- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
glugi
tag
válasz
Intruder2k5 #12028 üzenetére
Nos, röviden amit el tudok mondani a dologról (mivel amúgy nem igen értek hozzá, mint látszik): az alap beállításokkal (tehát swap, extroot és 3. partíció adat) szépen ment minden, aztán egyszercsak nuku net, wifi-n kapcsolódtam. Kábelen sem volt. Reboot után sem. Minden működött, tehát transmission, minidlna, stb, de egyszerűen nem töltött be 1 oldal sem (load sem volt magas).
Hdd-t lehúztam, újra beállítottam minden, így már ment és úgy gondoltam nem mountolom fel az extrootot, jó így egyelőre nekem (de azért csináltam azt a 100-as ext3-at, ha kellene mégis valamire). De majd próbálkozom vele később szívesen és utánanézhetünk logokban, miegymás, mert igazából ahogy mondtam, a sebesség fontosabb jelenleg. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12022 üzenetére
Ezt értem. Viszont az én állításom is igaz továbbra is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12019 üzenetére
Azért az esetedben azt sem jelenteném ki egyértelműen, hogy nem PC (igazából op. rendszer) hiba volt, máskülönben azt sem tudnád magyarázni, hogy Linux-on 3,5x-es sebességgel ment a Samba másolás (persze az a sebesség is elfogadhatatlan).
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12000 üzenetére
Mármint? Ezt nem igazán értem. Hogyan próbáljam kívülről ha alapból a DynDns-t se engedi?
-
mgrincs
tag
válasz
Intruder2k5 #11973 üzenetére
Sajnos nem valószínű.
A WL-500-nál az hozta az értékelhető gyorsulást, hogy az Oleges srácok rámentek a lehetséges legnagyobb pufferméret engedélyezésére.Ott, ha felcsatolsz egy NFS megosztást, akkor 32k a puffer, OpenWRT-n ha jól emlékszem nem ment 8k fölé, bármit is engedélyeztem.
Ezért aztán nem is gyorsabb semmivel mint a samba.Kár, mert terhelésben viszont tényleg barátságosabb volt(szerver és kliens oldalon egyaránt), ráadásul, ahogy a kedves topiktársunk is írta, hálózatos médialejátszók esetében az a kevéske is számít. Nálam ugyan nincsenek olyan nagy felbontású anyagok, de amikor megnéztem, az o!play-em is jobban komázta az NFS-t.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11973 üzenetére
Samba-n azért nincs olyan közel az USB-s sebességhez, mert "csak" 18 MB/s. Az ftp már inkább a maga 22-24 MB/s sebességével.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11964 üzenetére
Hát, nem egészen így gondoltam, mert én mindig :
Rejected request from RFC1918 IP to public server address
hibát kapok, amikor megcsináltam, meg most is
-
glugi
tag
válasz
Intruder2k5 #11963 üzenetére
Értem. Nos, nekem bőven elég lenne, ha esetleg ki lehetne hozni még valami plusz sebességet olvasásnál (ahogy fent is írtam a sebességeknél). Van erre esély szerinted?
-
Csarlee
tag
válasz
Intruder2k5 #11936 üzenetére
Köszi a választ!
-
rankesz
veterán
válasz
Intruder2k5 #11932 üzenetére
Igen, a hálókari Gbites, realtek alaplapi csoda, de ezesetben szerintem ez mellékes... amúgy nem nagyon zavar, csak érdekelne a miértje. Amúgy minden más tökéletes, hiába töltök mondjuk 10 megával, a webezés pl. semennyivel nem lassabb. Lehet betesz a sok peer a routernek?
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11926 üzenetére
Hátha jön valaki, akinek van benne tapasztalata.
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11924 üzenetére
Köszönöm a válaszod! A sávszél limitálós funkció benne van a vargalex féle fw-ben is? Ez nagyon fontos lenne nekem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11918 üzenetére
Elméletileg a MAC cím nem egyedi, vagyis ebből még egynek nem nem szabadna léteznie?
Tudom hogy a MAC cím módosítható és átírható, de azért elég fura ez így.
-
Fooler89
őstag
válasz
Intruder2k5 #11822 üzenetére
Na azt mégis minek?
Kábel modemet szokták regisztrálni.
Szerelő nálunk azt mondta, hogy igazából router nem is szabadna rákötni a modemre mivel egy net elérés egy embernek szól. Nem oszthatod szét a családnak hanem mindenkinek külön elő kell fizetni.Bár ezt nem értem, mert mostanság egy cisco router szokott adni a t a kábelnethez amiben még wifi is van. Ezt viszont pár szerelő se tudja
De nem hinném, hogy ha a routeren van net és egy gépen nincs akkor arról a szolgáltató tehet vagy wifin van de kábelen nincs.
-
mgrincs
tag
válasz
Intruder2k5 #11822 üzenetére
Vagy, ha az ember nem akar vesződni, átállítod a kártyád MAC címét.
Volt már ilyenem, szerintem itt is ennyi a baj.Ugyanis a lokális hálózaton a MAC cím alapján megy a kommunikáció. Ez bekavarhat.
Illetve a visszafelé tartó csomagban szerepel a dest MAC, ami klónozott MAC esetén a router önmaga is. Szerintem ilyen baja lehet.Mai kártyákon simán át lehet állítani.
Egy próbát megér. -
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #11812 üzenetére
azt elrejtem és kész....
de ezt gondolom nem kéne letörölni, elrejteni meg nemtom hogy kell
ja vargalex! nemtom megkaptad e a privátom, azt kérdeztem hogy a sys led konfigjánál hogyan hozhatom vissza a terhelésre való villogást?
köszi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11806 üzenetére
Nem, nem "kajálja meg" az OpenWrt, itt is interface UP-hoz van hozzárendelve. És persze fut folyamatosan, IP változáskor, vagy a beállított időközönként frissít. De ha jól értem, akkor a cél az volt, hogy reboot-kor nem tud frissíteni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11781 üzenetére
Hi!
Web-es frissítésnél (még soha nem próbáltam, de most megnéztem) a firmware file feltöltése után, de még a flash-elés elindítása előtt jön a checksum. És figyelmeztet is, hogy hasonlítsd össze az eredeti ellenőrző összeggel:
És a /tmp-ben ilyenkor már ott van a firmware (firmware.img néven):
root@OpenWrt:~# ls -las /tmp/
0 drwxrwxrwt 17 root root 580 Apr 20 08:54 .
0 drwxr-xr-x 1 root root 0 Jan 1 1970 ..
4 -rwx------ 1 root root 5 Apr 19 14:05 .switch2jffs
0 drwx------ 2 root root 40 Apr 19 14:04 .uci
4 -rw-r--r-- 1 root root 27 Apr 19 14:04 TZ
0 drwx------ 3 root root 60 Apr 19 14:05 cores
4 -rw-r--r-- 1 root root 64 Apr 20 05:36 dhcp.leases
0 drwxr-xr-x 2 root root 40 Apr 19 14:05 dropbear
4 -rw-r--r-- 1 root root 1996 Apr 19 23:07 firewall
7948 -rw-r--r-- 1 root root 8126464 Apr 20 08:44 firmware.img
4 -rw-r--r-- 1 root root 139 Apr 19 14:04 fstab
0 drwx------ 3 root root 60 Apr 19 14:05 lib
0 drwxr-xr-x 2 root root 280 Apr 20 08:41 lock
0 drwxr-xr-x 3 root root 120 Apr 19 14:05 log
0 -rw-r--r-- 1 root root 0 Apr 19 14:05 log.nmbd
96 -rw------- 1 root root 86281 Apr 20 08:40 luci-indexcache
0 drwxr-xr-x 2 root root 40 Apr 20 08:40 luci-modulecache
0 drwx------ 2 root root 60 Apr 20 08:41 luci-sessions
0 drwx------ 2 root root 40 Apr 20 08:54 mc-root
4 -rw-r--rw- 1 root root 48 Apr 19 23:14 md5sumcheck
0 drwxr-xr-t 2 root root 80 Apr 19 14:05 minidlna
0 drwxr-xr-x 2 root root 40 Apr 20 08:41 opkg-lists
0 drwxr-xr-x 2 root root 40 Jan 1 1970 overlay
4 -rw-r--r-- 1 root root 32 Apr 19 14:05 resolv.conf
4 -rw-r--r-- 1 root root 59 Apr 19 14:04 resolv.conf.auto
0 drwxr-xr-x 3 root root 200 Apr 19 14:05 run
4 -rw-r--r-- 1 root root 657 Apr 19 14:05 smb.conf
0 drwxr-xr-x 2 root root 80 Apr 19 14:04 state
0 drwxr-xr-x 3 root root 60 Apr 20 08:41 usrIlletve a Luci kódjába belenézve ő még platform, flash méret, stb. ellenőrzést is végez. Tehát lehet, hogy mégsem annyira rossz az.
-
Csuki
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11779 üzenetére
Mert PC->Routerre másolásnál megváltozhatnak bitek?
(mondjuk ha nagy jumbo frame van beállítva, akkor igen... ez is tud szívatni, de rendesen)
Én speciel a webes felületről szoktam frissíteni.
De szerintem a metódus ugyan az.
Felmásolja magának egy ideiglenes könyvtárba, majd mtd -r write...Egyébként webes frissítésnél is kiírja az md5 checksumot.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11777 üzenetére
Igen, és nem is értem, hogy miért kell PC-re letölteni a file-t. Sokkal jobb közvetlenül a routerre, még másolgatni sem kell.
Egy kis statisztika, hogy valóban Intruder2k5 a legnagyobb aktivitású
, a topic TOP 10 hozzászólója (hozzászólások száma - felhasználó név):
1917 - Intruder2k5
1224 - vargalex
765 - Speeedfire
351 - hati
283 - adamka16
269 - Keresztapper
261 - nimfas
230 - bpmcwap
209 - tomi7711
195 - wwenigma -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11771 üzenetére
Hi!
Köszi a módosítást, ki is cseréltem a hivatkozást a blog-ban erre a hozzászólásra.
-
válasz
Intruder2k5 #9604 üzenetére
Sziasztok!
Előző leírásomat kiegészítettem az Alex által javasolt md5sum-mal (ha már Ő is belinkelte a blogjában), hogy ne kelljen "3.5-ös" pontokkal bonyolítani az életet... Véleményem szerint a harmadik lépés így teljesen feleslegessé vált, hiszen ha gond van a file méretével, akkor az ellenőrző összeg sem fog stimmelni, így ennek a helyére került az md5sum futtatása. Ennek megfelelően tehát akkor az SSH-n keresztül történő firmware frissítés mostantól így néz ki...
OpenWrt alatt...
DD-WRT alatt...
Keresőnek...
fw firmware update upgrade flash mtd write linux ssh putty md5sum -
Marcika1984
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11736 üzenetére
Bocsi,a lustaságomért 192.168.0.2 ill, 192.168.0.5. azért raktam át a 0 tarrtományba, mert a T-nek a routere ott van 192.168.0.1-el
-
Marcika1984
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11682 üzenetére
Köszönöm!
Felraktam a vargalex féle firmware-t.
Ami még most sem megy:
SSH-n nem tudok belépni. ( Connection refused )
HDD ( ntfs )csatolása sem megy mount points-ba. Az fstab nem akar lefutni. Itt a router indításánál a fstab elöbb van mint az usb. Máshol meg azt olvastam hogy fordítva kell lennie. ez számít? -
2o1i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11667 üzenetére
Köszi!
-
crackjack
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11612 üzenetére
Ja persze azt nem mondtam hogy a 0.1-ről upgradeltem, és már volt extroot létrehozva.
-
crackjack
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11612 üzenetére
Igen, a felső képen látszik hogy /tmp/overlay-disabled alá csatolja.
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #11543 üzenetére
Én a switchre gondoltam. A router SoC mellett egy másik, független IC végzi a switch funkciókat. Gondoltam tud saját, belső statos vagy ilyesmit menteni ami reboot után is megmarad.
Végül kiderült a nagy gigalink-gate oka
Banális, és mégis nagyon szopatós. Az egyes switchportom haldoklik
Súlyosbító körülményként a kábelem is bizonytalankodik. Hogy a port ettől pusztult-e el nem tudom, mindenesetre egy másik kábellel, másik portban most stabilnak tűnik.
Lehet ilyent gariztatni?
-
basti2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11512 üzenetére
Ez rossz hir, akkor megy a TPLINK a kukaba.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11516 üzenetére
nem restartolt folyamatosan.... szóval táp benyom "restart in 1 sec" vagy mi szöveg akkor TPL... és onnan ment sorban... ha lekéstem akkor táp ki... táp be....
De nem volt folyamatos restart...
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11514 üzenetére
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11510 üzenetére
125. driver műxik... csak nem com1... hanem com5....
de most látom a puttyban :-D
-
basti2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11492 üzenetére
A vegen meg visszarakom a WL500-at ha ennyire feldobott benneteket. Mondjuk ott a WIFI-m is atomstabil volt
csak belecsapott a villam valahol a nyavajas UPC kabelnetbe es kiment a WL500-am WAN portja.Azota csak hatter torrentbox volt, de most meg akartam csinalni, hogy TPlink 1043 es akkor nem kell ket router, egyben megy minden, keves fogyasztas, szuperseg. Erre itt nyogok a wifivel.
Vagy dir825 az ultimate megoldas? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11492 üzenetére
Igen, rövidebb ideig valóban és kevés peer-el.
-
Csuki
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11451 üzenetére
Úgy cserélek fw-t, hogy az új fw-el jönnek olyan beállítások, amelyek Backfire-ben nincsenek.
Csak, hogy kiemeljek néhányat: etherwake, fstab, p910nd, qos, samba, timeserver, transmission
Bizonyára ezeknek nem sok közük van az Internet kapcsolathoz.. de nem tudom miért van a Backfire-nél Internetem, a másiknál pedig nincs.Próbáltam összevetni a beállításokat, egyedül az "Active IPv4-Routes"-nál találtam különbséget:
A bekeretezett, piros rész nincs az Alex által gyártottban.
Persze nem biztos, hogy ez a baj.
-
crackjack
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11406 üzenetére
Ha feltörhető a MAC szűrés, akkor minek van?
Mert elvileg csak az engedélyezett MAC címekről lehetne használni, elvileg.
Ez nekem teljesen új hogy a MAC törhető. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11408 üzenetére
Hi!
Nyilván működik nyomogatásra is, mert a failsafe mód aktiválásához vár 1-2 másodpercet. Ha megnézed soros porton, ott láthatod is.
És természetesen csak ebben az időintervallumban van értelme nyomni a QSS gombot. Ha jól emlékszem, ez akkor van, mikor először felvillan a sys led.
-
Csuki
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11400 üzenetére
Becsszó! Szerintem csak a véletlen műve, hogy IP cím állításnál jön elő, van úgy nem, hogy a cgi nem úgy fut le, esetleg browser kompatibilitási problémák miatt.
Nem értek hozzá, de akkor miért van egy IE6-ra és IE7-re külön css?
IE9 alatt minden frankó!
Azt még nem próbáltam, hogy FF4 cache törlés után javul-e a helyzet.
Este megnézem. -
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11405 üzenetére
Biztosan igazad van, sőt én is próbáltam már úgy, de talán nagyobb eséllyel kapod el a pillanatot, ha egy századmásodpercet sem hagysz ki.
De tényleg nem vitázni akarok, csak úgy mondtam.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11388 üzenetére
Köszi, holnap befejezem az előkészületeket és nekiesek .... remélem sikerül feléleszteni. Drukkoljatok :-D
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11385 üzenetére
köszi! :-D
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11380 üzenetére
Köszi.... villanyszerelő vagyok, de azért ennyire nem vagyok pihent ;-)
Közben megcsupaszítottam a kábelt... szép színes.... 6 színű
- kék, sárga, piros, zöld, fehér és narancssárga
asszem megvárom a holnapot és nem dugom be a konnektorba... és nézegetem fáziscerkával :-D Enyhén közel vannak a lábak a telefoncsatlakozós oldalon, lenne meglepi.
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #11324 üzenetére
Persze, ezt ajánlottad itt
-
kidude
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11335 üzenetére
Értem. Akkor irány a vatera
Köszi a gyors segítséget! -
DEx-
tag
válasz
Intruder2k5 #11336 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor csinálom a kábelt asszem... -
DEx-
tag
válasz
Intruder2k5 #11312 üzenetére
Ha egyáltalán nem villog a SYS LED, akkor az bizony halott... Innentől vagy garanciális csere, vagy pedig soros kábel!
Tuti?
Ahogy olvastam plusz tünet még a ledek periodikus felvillanása.
Nálam ilyen nincs.Semmi abnormális dolgot nem látni a ledeken.
Szépen világítanak a port ledek, ahova van vmi kötve.
WAN is aktív ha be vak kötve.Egyébként a logbol kiderült valami hogy mit rontottam el?
Csak hogy nehogy elcsesszem megint, mivel kb ugyanígy csinálnám legközelebb is:
[link] -
kidude
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11330 üzenetére
Igen, ez lenne a terv! Csak kissé tartok tőle, hogy ebben az usb kábelben nincs benne az az áramkör ami a DKU5-ben megvan.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11328 üzenetére
Köszi szépen a választ, tiszta sor
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11322 üzenetére
Nagyon rookie vagyok hálózat témában. hogyha én megcsináltam a quicinstallt az asztali W7-es gépemen a CD-ről, akkor a laptopon pl meg kell csináljam ugyanezt? A net jön normálisan mindkettőn, torrent is működik mindenféle port mahinálás nélkül.
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #11320 üzenetére
Köszi, értem. Akkor hogy unmountoljam az overlayt, hogy visszaálljon az eredeti fs? Mert most így egy umount -l /dev/sda2 -re totál eltűnik minden
...többek között a /usr/sbin ahova az mount/unmount scriptjeimet tettem
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11317 üzenetére
Jó, azért hülyének ne nézz már kérlek. Mármint nézhetsz, mert nem tudom előhívni, de azért egy menüben már elvagyok... Ezt a panelt nem tudom honnan szedted elő, ezt az egész TP-Link logós zöld vackot.
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11315 üzenetére
Tényleg....Mostanába elég figyelmetlen vagyok...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11313 üzenetére
Ez evidens, csak ezt a panelt nem tudom, hogy hívom elő
Köszi természetesen.
-
DEx-
tag
válasz
Intruder2k5 #11276 üzenetére
hogy kell csinálni a visszaállítást?
ez alapján csinálnám, de ez vhogy nem így van nálam:5. Amikor boot-ol a router, akkor nyomkodd a QSS gombot, addig, míg nem kezd el gyorsan villogni a sys led (kb. 2x gyorsabban mint alapon),
nekem egyátlán nem villog a sys gomb se alapon se gyorsabban, se sehogyse...
szal még mindig halott a cucc...
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #11296 üzenetére
Nyilván ez jobban olvasható, nem is vitatom.
Számomra az a zavaró, hogy látok hibákat meg javításokat, de nincs összekapcsolva. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11289 üzenetére
Azt olvastam. De továbbra sem értem, hogy ha a firmware-ban benne van a vsftpd, be is van állítva rendesen, le is van írva, hogy csak az ftp user jelszavát kell beállítani a webes felületen, akkor miért kell mindenféle leírásokat követni?
Szerk.: Viszont most néztem a leírást. Annyit ír, hogy vsftpd.conf végére illesszük be, hogy a root legyen az anonymous felhasználó. Viszont, ahogy írtam a leírásban, a firmware-ban szereplő vsftpd-nél csak az ftp nevű user engedélyezett.
Gondolom a többi sort nem módosította a config-ban, így a vsftpd használja az userlist_file-t (illetve az userlist_enable, userlist_deny beállításokat), és ott csak az ftp felhasználó van engedélyezve. -
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11283 üzenetére
Működik!
Köszönöm a segítséget!
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11281 üzenetére
Úgy tűnik, hogy sikerült.
Az IP& MAC Binding opcióban kellett hozzárendelnem az IP címet a MAC címhez?
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #11279 üzenetére
Akkor már csak abban kérnék segítséget, hogy miként oldjam meg. IP címet és portot mit adjak meg neki? Sajnos nem vagyok képben hálózatos dolgokban.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11274 üzenetére
Hát ez tényleg egy rakat sz@r így ezen aki elmegy az egy bűvész...
Egyébként köszi de ezzel sokra nem megyek.
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11268 üzenetére
Nem jó
Utána megakartam nézni a transmission-t és már be se jön és mindegyikhez ezt írja:
This section contains no values yet -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #11267 üzenetére
Nem izgulok emiatt.
További jó munkát. -
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11264 üzenetére
Tényleg
Bocs, figyelmetlen voltam
Akkor, hogy particionáljam? És az FTP még most se működik -
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11262 üzenetére
Igen
Itt:/dev/sda2 478.5M 478.5M 0 100% /overlay
overlayfs:/overlay 478.5M 478.5M 0 100% /És ha nincs moutolva, hogy tudtam letölteni több mint 400 Mb-ot?
Meg már írtam a Luciban, hogy /dev/sda2/mnt/... aztán reboot, de semmi. -
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11260 üzenetére
fdisk -l:
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 17 136521 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 18 80 506047+ 83 Linux
/dev/sda3 81 60801 487741432+ 83 Linuxdf-h:
------------------------------------Build by vargalex
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 4.1M 4.1M 0 100% /rom
tmpfs 14.5M 384.0K 14.1M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 478.5M 478.5M 0 100% /overlay
overlayfs:/overlay 478.5M 478.5M 0 100% /Hogy a fenébe telt meg 500 Gb úgy, hogy le lett formázva és 400 Mb-ot töltöttem le összesen?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11243 üzenetére
Valóban, ez is jó megoldás.
-
rankesz
veterán
válasz
Intruder2k5 #11224 üzenetére
köszi, már azóta túlvagyok a frissítésen, nem vártam meg a választ, és mint látható, nem lett tégla a router
elsőre igencsak bejövős..., bár nem az én tudásomnak megfelelő a paraméterezhetősége, így a dolgok 90%-a maradt alapon -
válasz
Intruder2k5 #11203 üzenetére
Ja, és ez után természetesen kell még egy...
nvram commit
parancs is, ha emellett döntesz.
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #11199 üzenetére
ezt én is megtaláltam, viszont ha kitöltöm és nyomok egy alkalmazást az oldal alján akkor nem alkalmazza. van csak nem látom? hol listázza ki őket?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11190 üzenetére
Hajjaj... Akkor nincs remény.
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11158 üzenetére
Initscripts. Itt lehet engedélyezni a transmission-t.
Nem baj, akkor megoldom
Azért kösz.
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #11116 üzenetére
firewall az jó ami a lucis beckfire-ban van ? Vagy kellenek mellé még kiegészítő beállítások? Mert ahhoz nem nyúltam.
-
Geree
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11123 üzenetére
hm, jol hangzik köszi...
ezt az oldalt még nem láttam..amint tudom, kipróbálom. -
válasz
Intruder2k5 #11119 üzenetére
gondoltam arra is, csak félek még hetekig kell várnom - ez a gyári szoft rosszabb és megbízhatatlanabb, mint vártam :/ pedig a tplink oldalán olyan bizalomgerjesztő volt a szimulátor.... :/
mindenesetre hajrá vargalex
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #11114 üzenetére
Ok, utána meg csak visszamásol és kész ?
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #11109 üzenetére
Én azon az oldalon, ahol le lehet szedni az FW-ket onnan leszedném a nem factory-sat, és feltolnám. Akkor a eltünnénel azok, amiket felinstalláltam (beckfire) ?
Másik kérdés, tűzfalla érdemes szórakozni, vagy elég ha be van kapcsolva?
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11069 üzenetére
Köszi!
Megvan végre
.
Még felhasználtam ezt: 3g huawei e1750
Minden faján működik. -
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11078 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, MŰKÖDIK!!
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #11071 üzenetére
40-50MB bájt nem bit.A gyártó nasról másolásnál ~70MB-t ír felfelé 43-at. 70-et sosem sikerült elérnem, de 50/50 azért meg volt.
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #11067 üzenetére
Aha igaz
Lenne mindnekihez egy kérdésem, ddwrt és gyári fw alatt lanon másolás nasra olyan 50M volt. Openwrt alatt lecsökkent 40-re. Kell openwrt alá valami forgalomirányító cucc? Vagy valami turbó cucc
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11067 üzenetére
Igen, pontosan ezt szeretném, mig nincs valami normális netem.
Közben elkezdtem ezt a problémát megoldani, de fennakadtam egy apróságon. Kell egy ilyen csomag hogy libusb, de ebből 2 féle van fent:
libusb-1.0_1.0.8-1_ar71xx.ipk 25-Aug-2010 20:36 20234
libusb_0.1.12-2_ar71xx.ipk 08-Nov-2010 08:22 10672
Melyik a nyerő? -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11064 üzenetére
Upsz, igen ez volt a gond. Fent is van
.
Már "csak" a 3G-jét kell beizzitani:S -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11062 üzenetére
Hmm...
Ezt kapom:
Could not open mtd device: firmware
Can't open device for writing! -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11060 üzenetére
Köszönöm szépen!
Már csak azt kéne kitalálnom hogy az openwrt fw-t hogy rakom rá
Oh, közben eszembe jutott hogy talán pendrive az megy... Meg is nézem.
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #11051 üzenetére
Hmmm, feltettem rc4-et, eddig marhára tetszik, mert 300M a wifi
illetve a net is mintha gyorsult volna. qos-t meg dyndnst tettem fel másra nincs szükségem.
Valaki mondta itt fórumba, hogy dd-wrt-hez nem tud qos-t csak openwrt-hez.
Aki magára ismer, leírná, hogy bluray streamhez mi lenne a legideálisabb beállítás ?
5000-es porton van a nas és az ip-je 101 végű.
-
válasz
Intruder2k5 #11004 üzenetére
Ma már meg lehet nyitni az oldalt, csak a tegnapi adatbázisban volt black-listán...
-
Panhard
tag
válasz
Intruder2k5 #10973 üzenetére
Hello, Sikerült újra életre kelteni, soros kábellel, ezzel a 2 parancsal: mount_root, firstboot. Azóta már vagy 10x kellett visszaállítanom
Sokkal egyszerűbb SSH helyett soros porton konfigurálni, belépéskor nem kér jelszót, nem szakad meg a kapcsolat, ha félrekonfigurálom luci-ból vagy újraindítom, visszaállításkor csak beírom a parancsokat nem kell kábelt dugdosni... Mégegyszer köszönöm a segítséget. Üdv! -
snemeth
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11029 üzenetére
Mint tudod Te is, nem titok, már sokszor elmondtam itt is, hogy nem sok jót nézek ki ebből a routerből, de hajlandó vagyok elhinni, hogy ez a nagy többség OpenWrt-hez hozzá nem értésből, és az ebből fakadó sok kudarcból ered..
Az biztos, hogy van egy határ, amire használható. Bár ezen a topicon a torrentezés a fő csapásirány, arra mondjuk szerintem is csak korlátozásokkal alkalmas. Én is próbáltam, de nem jött be.
De pl. az enyémen saját magam által buildelt Gargoyle fw van, és az Asterisk 1.8 simán megy rajta - jelenleg 6 VOIP szolgáltatóval és egy 2 vonalas ATA-val. Erre pl. nagyon jól használható. Soha nem gondoltam, hogy egyszer egy ilyenem lesz.
Szóval azért használható erre-arra.És még egyszer sem barmoltam el.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Intruder2k5 #11029 üzenetére
Nálam tökéletesen működik.Amik folyamatosan mennek :
Samba, Transmission (inotify-t kihasználva), Ftp, MiniDLNA (inotify-t kihasználva fullos ffmpeg-el),Wifi,OSCam. 1-2 havonta van újra indítva a rendszert amikor lecserélem a firmware-t az újabbra.Szóval a routerrel olyan nagy baj biztos nincs.Az eko.one.pl -esek teljesen alap rendszerét használom amibe semmi +app sincs belerakva még luci se minden külön kell telepíteni viszont az alap dolgokból van egy kicsit más (szerintem jobb) saját változatuk ami bővebb, többet tud mint az alap openwrts.
Mellé van még dugva egy 5 portos gigabit swich és annak is ki van használva minden portja + wifin keresztül is 2-3 kliens csatlakozik folyamatosan .Még soha nem fagyott le.
Persze vannak határai is szóval a TB hdd-t teli mp3-al nem kell berakni a minidlna alá viszont 2-3 száz fájlal még simán elvan.De azért vegyük észre az ára sem egy ready nas-é. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11026 üzenetére
x86 verziót nem buildelek.
Persze, ha nagyon szeretnéd...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #11022 üzenetére
Remélhetőleg a hétvégén sikerül befejeznem. Jövő hét elején mindenképpen szeretném közreadni legalább tesztelésre.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Intruder2k5 #11023 üzenetére
thx
-
válasz
Intruder2k5 #11008 üzenetére
téves riasztások és nem fertőzött oldalak letiltása terén nem kezdő már az általad használt védelmi rendszer...
szerintem nincs gond adott oldallal, több védelmi alkalmazással (avg is, kis, nis) is meglátogattam, és egyik sem jelzett problémát!
rendelni/venni akartam ma a tl-wr1043nd 64 megás változatából, erre pénteken nincsenek nyitva... -
BigBlackDog
veterán
válasz
Jobb klikk Nod ikonján az értesítési területen, majd Vírus- és kémprogramvédelem letiltása. Így működik. Nálam az utóbbi 2 napban több oldalnál is ez volt, annak ellenére, hogy egy hete még semmi baj nem volt velük.
-
buca84
őstag
válasz
Nálam bejön. Linux alól ok.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #11002 üzenetére
Igy mar engem is erdekelne, csak haverral fel kell kuldeni Bpre... aztan hetvegen vissza, Siofokrol picit maceras ezrt felmenni.,:-)
En kerdesemre valaki valami otlettel?
-
mgrincs
tag
válasz
Intruder2k5 #10998 üzenetére
A RAM-ot cserélik ennyiért.(chip ára benne)
Gondolkodom, hogy megcsináljam-e magamnak, de akkor ugye meg kell vegyem a memóriát, ami önmagában ~4k, és mókolhatok vele magam. Meg járhatok emberek után, akik elviszik a felesleges chipeket.
Vagy kifizetem az összeget és elfelejtem az esetleges hercehurcát.
De lehet öreg vagyok már, és egyszerűen így hagyom, ahogy van.Még gondolkodom, de mindenesetre beültették azt a bizonyos kisördögöt rendesen.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #10998 üzenetére
Gondolom ram csere a 3e... de mem chip-el egyutt annyi vagy az plusz?
-
ShadeX
tag
válasz
Intruder2k5 #10984 üzenetére
Bocs, de az én picipuhához szokott agyamnak kissé homályos...
A probléma abból adódott, hogy hiába adtam a transmission letöltési könyvtárának teljes hozzáférést, amikor letölt valamit, az már a root jogosultságait kapja meg, tehát a samba nobody-ként nem tudja például ezeket törölni. Ez bonyolódott a transmission önkibontó rutinjával, aholis a tömörített állományok kibontás után szintén a roothoz tartoznak. Itt a kibontó modulba sikerült betenni egy rekurzív írásjog módosítást az adott könyvtárra, de ez sajnos nem oldja meg a transmission direkt letöltéseit.
Amíg át nem tértem RC4-re, a samba nobody-ként írási joggal is bírt ezek felett... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #10980 üzenetére
nekem is switch van a tv es a router kozott, nem akarnak kommunikalni rendesen... meg ujradugozom , hatha...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest