó/erős routerhez nem kell óriási hűtőborda, hanem egy normális soc. Amit az Asus-okba pakolnak broadcomok, azok irreálisan melegednek, így kell is rá az óriási borda...... A flash/ram viszont nagyon korrekt ott. -
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay #69005 üzenetére
sőt néha a wifit is eldobja mostanában
viszont a LAN része betonstabil ezt leszámítva hogy 1000-es DIGI alatt
LCP down volt hogy egy nap 2x istorrentet tolom neki 3,5éve éjjel nappal 1000-es neten lehet kezdi a végét járni?
vagy a táp a 3+ év folyamatos üzem alatt kezd dögleni és jönnek a bajok?gondoltam hogy hátha a V3 utolsó gyári FW-je stabilabb mint a V2 utolsója
akkor csinálni egy crossflash-t vagy már kezdhetek gyűjteni egy új routerre -
vargalex
Topikgazda
válasz
TeeJay #60886 üzenetére
Szia!
Akkor javítok (az előző hozzászólásomat töröltem is).
Azért nem mondanám, hogy mindenre elég a proci (persze gyári funkcionalitáshoz nyilván). A csúcs AC-s routerekben már elég régen 2 magos ARM v7-es CPU dolgozik (pl. házon belül maradva a TP-Link Archer C2600-ban), de jóval erősebb és fejlettebb tőle pl. a TL-WDR4900-ban található Freescale MPC85xx a maga PPC architechtúrájával.
Ha a switch nem tudna hw NAT-ot, akkor nem igazán muzsikálna túl jól ez a CPU.Egyébként könnyen fel lehet tenni a V3 firmware-t a V2-re. Persze a leírásokat követve van egy közbenső lépés (alternatív firmware felrakása).
Az már más kérdés, hogy van-e értelme. Mit ad hozzá a v2-höz (ha jól tudom):
1. IPv6: hát, nem igazán van elterjedve
2. 450 Mbps wifi: nem nagyon van olyan kliens, ami tudja
3. Vendég wifiAhogy korábban írtam, nyilván az eladások további emelése lehet a cél. Illetve az is benne van a pakliban, hogy jó néhány ember cseréli esetleg a v2-t v3-ra, mondván, hogy újabb, biztosan jobb...
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #60026 üzenetére
Igazabol eleg eros a router procija szoval szubjektivan mondom hogy "jobb", nem tudom hogy lehetne objektiven mérni.
A frissites gyk. 10 perc, holnap leforditom a dolgokat. Itt lesznek a file-ok es itt van a leiras. TL-WR1043ND V2 v2.1 verzió van nekem. Viszont egyelore nincs visszaút róla, csak majd ha jön ki rá OpenWRT támogatás.
Flashget: siman nem mert van ellenőrzés a gyári szoftnál és vágni kell mert boot-os.
TeeJay: menni fog, sőt csak arra lesz mar friss szoft, V2-re mar nem... hardveresen 100% az egyezés a két tipus között csak szoftveres kulonbség van.
-
L4mie
veterán
válasz
TeeJay #58784 üzenetére
Megnéztem Analyzerrel, hát elég alacsony a jelszint a testvéremék szintjén, tiszta frekvencián vagyok, nincs interferencia, mégis gyenge bárhogy állítom az antennákat....szóval wifi switch lesz belőle...
Lehet hogy magasabb deciBell értékű az antenna, de a router által rá küldött jel is erős?
-
-
suste
veterán
válasz
TeeJay #58536 üzenetére
ezt pont nem jó indok szerintem
régebbi routereken már rég működik
szóval tesztüzem már talán nem kell
de lehet pont ez is a pozíció belövés miatt volt.....(#58537) Intruder2k5
gyári alatt még érthető az, hogy a típust is nézi, és az eltérés miatt nem engedi
de hogy openwrt alatt miért nem megy?
majd talán Vargalex mond valamit.... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #58440 üzenetére
Igazabol special edition jöhetne DIGI usereknek is akiknek külön WAN VLAN-on megy a VOIP telefon, de ilyen firmware csak szingapúr és hasonlo orszagoknak van... egyebkent ezek altalaban extra beallitasokat tartalmaznak extra szolgaltatasokkal, de legalabb mar tudom hogy a maláj weboldalon kell keresnem a visszavontat.
vargalex: szerinted a V2/V3 keresztflashelés lehetséges?
-
-
Headless
őstag
válasz
TeeJay #58240 üzenetére
De miért nem használsz 40mhz-es csatorna szélességet azzal majdhogynem megduplázhatod a sebességet, nálam 1x1:1-es mimo-val 40 mbps és csak annyi, hogy 40 mhz-es sávszélességet használok... Ha már adott a lehetőség. És arra se foghatod hogy nálad sok a zavaró jel, nálam is sok, ha visszanézel egy oldalt látni fogod
-
gumikacsaa92
tag
válasz
TeeJay #57304 üzenetére
Beállítottam mindent, amit írtál + a channelt is megváltoztattam (eléggé zsúfolt volt).
Valamiért így is csak 40-50 közé esik a wifi sebességem, viszont azt furcsálom, hogy a programoknál (telefonon) a sebességmérő maximumja csak 50-ig van. (esetleg rossz programokat használtam?)A channeleknél, viszont a wifik össze vissza ugrálnak a program szerint egyikről a másikra.
Másik kérdés: Miért lehet a wifi jelem kicsi? a régi 3000ftos routerem jobb jelet adott. (antennákat rendesen betekertem)
-
suste
veterán
válasz
TeeJay #43962 üzenetére
én tuti, hogy csak akkor fogok váltani majd, ha legalább 256MB ram és erősebb proci lesz mint a 3600-ban (560Mhz), és ezek együtt, és nem vagy ez, vagy az
ami még jó lenne az a nagyobb flash, mondjuk 16MB, így már tuti vevő leszek, de sejtem ez még 1 év legalább
mondjuk nem sürgős, jól elvagyok a mostanival -
suste
veterán
válasz
TeeJay #43952 üzenetére
azért érdekes ez az elnevezés (1043 V2)
ha 32MB ram lesz csak, akkor még talán megértem, na de akkor meg drága
ha 128MB ram akkor meg ott a 3600, ráadásul 2 wifivel
(na most hogy leírtam már körvonalazódik: 1043V2= 720Mhz/32MB/csak 2,4Ghz/Gigabit/1USB)
szóval nem értem miért jó ez, kinek kell majd az erős proci, ha nem lesz memória mellé
na kiváncsi leszek a teljes specifikációra, meg majd a linux támogatásra.... -
suste
veterán
válasz
TeeJay #42991 üzenetére
visszanéztem, mert közben eszembe jutott, hogy nem ez volt a gyári kártya a laptopban
szóval ez volt a sorrend:
1: realtek - na ez volt az ultragáz a 1043-mal párosítva
2: atheros - ezzel már jobb volt, de voltak DMA hibák, de nagyon ritkán szakadt csak meg
3: intel - hibátlanszóval szerintem inkább inteles kártyát keress
az enyém konkrétan:
Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN -
válasz
TeeJay #40897 üzenetére
én 18 mbyte/s másolást stabilan össze tudtam hozni laptop Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter + 1043wrt vargalex1.1.5, 40mhz közt (windows és openwrt is 300mbitesnek ítélte a kapcsolatot)
ez ugye valóságban 140-150mbit/s, ami nagyon jó! ugyanitt a t-és cisco router képtelen 300 megán adni/venni, így a sebességem is csak 8-9 mbyte/s
nálam az utóbbi időben stabilitási gondok sem jelentkeztek, bár kertes részen lakok, itt 5-7 wifi látszik csak, az se túl erősen, abszolut elégedett voltam a hardverrel és vargalex firmwarével
-
válasz
TeeJay #14451 üzenetére
először is odáig kellene eljutnom, hogy az inssider lássa is, hogy 300mbps-en sugároz a router, de ez se lett meg. a cfg átirást meg nem erőltetném, a lényeg, hogy stabil maradjon a wifi, a sebessége már "elég"
de tanácsodra megnéztem az intel driver beállitásait és a 20mhz only-t áttettem AUTO-ra (más nem volt) - köszi!
---
midnight commander elférne még a router tárterületén (vargalex 0.7-ben) ? kéne valami, mert a VI-tól megőrülök...
-
-
válasz
TeeJay #14229 üzenetére
Ehhez nem kell még telnet / SSH sem, akár a Command menü alatt is lefuttathatod, ezt a három parancsot egymás után...
uci set wireless.radio0.noscan=1
uci commit
rebootTény, hogy a DD-WRT eléggé tele van bugokkal, és nem igazán látszik, hogy foglalkoznának vele. Én gyanítom, hogy azért, mert van kereskedelmi változata is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #14224 üzenetére
Az nagy tévedés hogy a router csak úgy visszaveszi a tempót, te úgy látod, mert a win7 ezt mutatja, ezt a hibát régebben velem is el játszotta a windows egy rossz driver miatt, miután lecseréltem a drivert onnantól tökéletes volt a kapcsolat.
Megjegyzem nem mindig a legújabb driver a legjobb megoldás, mert volt olyan is hogy egy régebbi driver tökéletes működést hozott a friss viszont instabilitást.
-
-
-
válasz
TeeJay #14218 üzenetére
Nekem a leírtakból azért egy dolog lejön, mégpedig, hogy kár volt a routerhez hozzányúlni, mivel eddig működött, és azóta csak egy dolog történt, hogy újratelepítetted a gépet! Tehát a hiba az Ön készülékében van!
szerk.:
Legalábbis eredetileg így volt, de most, miután mindent elállítottál, már ki tudja... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #14012 üzenetére
Miert nem probalod ki a legujabb EKO firmet? Teljesen rendben van már...
Ezeket a csomagokat hasznalom:
opkg install uhttpd luci-mod-admin-full luci-lib-px5g luci-theme-openwrt uhttpd-mod-tls htop nano mc rrdtool luci-lib-fastindex luci-app-firewall luci luci-app-initmgr ntpclient luci-app-ntpc ddns-scripts luci-app-ddns samba3 luci-app-samba kmod-nls-utf8 transmission-daemon transmission-web minidlna px5g
-
-
-
válasz
TeeJay #10367 üzenetére
DD-WRT feltöltése. Ha viszont nem tetszik, és meggondolod magad, lecserélni már csak SSH konzolon tudod majd.
-
-
válasz
TeeJay #10202 üzenetére
Ha esetleg erre az antennára gondolsz: [link] akkor jobb ha tudod, hogy teljesen felesleges beruházás.
Ha szerencséd van akkor talán nem ront a routered teljesítményén, de inkább valószínű, hogy rosszabb lesz mint a gyári antennával. (környezettől függően több zavart szed össze ez a hosszú antenna mint a gyári, és emiatt leültetheteti a router vevő részét)
-
-
-
válasz
TeeJay #10153 üzenetére
A 300 Mbit/sec nem a "hasznos" forgalom! Abban millió egy dolog van még, ami forgalom, viszont a felhasználó számára értéktelen. Hibajavító kódoktól kezdve a tudom is én még mik... Megvan tehát a 300, de a user-nek ebből csak a fele jut...
szerk.:
És ez természetesen nem csak a 1043 router esetében van így... -
Speeedfire
félisten
válasz
TeeJay #10149 üzenetére
150mbit amit ki tudsz sajtolni az n-es wifiből. Akármilyen gyártó legyen is az.
A zajos környék ront rajta, de a csatornákkal lehet rajta javítani valamennyit rajta.
febi: Nem tudom hogyan lehetne ezt korlátozni. Iptablessel lehetne ezt megoldani, de nem tudom még hogyan lehetne korlátozni az ssid-re.A qos menüben beállítod neki a max le és fel sebességet. A portoknál meg a prioritást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest