- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Soma01 #70845 üzenetére
A stabil openWRT verziókban van LUCI. A Gargoyle az openWRT egy fork-jának tekinthető. Ezek között és a főverziók között lehet sysupgrade-del váltani. A factory csak a gyári rendszer és a openwrt között kell. Persze nagy váltásoknál azért egy resetelés nem baj...
A DD-WRT-t nem próbáltam még soha.
Ennél a saját rendszerén kívül kell egy valamilyen speciális fájl váltások esetén.szerk.:
Az openwrt-nél a luci a grafikus felület. Ezt stabil firmware-knél benne van mindig. -
CheGhost
aktív tag
válasz
Soma01 #70842 üzenetére
Szia!
A legújabb stabil fw-vel (19.07.6) próbálkozhatsz, tippem szerint a ddns is felmegy, annyi hely talán van még szabadon.
Ha nagyon lassú, vagy nincs elég hely, akkor korábbi verziókat is próbálhatsz (18-as).
Ha a legutolsó biztonsági frissítések és a plusz csomagok is érdekelnek, akkor saját buildet is csinálhatsz, akkor több esély van arra, hogy belefér minden plusz funkció. De a leírtak nem elrugaszkodottak szerintem. -
gahor72
aktív tag
válasz
Soma01 #68915 üzenetére
Köszi a választ!
Nem a letöltött file-okkal van a baj,hanem a visszaállítási folyamattal.
Elkezdi betölteni a file-t,számol visszafelé 300-tól ahogy kell,majd 10 mp múlva megszakítja a kapcsolatot és azt írja,hogy nem válaszol a router.
Arra is gondoltam,hogy lehet a beta FW-ket nem lehet webrevert file-al visszaállítani.
Hiszen a dd-wrt honlapon a beta-k között nincs webrevert file.
Vajon lehet a dd-wrt fw-t downgarde-elni? Mert ha lehet akkor feltöltenék egy kb 2012-es fw-t,és azt próbálnám meg visszaállítani gyárira.
üdv
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #68088 üzenetére
Ha a fejlesztő topikot átnézed, találsz visszajelzéseket 1043v1-ről is.
dhcp: 600-700 Mbit
pppoe:300-400Mbit
wifi:100-140-MbitTermészetesen ez sem csodaszer, gyári fw-ről áttérve és általános router célokra használva hatalmas előrelépés, de aki jelenleg is openwrt-n van és csak sebességet szeretne nyerni, akkor kompromisszumokra kell számítania.
-
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #64831 üzenetére
Helyesbítés. Most valahogy megfér a két hálózat egymás mellett, de a Wi Free-re nem megy fel, nem kap IP-t.
Ha letiltom a Wi Free-t a "Wifi" menüpontban (Disable), és a saját wifit meghagyom, akkor a saját wifimre felmegy rendesen. Most tudok váltogatni a két hálózat közt, ez egyiket letiltom, a másikat engedélyezem, csak a Wi Free nem kap IP-t.
Egyszer hiányolt valami "luci-proto"-t, de azóta nem. -
suste
veterán
válasz
Soma01 #53388 üzenetére
Ez alapján igen is meg nem is
.
Szóval a 8081-esen van lehetőség 1db NTFS partíció egyszerű felcsatolására (1.2.). A másodiknál már bele kell nyúlni az rc.local-ba (vagy luciban a Local Startup-ba), ahogy ez jelezve is van.
Elég fapados megoldás, de működik....sajna nem vagyok otthon linuxban.....
-
esox
senior tag
válasz
Soma01 #53336 üzenetére
Gyári volt előtte is, és abba halt bele. Megcsináltam előtte a mentést a beállításpkról majd új fw fel.
Kb 50%-nál ez jött be:The connection has timed out
The server at 192.168.1.1 is taking too long to respond.
The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.Volt előtte vargalex féle fw, de azt már kb egy éve leszedtem, mert a tbox-ot nem tudtam vele beállítani.
Szóval lehet, hogy utána 8.126.464 byte hosszút raktam fel, de most tuti, hogy 8.258.048 hosszút.Akkor ez ölte meg tutira.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Soma01 #53340 üzenetére
bár nem én vagyok siddis kolléga, de openwrt-ről ha visszaakarsz állni gyárira, akkor vágott gyári firmware-re van szükség, amiről le van vágva a boot szekció, ha valahogy sikerül felapplikálni rá, akkor hazavágod a routert a bootloaderes firmware-el, mondjuk a gargoyle is okosabb már, az például egy 901-es AP esetén nem engedte vissza a gyárit, de nem tudom, melyik firmben mi van engedélyezve, úgy emlékszem vargalex legújabb buildjében is benne a védelem, hogy ne engedjen bootos firmwaret visszatölteni
siddis:
mivel kellene megvágni a firmware-t windows alól?
és ehhez még, mindegyik firmben ugyanannyi a boot szekció, amit le kell vágni? -
siddis
őstag
válasz
Soma01 #53336 üzenetére
Ahogy látom olyan firmware-t rakott fel, ami boot-os.. Ahogy itt pár hozzászólással feljebb is olvasható..
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Soma01 #53294 üzenetére
panelban lakok, felettem levő nem örülne hogy elbotlik egy fekete kábelben XD
router nem megoldható mert az utp-k oda vannak kivezetve.
Viccet félretéve hajlítás nem igazán lenne rajta, a mennyezet és a fal között falvilágítás van spotokkal, kb. fél méter magas és 20 centi mély, amolyan szerviz alagútnak használom egy ideje, itt van a 2. router is.
Képet is csináltam igy érthetőbb adolog: -
-
-
suste
veterán
válasz
Soma01 #53108 üzenetére
1: van most is kész verzió (BB_r39161), ami tartalmaz mindent ami le van írva a "8MB_beepitett_funkciok.txt "-ben
2: megvárom hogy kiadják a végleges Barrier Brakert az openwrt-sek, és csak abból fogok buildelni majd
a "saját fejlesztés" része az kb 99%-ban kész (ezt láthatod a 8081_test alatt)
mondjuk valaki tesztelhetné egy 1043v1 és egy 1043v2-n is, és ha valami nem jól működik a 8081-es felületen, akkor javítanám, de elvileg a konfigurációs fájlok ugyan azok....
a lényeg hogy végzetes bajt nem csinálhat egyik funkció sem, mert a factory reset mindenképpen helyre hozzaJA! Bármelyik openwrt-re, így az én mostani BB_r39161-emre is 1-2 perc alatt fel lehet tenni a végleges BB-re szánt 8081-es felületet.
Ezt akár megteszem én is távolról SSH-n, annak aki szívesen tesztelne.... -
suste
veterán
válasz
Soma01 #53102 üzenetére
az ushare is DLNA, mint a miniDLNA, csak éppen sokkal kevésbé használható (sok DLNA képes eszközzel nem kompatibilis)
nálam ez a terv az utólagos webes felületre a 8081-es porton
-
suste
veterán
válasz
Soma01 #53091 üzenetére
Sajna nem írta oda poli27 a release számot az övéhez, de az övé újabb, mint az enyém.
A poli27 verzióban, ha jól tudom, akkor az NTFS támogatás nincsen benne, így alapból sehogy nem csatolod fel.
A fat és ext csatolás meg megy mindegyikben luciból (ez le is van írva nálam az ext4_vfat_mount.txt-ben).A vargalex csinált egy formázót, ami a 8081-es porton érhető el. De itt ugye csak olyan opció van, ahol formáz+csatol. Én kihagytam ezt, mert PC-n is megcsinálható a formázás nagyon egyszerűen, és a tele HDD-t meg úgyis kézzel kell csatolni.....
Majd a végleges BB-be belerakom én is a vargalex formázót, ha belefér.... -
suste
veterán
válasz
Soma01 #53088 üzenetére
felcsatolás az automatikus alapból az openwrt-.ben, ha már egyszer felcsatoltad, feltéve hogy nem a luciban kapcsolod ki a mountolást, hanm mondjuk gombnyomásra script intézi
melyik frissebb: "Openwrt_BB_r39161 ", ebből az érdekes ez: "r39161"
ezt látod a luciban is az állapotnál... -
suste
veterán
válasz
Soma01 #53086 üzenetére
vargalex: minden benne van amit felsoroltál, de viszonylag régi build (de ez semmi rosszat nem jelent, most is minden működik benne!!!)
suste: frissebb kicsit vargalexnél + (vargalex - formázó felület + MIA + vnstat - NTFS csatolás csak SSH-n működik)
poli27: friss + (vargalex - NTFS támogatás)
szép képletek lettek
remélem nem felejtettem ki semmit.... -
-
-
-
-
-
-
zack
nagyúr
válasz
Soma01 #52651 üzenetére
A UPC modem beállításainál nincs tűzfal opcióra lehetőség. Motorola SBV6120E a tipusa, ebből jön a 120/10 net, és a vonalas telefon is.
Amit tudok állítani a configuration-nél, az a Frequency Plan, Upstream Channel ID, Favorite Frequency (Hz), enable/disable DHCP Server. Nem ez az utolsó vonatkozik a tűzfalra?
-
-
-
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #40182 üzenetére
Olvastam, hogy a Wiki nem frissül olyan gyakran, mint ahogy kijönnek az új verziók. Ez alapján ezt találtam: http://downloads.openwrt.org/attitude_adjustment/12.09-rc1/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin ebből a listából: [link]
Ezt felrakhatom a jelenlegi Gargoyle-ra? -
csixy
addikt
válasz
Soma01 #40165 üzenetére
Szia!
Gyárira bármikor mehet a vargalex1.1.7factory.
OpenWrt-re (az alex félére is ,meg a Gargoylere is) csak boot nélkküli gyárit lehet ráflashelni,mert egyébként brick ,tégla szindróma és soros portos gyógyîtás a következmény. !!!
OpenWrt-re mehet másik openwrt is ,de ekkor már sysupgrade kell és nem factory.CAVE ! A factory szó megkeverhet, mert az openwrt firmekből is általában kétféle van :
—factory (fogalma nem keverendő a gyári szoftverrel !), ezt kell tölteni a gyári szoftverre és
—sysupgrade , ezt kell tölteni másik előző openwrt—re,flashelésekor nem célszerű megtartani a config beállításokat (legalábbis kezdő userként). -
suste
veterán
válasz
Soma01 #40092 üzenetére
valahogy nekem nem áll össze ez a 2féle kliens mód
vargalex alatt, ha rákeresel a wifi hálózatokra, és csatlakozol az egyik elérhetőhöz, akkor lesz egy WWAN interfészed (ezen keresztül csatlakozik wifin az AP-hez), és egyből eléred a netet ha kábelen csatlakozol a tplink-hez (LAN)
ha meg a wifit is akarod használni, akkor felveszel egy új wifit, és beállítod úgy, ahogy csatlakozni akarsz ráezen kívül mi kell még Neked?
vagy ez így Neked miért nem jó? -
suste
veterán
válasz
Soma01 #40042 üzenetére
én nem tudok róla
ez azért más egy kicsit mint a DDWRT-nél, mert itt minden megoldható, minden állítható
minden kezelő felület egy általános felületből van
így pl a repeater mód nem külön fülön beállítható valami, hanem egyszerűen felveszel egy második wifit (de akár 10-et is felvehetsz), amit úgy állítassz be, ahogy akarsz
egyébként a wifinél az interfész beállításoknál van egy választék lista, hogy kliens vagy hozzáférési pont vagy WDS stbstb
a DHCP-t is külön kikapcsolhatod interfészenkéntha foglalkoztál már a hálózatokkal és párszor átfutod a Luci-t, akkor elöbb utóbb ráérzel, mit hogyan állíts.....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #40045 üzenetére
Szia!
Nem, az Attitude Adjustment nem a trunk-ból van. Illetve igazából az R33625 trunk-ból, majd a két branch fejlesztése párhuzamosan történik (a trunk-ba bevezetett javításokat backportolják az Attitude Adjustment-be is). Viszont az AA-ban már nem fog változni a kernel verzió.
-
-
suste
veterán
válasz
Soma01 #40003 üzenetére
az 1.1.7-es fw-ben már nagyon egyszerű, mert javítva lett a nyelvi bug
bemész a luci/hálózat/wifihez, és nyomsz egy keresést (felderítés), és csatlakozol a másik routerhez
innentől kábelen már van is net
ha wifi is kell (repeater), akkor a wifi résznél felveszel (hozzáadás) egy új wifit, amit a LAN-hoz csatolsz -
-
huliganboy
addikt
válasz
Soma01 #36134 üzenetére
Szia!
TL-WR940N -re gondoltam.
Azért lenne ez a két router mert ehhez jutottam hozzá méltányos áron.Amit linkeltél azon reapeter opciót látok mely tudomásom szerint lanon nem ad internet elérhetőséget!
Lényegében a kivitelezhetőségen és a jelerősségen nem tudok túl lépni hogy milyen is lenne. Ezért kérdezném a tapasztaltakat....
-
válasz
Soma01 #35082 üzenetére
Azzal nem megy! A kompatibilis típusok (is) ott vannak Alex blogjában!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #35053 üzenetére
Hi!
Mióta megcsináltuk a fordítást, azóta bármelyik friss alap OpenWrt-re telepíthető a magyar nyelv. A képen látható összes ddns szolgáltatás elérhető az alap OpenWrt alatt is az ipdns.hu-t kivéve. De az pedig beállítható egyéniként, mint szinte bármelyik olyan, ami nem szerepel az előre felajánlott listában. Természetesen nyugodtan felteheted a build-emet is, legfeljebb kikapcsolod a nem szükséges szolgáltatásokat.
-
krealon
veterán
válasz
Soma01 #35050 üzenetére
A Vargalex firmware leginkabb a beepitett Trnasmission, Samba, miniDLNA harmas miatt erdekes. Marpedig ezekhez eleg sovany a TL-W842ND. A TL-WR1043ND-ben egy kategoriaval fejlettebb processzor van, megis kuszkodik,ha egyszerre minden szolgaltatas aktivan mukodik.
Ha csak alapfukciokra lenne hasznalva, akkor eleg lehet egy sima OpenWRT vagy Gargoyle, de a gyari firmware is megfelelhet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #35034 üzenetére
Hi!
A freedns.afraid.org támogatott az alap OpenWrt által, valamint az ipdns.hu megtalálható a build-emben:
Természetesen, ahogy a képen láthatod, egyéni szervíz is megadható, amennyiben nem lenne a listában az általad használt.
(35037) Grobee: Persze, beleteszem. Az oka igen egyszerű: nem kérte senki, én pedig nem build-elem az összes csomagot, mivel így is elég sokáig megy a build.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest