- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11648 üzenetére
Hi!
Ha kikapcsolta az USB ledet, akkor működött a QSS gomb (tehát az ENABLED át volt írva a script-ben).
Természetesen holnap fordítom a csomagokat (a D-Link-en én wpad-ot használok). A wpad és a wpad-mini elvileg csak abban különbözik, hogy a wpad az teljes funkciós, míg a wpad-mini nem támogatja az összes kódolást.
Az uhttpd egy valamiben jobb a lighttpd-től. A méretében. A lighttpd sokkal bővebb szolgáltatásokat nyújt, elég csak megnézni a config-ját, vagy az elérhető modulokat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11611 üzenetére
Hi!
Gyaníthatóan az előző firmware-ban már be volt állítva az extroot, mert a firmware a flash-ban található .extroot.md5sum file tartalmát hasonlítja a külső meghajtón található extroot.md5sum file tartalmával (az elsőt indításkor generálja). Ha ez egyezik (vagy a külső meghajtón nincs ilyen file), akkor mountolja /overlay-nak, ha nem, akkor /tmp/overlay-disabled-nek.
Egyszerű a megoldás: töröld a /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum file-t:rm /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum
Azért előtte nézd meg, hogy ott van-e:
ls -las /tmp/overlay-disabled/etc
Persze a törlés után kell még egy reboot.
-
-
válasz
crackjack #11424 üzenetére
És ha már routeres topikban vagyunk, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy routerben gyárilag adott lehetőség a MAC cím tetszőleges módosítása, illetve egyes routerek - többek közt ez is - képesek WiFi kliensként működni, innentől pedig azt hiszem, hogy nem kell folytatnom...
-
zollover
csendes tag
válasz
crackjack #11413 üzenetére
A MAC szűrés nagyon primitív védelem, és valóban könnyedén ki lehet kerülni.
Ha rendesen le akarod védeni a wifidet, akkor kötelező WPA2-t használni. Ennek persze van némi hátránya is, hiszen a kommunikációban lévő titkosítás CPU terhelést eredményezhet.
Nekem például a routeren WPA2 van beállítva, de van mellette egy nyitott másodlagos SSID is, ahol a telefonom kapcsolódik VoIP szolgáltatóhoz. Mivel nem titkosítok, kevesebb energia kell az akksiból. A titkosítatlan SSID-n olyan firewall rule van, hogy a router nem elérhető még az én telefonomról sem, vagyis a hacker nem tud próbálkozni feltörni az openwrt-t, valamint a netre is csak a SIP/RTP/DNS protokat engedtem.
Szerintem jó játék! -
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11357 üzenetére
Hi!
1. Sajna a WiFi-s MAC szűrés nem támogatott még a mac80211 típus esetén. Van egy patch, amit megpróbálok majd illeszteni a jelenlegi forráshoz. Viszont, ha jól gondolom ez az opció a LuCi-ban nem fog megjelenni (megpróbálom azért beizzítani), csak ssh-n lehet configolni.
2. SSL-en szerintem csak akkor tudod elérni, ha egy https-t támogató web szerveren keresztül proxyzod.
3. WiFi-t notebook-on próbáltam XP alatt, tökéletesen megy, illetve még a telefonomon használom. Utóbbinál sincs gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest