- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
gr8tjoey
aktív tag
Urak,
vargalex v1.1 (trunk, r30817) - elkezdte eldobálni az FLV-ket minidlna-n. Biztos, hogy korábban nem volt gondja vele.
Ez van a logban:
metadata.c:710: warn: Opening /mnt/Media/Video/Van Halen - Jump (HQ music video)_(480p).flv failed!Ezt a hozzászólást - amire most válaszolok - találtam a témában még régről.
Hogy lehet javítani a libffmpeg-et, tudja valaki?Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Nem, a guest-re csatlakozó eszközök a guest interface tartományából fognak kapni IP-t (ami valóban 192.168.20.1). Egyébként most az első routernek mi az IP címe? Ugyanis a LAN interface-nak 192.168.2.2-t adtál, ez alapján azt mondanám, hogy 192.168.2.1 (mert ugye ennek azonos tartományban kell lennie). Másrészt viszont a tűzfal config-ban a Disable_LAN-nál a 192.168.10.0/24 hálózatot tiltottad.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Mert a LAN-on tiltva van a DHCP és a LAN-on csücsülő eszközök az elsődleges routertől kapnak IP címet, így a gateway-t is.
Viszont a guest-re csatlakozó eszközök a LAN-on keresztül akarnak a net-re kapcsolódni.
A jelenlegi config-gal, ha ssh-zol a routerre, onnan sem fogsz tudni ping-elni semmit. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Na, úgy tűnik, hogy működik az ötletem. Kétféleképpen is leírom, hátha másnak is kell:
Ha a router még alapállapotban van (azaz van WAN és LAN is):
1. A switch-nél megcsinálod, hogy csak 1 vlan legyen (a switch-es leírás első pontja).
2. A WAN interface-hoz rendeled az így kapott eth0.1-et és a normál WiFi-t (ami a LAN-nál volt).
3. A LAN interface statikus IP-jét módosítod úgy, hogy az elsődleges routerrel ne essen egy tartományba
4. Létrehozod a Guest WiFi-t úgy, hogy a LAN interface-hoz rendeled.
5. A LAN interface-nál a Fizikai beállításoknál csak a Guest WiFi-t hagyod meg (akár a bridge mód is kikapcsolható, ha csak ez az egy interfész lesz)
6. Tűzfal->Forgalmi szabályoknál felveszed a következő szabályokat:- DNS: Protokoll: TCP+UDP, Forrás zóna: LAN, Cél port: 53, elfogadás
- DHCP: Protokoll: UDP, Forrás zóna: LAN, Cél port: 67-68, elfogadás
- LAN tiltás: Protokoll: Bármelyik, Forrás zóna: LAN, Cél zóna: WAN, Cél cím: 192.168.1.0/24 (vagy ami az elsődleges router tartománya7. Mentés & Alkalmazás
Ha már beállítottad a switch üzemmódot (azaz csak LAN interface-od van WiFi-vel):
1. Létrehozod a Guest WiFi-t úgy, hogy egy új Guest Interface-hoz rendeled.
2. A Guest Interface-nak beállítasz egy statikus IP-t (ami más, mint az elsődleges router IP tartománya)
3. A Hálózat->Tűfal LAN zónánál (a WAN zónát gondolom törölted) bekapcsolod az Álcázást (NAT) és az MSS Clamping-ot
4. Új tűzfal zóna hozzáadása: bemenet: visszautasítás, kimenet: elfogadás, Továbbítás: visszautasítás, Lefedett hálózatok: Guest, Továbbítás engedélyezése ezekbe a cél zónákba: LAN
5, Tűzfal->Forgalmi szabályoknál felveszed a következő szabályokat:- DNS: Protokoll: TCP+UDP, Forrás zóna: Guest, Cél port: 53, elfogadás
- DHCP: Protokoll: UDP, Forrás zóna: Guest, Cél port: 67-68, elfogadás
- LAN tiltás: Protokoll: Bármelyik, Forrás zóna: Guest, Cél zóna: LAN, Cél cím: 192.168.1.0/24 (vagy ami az elsődleges router tartománya6. Mentés & Alkalmazás
Remélem tényleg működik.
-
-
suste
veterán
én is szenvedtem ezzel
végül kicsit barkács módon de megoldottam:
-1043 teljes switch üzemmódban (5 LAN port)
-új Guest interfész STATIKUS beállítással, eltérő hálózat (192.168.2.1) , hozzácsatolva egy wifi + egy LAN port (luci/hálózat/kapcsolóknál konfigolva)
-egy normál LAN port és a Guest LAN portja közé egy lankábelÍgy csak netje van a GUEST wifinek, és nem lát rá a többi gépre/megosztásra, viszont sajnos csak 2 szabad LAN port marad
-
Hát nem tudom... Gondolkodom, de biztosat nem tudok! Mivel switch módban nincs tűzfal, így ez felejtős! Valami olyat lehetne, hogy a guest WiFi interface-en engedélyezni kellene a DHCP-t, de valami más tartományba, nem az alapon! Ehhez viszont az első routerben is létre kéne hozni egy másik VLAN-t, és a guest WiFi-sek ezt használnák átjáróként! Szóval valami ilyesmi lenne a megoldás szerintem!
-
Illetve ha a 1043ND-n a LAN interfészen azt szeretném, hogy a router statikus ip-t kapjon az első routertől, akkor elég a protkolot átállítani DHCP-ről staticra?
Statikus IP címet be tudsz állítani a 1043-mas router LAN interfészén is, de be lehet állítani az első router DHCP szerverében is, hogy a 1043ND router MAC címéhez mindig ugyanazt az IP címet adja ki! A végeredmény ugyanaz mindkét esetben, vagyis az IP cím nem fog változni!
-
kricsek
csendes tag
-
kricsek
csendes tag
Avi-val nem próbáltam még srt-t, csak VLC-vel (nem DLNA-n keresztül) ugyanazt a fájlt és úgy működött. Később kipróbálom az avi-t is.
Torrentet lelövöm én is DLNA használat előtt.# cat /etc/config/ushare
config ushare
option disable_telnet '1'
option user 'valami'
list content_directories '/home/download'
option interface 'br-lan' # MiniDLNA is ugyanerre az if-re van állítva és az jó
option enabled '1'
option servername 'valami DLNA server2'Ha nyomok egy "/etc/init.d/ushare start"-ot, akkor nem látok semmit, ps-el sem, ahogy írtam. Azt se tudom, hogy hol tárolja adatbázisát. Vagy ennek nincs olyan, mint a MiniDLNA-nak?
-
JKalo
tag
Kösz,
de sajna annyi helyem már nincs a routeren.
Valahol olvastam, hogy ha ushare-t rakok fel ahhoz utólag egy plusz 1,5Mb csomag is kell, hogy a ts-t lejátsza.A minidlna ha bevállik, akkor config után a luci felületet tudtommal el lehet távolítani, ennyivel is kisebb helyet foglal.
Mekkora tárhelyet foglal egyik/másik ? valaki meg tudná mondani?
-
-
gaston63
tag
Windows IP konfiguráció
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::c00f:e517:2c1e:9b37%14
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 94.248.251.45
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 94.248.251.1Alagútadapter isatap.{F4B85363-99F1-4D04-8846-5DE1A65974D1}:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :Alagútadapter 6TO4 Adapter:
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2002:5ef8:fb2d::5ef8:fb2d
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 2002:c058:6301::1Alagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:345a:16e9:a107:4d2
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::345a:16e9:a107:4d2%13
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : :: -
Begi
senior tag
Hmm. Olyat kéne látnod, hogy 192.168.1.x
Szóval a router bekapcsolva, gép a LAN portba dugva ezt produkálja? A routerbe van még dugva valami? Próbáld meg úgy, hogy húzz ki mindent, csak a PC legyen bedugva a routerbe. Úgy mit tapasztalsz?
A routeren milyen firmware van?
Esetleg próbáld meg alaphelyzetbe állítani a hátulján lévő reset gombbal. Fórumon megtalálod a módját. -
Rascally81
aktív tag
-
gaston63
tag
Szia!
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\dinnyecsősz>ipconfig
Windows IP konfiguráció
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::c00f:e517:2c1e:9b37%14
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 94.248.251.45
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 94.248.251.1Alagútadapter isatap.{F4B85363-99F1-4D04-8846-5DE1A65974D1}:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :Alagútadapter 6TO4 Adapter:
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2002:5ef8:fb2d::5ef8:fb2d
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301Alagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :C:\Users\dinnyecsősz>
nekem ez kínai.............
-
suste
veterán
-
Osiris
őstag
Ezeket el sem indítottam, elvileg semmi nem használja a /mnt-t. lsof parancs sem mutat semmi értelmeset amiből következtetni lehetne rá, hogy mi a baja.
Upp: újraindítás után hagyta lecsatolni. Olyan mintha ha mikor úgy probálnám lecsatolni, hogy valami fogja, akkor utána már hiába szabadítanám fel, továbbra sem engedné lecsatolni...
-
suste
veterán
Ezért írtam, hogy mindenkinek más jött be......
Te pl csak egy dolgot töltesz egyszerre, Ő meg lehet, hogy egyszerre 4-et akart.
Meg még sok beállítás van, amivel simán túl lehet terhelni a routert. Elsőre én a korlátozással tesztelnék.
Mondjuk segítene ha tudnánk mennyi a LOAD-ja.
(És a 2/2-t ugye nem egyformán érted a 20/20-szal ugye? Az egyik Mbyte a másik Mbit, vagyis a 2Mbyte-os beállítás használ a 20Mbit-edből 16Mbit-et. Nehogy eltévedjen valaki).
-
Kicsirics77
veterán
előttem van a gép
előttem van a router
de tényleg elbeszélünk egymás mellett és már nincs kedvem leírni sokadjára is hogy vagy a gépen netezek és írogatok a fórumba a neten,vagy a tetves routert konfigolom mert hiába osztom meg a 3g modem netjét a router rá se b@szik és a lucit sem érem el
ezt untam meg hogy egyik ki másik meg be
de hagyjuk mert csak elönti a sz@r az agyam és a melóhelyen is elegem van a mai napra mert beszart egy szerver ami úgy néz ki,hogy kuka lesz...
off -
Kicsirics77
veterán
télleg (értetlenkedsz) mert hiába osztom meg a vodafone netet a gép hálókártyájára a routert el sem érem
és kezdett kicsit unalmassá válni a kihúz bedug már egy óra után,illetve a csomagokat telepítettem a routerre offline mert megvoltak de semmi nem történ
látta a modemet de nem akart a vodafone hálózatához csatlakozni
a munka meg nálam sajnos nem farok hogy napokig álljon,mert volt egy kis szabadidőm a munkahelyen ezért kezdtem el,hogy a munkatársammal majd megosszam a netet és ne kelljen a laptopomnak állandóan linux alatt menni hogy neki legyen net a winf@s alatt
egyelőre ez marad mert itt kissé macerás a dolog,majd ha otthon leszek akkor rálököm az otthoni netre és majd próbálkozom vele nyugodtan meló után...
ott meg nem gond hogy mit meg mennyi mindent kell leszedni,nemúgy mint a mobilnetnél... -
libus
őstag
Tényleg a háttértár miatt volt a probléma!
Kihúztam a modemből, és úgy már elindul és betudtam lépni a LuCi-ba!
Aztán a Pendrive-róltöröltem minden partíciót Pc-vel, s vissza a routerbe, s újra formáztam.
Most működik szépen.
Az Internet pedig hamarosan kiderül, hogy bejön-e majd. -
Tomi_Sci
őstag
Igen, PC felismeri. Sajnos HUB most nincs a kezem ügyében. Ezzel a pennel azóta vannak gondjaim mióta egyszer leválaszottam a vargalex féle scripttel. Előzmények Lehet az, hogy állásában megsérül?
-
Sebiferi
tag
Igen!
Ha rákattintok a webes felület megnyitására, akkor erre az URL-re megy: http://192.168.1.1:9091/transmissionweb/Szerintem ez a rossz, de már szénné módosítottam mindent, mégse lett jó.
Azt hiszem a helyes URL-nek ilyennek kellene lennie: http://192.168.1.1:9091/transmission/web/ -
csabsz13
aktív tag
köszi, akkor kell szereznem egy CAT5e kábelt, mert az asztali gép és a router között nem jó a kapcsolat, ha az alaplap hálóbeállításait gigabitesre teszem. ilyenkor a teszteknél a kábelt kifogásolja.
hát a 10-12 MB/sec csodásan hangzik, elsőre nekem ennek a tizede sem jött ki.
elvileg egy gigabit képes PCről másolnék LAN kapcsolattal (amihez akkor veszek egy jó kábelt) és egy SAMSUNG 250 GB-os külső winchester lenne, ami NTFS filerendszerrel működik.
ha marad a gyári firmware, akkor milyen átviteli sebességre számíthatok? -
Begi
senior tag
Közben sikeresen megoldottam ezt a problémát.
Leirom, hátha esetleg valaki szintén belefut.
A gondot, ahogy irtam is a reserved blocks jelenti ext3 partició esetében, mikor elfogy az üres hely.
A megoldás a tune2fs. Mivel nem szerepel a telepitett csomagok között, igy fel kell rakni.
Majd ezt a reserved block értékét lehet csökkenteni vagy ki is lehet kapcsolni. A teljes folyamat:
1. SSH a routerre
2. Jelentkezz be root-ként
3. opkg update
4. opkg install tune2fs
4a. opkg install libext2fs
5. Állits le minden szolgáltatást elővigyázatosságból. Pl.: /etc/init.d/transmission stop , /etc/init.d/samba stop
6. Keresd meg a partició számát: Pl. mount parancs -> /dev/sdaX... on /mnt
7. tune2fs -m Y /dev/sdaX (X a 6-os pontban megtalált szám, Y a kivánt reserved blocks %-ban, a default 5)
8. tune2fs -l /dev/sdaX - Ezzel ellenőrizheted hogy mit állitottál be. Keresd meg a Reserved block count: xxx bejegyzést.
( Ha igy adod ki a parancsot, akkor nem is kell sokat keresni: tune2fs -l /dev/sdaX | grep -i reservedEzek után tuti hogy lesz szabad helyed.
-
Kissapka
csendes tag
Szia,
Pont ezt nem tudom. Vateráról rendeltem, elvileg működik, Windows is felismerte, (ráadásul ugyanaz a driver kellett hozzá,ami már telepítve volt, ugyanis egy másik kábellel linuxos beltériket programozok), Ubuntu is felismerte, mindkét esetben ugyan az az eredmény. Bootot nem látok, sőt semmit sem. Viszont ez a kábel még nem volt kipróbálva sosem, így reménykedem benne, hogy csupán azzal van a gond.
Hál'istennek Alex válaszolt privátban, így úgyis az lesz a vége, hogy Ő fogja megnézni, a jól bejáratott, "sokat látott" adatkábelével.
Köszönöm a hozzászólást!
Üdv; Kissapka -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem ilyen egyszerű. Megvan a gond. Az swconfig-ot is áthelyezték más helyre a forrásban (ezt észre is vettem), ezért letöröltem a régi helyről. Viszont az áthelyezést az aktuális verzióban néztem, a build pedig 2 napos revízióból készült. Ott még nem volt áthelyezve. Ezért az swconfig ki is marad a build-ből, azaz be sem állítja a switch-et (sem a WAN sem a LAN nem megy). Már buildelem a verziót, és a javítás metódusa is megvan (soros kábel nélkül).
-
Tomi_Sci
őstag
A fájjlokat látja, miniDLNA írja is, hogy: A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 2 videó, 0 kép fájl található.
De továbbra sem látom.CoolBoy323: Jópár újraindításon túl vagyok már
Esetleg az okozhat gondot, hogy a "router" switchként megy, egy másik router mögött? De a géppel azonos hálózaton van. Szerintem.
-
kovyhun
tag
Míg nem volt médialejátszóm én is xbox360on néztem a filmeket.
Sajnos tényleg nem látja a samba megosztást.
Pc-n a medialpayer mediatárát lehet úgy megosztani hogy lássa a box.
De nem éri meg szenvedni vele, nekem a feliratokat nem tette rá, előtte rá kellett égetnem a filmre.Üdv,
Tamás -
nagyfejü
őstag
A winyó azt hiszem NTFS és tele van filmmel tehát nem akarnám formázni. Igen azt szeretném ha mindig rá lenne dugva. Mert jó lenne hogy mig a torrent dolgozik addig lehessen filmet is nézni , és ne kellene mindig hurcolászni a winyót a két helység között! Azt nem akarom hogy a torrent állandóan menjen csak amikor bekapcsolom a gépet.
-
TaliGa
aktív tag
Sztem az fw upgrade egyben factory reset is. Csak az a baj, hogy holnap délig nem derül ki ért e vmit (a köztes időben ugyanis tökéletesen működik).
Láttam, hogy mindenki jóféle fw-ket pakolgat, csak én az USB portot nem használom (van külön NAS), Linuxhoz nem értek, és csak végszükségben buknám a garit jelen körülmények miatt
-
-
chros
őstag
-
sirály12
őstag
Közben már máshol is ezt a választ kaptam, így más megoldás után nézek. Sajnos úgy néz ki, hogy egy progit kell írnom rá, ami kezeli a dolgokat.
Ez lesz a kiindulási alap:
[link]Csak ez most nem hiányzott, az androidot is most kezdem szelidíteni a java+xml együttessel, és most openwrt (linux) progizás.
Ez van, ezt kell szeretni.
-
wiERHcSc
tag
MiniDlna cfg:
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200# network interface to bind to (this is the only interface that will serve files)
network_interface=br-lan# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=/aaa/3D# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=wiER DLNA Server# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/minidlna/db# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/minidlna/log# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no
# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no
# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1A Tűzfal cfg-nem állítottam semmit, alap beállítás by vargalex 1.01
Előre is köszi: wiER
-
Syl
nagyúr
pü.
(#22290) vargalex
Juj. Égő üzemmód ON. A # bennemaradt
Most töröl, szubmit, restart.
Úgy tűnik jó lesz!
Elkezdte gyártani a db-t és a logba is ír
[2012/02/06 12:12:19] minidlna.c:923: warn: Creating new database...
[2012/02/06 12:12:19] scanner.c:726: warn: Scanning /mnt/filmek
[2012/02/06 12:12:19] minidlna.c:992: warn: HTTP listening on port 8200 -
Syl
nagyúr
Nálam a db_dir és a log_dir-ben még az alapértelmezett értékek vannak. Ez baj?
A db_dir a /var/cache/minidlna címre mutat, de nekem ilyenem nincs is.
A log_dir-t megtaláltam és nem lettem okosabb. Van benne egy pár error.
És persze még mindig nem mutatja magát a táblagépemen.(#22275) vargalex
Szerintem hozzá sem fogott
Mellesleg ezt hol tudom megnézni? A minidlna.log-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged