- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11648 üzenetére
Hi!
Ha kikapcsolta az USB ledet, akkor működött a QSS gomb (tehát az ENABLED át volt írva a script-ben).
Természetesen holnap fordítom a csomagokat (a D-Link-en én wpad-ot használok). A wpad és a wpad-mini elvileg csak abban különbözik, hogy a wpad az teljes funkciós, míg a wpad-mini nem támogatja az összes kódolást.
Az uhttpd egy valamiben jobb a lighttpd-től. A méretében. A lighttpd sokkal bővebb szolgáltatásokat nyújt, elég csak megnézni a config-ját, vagy az elérhető modulokat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11611 üzenetére
Hi!
Gyaníthatóan az előző firmware-ban már be volt állítva az extroot, mert a firmware a flash-ban található .extroot.md5sum file tartalmát hasonlítja a külső meghajtón található extroot.md5sum file tartalmával (az elsőt indításkor generálja). Ha ez egyezik (vagy a külső meghajtón nincs ilyen file), akkor mountolja /overlay-nak, ha nem, akkor /tmp/overlay-disabled-nek.
Egyszerű a megoldás: töröld a /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum file-t:rm /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum
Azért előtte nézd meg, hogy ott van-e:
ls -las /tmp/overlay-disabled/etc
Persze a törlés után kell még egy reboot.
-
-
válasz
crackjack #11424 üzenetére
És ha már routeres topikban vagyunk, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy routerben gyárilag adott lehetőség a MAC cím tetszőleges módosítása, illetve egyes routerek - többek közt ez is - képesek WiFi kliensként működni, innentől pedig azt hiszem, hogy nem kell folytatnom...
-
zollover
csendes tag
válasz
crackjack #11413 üzenetére
A MAC szűrés nagyon primitív védelem, és valóban könnyedén ki lehet kerülni.
Ha rendesen le akarod védeni a wifidet, akkor kötelező WPA2-t használni. Ennek persze van némi hátránya is, hiszen a kommunikációban lévő titkosítás CPU terhelést eredményezhet.
Nekem például a routeren WPA2 van beállítva, de van mellette egy nyitott másodlagos SSID is, ahol a telefonom kapcsolódik VoIP szolgáltatóhoz. Mivel nem titkosítok, kevesebb energia kell az akksiból. A titkosítatlan SSID-n olyan firewall rule van, hogy a router nem elérhető még az én telefonomról sem, vagyis a hacker nem tud próbálkozni feltörni az openwrt-t, valamint a netre is csak a SIP/RTP/DNS protokat engedtem.
Szerintem jó játék! -
vargalex
Topikgazda
válasz
crackjack #11357 üzenetére
Hi!
1. Sajna a WiFi-s MAC szűrés nem támogatott még a mac80211 típus esetén. Van egy patch, amit megpróbálok majd illeszteni a jelenlegi forráshoz. Viszont, ha jól gondolom ez az opció a LuCi-ban nem fog megjelenni (megpróbálom azért beizzítani), csak ssh-n lehet configolni.
2. SSL-en szerintem csak akkor tudod elérni, ha egy https-t támogató web szerveren keresztül proxyzod.
3. WiFi-t notebook-on próbáltam XP alatt, tökéletesen megy, illetve még a telefonomon használom. Utóbbinál sincs gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- OpenWRT topic
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- PlayStation 3
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest