- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
icezozo #7038 üzenetére
énse veszek más márkát, ha majd ezt lecserélem
lenne is egy kérdésem. l-40-es toshibám van, 2*512mb ddr2 667mhz-s rammal. itt a bővíthetőség felső határakén 2gb van megjelölve. szeretnék bele ennyi ramot vásárolni, csak nem tudom hogy a 2gb-os modult tudná-e kezelni, vagy 2*1 gb-t vegyek?
köszi a választ
-
-
cubannookie
csendes tag
válasz
icezozo #6825 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a paraméterei nekem megfelelőek, csak nemtom megnézni a gépet vidéken, úgy meg nem akarok venni egy 200 ezres gépet hogy nemtok semmit róla, mert azt nem írják le hogy mondjuk rosszak a gombjai vagy sötét a kijelzője vagy halk a hangszórója, ilyet csak egy használó tapasztalatai segítségével lehetne megtudni. Ez a bajom.
-
válasz
icezozo #6755 üzenetére
Most ne értsd félre, de az én elvem az hogy ha veszek akkor a mostani felhozatalból egy nagyon erős közép, belépő felsőszintű hardverekből összeállított gépért érdemes pénzt adni.
Ha csak "éppen jó, arra jó" gépet veszel akkor kidobott pénz, mert rövid időn belül rájössz hogy csere érett.
Én csak jót akarok.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
icezozo #5538 üzenetére
És ha pendrive-ról telepítesz, szintén megoldható a telepítőről bootolva, ahogy icezozo írta.
És ha még mindig nem ok, akkor itt van még bővebben és más szemszögből: Microsoft Súgó és támogatás - A Linux rendszer eltávolítása és a Windows XP telepítése.
Nálam is 2 GB van és a neten mindenki azt írja, hogy mehet bele a 2, úgyhogy hajrá. :-)
-
EmThor
addikt
-
pite4
tag
-
pite4
tag
válasz
icezozo #5479 üzenetére
Ez gyors volt! Garanciás, de gari papír nincs. Azt hiszem mikor vettük be kellet regisztálni, és akkortól él a gari, vagy valami ilyesmi. Nem csinnál semmit, megnyomom a bekapcsoló gombot, picit felbúg, A kis led-ek közzül(az egérpad alatt) világít a bekapcsolás jelző, az akksi jelző (zöld) és hogy be van dugva a konektorba. A kijelző nem történik semmi (be sem kapcsol)Annyit próbáltam hogy akksi le akksi fel, de semmi..
-
*Ropi*
félisten
válasz
icezozo #5057 üzenetére
Tépem a hajam...
Tegnap ugye megcsináltam. Ma neki akartam állni wint telepíteni, de a dvd-rom nem volt hajlandó olvasni az rw lemezt, így gondoltam, megpróbálom külső usb-s odd-ről. összedugtam, próbálkoztam, ugyanúgy semmi, csak lila köd volt, hogy tud bootolni usb-ről...Utána be akarok lépni a biosba, és...password, hogy a fene esne bele.
Gondoltam, semmi gond, lekapom. De nem engedi, marad a jelszó. Szerintem, tutira valami alaplapi nyűge lehet ennek a sz@rnak, hogy lejelszavazza saját magát ötletszerűleg...
Egyébként egy német oldalon találtam egy dongle kapcsrajzot a régi Toshibákhoz, meg egy másik oldalon egy billentyűkombót az újakhoz, együtt működött a dolog elvileg. Bár már azon gondolkozom, lehet nem is a dongle szedte le a passwordot, csak éppen olyanja volt a gépnek és magától tüntette el...
-
karcsii
csendes tag
-
ABE
őstag
válasz
icezozo #5023 üzenetére
Azért óvatosan vele, mert a túlzásba vitt próbálkozásoktól akár csökkenhet is az üzemidő (saját tapasztalat).
Amit én ajánlok pontosan:
- Töltsd fel teljesen az akksit kikapcsolt állapotban. A legjobb, ha egész éjszakán át megy a töltés.
- Kapcsold be a gépet, állítsd az energiasémát "mindig bekapcsolva" profilra (ne menjen a gép készenlétbe, ne kapcsoljon ki a vinyó és a képernyő, ne legyen képernyővédő sem). A kritikus szintet állítsd a lehető legalacsonyabbra: ha lehúzod 0%-ra a csúszkát, és közben nyomsz egy entert, akkor nem ugrik vissza 1%-ra a minimum megengedett szint.
- Merítsd le az akksit teljesen, hogy magától kikapcsoljon a gép, de közben ne használd a cuccost, ne menjen a háttérben semmi (így konstans terhelést kap).
- Kikapcsolt állapotban töltsd fel teljesen az akkut (itt szintén a legjobb egy egész éjszakás töltés).
Ha ezt követed, akkor rosszat elvileg nem tehetsz az akksival. Tulajdonképpen elég lenne addig tölteni a gépet, amíg a töltést jelző LED ki nem alszik, de mégis azt tapasztaltam, hogy jobb eredményt ad, ha a kalibrálás előtt és után is hosszan (8-10 órát) töltődik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Linux kezdőknek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assassin's Creed Odyssey
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest