- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
hudyfiu #58756 üzenetére
12 esre lőttem, sógorjelölt szerint rendben volt, bár én nem néztem, majd ma hazaértem meglesem WiFi analyserrel, lehet benézett valamit, nem tudom mivel nézte meg.
Szóval elvileg interferencia nem lehet gond, esetleg ha tényleg gyengébb a v2 WiFije....akkor módolt FW-ből tudtok ajánlani majd olyant amivel lehet picit húzni a jelerősségét, másra nem nagyon kell a módolt FW, se torrent se ftp, se QoS-t nem nagyon akarok belőni, telefonokat használunk WiFi-n meg egy laptopot, de az meg ott van tőle 2m-re 1 légtérben. Csak nem akarom hallani a folyamatos QQ-t hogy jajj nem megy az online játék a telefonon....mert eldobja a jelet...remélem csak interferencia lesz
-
-
-
Maximusz
aktív tag
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #57514 üzenetére
Azok közül akik erre járnak, és használnak transmission-t és minidlna-t is, van valakinek kedve tesztelni kicsit?
Headless összedobott egy scriptet, ami TM-es letöltés után letölti az IMDB-ről a hozzávaló képet, amit aztán a minidlna betáraz magának, és a TV-k és egyéb lejátszók elvileg előképként használnak.
Én SAMU TV-vel tesztelgetem, eddig egész jó, kb 90%-os sikerrel végzi a feladatot.
Ha valaki kipróbálná, akkor itt található a mentés hozzá: [link]
Majd írok egy readme-t is hozzá (persze csak a saját szorakoztatásomra).
-
-
-
-
-
MuKi^
csendes tag
válasz
hudyfiu #55236 üzenetére
Újratettem a firmware-t a beállítások megtartása nélkül. A probléma, hogy amikor a frissen telepített firmware-ben engedélyezem a wireless-t, akkor a routeren felgyullad a wireless led, azonban se telefon, se laptop nem látja a sugárzott SSID-t.
Bekrepálhatott volna a wireless rész?
Ha a 3g sticket beállítom, akkor csatlakozik és a routeren belül a diagnosztikánál megy a ping, trace is.
A wirelessnél nem stimmel valami.
-
MuKi^
csendes tag
válasz
hudyfiu #54986 üzenetére
Szia Hudyfi!
Feltettem a javasolt frimwaret, rendben fel is ment, azonban sehol nem találom, hogy a rádugott stick-el hol kell kapcsolatot létesíteni.
A System\LED configuration alatt felismerte USB device-ként a Huawei Mobile sticket.
Tudsz ebben segíteni vagy valaki aki állított már be mobil sticket?
A sticken kikapcsoltam a PIN ellenőrzést.
Köszönöm,
Muki -
MuKi^
csendes tag
válasz
hudyfiu #54982 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a tippet, még nem használtam nem gyári firmware-t. A magyar nyelv hiánya annyira nem probléma.
Igazából fateromnak lenne szüksége egy routerre, ami kezeli ezt a sticket, hogy leossza a mobilnetét a telefon és a noti között, más extra szolgáltatásra nincs szüksége. Nekem meg volt ez a router a szekrényben, gondoltam megoldja a problémáját.
Tudsz esetleg linkelni nekem ehez a firmwarehez leírást vagy láma guide-ot, hogy azért téglát ne csináljak belőle?
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #50704 üzenetére
csak a torrent nincs
na ez a bibi
szerintem az igazi értelme itt kezdődik a custom fw-nek, és ez köré épül a többi (samba, ftp, dyndns, minidlna, cron, stbstb)
én tökéletesen elégedett vagyok a saját build-emmel, amiben pont az van amit én szeretnék....
szerintem aki kezdőként (és WIN-esként) itt keresi a lehetőséget, annak pont sok lesz a parancssoros telepítés...
-
barpi61
csendes tag
válasz
hudyfiu #43662 üzenetére
Hi! Még egyszer leírom ( képet nem tudom, hogyan lehet betenni :-( )
A TPLINK routeremben meg tudom adni a Service port-ot, az Internal port-ot, IP címet, stb.
A service port-ba azt írok amit akarok, de az internal-hoz már nem veszi be ugyanazt. pl. az alapértelmezett 3389-et (távoli asztalhoz). Tehát pl.Service Internal IP address
------------------------------------------------------
61000 3389 192.168.0.40
61001 3389 192.168.0.41EZT NEM VESZI BE. A belső port ismétlődése miatt.
Service Internal IP address
------------------------------------------------------
61000 3389 192.168.0.40
61001 3390 192.168.0.41EZT MÁR BEVESZI. De ehhez át kell írni egy segédprogival a távasztal alapértelmezett portját (3390-re) a célszámítógépen, hogy működjön is.
Nem tom, más rútereknél hogy van, de nálam így.
-
-
-
-
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #42363 üzenetére
mint látod követem,mert azt írtam, hogy van nálam is, csak szerintem túl van lihegve kicsit
magától helyreáll a dolog, ha nem nyúlok hozzá, és mindíg másik letöltésnél jön elő, de aztán az is helyreáll......
egyébként volt már itt vagy a 3600-os topicban több megoldás is, ha valakit annyira zavar....
(pl:[link] ) -
Az-X
őstag
válasz
hudyfiu #40893 üzenetére
Rászántam 2-2,5 órát a DD-re és működik
A titok a firmware update volt... a régi firmware-ek sajna USB meghajtónak ismerik fel a 3G sticket, így az sosem vált át modem üzemmódba. Külföldi fórumokon vannak leírások, hogy manuálisan át kell állítani... de többnyire irgalmatlan körülményesek azok a megoldások, ráadásul nem is mennek mindig minden eszközzel.
Szóval a lényeg, hogy feltettem a legújabb firmware-t (r21286) és a következő beállításokat használtam:
Az APN sornál lényeges, hogy ez legyen, különben nem csatlakozik VPN-re.
Kb egy fél órája tesztelgetem, ki-be húzkodom, restartolgatom, úgy néz ki működik. Persze a stabilitás kijelentéséről majd nyilatkozom pár hét múlva.
-
Az-X
őstag
válasz
hudyfiu #40891 üzenetére
Nagyon szomorú volna ha nem menne DD-vel. Egy csomó DD-s routerünk van, felkonfigolva VPN-ekkel, nyomtatószerverekkel, beállítgatva tűzfalak... és van ahová kéne mobilnet. Nem szívesen telepítenék újra csomó eszközt. Főleg, hogy OpenWRT-vel nem is nagyon volt dolgom eddig.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #40227 üzenetére
Szia!
Igen, a TL-WDR4900-ban annyi:
U-Boot 2010.12-svn15934 (Dec 11 2012 - 16:23:49)
CPU: P1014, Version: 1.0, (0x80f10110)
Core: E500, Version: 5.1, (0x80212151)
Clock Configuration:
CPU0:800 MHz,
CCB:400 MHz,
DDR:333.333 MHz (666.667 MT/s data rate) (Asynchronous), IFC:100 MHz
L1: D-cache 32 kB enabled
I-cache 32 kB enabled
Board: P1014RDB
SPI: ready
DRAM: 128 MiB
L2: 256 KB enabled
Using default environment -
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #40222 üzenetére
Van, aki már rendelt is.
-
-
-
-
-
yodee_
őstag
válasz
hudyfiu #36284 üzenetére
na addig eljutottam, hogy elkezdi tölteni a linuxot. Az egész pxe a pendriveon /lanboot mappában van. Ebben vannak mappánként a letöltendő dolgo. Az ubuntut értelem szerűen /lanboot/ubuntu -ba tettem, a mappa tartalma: filesystem.manifest, filesystem.manifest-remove, filesystem.size, filesystem.squashfs, initrd.lz,vmlinuz. A /pxelinux.cfg/default tartalma az ubuntu menüre:
label 5
kernel /ubuntu/vmlinuz
appen root=/dev/nfs boot=casper netboot=nfs nfsroot=<192.168.1.2>:/ubuntu/ initrd=/ubuntu/initrd.lz quiet splash --na és ezekkel boot közben elakad.
-
-
-
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #34555 üzenetére
ez nálad akkor kliens bidge, és nem WDS ugye?
hasonlót próbál majd meg libus, csak WDS-selnála most az a gáz, hogy a 2. routeren a wifi nagyon lassú
reméljük ezt javítja a WDS, mivel az elvileg nem foglalja le wifit teljesen, ráadásul ezt az openwrt és a luci is jobban támogatja (remélem)
igaz fél sávszél lesz, de 15Mbites net-je még abban is bőven elfér -
zolee1967
tag
válasz
hudyfiu #34490 üzenetére
Köszi a választ hudyfiu!!
ezt látom:root@OpenWrt:~# free
total used free shared buffers
Mem: 29232 28404 828 0 1484
-/+ buffers: 26920 2312
Swap: 131068 1704 129364
root@OpenWrt:~#Szerintem ez nem elég. Mit csináljak hogy használja? jelenleg a 8MB-ből 7 % a szabad és bármit csinálok, mindig a elégtelen helyre hivatkozással nem fogadja a el a módosítást.
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #34490 üzenetére
ok, hogy rákapcsolódott, de attól ez még nem wds szerintem
nálam is hasonló felállás van, csak nekem a 1043 az 1., és egy linksys a 2. router
mindegyikben van wds támogatás,de a 2 féle chipkészlet nem teljesen kompatibilis, ezért nem jött össze a wds, desimán rákeresve a 2.routerben az 1-re, és csatlakozást nyomva, hibátlanul megy a net, viszont nem WDS a kapcsolat, hanem mint írtam, sima AP-kliens kapcsolat
szerintem ez van most libus-nak is -
SteveBeard
senior tag
-
-
libus
őstag
válasz
hudyfiu #34270 üzenetére
Ez nem is érdekel annyira, csak megjegyeztem én is, hogy ez nálam is így van.
Jobban foglalkoztat az, hogy a transmission miért csak tizedével tud le és fel tölteni az Internet sebességemhez képest?
Úgy gondolom, hogy megtaláltam a szűk keresztmetszetet.
A Pendrive lesz az. (4Mb/s az írásí sebesége, 8Mb/s az olvasási).
Volt még egy pendrive itthon, aminek ugyan ez a sebessége.
Bedugtam a laptopba, s töltöttem le rá egy torrentet, viszont ezt az utorrent-el tettem.
Ekkor szembesültem azzal, hogy erre a pendrive-ra is csak 160-180Kb/s-al jött le a torrent.
Akkor itt a Pendrive a probléma, igaz? Szerintetek is?Még azzal kiegészíteném a tapasztalatom, hogy mikor töltöttem le erre a pendrive-ra, szintén olyan nehezen jöttek be a web oldalak letöltés közben, mint mikor a routerhez csatlakoztatott pendrive-ra töltöttem le.
-
libus
őstag
válasz
hudyfiu #34254 üzenetére
Így van beállítva.
Tarr Kft. Azaz KábelNet-em van.Kicsirics77 A letöltésnél ki van véve a pipa, csak a feltöltésnél van pipa.
De próbáltam már úgy is, hogy mindkét helyről kivettem a pipát, de nem változott semmi. -
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #33963 üzenetére
Hi!
Pedig érdemes megszokni a sysupgrade-val történő frissítést, mert ahogy korábban írtam, a TP-Link ilyen szempontból egy szerencsés típus. Ugyanis itt lényegében a factory és a sysupgrade firmware kompatibilis. De más típus esetén ez egyáltalán nincs így, tehát ha most megszokod és esetleg routert cserélsz, akkor nem lehet gond.
-
-
-
Bill Haley
csendes tag
válasz
hudyfiu #33891 üzenetére
Akkor az Openwrt-ben nem is kell a másik router MAC címét beregelni??Régen egy Tomato rendszerű WRT54GL-es routeren meg kellett adni az SMC router MAC címét is,de ott amikor átállítod WDS-re megjelenik egy ablak amibe be tudod írni.Egyébként az SMC ismerem ott tudom hogy kell,csak az openwrt-ben nem találom LUCI-alatt. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest