- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
yodee_ #60310 üzenetére
Szerintem a tv-nél lesz a gond. Pendrive-ról lejátszás nem ugyanaz, mint a DLNA stream. Van olyan tv, ami DLNA-n nem kezel külső feliratot, csak .mkv-ba csomagoltat (vagy azt se). A tv-d márkájának a topic-jában találsz szerintem erre választ.
vargalex: Na, fél perccel gyorsabb voltál -
-
-
-
-
-
SteveBeard
senior tag
válasz
yodee_ #42410 üzenetére
Szia!
A rendszernaplóban kell látnod szerintem.
Számomra a rengeteg log miatt elég átláthatatlan, ezért én külön fájlokba szoktam a logot küldeni.
Szerintem jobban követhető.
Ebben az esetben én így oldottam meg:
Kell két változó az elejére, ahol a többi is van egy az időpontnak egy a log fájl helyének.
Pl.NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")
LOGFILE=/opt/logs/dyndns.logMajd a végét így módosítottam:
&& echo " $NOW Login successful" >> $LOGFILE \
|| { echo "$NOW Login failed" >> $LOGFILE ; exit 1 ; } -
chros
őstag
válasz
yodee_ #42345 üzenetére
PL, kuldhetne email-t pl. ha nem sikerult !!!
(azt most nem tudom megmondani, hogy mivel tudsz kuldeni OpenWRT-n)RESULT=$(curl -b $COOKIES -c $COOKIES -e "$POSTURL" -kso - -A "$UA" --url "$CHKURL")
echo "DEBUG: URL POST $RESULT" | grep "Welcome <b>$LOGIN</b>"
if [ $? -ne 0 ] ; then
echo "Subject: DynDns Login/Update Failed\n\n $RESULT" | msmtp -d <a href="mailto:your_email@domain.com">your_email@domain.com</a>
else
echo "Subject: DynDns Login/Update Success\n\n YEYE!" | msmtp -d <a href="mailto:your_email@domain.com">your_email@domain.com</a>
fi -
FishAir
senior tag
válasz
yodee_ #42244 üzenetére
Vagy felteszel Gargoyle-t, amiben alapban van és a webes felületen babrálhatod.
-
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #39266 üzenetére
Szia!
Én igazából ezzel kapcsolatban írtam a választ. Mert ugye te erre válaszoltál. Ha azt szeretnéd, hogy a DNS is a 192.168.1.254 legyen, akkor szintén a LuCI-ban a Hálózat->Interfészek->LAN oldalon a DHCP kiszolgálónál a Haladó beállítások fülön a DHCP beállítások mező mögött található "+" jelű ikonra kattints. A megjelenő új mezőbe írd be:
6,192.168.1.254
Majd Mentés & Alkalmazás. Ezzel a DHCP szerver (dnsmasq) a kliensek felé a 192.168.1.254 IP-jű DNS-t hírdeti.
-
-
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #39243 üzenetére
Szia!
A TP-Link LAN interface-ját visszaállítod statikus címre.
IP: 192.168.1.1
Hálózati maszk: 255.255.255.0
IPv4 átjáró: 192.168.1.254
Egyedi DNS szerver: 192.168.1.254DHCP kiszolgálót engedélyezed ezen az interface-on, és jó is lesz a default beállítás:
Indítás: 100
Korlát: 150
Bérlet időtartama: 12hEzzel ugye azt éred el, hogy a 192.168.1.150-es IP-től fog osztani 192.168.1.250-ig (a lényeg az, hogy az elsődleges router IP-jét semmiképp nem osztja ki).
Ezután letilthatod a DHCP-t az elsődleges routeren, majd a TP-Link-en kell egy dnsmasq restart.
-
-
válasz
yodee_ #39243 üzenetére
Akkor ezt a 192.168.1.254 címet kell megadni neki, mint alapértelmezett átjáró, és ezt fogja majd tovább osztani a klienseknek is!
Persze ehhez a TP-LINK-en kell a fix IP beállítás, mert ha jól vettem ki egy-két napja, Alex írásában a TP-LINK is DHCP-n kapna IP-t, a fő routertől!
-
-
-
suste
veterán
válasz
yodee_ #39042 üzenetére
forward-ból kicsit több fog kelleni, mert gondolom eddig is használtál TM-et (9091, 21234). Meg ha hasznáod az SSH, FTP-t is, akkor azok portjait is át kell irányítani a cisco-ban. És ha valamlyik gépen torrentezel vagy más portnyitást igénylő programot használsz akkot ezeket is a cisco-ban kell majd felvenni. Igazából amit most a tűzfalban látsz, azt majdnem mindet, főleg amiket utólag vettél fel.
Luci esetén át kell tenni a bejövő kapcsolatot, hogy ne ütközzön a cisco-val, pl: be/9092 -> 192.168.x.x(4300)/80.
A töbinél mehet akár ugyan az a port is (pl: be/21234 -> 192.168.x.x/21234).Dyndns-t én a cisco-n állítanám be, de a 4300-ason is be lehet, de át kell állítani a szolgáltatások fülön....Alex már leírta itt hogy hogyan, keress rá a DynDns szóra....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #39042 üzenetére
Szia!
De bizony, a dyndns-hez hozzá kell nyúlni. Ugyanis nem lesz WAN interface-od, sőt, publikus IP címe sem a routernek. Vagy beállítod a Cisco-n a dyndns-t (ha támogatja az adott szolgáltatót), vagy URL alapú IP meghatározást állítasz be a TP-Link-en. Természetesen az esemény interface-t is LAN-ra kell állítani a WAN hiánya miatt.
Az igazi az lenne, ha a Cisco-s router+modem combo-t át lehetne állítani bridge módra. De legutóbbi információim szerint (tavaly november környéki) ezt még trükkel sem lehet megoldani. -
suste
veterán
válasz
yodee_ #39040 üzenetére
így van
egy 5 portos switch lesz a routerből
miután megcsináltad amit linkeltem, azután összekötöd a cisco-val LAN-LAN, és ezután a 4300-as kap egy IP-t (amit a cisco-ban tudsz megnézni), és ezen az IPcímen tudod majd elérni, nem a 192.168.1.1-en
amit a 4300-ra csatlakoztatsz, az is a cisco-tól kap majd IP-t, így minden eszköz egy tartományban lesz
még annyi hogy az eddigi forwardokat a cisco-n kell beállítanod a 4300 IP-jének megfelelően -
válasz
yodee_ #37125 üzenetére
Nem hinném, mivel egyrészt OpenWrt-vel nem viheted oda, hogy itt van nézzék meg, másrészt gyári fw-ben ilyeneket nem látsz! Arról nem is beszélve, hogy ez a hiba eléggé tömegesen jelentkezik, tehát lehet a cseredarab is ugyanilyen lesz! De tőlem próbálkozhatsz, lehet szerencséd lesz...
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #36336 üzenetére
Szia!
Amit privátban küldtem, hogy nem használ nfs-t. Ezért kérdeztem, hogy hol akad el.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #36332 üzenetére
Szia!
Ha tényleg mindenkinek, akkor:
/mnt/net_drv/nfs *(ro,sync,no_subtree_check)
Ha csak a 192.168.1.x címről, akkor:
/mnt/net_drv/nfs 192.168.1.0/24(ro,sync,no_subtree_check)
Az ro miatt csak olvasható lesz a megosztás.
A privátban írtat majd jövőre kipróbálom és megírom az eredményt. Egyébként mit hiányol?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #36328 üzenetére
Szia!
NFS megosztáshoz az nfs-kernel-server csomag ajánlott. A wiki-ben található iptables szabályok LAN oldalon nem szükségesek.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
yodee_ #36279 üzenetére
Kicsit belemerültem én is a PXE dologba.
Úgy látom nem sok értelme van ennek sajnos.
Routerről futtatva csak kicsi programokat lehet indítani vele.
Akkor már inkább egy pendrive-ot érdemes használni amit magammal is tudok vinni.
Külön szerveren ha megy a PXE úgy még talán lenne értelme de akkor meg már van pénz egy külső vinyóra is amin elfér akár mennyi telepítő és javító program.Vagy rosszul látom?
-
válasz
yodee_ #36279 üzenetére
Én XP-t is lusta voltam összerakni... Ahhoz is a PE akármivel kellett volna buzerálni az iso-t, de nem volt kedvem vesződni vele! Kerestem sokáig netem használható file-t, de mindenhol csak a leírást találtam hozzá, és csináljam meg! Így aztán most nekem is DamnSmall Linux, és Win98 Boot Disk van benne, ja meg a memtest!
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #35846 üzenetére
Szia!
A tűzfal beállításának többi oldalára: Általános beállítások, Port továbbítás, Egyéni szabályok. De tényleg egyszerűbb, ha a /etc/config/firewall, illetve a /etc/firewall.user file-ok tartalmát másolod be ide. Ezt úgy is megteheted, ha a Rendszer->Parancs futtatása ablakban futtatod a
cat /etc/config/firewall
illetve a
cat /etc/firewall.user
parancsokat és a visszaadott eredményt bemásolod. Fontos, hogy itt ne képernyőképet készíts, hanem másold ki a parancs kimenetét, mert nem fog 1 képernyőn elférni.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #35501 üzenetére
Szia!
Nem néztem még pontosabban meg, hogy mi is a DFS (illetve mennyire érint minket), de Európában pont az általad említett csatornák használhatók DFS nélkül.
-
nihill
őstag
válasz
yodee_ #35468 üzenetére
Semmit nem állítottam sehova, fél órával előtte még tökéletes volt. Annyit csináltam hogy kikapcsoltam a wifit a laptopon mert már nem kellett, használtam tovább a gépet, kicsit később meg vissza akartam csatlakozni és ezt kaptam.
Kaptam egyébként egyik próbálkozásra valami 17x.x.x.x címet is csak azt nem screenshotoztam le. -
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #35441 üzenetére
Szia!
Természetesen a HTTPS elérés az marad. A /etc/config/uhttpd-ben kell a
list listen_http 0.0.0.0:80
sor elé egy #-ot tenned, majd újra kell indítani az uhttpd-t:
/etc/init.d/uhttpd restart
A cserét megoldhatod SSH-n, vagy LuCI-ban a Parancs futtatása ablakban is a
sed -i '1,/list listen_http/s/list listen_http/#list listen_http/' /etc/config/uhttpd
paranccsal.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eredeti játékok OFF topik
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest