- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
zambozoli #54693 üzenetére
suste firmjét feltetted már?
Ha nem itt megtalálod a V1-hez való legfrisebbet. Letölt felrak. (kérdés miről állsz át, mennyire vagy jártas? többen javasolják az először gyári vágott majd úgy az openWRT.De elvileg openWRT-t sysupgrade-al frissítheted beállításokat ne tartsd meg ha másik firmről jössz át, gyárit factoryval)
Ha fent van már akkor elég egyszerű...
Rendszer->szoftver->listák frissítése-> szűrőbe beírod, hogy "luci-app-wol" vagy "etherwake" attól függően hogy szeretnél-e luci-s felületet hozzá, szerintem megéri, egyszerűbb...-> aztán mehet neki a telepítés, bármelyiket rakod fel elvileg már működőképes. Nálam még talán reboot sem kellett rögtön megjelent Luci-ban. -
mumtaz
senior tag
válasz
zambozoli #53653 üzenetére
Azért win ossza a netet, mert itt nálunk gyakorlatilag a net is wifi-n érkezik, csak mindenkinek más a belépési jelszava. Én meg épp a hatótáv szélén vagyok és a gépemben lévő D-Link DWA-547 kártya úgy vettem észre, hogy erősebb, mint a router. Elég erős a jel. Meg eddig egy WA901ND-m volt, amiben sehogyan sem tudtam megoldani, hogy az "vegye" a netet is, és ossza tovább a lakásban.
Ennél a WR1043-nál sem tudom, hogyan tudnám beállítani. Ehhez mondjuk egy "referencia" config fájl jó lenne.Ha ez a router elég erős és megoldható, hogy kliensként felcsatlakozzon wifi netre, de ugyanakkor kezelne egy külön helyi hálózatot szintén wifin és kábelen, akkor az lenne a leg jobb.
Az nem megoldható, hogy az itthoni eszközeim külön-külön csatlakozzanak fel a wifi netre, mert egyrész egy jelszóval csak egy eszköz csatlakozhat, másrészt a net wifijét pl. a telefonom és a többi gép már nem is látja. Meg persze az itthoni helyi hálózat kell, hogy a gépek között tudjak fájlokat mozgatni.
Openwrt van.
-
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #53146 üzenetére
feltételezem, hogy arra gondolsz, hogy úgy mint normál router funkció esetén a DHCP/DNS fülön, és az állapot fülön megjelenő kliensek
ez ugye switch-ként nem megy, hiszen a másik router ossza az IP-ket....
a wifi klienseket láthatod a hálózat/wifi alatt
meg esetleg az ARP táblában (állapot/útvonalak) lehetnek MAC/IP címek.... -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zambozoli #52674 üzenetére
Szia!
Természetesen ugyan úgy használható, jffs2 filerendszerre formázva. Viszont, ha egy ilyen általános scriptet csinál az ember, amiben kiválasztható pl.:
- transmission
- samba
- minidlna
- openvpn
- nfs
- cifs
- vsftpd
- ddns
- ntfs
- vnstat
- bandwithd
- lighttpd
- rrdtool
- stb,akkor ezek együttesen biztosan nem férnek el a maradék helyen. Azaz scriptből egyetlen általános megoldás létezik: extroot-ra telepítés. Olyan ez, mint anno az Asusnál az optware. A script ott sem telepített pl. az RT-N16 maradék 8-10 MB-jára, hanem egy külön partícióra.
-
-
-
-
-
válasz
zambozoli #52541 üzenetére
Három éve talán...
Igen.
1 éve tuti ment, azóta nem történt semmiféle konfigolás.Üdv. core2
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #52500 üzenetére
Én is most szemezek a Tplink Archer C5 -tel.
Ebben már 16MB flash van, meg a wifi is jobb.
Mondjuk nekem nem sürgős. 1-2 hónap még eltelik mire megveszem. Addigra remélem kijön a végleges BB openwrt, és akkor összepakolok egy jó nagy fw-t.
Végre nem azon kell gondolkodni, hogy mit hagyjak ki, hogy elférjen, hanem azon, hogy mit rakjak még bele.
-
Doky1988
senior tag
válasz
zambozoli #52493 üzenetére
Hozzáférési sebességkorlátozás van igen, guest wifi nincs sajna.
Ha extrák kellenek, akkor suste csomagját ajánlom, abban van guest hozzáférés is.
Nekem tökéletes volt a poli27-es csomag + suste -is, csak nekem wifim rakoncátlankodott valamiért, gargoylenál nincs ilyen bajom.WOL és Etherlake parancsot sajna nem, itt nincs egyéni script hozzáadási lehetőség.
Viszont betonstabil, tehát ez arra jó, hogy wifi, hálózat, esetleg NAS vagy egyéb eszköz hozzácsatlakoztatás.
Semmi extra nincs, viszont cserébe stabilan működik.Sorry a tripla posztért de már nemtudtam szerkeszteni az előzőket
-
Doky1988
senior tag
válasz
zambozoli #52486 üzenetére
Gargoyle -on van alapból OpenVPN!
Csak bekell állítanod..
Viszont ebbe nincsennek benne azok az extrák ami mondjuk vargalex buildjába vagy polijéba..
Tehát a transmission stb..De én úgy gondolom akinek nem kellenek az extrák, az használja ezt.Intruder2k5 ajánlotta nekem is, és tényleg viszi rendesen ahogy kell
-
zambozoli
aktív tag
-
válasz
zambozoli #50689 üzenetére
Olyan nehéz volt, hogy elsőre nem is sikerült! Te hol látsz ebben, a gyári szoftverben VPN-t?
-
zambozoli
aktív tag
válasz
zambozoli #46656 üzenetére
Na... kértem telefonos segítséget a router mellől, ezt vadásztam ki belőle:
[74856.210000] WARNING: at /mnt/OpenWrt/vargalex_build/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/linux-ar71xx_generic/compat-wireless-2013-01-07/net/mac80211/rx.c:3250 0x80d9b6a8()
[74856.220000] Rate marked as an HT rate but passed status->rate_idx is not an MCS index [0-76]: 78 (0x4e)
[74856.230000] Modules linked in: fuse sch_teql sch_tbf sch_sfq sch_red sch_prio sch_htb sch_gred sch_dsmark em_text em_nbyte em_meta em_cmp cls_basic act_police act_ipt act_connmark act_skbedit act_mirred em_u32 cls_u32 cls_tcindex cls_flow cls_route cls_fw sch_hfsc sch_fq_codel sch_codel sch_ingress usblp ath79_wdt ledtrig_usbdev xt_LED ledtrig_netdev ledtrig_morse ledtrig_heartbeat nf_nat_irc nf_nat_ftp nf_conntrack_irc nf_conntrack_ftp xt_HL xt_hl xt_ecn ipt_ECN xt_CLASSIFY xt_time xt_tcpmss xt_statistic xt_mark xt_length xt_DSCP xt_dscp xt_string xt_layer7 ipt_MASQUERADE iptable_nat xt_nat nf_nat_ipv4 nf_nat xt_recent xt_helper xt_connmark xt_connbytes pppoe xt_conntrack xt_CT iptable_raw xt_state nf_conntrack_ipv4 nf_defrag_ipv4 nf_conntrack pppox ipt_REJECT xt_TCPMSS xt_LOG xt_comment xt_multiport xt_mac xt_limit iptable_mangle iptable_filter ip_tables xt_tcpudp x_tables ifb tun ppp_async ppp_generic slhc vfat fat ath9k(O) ath9k_common(O) ath9k_hw(O) ath(O) nls_utf8 nls_iso8859_2 nls_iso8859_1 nls_cp437 mac80211(O) ts_fsm ts_bm ts_kmp crc_ccitt cfg80211(O) compat(O) arc4 crypto_blkcipher aead ums_usbat ums_sddr55 ums_sddr09 ums_karma ums_jumpshot ums_isd200 ums_freecom ums_datafab ums_cypress ums_alauda usb_storage ehci_hcd sd_mod ext4 jbd2 mbcache usbcore usb_common scsi_mod nls_base crc16 crypto_hash ledtrig_timer ledtrig_default_on leds_gpio gpio_button_hotplug(O)
[74856.350000] Call Trace:[<80070f04>] 0x80070f04
[74856.360000] [<80070f04>] 0x80070f04
[74856.440000] [<802e78e8>] 0x802e78e8
[74856.440000] [<802e72a4>] 0x802e72a4
[74856.440000]
[74856.450000] ---[ end trace 3670e13cd0af94eb ]---
[257807.540000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257808.010000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257823.020000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257828.230000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257828.470000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
[257828.960000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
[257829.200000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257829.920000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
[257830.160000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257831.110000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x104!
[257831.580000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[257832.060000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x101!régi ismerős
MA
-
válasz
zambozoli #46634 üzenetére
Samba Wiki
Felhasználót az adduser paranccsal tudsz felvenni!PuTTY-ban ps paranccsal!
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #46632 üzenetére
alapból nem kér jelszót a SAMBA vargalexen, mert be van pipálva a SAMBA-nál a vendég
(ha winXP-n jelszót kér, akkor valmit nem jól csinál a felhasználó)
a win7 meg állítólag nem hajlandó csak jelszóval csatlakozni, bármiről is legyen szó, de ezt én nem tudom megerősíteni, mert nem használok win7-et, csak itt írta valakiNálad a vendég be van pipálva? TC-ben próbáltad csatolni a szokásos \\192.168.1.1\"megosztási név" -vel?
-
hesszan
aktív tag
válasz
zambozoli #46225 üzenetére
Még az este átírtam brustingra ahogy nálad volt
Utána logot már nem néztem, de a teló dobálta a wifit.Viszont javulás nálam is van: eddig N-re állítva a wifi hiba routerfagyást okozott, áramtalanítással tudtam rebbotolni. Most "már csak" a wifi hal le egy kis időre és majd újraindul pont úgy ahogy korábban G-n reagált. Azaz nem lett üzembiztosabb, de +2-3mbit sebesség növekedés van a speedtest szerint az N-es telefonokon.... [pl S3 mini 65Mbiten kapcsolódik a korábbi 54 helyett]
-
hesszan
aktív tag
válasz
zambozoli #46110 üzenetére
sajnos nálam nem jó, tele van dma hibával a log
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option macaddr 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option country '00'
option distance '12'
option txpower '17'
option channel '11'
option hwmode '11ng'
option noscan '1'
option bursting '1'
option ff '1'
option xr '1'
option ar '1'
option htmode 'HT40-'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'OpenWrt'
Nov 26 01:23:37 OpenWrt kern.err kernel: [12459.180000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
[12459.180000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100! -
woodworm
veterán
válasz
zambozoli #46114 üzenetére
Tegnap este, ahogy fáradt aggyal nézegettem a wikit és próbáltam értelmezni, a bursting, ar, ff, xr kapcsolók a Wifi Networks fejezetben vannak felsorolva, tehát a "wifi-iface" alatt kellene használni. A mások gond, hogy nem a közös kapcsolóknál vannak, hanem a madwifi specifikusoknál. Nem tudom működnek-e így egyáltalán.
Azért várd meg egy hozzáértőbb véleményét.
-
woodworm
veterán
válasz
zambozoli #46110 üzenetére
Biztosan nem csak az urigeller effektus miatt javult meg? Ha öt napig szuggeráltad (mukodj!!), akkor annak valami hatásának biztos lennie kell.
Pl. az extra opciók nagy részének, ha helyesen értelmezem a wikit, nem is szabadna működnie. Rossz helyen vannak, nem működnek ezzel a driverrel, betűtévesztés van a névben. -
suste
veterán
válasz
zambozoli #45915 üzenetére
Ahogy McSzaby-val beszéljük, ez a router sajnos wifi szempontjából nem jó választás.
Azért is átverés, mert a Tplink oldalán hangzatos 3 betűs szavakkal hirdetik, hogy mennyire is jó.
Valós értéke kb 5-8000ft, 5 portos switch vagy 4 portos router+miniszerver -nek jó megoldás (AP nélkül). Az enyémet is így használja egy haver (switchként), hibátlanul teljesít (TM+ DLNA szerver). Vagy elé vagy mögé kell egy wifit szóró eszköz -sajnos. -
suste
veterán
válasz
zambozoli #45905 üzenetére
azt a +3 sort beraktad a wifi konfigba, amiről volt itt szó?
ha igen, akkor próbáld meg, hogy kiszeded
alapból, használat nélkül sosem állt le nálam a wifi, mindíg csak akkor ha használva volt
jó lenne látni egy load grafikont, hogy milyen terhelésen megy a router, hátha mégis valami megfogja (bár azt mondod, hogy TM nem megy, de ki tudja....)
wifit próbáltad már csak "G"-re állítani? meg kéne ezt is próbálni, csak 1 napra, hogy javul-e a helyzet.... -
suste
veterán
válasz
zambozoli #45880 üzenetére
Ha nincsen wifin semmi akkor hogy halt el, honnan tudod hogy elhalt?
TM-et is használod a routeren? Nem lehet hogy sok a terhelés neki? Milyen load értékek vannak? Milyen le/fel sebességek, milyen kapcsolatszámok vannak megadva? Mert terhelésre a wifit dobja el először, aztán jön a reboot.....54Mbit: pedig az segítene talán a legtöbbet a wifi stabilitáson, ha visszatennéd csak "G"-re a 1043-at is.
Tudom, hogy annak aki az "N" miatt vett 1043-at annak ez nagy érvágás, de ha nem másolgatsz őrülten sokat wifin, akkor az 54Mbit is bőven elég a webezéshez (nálam több telefon is "G"-s repeateren megy, senki nem panaszkodik).szerk:
vargalex: egyre gondoltunk -
suste
veterán
válasz
zambozoli #45873 üzenetére
A script azért nem lesz jó, mert ez nem egy olyan hiba, ami mondjuk előjön 1-2szer egy nap, hanem amikor az "utált" eszköz fel van csatlakozva, akkor folyamatosan teleszemeteli a log-ot (és persze kiakasztja a wifit).
Ez a script nálam folyamatos wifi restartot okozott volnaCountry 00-t próbáld ki, de szerintem nem oldja meg.
Power save mód van openwrt-ben? Max lejjebb veszed az adóteljesítményt, de erről már írt valaki....
Nincsen egy befogható AP-d? Régi wifi-s router? Azt akár Repeaterként is beüzemelheted máshola lakásban....
Lecserélésnél csak az a baj, hogy mennyiért tudod eladni ezt. Mert a mostani hasonló kategóriás routerek már sokkal többet tudnak, szóvál már csak ezért is érdemes váltani.
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #45771 üzenetére
Arra jó a biztonsági mentés, hogy kiszedd belőle a beállításokat pl TC-vel, de visszatenni szerintem ne tedd.
Szerkesztgetni viszont szerintem macerásabb az alap dolgokat, mint luciban beállítani, szóval inkább csak pl a MAC-címek és hasonló dolgok kimásolásának van értelme...
Beállításokat semmiképpnen se tartsd meg a frissítésnél!(Miért cserélnéd le egyébkéntaz FW-t?)
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #45705 üzenetére
"Egyszerre van fenn a noti, android, winmobile. Ez után az 1.1.7-el már egyetlen klienssel sem kellett újracsatlakoznom."
Itt az 1.1.7-et dícsérted vagy az 1.02.1-et? Nem értem mit akartál mondani ezzel
.
A Tplinkekkel általában valami kis bibi mindíg van, (olcsó alapanyagból lehet olcsó routert csinálni),de nem mindíg kerül napfényre, és szerintem az egyforma típusszámú eszközök között is van különbség.
Ez a wifi probléma az összes 1043-nál kisebb típusszámú Tplinknél előjött.Ha tutira akarsz menni, akkor azt meg kell fizetni, ami sajnos 2X ennyibe kerül.
Igaz azzal nincsen tapasztalatom, de a régi linksysem a mai napig betonstabil. Ugye az egésznek a lelke a wifi chip+ a driver..... -
suste
veterán
válasz
zambozoli #45698 üzenetére
Most mondom, hogy én a wifi hibára sosem ajánlottam gyógyírként a régebbi 1.02.1-es fw-t, mert nekem ezzel is megfeküdt a rendszer. Csak is a kliens oldali cserebere segített nálam.
Én azért ajánlom mindíg a 1043-ra a régebbi fw-t, mert sokkal stabilabb, és kisebb terhelésen oldja meg ugyan azokat a feladatokat (kworker probléma), és nagyobb terhelést is elbír.
Persze van összefüggés a terhelés/wifi között (pl terhelésre az első amit eldob az a wifi)....szóval lehet valakinél a wifin is segít.... -
-
válasz
zambozoli #45689 üzenetére
Itt találsz 1043-hoz vágott gyári firmware-t, és hozzá ellenőrző file-t! Ha netán nem lenne WAN, csak ezt felteszed, és már kell is mennie! Aztán ITT találsz régebbi boot loader-es gyári rom-ot, ezzel lehet downgrade-elni a gyári fw-t, és végül ismét vargalex build!
-
válasz
zambozoli #45686 üzenetére
Jó, hát attól tönkre nem megy a router, max ha mégis az új bootloader lenne rajta, akkor nem fog menni a WAN port! Ez esetben vissza kell majd tenned egy boot mentes gyári fw-t, amire aztán ráteszel egy régi verziós bootloaderest, és arra mehet majd megint az 1.02.-es vargalex!
-
-
válasz
zambozoli #45681 üzenetére
Az alján lévő címke szerinti verzió lenne a lényeg, mert ha >=10, akkor lehetséges, hogy az 1.02-es fw nem támogatja a benne lévő flash chipet!
Amúgy OpenWrt-ről OpenWrt-re sysupgrade-el váltasz, és szerintem a nagy verziókülönbség miatt jó lenne nulláról konfigolni, azaz nem megtartani a beállításokat!
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #45663 üzenetére
jaja, most már emlékszem....ezt már beszéltük
nekem is Toshiba Satellite van, de nekem Realtek volt benne gyárilag (Realtek RTL8187B), amivel totál szívás volt
volt teljes lassulás, wifi kilővés ahogy neked
először kicseréltem egy atherososra (Qualcomm Atheros AR5006X), gondoltam hátha asaját fajtáját jobban szereti,de ezzel is sok volt a DMA hiba, igaz kevesebb mint a Realtek-kel
végül pont egy intelre cseréltem (Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN), igaz itt már előre gondolkodtam, ésez tud 5Ghz-et is, ami az utolsó ötlet lett volna a 3600-nál, de szerencsére itt a 2,4Ghz-cel sincsen baj... -
hesszan
aktív tag
válasz
zambozoli #44982 üzenetére
Sziasztok!
nálam ez van pár napja, és ugyanúgy rossz. de irjatok ha valamit láttok amit én szúrtam ki eltérést
Most még megnézem N-esen is mint nálad, de kétlem hogy jó lesz hiszen Gvel se megy jól.config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option macaddr 'XXXXXXXXXXXX'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option channel '1'
option txpower '25'
option country 'US'
option hwmode '11g'
option distance '20'
option frag '2346'
option rts '2347'
option diversity '1'
option rxantenna '0x7'
option txantenna '0x3'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'XXX'
option encryption 'XXXX'
option key 'XXXX'
option wmm '0'
Kernel napló:
[258094.010000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
[258441.030000] ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x000286c0
[258441.040000] ath: phy0: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up -
válasz
zambozoli #44692 üzenetére
Sajnos nem igazán, csak a router, vagy a kliens cseréje! Vannak elméletek, hogy bizonyos kliensekkel (chipsetekkel) jön elő ez a jelenség, de ezt elég nehéz kiszűrni is, és szerintem 100%-osan ez sincs bizonyítva! Mind esetre ha gondolod akkor figyelgesd, próbálgasd, hátha kiderül, hogy melyik kliensed idézi elő...
Ez a mostani nem hibaüzenet, csak tájékoztató, infó jellegű!
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #44682 üzenetére
nálam így van:
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSHecho Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 86400 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 86400 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -m limit --limit 1/min -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "#Betörések megakadályozása a 94.23.201.82 IP-ről
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -s 94.23.201.82 -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
########################################bocsi,azt elfelejtettem írni, hogy az SSH bruteforce részhez add hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen egeret válasszak?
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest