- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÉM
tag
Igen nekem is a crt tv sípolása jutott először az eszembe, ami engem is a mai napig idegesít. Meg néha az lcd monitor tápja is cicereg.
Az biztos, hogy bevonok többeket a tesztelésbe, aztán majd kiderül.
A beképzelésen már túl vagyok, mert pl, ha egy dir-600-as wifit kapcsolok be, akkor azzal semmi gondom, de ha közvetlen visszakapcsolom a 3600-at, akkor azonnal "égnek áll a hajam".Edenyke: Ez már tényleg védelem!
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem tudtad még lefuttatni a tesztet? Sokan kérdezgetik, hogy jutottunk-e valamire, de nehéz úgy nyilatkozni, hogy még csak 1 eredményt kaptam, nekem pedig nincs problémás eszközöm...
Egyébként a disassoc_low_ack-t kezeli rendesen az 1.1.7 is. De úgy tűnik, hogy semmi köze a dologhoz.
-
csixy
addikt
Egyezzünk már meg abban , hogy a zöld ledes dobál és a kék ledes nem dobál.
Egyaránt alapvető probléma az , hogy a TP-Link valami nemzetközi előírást félreértelmezve sz@rrá teszi a saját wifijétPONT.
Meg kéne tanulni kínában angolul szöveget olvasni és értelmezni. Ennyi ! (U)pont(/U)
További konstrukciós probléma lehet a dualbandos antenna , mint olyan ... ez egy zsákutca.
Bármerre járok, fogok távoli AP-ket. Ezek egyike sem TP-Linkl !Tehát nyugodtan lehet tanyán otthon használni a TP-Linket kódolatlanul.
-
kompromisszum az, ha csak a gyári firmware verziótól eltérő alatt nem működik valami megfelelően, hiszen a gyárinál okés a wifi, a módosítottnál nem, de ha valakinek feltétlenül kell a moddolt firmware, akkor erősen kompromisszumos a helyzet...
az openwrt fórumán is leírták, hogy nem minden verzión fut megfelelően a módosított firmware, bár attól még nem a típussal van probléma, az 1.2 a pláne nyűgös adott szempontból, de akit érdekel, az elolvashatja a teljes leírást.
ez a téma egy adott router típusról szól, nincs konkrétan meghatározva, hogy gyártói vagy módosított firmware verziókról lehet csak írni, ahogy az sincs, hogy ki melyikkel használja az eszközt.
nem látok külön készített első hozzászólást, de ha hozzáértő megírja, aki módosított firmware verziókkal is foglalkozik, annak biztos sokan hasznát látják.sutszi; a megfelelő régióra beállítva, és más/minden csatornán is kipróbálva a mobiltelefonokkal a wifi kapcsolat?
mert a mobiltelefonok pláne nem szeretik a szélsőséges csatornákat. -
hudyfiu
senior tag
-
cimp
senior tag
Ki írta, hogy "aránylik a LED színe a HW verzióhoz"?
Csináltak rajta néhány módosítást (beszállító vagy akármi miatt) amit ők lekövettek az FW-ben. Ez ettől meg ugyanaz a HW verzió. Nem újratervezték az eszközt, csak apróbb változtatásokat eszközöltek. Legalábbis nekem ez a gyanúm. Volt nálam egy zöld ledes. azt is ugyanúgy vargalexeztem mint az enyémet. Ugyanaz a panasz van rá mint amit itt többen írnak. Eldobál mindent. Az enyém (kék) teljesen jó (leszámítva, h harmatgyenge). -
csixy
addikt
A Tiéd ledjei milyen színűek?
Nekem is kékek a ledek és sosem volt probléma a Wifivel.Érdekes analógia , hogy a fritzboxok wifijére is van néhány olyan androidos kütyü, amelyik , ha tótágast áll akkor sem tud ráakadni , csak kiírja hogy a kapcsolat mentve és nem történik semmi, de ott a wifi hálózat nem omlik össze.
-
Zirowe
nagyúr
Nekem még kék ledes van, vargalex fw-vel, hálózaton lóg 4.3-as android (htc one), 4.4-es (nexus 7 2013), 4.2-es (mini pc), 4.1-es (htc sensation), 2.2-es (r6s), de még egyik sem okozott gondot, de még legalább 25-30 fajta android készülék mindenféle android verzióval volt már fent, de azokkal sem volt gond.
-
suste
veterán
akkor most a tplink után van kötve?
egyébként sokan használják így a régi routerüket
vagy hatótávbővítés, vagy csak simán egy plusz AP-ként
sok wifi kliensnél egyébként is jól jön, hogy nem a nagy router 300Mbit-je osztódik sok felé, hanem van másik wifi pont, még ha az csak 54Mbites is (pl a régi kliensek mehetnek arról) -
vargalex
félisten
Szia!
Pont erről beszélek. Vannak olyan kliens eszközök, amik a problémát okozzák (elég egy ilyen a hálózatban). Ekkor az összes többi kliens számára is megszűnik a wifi. De ha nincs ilyen eszközöd, akkor nem is tudsz erről, mert nem jönne elő a hiba... Szóval továbbra is tartom, hogy többeknek nincs semmi gondjuk a wifivel.
(#5364) wwenigma: a gargoyle is egy OpenWrt, szóval arra is a fent leírtak érvényesek.
-
nylon111
csendes tag
Akkor itt a teljes hsz. : " vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog
Szia!
Ha eddig jó volt, akkor egészen biztosan változtatott valamit a szolgáltató, amire a router érzékeny.
Próbáld meg a következőt:
LuCI-ban Network->Interfaces->WAN->Advanced settings fül (Hálózat->Interfészek->WAN->Haladó beállítások fül):
LCP echo failure threshold (LCP echo hibaküszöb): 80
LCP echo interval (LCP Echo időtartam): 20 "
Amugy miután senki nem tudta a "megoldást" a problémára, tegnap visszaraktam a gyárit. Azóta nem volt szakadás. Igaz valamivel gyengébb a jel, de stabil, nem hullámzik. Érdekes hogy direkt ugyanazt a csatornát állítottam be neki, és szintén 40hz-t. Ezek szerint valami beállítás dolog lehetett mert a router jó.
Azokat állítottam csak amiket ide le is írtam, tehát aki rutinos az openwrt-ben rögtön látja hogy hol van elcseszve, ill hol hiányos a beállítás. Annyiból állt volna hogy ideba** két sort és a hülyegyereknek rögtön boldog karácsonya van mert két perc alatt megoldódott minden. Órák-napok kinlódását lehetne megspórolni
egy kis segítőkészséggel, cinizmus helyett. Mit lehet tenni, ilyen az élet....no meg az emberek. -
Celtis
veterán
Arra sikerült rájönnöm, hogy a wifi jel hirtelen elvesztése és csak igen nagy jelszint esetén bekövetkező visszaállása a "HT mode" beállítással függ össze. 40MHz módban használhatatlan a wifi, de ha visszakapcoslom 20MHz-re, akkor normálisan működik.
Valaki korábban ajánlotta a "VMM mode" kikapcsolását. Na azzal is meggyűlt a bajom, leszakadást, lassabb sebességet okoz, szóval a VMM-nek be kell pipálva lennie.
A teljesítményt még nem értem. A TX power nem egyezik meg a beállított értékkel, hanem kevesebb annál.
Arra rájöttem, hogy az ország beállítástól függ mennyire megy fel. US állásban nekem 19dbm, HU állásban már 21-re megy fel. Olyan országkódot nem találtam, ahol magasabbra menne. Mondjuk az adó teljesítmény önmagában semmit nem ér. Hiába ér el messzire a jel, ha visszirányban a kliens jelét már nem tudja fogni a router. -
trance89
őstag
minél előbb add el, én is ezt tettem
szimplán kifogtál egy szar darabot mint én is anno, nálam is pontosan ugyanezt csinálta gyári és openwrt fw-el is, több nap baszakodás után meguntam, rengeteg mindennel próbálkoztam
és ami a legnagyobb baj hogy hiába viszed megreklamálni nagy az esély hogy ha újat kapsz az is ilyen lesz, rengetegen panaszkodnak wifi problémákkal wdr3600 esetén
utána vettem egy RB951G-2HnD-t, emellett a wdr3600 egy ócska szar és ami a vicc hogy árban pont ugyanannyi -
ZooLee
senior tag
Majd egy idő után rájössz a DLNA korlátaira és építesz egy olcsó HTPC-t.
Ott a pont
Mióta van egy XBMC a TV mellett, azóta filmet nézek, nem a netet bújom, hogy a különböző komponenseket reszelgessem.
(Na jó, ez kicsit sarkítás, az elején az XBMC-t is össze kellett rakni és beállítani, de csak egyszer, azóta nagyszerűen megy, hozzá sem kellett nyúlni)
-
suste
veterán
-
suste
veterán
már más is panaszkodott az azonos SSID esetén történő elhalásra
ha már külön router, és AP nem pedig REPEATER módról beszélünk, akkor én mindenképpen más csatornára, más SSID-re állítanám őket
a kliensek átváltásánál így is úgy is lesz pillanatnyi szakadás, akkor meg kevésbé zavarják egymást más beállításokkal
a wifi jelszó persze maradhat ua -
-
McSzaby
őstag
Is-is. Az adapternél, vagy bármilyen programmal nézve ki kéne írnia a 300 mbps-t, nem? Bár az még nem is érdekelne, ha nem 4-5 megával másolnék hálózaton... Mértem sok mindennel és nem igazán jött ki 8 megánál több egyik frekin sem, ami mindenhogy nézve kevés nekem. 5 Ghz-n jött ki a 7 mega, egyszer sikerült 8 megát elérnem. Ennyi. Számításaim szerint kb. 12-16 megával minimum tudnom kéne másolni még akár 2,4 Ghz-n is...10-el minimum...
Ez akárhogy is nézem gyenge, nem a router valós tudása, valami akadályozza vagy nem tudom. Maga a router a tv mellett van, ez okozhat gondot? Tudtommal a tv kevésbé zavarja...
-
Rick4
félisten
Azért valljuk be, ha csak routert cseréltél, viszont ugyanazon a gépen, ugyanazon kábellel csináltad, és egy másik router is ugyanazt csinálja, szerintem gondolkodj el picit, hogy mit kellett volna másképp tenni. Mint ahogy az esetek 99%-ában szokott lenni, nyilvánvaló, hogy itt is a felhasználóval van a baj...
-
csixy
addikt
Látod !
A világ azért halad, mert vannak emberek - a feltalálók - akiknek valami azért b@ssza a csőrét, mert ez a jelenség nem magyarázható meg az eddig megalkotott szabályokkal. Ezek addig mesterkednek, még ki tudnak találni egy kis (és ez a kicsi, lehet , hogy korszakalkotó) újabb szabályt , ami megmagyarázza ezt az uj tapasztalást is és visszafelé valamilyen módon kompatibilis az eddigi törvényekkel is.Te egy feltaláló vagy !
... Vagy legalábbis találtál egy gondolom, gyógyítható bugot.
S közben még testedzést is végezhettél jártodban-keltedben a boltig és vissza .. ez még mindig jobb mint egy soros portos cinezgetés.
Gyanítom, hogy ez a bug az open-wrt-ben univerzális lehet.
Egy lámpácskát nekem is kigyújtottál, mert én két másik esetben más vassal ( egy fritzbox 7170-essel és egy Netgear DG834GT-vel) jártam ugyanígy ... open wrt flashelése után hatalmas load, érthetetlen lassúság és oldal szétesés a megfagyásig. Hát! ... ha elszánom magam, akkor ujra megpróbálom a fritboxot openwrt-síteni, (mert az könnyebb hadművelet), természetesen egyből órabeállítással és természetesen explorerrel.
-
csixy
addikt
MD5 checksum verifier segítségével nézd meg. hogy nem sérült-e a file.
A checksum lista alex oldalán ott van.Utána a fájlnevet megrövidítheted, de talán már az sem kötelező , lehet betallózni a gyári menübe és lehet flashelni. Csak áramszünet ne legyen közben !! Utána ha beléptél és megcsináltad a jelszó cserét, akkor nem árthat menüből még egy factory reset a beállítások elvetésével, így az nvram is biztos hogy ki lesz takarítva. Kész. Lehet configolni.
-
-
Celtis
veterán
Sikerült. Visszaolvasva kiderült, hogy a "boot" -ot tartalmazó fájlnevűt nem szabad felrakni Luciból. Mondjuk nekem nem is engedte, pedig talán jobb lett volna téglát csinálni ebből a sz.rból.
Most rajta a gyári. Folyamatosan újraindítgatom. Általában 30-40 másodperc alatt feláll, de két esetben kb. 10 perc kellett neki. Addig sem a GUI nem jött be, sem pingre nem válaszolt. Na most ilyen problémával milyen eséllyel tudom kicseréltetni?
-
suste
veterán
Tegnap este Trunk-ot raktam egy 710-es tp-linkre, és csak a LAN-ba volt dugva kábel.
Beállítottam a WAN PPPOE nevet, jelszót (hogy a helyén már csak be kelljen dugni), és utána jól belassult a luci, mert folyamatosan próbált kapcsolódni a semmihez, mivel kábel se volt benne.
Nem ez volt neked is? -
vargalex
félisten
Szia!
Biztos, hogy nincs semmi ilyen probléma. Volt már nálam 3600-as és 4300-as is (a sok 1043ND, néhány 741ND/841ND/3500, stb mellett), amit élesztettem és van egy saját 4300-asom is, hogy csak a TP-Link gyártónál maradjak. A soros élesztés során soha nincs rajta WAN, és utána mindig kipróbálom, hogy működik-e rendesen (természetesen WAN nélkül). Soha semmi lassulást nem tapasztaltam.
Abból, hogy írod, hogy a gépen WiFi-n van net, arra tippelnék, hogy a kliensed nem tudja, hogy melyik gateway felé induljon (azaz melyik hálókártyán)! A WiFi-d véletlenül nem ugyan úgy 192.168.1.x tartományban van? Ha igen, akkor a 3600-on állítsd át a LAN IP-t pl. 192.168.2.1-re (persze az átállítás idejére tiltsd le a wifi-t a notebook-on).
-
Egészen véletlenül nem ESET Smart Security-t használsz? Azzal tapasztaltam ilyet valahol, hogy amikor nem volt net, rohadtul belassította a rendszert! Ez talán 5-ös verzió volt ha jól rémlik, és később a 6-os megoldotta ezt, de ha Neked is ez van fent, egy próbát megérne a letiltása!
-
-
Celtis
veterán
Csodálatos....
Ha nincs WAN port, akkor kb. behal a Luci. Kapott WAN csatlakozást és azonnal megjavult. Hát ez így elég bénán van megoldva. Ha ezután letiltom/leszakad a WAN-t, akkor nem lassul vissza.
Viszont újraindítás után újra behal, és használhatatlan a router, ha épp nincs WAN.Uraim, ez komolyan nem tűnt fel még senkinek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest