- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee732
tag
válasz
gr8tjoey #71503 üzenetére
Hát az elején még benne van a archive szó. Szerintem a "suste" linkek lehetnek a rosszak. Már az opkg update is elszáll:
root@TpLink1043:/mnt/transmission# opkg update
Downloading http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packag es.gz.
wget: can't connect to remote host (85.66.101.111): Connection refused
Downloading http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
wget: bad address 'suste.ixmsk.eu'
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/pa ckages/base/Packages.gz.
wget: not an http or ftp url: https://archive.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ ..............Van erre pár perces fix? Hol kéne átírni a linket, és mire?
-
lee732
tag
válasz
gr8tjoey #71495 üzenetére
Ezek a linkek elérhetőek? Mert nekem most egyik sem nyílik meg.
Elérhetőség 1: susteopenwrt.ipdns.hu
Elérhetőség 2: suste.xmsk.ovh
Elérhetőség 3: suste.besaba.comInnen indultam: https://logout.hu/bejegyzes/suste/openwrt_barrier_breaker_14_07_sajat_verzio.html
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #71471 üzenetére
Természetesen működik bármilyen portra.
A recovery-hez (ami alatt szerintem a failsafe-ra gondolsz): ha a Suste build-jét használod, ott failsafe módban még telneten érhető el az eszköz, nem ssh-n... De ez le is van írva a wiki oldalon: "Note that modern OpenWrt always uses SSH, but early OpenWrt releases (15.05 and before) offered a telnet connection in this state but no SSH.".
A Suste build pedig Barrier Breaker, azaz 14.07. -
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #71437 üzenetére
Látom mindenki atom izgul mi lett a végeredmény, úgyhogy leírom
- factory reset
- saját backup visszatöltése
- legutolsó service backup visszatöltése
- SDA formázása 3 partícióra a formázóban, így lett swap, extroot, mnt
- SDB rádugása, így lett share/sdb
Most minden működik mint előtte, amit nem értek, hogy egy már létező sda extrootot miért nem tudtam felcsatolni csak vért hányva, aztán miért omlott össze a rendszer. A partíció típusa rendben volt, hiba nem volt rajta se logikai se fizikai... Így újraformázva, felcsatolva minden ok.***apropó, az újabb/kibővítettebb transmission gui-t hogy lehet feltölteni a routerre? Ami úgy néz ki kb mint a transmission remote windows vagy linux alatt
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #71434 üzenetére
Update: kikapcsoltam az automount-ot, megcsináltam kézzel, és most működik.
Közben találtam service backupokat is 2020-ból, feltettem, de nem segített. Kézzel beírva az fstab-ba minden ok. Nem értem, ezelőtt ez szépen működött, de most nem.
Mindegy, valamennyire kiokosodtam a témából, most működik. -
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #71428 üzenetére
A 14.07 emlékeim szerint failsafe módban (illetve telepítés után jelszó beállítása nélkül) telneten érhető el, nem SSH-n.
Ha extroot-od volt, akkor azt a flash-ban lévő fstab-ban be kellett volna állítanod és minden ment volna tovább.
De alapvetően a 14.07-ben biztos volt már valami sérülékenység, amit ki tudtak használni. Arra nem válaszoltál, hogy a 8080-on a LuCI, vagy pl. suste-ék saját felülete, vagy általad írt saját felület volt kiengedve. -
Laszlo733
aktív tag
válasz
gr8tjoey #67010 üzenetére
Megcsináltam a következőképpen, de nem akar menni.
Fő router v4: 192.168.2.1 / szolgáltatóhoz kapcsolódás beállítva PPPoE /
DMZ-t aktiváltam. DMZ-hez beírtam a 192.168.2.2
DHCP bekapcsolvaMásodik router v2: 192.168.1.1
Wan-ba dugva, lan-on kapcsolódik a v4-hez.
DHCP kikapcsolvaA második routernek mi legyen beállítva Protokollnak? Kell itt a szolgátatói beállítás vagy nem? Most itt is be van állítva. / PPPoE /
Saját hálózatból így a v2-es routert nem érem el, csak a v4-et.
-
woodworm
veterán
válasz
gr8tjoey #67012 üzenetére
Miért jobb a dupla nat? Kényszermegoldásból talán elfogadható olyan szolgáltatói eszköznél, ahol nem megoldható a modem üzemmód vagy passthrough, de ilyen egyszerű esetben jobb az azonos hálózat. Pl. valamit kezdeni kell a második routerre letöltött filmek, zenék láthatóságával.
-
Laszlo733
aktív tag
-
btz
addikt
válasz
gr8tjoey #66978 üzenetére
Ja, hogy LAN-on sem megy a kommunikáció.
Először is azt kéne kideríteni, hogy milyen stream protokolt használ, abból sokminden kiderül. Én a TinyCAM-ot használom, mert sok protokolt és eszközt ismer.
Szerintem egy az egybe továbbít mindent arra a címre. Én nem mászkálnék ruha nélkül előtte. 😃
Javaslom amúgy az IP kamerás topicot, ott többet tudnak erről mondani. -
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #66405 üzenetére
pont jól sejted
a mentés neve szerintem pont elárulja mire való, mihez jó
pl:
-knockd_nonconfig...... nem tartalmaz konfigot, és knockd szerver programot sem (ezt rosszul gondolta Headless)
-knockd_basic_ar71xx...... viszont tartalmaz knockd alapkonfigot és az ar71xx-es knockd csomagot isegyébként csináltam újabb knockd csomagokat ar71xx-re és ramips-re, amik CC alatt is jól működnek
ezek elérhetőek a CC mappám alatt ([link], [link])
hogy lede alatt működik-e, azt nem teszteltem még -
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #66405 üzenetére
Igazából letöltöd és kicsomagolva pl tc-vel megtudod nézni a tartalmát. Mondjuk a knockd az pont egy érdekes állatfaj, mivel az újabb buildekbben nem működött vagy nem is volt ezért abban még a bináris is benne van ami ar71xx architectúrára van forgatva. Meg van belőle egy konfigos változat ami a knockd-hoz tartalmaz alapbeállításokat.
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #66403 üzenetére
konfiguráció = 0 (nincsen benne /etc/config mappa)
alap 9092, és a mentés nevéhez tartozó extra dolgok (jelen esetben TM, RSS és crontab oldal)
az RSS használata elég logikus szerintem, beállítod a név/jelszó -t, és felveszed a szűrőket, amikkel az új feltöltéseket akarod megszűrni
ha esetleg megteszed, hogy mikor most üzembehelyezed 1-2 mondatban leírod a műveleteket, akkor lesz neki leírása is -
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #66376 üzenetére
LEHET!
Atheros-szal simán megy: WDS-ethernet
Hogy a Broadcom mit szól hozzá, meg hogy lehet-e vele ilyet csinálni, azt nem tudom, de atheros-atheros felállásban többször le lett tesztelve....
WDS nélkül az atheros is meg tud hülyülni a 2 egyforma wifi miatt! -
tjsz
senior tag
válasz
gr8tjoey #66376 üzenetére
"Lehet-e úgy bridge-et csinálni, hogy a routerek csak igen gyengén (vagy inkább nem) látják egymást, de kábelen össze vannak kötve?"
Nem, nem szabad. Mert hálózati hurok jön létre.
"Beállítani mind a két oldalon ugyanazt az SSID-t, titkosítást, jelszót?"
Ezt miért ne lehetne? Csak mind2 oldal AP üzemmódban menjen és kész.
-
nimfas
addikt
válasz
gr8tjoey #66115 üzenetére
Szia... ez a Huawei router 14eFt volt... a Stick is olyan körül.
Stick esetén többször volt olyan hogy leállt, újra kellett indítani. Az "asztali" 4G router sokkal fixebb nekem.Leteszteltem a netmeter oldalon:
Jelenleg ennyi.
Ping 66ms
Download 44,9 Mbit/s
Upload 24,4 Mbit/sLetölteni 6 MB/s-el szokott, fel is szokott 4 MB/s-el menni. (Távolról FTP-n és torrent)
Előtte ADSL volt, 10/0,5 Mbit/s. Ugyanennyiért (vagy drágábban) attól nagyságrendekkel jobb.
-
nimfas
addikt
válasz
gr8tjoey #66112 üzenetére
Én Németországból vettem Ebay-en használt 4G router-modemet nagyon bevállt. Igaz én úgy használom hogy a tplink be van állítva (OpenWrt) és a wan portra van dugva a Huawei modem. Előtte stick volt, de ez stabilabbnak tűnik eddig. Rákeresel az ebay, vagy Huawei szóra tuti kidobja a kereső itt a fórumban.
-
gr8tjoey
aktív tag
-
Anonymus23
veterán
-
atala
addikt
válasz
gr8tjoey #64221 üzenetére
Köszi. Addig eljutottam, hogy letöltöttem a putty-ot, bejelentkeztem.
Az mc-t nem telepítette valami hely hiányra panaszkodott.
Ez a Navigálj el ide:/etc/config megr nem is ment. Nem is értem hogy lehet navigálni egy parancs soros ablakon keresztülNem értem, ha a gyári fw-el megy az iptv, akkor az openwrt, miért nem lehet úgy megírni, hogy alapból menjen.
Csili vili, tud ezer dolgot, egy ilyen alap dolgot meg nem tud.Azt hiszem megy vissza a gyári fw. Úgy sem hiszem, hogy az fw miatt dobálja el a wifit.
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #64163 üzenetére
########################################
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSH
echo Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
########################################Át lehet ezt valahogy konfigurálni, hogy a belső hálózaton érkező próbálkozásokra is engedélyezze a brute force védelmet?
Mivel még nem jutottam oda, elkonfiguráltam az SSH és FTP portokat, így most nem a nevezetes porton figyelnek, de jó lenne ha lenne rá megoldás. -
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #64137 üzenetére
Szimplán ha nem a pendrive-ra torrenteznél, ahogy azt SEM javasoltuk a pen drive mellett, akkor a load is csökkenne és a tempó is normálisabb lenne. Én például a transmission letöltés cache-elését ki is kapcsoltam, mert csak az amúgy is gyenge cpu-t terheli feleslegesen. 2-3 mbyte/s az átlag letöltési sebesség. Load max 2-3. Másoláskor érek el nagyobb loadot, de közel nem annyit hogy fagyjon. Max 4. Ilyenkor két hdd között.
Ám azt nem értem minek vettél ssd-t… értem, hogy kevesebbet fogyaszt, meg nincs hangja, de a mai 5400-as hdd-knek sincs már olyan nagy hangja, töredékébe kerül fogyasztás meg azért szerintem ilyen tételben nem egy nagy.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gr8tjoey #64135 üzenetére
Szia!
SSD-d sem igazán jó ötlet swap-ra használni. Hamar kinyírhatja.
250 Mbps-re van korlátozva a transmission? Az egy gyengébb PC-nek is megterhelő lehet SATA HDD-vel is... Ha valóban ennyire korlátoztad, kicsit félreértettél valamit. A router nem ez a kategória, nem csoda az 5-ös load. -
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #64114 üzenetére
FTP továbbra is hajtja, van még mit feltolni rá
Mem: 28452K used, 824K free, 0K shrd, 748K buff, 10116K cached
CPU: 0% usr 6% sys 0% nic 16% idle 69% io 0% irq 6% sirq
Load average: 1.38 1.40 1.27 1/69 29224Kernel log olvasmányos megint, a vége
[61309.300000] ath: skbuff alloc of size 1926 failed
[61309.310000] SLUB: Unable to allocate memory on node -1 (gfp=0x20)
[61309.310000] cache: kmalloc-2048, object size: 2048, buffer size: 2048, default order: 2, min order: 0
[61309.310000] node 0: slabs: 0, objs: 0, free: 0
[61309.330000] eth0: out of memory -
atala
addikt
válasz
gr8tjoey #64046 üzenetére
Nem akarom elsőre tönkre vágni egy 15e Ft-os gépet.
Ha beválik valamelyik "hivatalos" javítás akkor először azzal próbálkozom. Ha felrakom rá az openwrt-t, akkor ugrik a gari.
Nekem semmi másra nem kell, mint szétosztani az emeleten az iptv kábeleit, és wifit biztosítani. -
direwolf
őstag
válasz
gr8tjoey #64053 üzenetére
2-es pontra élő példám: swap és syslog usb flashre irányítva kb. 2 naponta megfektette a 1043v1-emet a sok IO-val. Syslogot leszedtem róla, most rendben van, csak akkor hal meg, ha elindítok valami memóriaigényes dolgot és swappelni kezd. De HDD-t én sem fogok beállítani erre a célra, azt a 2-3 heti rebootot kibírom
-
Sanya
nagyúr
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #64053 üzenetére
3: azért nem jó az ilyen gondolkodás, mert ha mindenki így csinálná, akkor lehetne várni napokat, mire lejön valami, mert éppen akinél meg van 100%-osan, ő éppen nem elérhető
szóval szerintem az a jó hozzáállás, hogy
-kell egy viszonylag olcsó, közepes méretű HDD amin folyamatosan megy a TM + swap, és az sem nagy tragédia, ha lehal, mert hár újra le lehet szedni mindent
-kell egy másik jobbfajta HDD a fontos dolgoknak, ami elég ha akkor megy, amikor kell
-havonta (vagy forgalomtól függően máskor) rendrakás a HDD-k közöttUbuntu -> gparted
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #64049 üzenetére
1: ahogy írták is, a flash meghajtókra jóval kevesebbszer lehet írni, mint pl a HDD-re
2: ráadásul általában az olcsóbb flash meghajtók az egyszálas írásra vannak kihegyezve, tehát gyorsan lehet rájuk felírni egy képet, filmet, stbstb
de egyáltalán nem bírják a többszálas, random írást, és ezt azzal hálálják meg ilyenkor, hogy őrülten belassítják a folyamatot, ezzel együtt az egész rendszert
a swap meg nagyjából sejtheted, hogyan dolgozik3: a hd-idle is egy fölösleges rossz dolog egy torrentező HDD-n
az ilyen rendszernek pont az a lényege, hogy állandóan menjen, ráadásul pont ez a jó a HDD-nek is, és nem az állandó ki-be kapcsolgatás
SZERINTEM -
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #64035 üzenetére
Én hdd-vel tuti nem rebootoltatnam újra naponta.
Lehet hogy tele van már szegény hibás szektorral...A 0.8.1-et én is pakoltam már fel pár routerre, ilyen hibákat nem csinált egyik sem.
Szóval szerintem is valami HW hiba lesz (táp, kábel, stb).
Leginkább gyengélkedő táp vagy esetleg túlterhelésnél szokott meghülyülni..... -
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #64035 üzenetére
Szia az automount nem indul véletlenül. Leginkább, mert leszakad a hdd. de persze kikapcsolható. 9092-es porton, a hdd manager menüben...
De mint írtam ez nem az automount hibája lesz, hanem az, hogy leszakad a hdd,
mi a hdd neve? furcsa hogy /share/dev-ként csatolja. Gondolom extroot is van és ilyenkor nem tud mit kezdeni, reboot kell.
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #63952 üzenetére
1043v3, 0.8.1: a frissítéseket is tedd fel (logoutom)
1043v1: LAN ip-t átállítod a cisco tartományába és hogy ne ütközzön, és LAN-LAN kötöd össze őket, majd 1043 reboot
ha nem kell a +1 ethernet port (wan->lan), akkor nem is kell piszkálni a switch beállítást
a dhcp-t sem feltétlenül kell kikapcsolni, mert ha indulásnál érzékel külső szervert, akkor nem indítja
ha a 1043v1 torrentezni is fog, akkor jobb ha átállítod a LAN protokolt DHCP-re a STATIC helyett -
chros
őstag
válasz
gr8tjoey #63934 üzenetére
"Szóval mit érdemes venni? V3, vagy netgear, vagy?"
Ugyan megigertem a tobbieknek, hogy csak felevente fogom mondani, de mivel ez egy kerdes, igy jogosnak erzem:
Regi laptopot vegyel elo a szekrenybol vagy vasarolj (gondolom apropenz a tobbihez kepest):
dualcore, >=4GB RAM, USB3/eSATA porttal + 1 nagy HDD (lehet vannak erre alkalmas rack-ek is, amik raid-ben tobbet tudnak hasznalni, nem tudom), tedd a router melle es kabellel dugd ra, Ubuntu-t/Debian-t ra: egyszer kell csak beallitani, orok elet leszElonyok:
- olcsobb
- erosebb hardver
- nem hiszem, hogy sokkal tobbet enne/helyet foglalna, mint egy NAS (ha ez szamit valamit is)
- nem csak NAS lesz belole: desktop is lehet (zene, youtube, web, stb), sot meg dolgozni is tudsz rajta (akar tavolrol is)Itt pl. pont egy ilyenen futo (napi 24 oraban, majd 2 eve) rtorrent konfigot lattok: [link]
(#63935) mumtaz: Igen arra ertettem, koszi.
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #63885 üzenetére
Az egész beállításod úgy ahogy van rossz.
Valszeg azért, mert nem olvastad el a readme-ket.
A lényeg az lenne, hogy a fő hdd/particio amin a torrent és a minidlna alapból dolgozik, annak (és csak annak) kéne "mnt" label -űnek lennie.
Így az csatolódna a /mnt -be.....A swap -ot újra kéne formazni szerintem, de lehet elég lenne frissíteni az automountot, vagy az egész fw-t.
Az exroot magától nem kerül a helyére, azt is formazni kéne a 9092/system/hdd manager oldalon (ÉSSZEL, hogy ne olyat formázz, amit nem akarsz!).
Ha kézzel próbálták csatolást beállítani, azzal szintén rontották a helyzeten.
Szóval changelog, readme-k, frissítés. Utána lehet érdemben beszélgetni.
-
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #60526 üzenetére
Ezt neked kell kipróbálgatnod, melyik eszköz wifije hülyíti meg a routert... bármelyik lehet, nem feltétlen kell DMA hiba, nálam semmi megszakadás nincs. 2 THL telefon, Iphone, 841 nd v8-as router, 2 Laptop, amik lógnak wifin, sose volt problémám, illetve volt egy tenda A6-al openwrt-vel rengeteg DMA hiba volt azt csökkenteni tudtam txantenna/rxantenna beállítással, ahogy korábban írtam már.
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #60515 üzenetére
ahogy vargalex is írta, ez inkompatibilitás lesz (szokásos DMA hiba)
teljesen akkor fog megjavulni, ha az érintett klienst lecseréled/kicseréled
config fájlban lehet még próbálkozni, headless meg is írta a beszúrandó sorokat/értékeket valamelyik topicban, de a weben is megtalálni sok helyen....de csoda nincs, max csökken a DMA hibák száma, ami persze sokat jelenthet.... -
válasz
gr8tjoey #59787 üzenetére
Itt biztosan nem, mert ez a TP-LINK 1043ND topikja, de van saját témája az ASUS RT-N18U-nak is, ott a tulajdonosoktól kérdezhetsz, amit tudni szeretnél.
-
chros
őstag
válasz
gr8tjoey #59686 üzenetére
"vSFTP kérdésem lenne: Melyik android kliens vált be? Próbáltam valami flash ftp-t, meg ANDftp-t, de egyikkel se tudok wifin keresztül ftp-re kapcsolódni, mindkét esetben timeout-ra fut. Windows alól filezillával megy probléma nélkül."
En Proftpd-s ftpse-s serverrel (Ubuntu 14.04-en) jartam igy, a fenti kliensek egyike sem akart csatlakozni, s meg par masik sem.
Az "FTP Express" muxik jol, igy kb 6 db utan abba hagytam a keresest -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #59686 üzenetére
én androidon is a totalcommandert használom, mert van hozzá ftp és samba (LAN) plugin is, mindegyik hibátlanul működik
ftp mappa, jogok:
9092-n a felhasználó létrehozásánál tudod megadni, hogy melyik mappa legyen neki az alapértelmezett
az alap "ftp" nevű felhasználónak a "/mnt" az alapértelmezett mappa, mivel normál esetben ezzel kezd mindenki (transmission, dlna) -
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
gr8tjoey #59634 üzenetére
Ha valaki aktív USB hub-ot keres, akkor itt egy lehetőség:
http://www.aliexpress.com/item/1PC-Black-New-7-Port-USB-2-0-High-Speed-HUB-AC-Power-Adapter-For-Laptop/1545061579.htmlEgyet rendeltem, majd beszámolok milyen.
-
chros
őstag
válasz
gr8tjoey #59624 üzenetére
"... WD Elements 1.5 terrás ..."
Nekem 3GB-os WD Elements 3.5"-os volt rajta valameddig a regebbi suste firmwarren Archer C5-n, s nem volt vele ilyen gondom, sot, meg akkor is felcsatolta a swap-ot, mikor nem akartam volna (uj firmware felrakasa utan)Mas:
Nos en is beleptem hetvegen a Chaos Chalmer-esek taboraba egy r46542-bol forditott frimware-rel Archer C5-re.
A valtas nagyjabol zokkenomentesnek volt mondhato, a konfigfajlokat elotte persze at kellett nezni, hogy alkalmazhatoak e BB-bol, es hogy minden csomag benne van e az ujban (parat modositani kellett). Sminden indult, s mukodott elso inditas soran (kiveve a wifi, lasd lentebb), pedig mindent belepakoltam egyszerre: samba, vsftpd-tls, wifi interface, qos, (es meg sok minden mas) es az osszes konfig.
A regdb.txt szivatott meg, a BB-ben alkalmazott sorok nem eredmenyeztek semmit, en pedig csodalkoztam, miert nem indul a 2.4-es wifi
Valtozasok BB-hez kepest:
- az 5GHz-es wifi uj firmware-t kapott es muxik a led-e is most mar. Majd kiderul 1-2 het hasznalat utan, hogy mennyivel jobb mint BB-n volt.
- ezen kivul semmi erdemleges valtozast nem vettem eszre (annak ellenere, hogy azt mondjak, hogy joval gyorsabb ) -
válasz
gr8tjoey #59628 üzenetére
Persze, én csakis a routeres használat szempontjából minősítettem most, sok velük az inkompatibilitási probléma. Szerintem a nagyobb gyártók sokkal inkább hajlamosak eltérni bizonyos szabványoktól, még a kicsik ezt nem engedhetik meg maguknak.
Headless, na igen, az sem mellékes!
-
Headless
őstag
válasz
gr8tjoey #59624 üzenetére
Konzultáltam vargalexel erről azóta, lehet hogy nincs később töltődik be egy kernel modul és azért nem csatolja fel extrootnak. Majd lehet írok még rád. Share/extrootba azért kerül, mert nem mountolja fel előtte /overlaybe. És az már csak utána felcsatolja az automount.
Intruder: ráadásként meg olcsóbb is.
-
-
suste
veterán
válasz
gr8tjoey #59621 üzenetére
Lathatod te is a hibat!
Az fstab-ban 3szor szerepel az extroot-os csatolas.
Tenyleg csak ennyit csinalj:
-Router factory reset.
-csak netbeallitas.
-formazoban umount gomb,
-formazo, 3 particios formazas.
Ezekutan minden rendben lesz.Egyebkent megint csak felreertelmezel dolgokat!
A. 3.1-Es formazo menupont az nem a 3particios formazas, mdrt az a 2.4-es ahogy a kepeden is latszik!!! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest