-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
basti2 #11501 üzenetére
Hi!
Nálam is WPA2-PSK a kódolás (egyébként a telefonban G-s Wifi van).
Én otthon a DIR-825-ön a HDD-t egy aktív USB HUB-ról használom. Mondjuk egy teszt erejéig gondolom te is ki tudod próbálni egy pendrive-val.(#11503): a WL-500gP-ben is egy 5 portos switch van megfelelően tag-elve. Tehát érdekes, hogy miért lassabb. Milyen firmware alatt próbáltad?
-
basti2
csendes tag
válasz
basti2 #11502 üzenetére
Ha jol emlekszem amugy a LAN is egy device a WL500-ban, csak aliasok voltak a bridgeelt portokra, vagy valami ilyesmi.
A negy portot is tudom aliassal ha NAT-olok, de nagyon belassult (nalam itt 30mbps van downlink) ha meg az egyikre kerek DHCP-vel cimet a szolgaltatotol a masik 3-at meg bridgelem akkor csak 3 port, de mindket esetben nem tudom a netem kihasznalni -
vargalex
Topikgazda
válasz
basti2 #11493 üzenetére
Hi!
Most teszteltem egyet a saját build-emmel az 1043ND-t. Létrehoztam egy 2 GB-os file-t a pendrive-on (dd-vel), majd ezt másoltam:
1. ftp-n keresztül. Közben a telefonommal folyamatosan csatlakoztam, illetve bontottam a kapcsolatot WiFi-n a routerhez, minden alkalommal sikeresen. Minden csatlakozás után futtattam egy SpeedTest-et a telefonon, ami mindig hozta a 13 Mbps-t. Majd bontottam a WiFi kapcsolatot, aztán újra csatlakoztattam. Ezt folytattam az ftp alatt folyamatosan. Így a Total Commander log-ja szerint:
Copied (2011.04.13 15:36:54): ftp://192.168.1.1/mnt/test.img -> D:\test\test.img 2 147 483 648 byte, 10001 kbyte/mp
nagyjából 10 MB/s-el ment a másolás úgy, hogy közben WiFi-n is ment a sebesség teszt. Persze a Speedtest alatt visszaesett a másolási sebesség olyan 8-9 MB/s-re, egyébként 11 MB/s-el ment.
2. samba-n keresztül ugyan ez. Minden alkalommal tudott csatlakozni a telefon, minden alkalommal hozta a WiFi is a fentebb írt sebességet. Samba egy picit lassabb volt, mint az FTP, de az is közel 10 MB/s-et ért el (ami egyébként lehet, hogy a pendrive miatt annyi, mert amikor vinyóval próbáltam 12 MB/s volt).
3. Samba-n és ftp-n egyszerre elindítottam a másolást. Így nyilván mindkettő lassabb volt (egyébként az ftp volt az erőszakosabb, az 6 MB/s körül mozgott, a samba 4 MB/s), és a telefonnal folyamatosan a fent leírt procedúrát játszottam. Minden esetben sikeres volt ekkor is a kapcsolódás, és mindig hozta a 13 Mbps-t.
-
direwolf
őstag
válasz
basti2 #11488 üzenetére
Én 10.03-óta OpenWRT-zek, azóta volt fenn az összes RC is. Szépen látni, hogy fejlődik a wifi driver, mert a 10.03-ban még előfordultak a szakadások, meg a nemkapcsolódások, RC1-től már nagyon ritkán, és RC4-el nem emlékszem, hogy egyszer is előfordult volna. Amúgy nekem van N-es, G-s és B-s kliensem is. A legtöbb szívás a G-sekkel volt, de az N-el is akad gebasz.
Alex 02-es buildjével, ha 6-os csatornára teszem, 2. felette 11-en (ez a legideálisabb nálam az iszonyat rádiószenny miatt) néha be se kapcsolja a másodikat. Most 11-en van, 2. csatorna alatta 6-on, de így meg a B-s kliens néha látja, néha nem. A G-sekkel nem vettem észre problémát, de azokat ritkán használom.
Ennél nagyobb trágyadomb, mint a wifi szabvány nincs az IT-ban -
vargalex
Topikgazda
válasz
basti2 #11480 üzenetére
Hi!
Azért azt kétlem, hogy a WL-500gP neked 2 MB/s fölötti sebességgel torrentezett. Bár az is igaz, hogy az éppen okozott terhelés erősen kapcsolatszám függő. (A linkelt hozzászólásban egyébként egy 128 MB RAM-ra bővített változatnál elért maximum látható.)
Ha van rá igény, build-elhetek egy Backfire 10.03, esetleg 10.03.1-RC4 verziót belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Delta Force (2024)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest