- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
mr_ricsi #13588 üzenetére
"1, Akku nélkül is világít, méghozzá zölden az akku töltés LEDje."
Ez normális, mert egy C660D is ugyanezt csinálja. (De az elindul akku nélkül is, és abban működik az utángyártott akku.)CMOS reset és az "XXX" pontok összezárása megtörtént, kivett akkuval több mint 30 mp-ig a bekapcsoló gombot nyomva tartottam -> semmi eredmény.
A korábbi, 1.3-as biost honnan tudnám letölteni
(PSC18E)
-
Krystal_s
addikt
válasz
mr_ricsi #11964 üzenetére
Lehetséges, csak nem tudom pontosan melyik, ezért kérdeztem itt rá, hátha valaki már tapasztalt ilyet. A Toshiba Health Monitor-t tiltottam.
Említettem a fejlesztőnek és mondta kapcsoljam ki a TVALZ érzékelő támogatást, de sajnos nem oldotta meg a problémát, pedig valami ilyen dolog lehet, mert amikor elindítom a HWiNFO64 programot, akkor kiírja, hogy érzékelte a Toshiba Embedded Controller (EC) sensort, amivel összeakadhat és azt kitudom ott kapcsolni.
Most már nem merem használni az Aida-t és próbálgatni sem tudom, mert a helytelen leállítás miatt még rendszert is kellett újraraknom, pl sérült a vírusirtó, régebben 1 hibás sector is lett miatta, szerencsére tudtam javítani...) és nem szeretnék kockáztatni, csak a tudat zavar, hogy ezért nem használhatom. -
válasz
mr_ricsi #10897 üzenetére
Igen, ha jól tudom garanciakiterjesztése van a gépnek.
Bár amikor vették, akkor ez már kifutó, sőt, kifutott típus volt. Kettő és fél éves a gép.A tünete meg az, h be sem indul, úgyhogy tehetnek erre akármilyen visszaállított oprendszert, a gyári tesztprogramjaikhoz... :/
Bekapcsol, működést jelző led kigyullad, bekapcsológomb is világít, venti felpörög, ODD kattan egyet, és innét kellene ugyebár folytatódnia a betöltésnek. Na ez nem történik meg, hanem venti leáll, és elcsendesedve megáll a gép. Led, ill. bekapcs gomb továbbra is égve marad.A történethez hozzá tartozik, h épp processzort cseréltem (volna) benne. P8600-ról P8700-re, összeszerelés után ennyi történt. Mármint a fenti tünetek. Vissza raktam a P8600-ot, hátha a procit nem ismeri fel, de azzal sem történt változás. Igen, nyilván én szúrtam el valamit, csak tudnám mit.. látható nyoma nincs a hibának.
Meg nem is értem, kismillió laptopot szedtem már szét (persze te, ill. a szerviz ezt nem tudhatod), és raktam össze, nem szoktam így járni, ráadásul ezt a gépet is szedtem már szét régebben, amikor az eredeti procit cseréltem ki a P8600-ra.
Erre mondják, h akasszuk a hóhért? Mármint amikor egy notebook-szerelésben jártas ember a saját laptopját elrontja? :/Tehát az eredeti processzor egy T6600 volt, ami cserélve lett P8600-ra úgy egy éve.
Az eredeti merevlemez még megvan, ha az kell nekik, megkaphatják.
2×2GB ram bővítve lett 2×4-re, az eredeti ramok viszont már nincsenek meg.Nem tudom, visszarakjam-e a T6600-ot, vagy benne hagyhatom a P8600-ot? Mert esetleg előfordul, h a csavarokon látni lehet, h párszor már volt szétszedve. Ezért kérdeztem, a Toshiba mennyire ragaszkodik az eredeti alkatrészeihez?
Ilyenkor már rögtön szerelés előtt a csavarokat nézegetik, vagy különösebben nem foglalkoznak vele? Mert hát ugye ha a T6600-ot teszem vissza, akkor aki a gépet majd szétszedi, viszonyulhat hozzá úgy is, h az esetlegesen előforduló kopásnyomokat ő okozta?
Esetleg az lesz gyanús, h túl tiszta a ventilátor/hűtőbordák?A másik; a hivatalos Toshiba szerviz az most melyik?
A weboldalon nem adnak erre tájékoztatást, csak a Toshiba Magyarország e-mail címe, ill. tel száma van kint, gondolom ott csak érdeklődni lehet.
Google adott ki találatot, esetleg ez az?
http://www.technotrade.hu/Ha én rontottam el valamit, azt vállalom, de első körben kíváncsi lennék, mi lehet a hiba oka. :/
Toshiba talán valami érzékelőt tesz gépeibe, h látni lehessen hányszor lett szétszedve és az tiltott le?Na, közben már kaptam választ úgy tűnik.
KillHates: irigység van.
Közben néztem, h te ilyen szerelős ember vagy?
Toshibát is vállalsz? A fenti típust (A500-1DN)?
Szerinted így látatlanban mit szúrtam el? Ha nem lesz garanciakiterjesztés, vagy már az is lejárt, akkor érdemes hozzád fordulnom? -
gameresboy
aktív tag
-
Balázs1986
őstag
válasz
mr_ricsi #10661 üzenetére
Én ezt értem, de valamennyi jelet a koax töve is ad...pl. egy wifi router is sugároz valamilyen mértékben antenna nélkül is. Szóval érted, hogy értem...nyilván jóval gyengébb a jel, de valamennyi van...ezért kérdem, hogy az antenna hiányával tényleg kisüthet egy végfokot?
-
Balázs1986
őstag
válasz
mr_ricsi #10654 üzenetére
Igen, a zsanérnál felvezetést én is írtam neki, de ha nem meri szétkapni a gépet, talán megfér ott is végighúzva lent
Nem olyan egyszerű biztonságosan csatlakozni a mini csatihoz, de ha szerez másik notiból vezetéket, azt tökéletesen lehet használni. Persze, én sem úgy gondoltam, hogy ráforraszt egy rézszálat, nyilván mikro koax-szal... -
Balázs1986
őstag
válasz
mr_ricsi #10652 üzenetére
De ha ráköt egy szálat amit aztán elvezetget ott valahol a házban, ez a probléma nem állhat fent
Mondjuk az is durva lenne, ha tényleg előfordulna olyan eset amikor egy ilyen hiba miatt leég...mi van ha lepattan egy szál, vagy megtörik a kábel? Csak illene lenni benne valami védelemnek...
Nem kötekedni akarok, tényleg érdekel: ha nincs antenna, miért nem sugároz? Azt hittem, hogy akkor annyi történik, hogy nem tud annyira szórni mint ha lenne, mert szigetelés, meg elektromos részek miatti zavar, meg egyéb zavaró tényezők... -
Krystal_s
addikt
válasz
mr_ricsi #10578 üzenetére
hm...
"A netbookok és a subnotik a kis méretük miatt mindenféle kompromisszumokat tartalmaznak....."
Láttam pár gépet szétszedve és nem a méret határozta meg, inkább a gyártó hülyesége, hogy mennyire kellett szétszedni pl egy ram csere miatt. 11.6- 15,6" ua a helyzet. Az általam említett sony 15,6" nagy gép, mégis darabokra kell szedni, még a kijelzőt is le, csak hogy egyáltalán látható legyen az a szerencsétlen ventilátor. De láttam olyan Dell gépet is, aminél a fórumon már mindenki nevetett, hogy a ram-ot az alaplap alá tették és mutattak róla egy videót, hogyan lehetséges a csere...
Apu régebbi gépe egy hp compaq volt, 14" is subnoti, mégis pár csavar levétele után minden jól látható és hozzáférhető helyen volt. A HP miért tudta megoldani ezt annál a típusnál ? Függetlenül attól honnan szívják a levegőt, ált. azonos helyen találhatók ezek a ventik. Csak egy külön kis fedél kéne, hogy bárki számára egy csavarral elérhető legyen legalább egy tisztítás erejéig, ami azért nem ártana félévente...de egy ilyen kis apróság miatt szervizbe küldeni is nevetséges.
"használd és dobd el" ezt a hülyeséget is csak a gyártók erőltetik az emberekre. Pont a mai világban van a legtöbb selejt, most a szakemberekre nagyobb szükség lenne, mint valaha. Persze nem 5000Ft-os órabérben kéne dolgozniuk és akkor talán többen javíttatnának. Azt mondogatják, hogy mindennek lement az ára és egyszerűbb újat venni. Érdekes, amikor bármit vennem kell semmi sem olcsóbb, mint régen. Legyen az noti, tv, bármi...csak a minőség rosszabb és egyre rosszabb"Nincs értelme javítgatni, csak a csere lehet a megoldás."
Mindenki szívesebben cseréltetné inkább, mint hogy otthon mókeszrolja...de mivel az alkatrészekhez sem könnyű hozzájutni ez inkább meseországban lenne könnyen megoldható., vagy garis gépeknél, aki vállalja, hogy heteken át nélkülöznie kell a gépet, egy pár perces meló miatt és izgulni milyen állapotban kapja vissza, mert hallani érdekes szervizes sztorikat, a privát adatokról nem is beszélve.
Ez már nem is márkafüggő, inkább szerencse és kapcsolaton múlik, hogy ki mit tud intézni.
Dell-nél is csak az NBD garanciás gépeknél mennek házhoz.
Sajnos ez van, mindig az embereknek kell nyelni a sok hülyeséget ebben a "kedves, értelmes" világban.... -
tutis
őstag
válasz
mr_ricsi #10519 üzenetére
rosszra nyomtam, ricsko1899-nak akart menni a válasz.
Pontosan így van, a laptopnak semmi baja, ez szoftveres gond. Nézd meg a szolgáltatásokban nem fut valami szokatlan dolog.
Nekem pl volt egy ilyen: ##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##
C:\Program Files (x86)\Bonjour\mDNSResponder.exeemiatt alig akart csatlakozni a netre..
Letiltottam, máris jó lett minden. Szóval neked tuti szoftveres gondod van.. -
lezerkard
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10420 üzenetére
Miért mit kellett volna csinálni? Mi az amit elszúrt a srác? Ez érdekelne.
A telepítésnél nem ajánlotta fel, hogy milyen típúsú leptopra megy fel a windows 7. A win 7 hálózati rendszere elég egszerű. Magától felismeri a dolgokat. Alig kell állítgatni. Nincs sok lehetőség lényegében. A laptop egy Thosiba. Ami elég jó és ismert márka. Még a cuccokat sem kellett telepíteni a laptophoz. Mindent felismert. Ez a Win7-nek köszönhető.
Szóval nem értem mi a gond? -
-
albinolynx
senior tag
válasz
mr_ricsi #10264 üzenetére
Köszi, ezeket eljátszottam már! Nem talál semmit.
Mindent lehúztam a gépről, így sem. Most már eljutottam oda, hogy lesz.rom. (:
Előző toshiba-nál is volt ismeretlen eszköz.Start - Eszközök és nyomtatók - laptop ikonnál volt/van sárga háromszögben felkiáltójel. Ettől függetlenül minden pöpec, élményindex jó, sebességek oké.
Nem tudom... Köszönöm a segítséged!
-
Fitta
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10237 üzenetére
Köszi a választ,valahogy így gondoltam,illetve inkább reméltem én is
Az általam leírt sorrend a HP support által kapott info,de legnagyobbat Dell-éknél szívtuk,ott a honlapjuk eldugott szegletében leltünk hivatalosan válaszra,szal plagizáltam,nem hasraütés-szerűen írtam
-
válasz
mr_ricsi #10212 üzenetére
Szerencsére sikerült megoldanom, már csak a VGA szarik valamit, de az nem egyedi eset. High performance beállításon az F1 2011 töltésnél fagy, utána pedig a Windows valami olyat ír, hogy "Display driver has stopped working and recovered". Ez a Toshiba hivatalos driverrel.
Letöltöttem az AMD oldaláról valami telepítőt, de az nem talált kompatibilis eszközt, ennél fogva valahonnan máshonnan kell néznem illesztőt hozzá. Töltök egyet, reméljük az megoldja majd. -
válasz
mr_ricsi #10208 üzenetére
Könnyű ezt így mondani, hogy előretelepített, de ha +15000 forintot kérnek érte, megfontolandó. Emellett meg kell tanulnom, mert nem rohanhatok mindig a szervizbe, ha valami szoftver probléma adódik. Szerintem meg fogom oldani a problémát, ugyanis úgy tűnik, mintha működnének a dolgok (kivéve a Bluetooth, az a rendes driverrel se akar találni eszközt). Most a hétvégén nem leszek itthon, elég gáz, de majd ha hazaérek, újratelepítem a Win-t és szép lassan, kapkodás mentesen nekifogok pakolgatni fel a cuccokat.
A linket pedig köszönöm.
-
kommunism
aktív tag
válasz
mr_ricsi #10194 üzenetére
Atheros network device nak látta valami driverét meg volt valami ismeretlen device amit a netről se tudott telepiteni, ezek közül a hozzászólások közül pár módszert már kipróbáltam, 1-et kihagytam most azt majd megnézem pl Syler kolegának irtam is hogy melyik driver működött neki de nem volt hajlandó válaszolni, na mind1. Mindenesetre a gépben tuti atheros van, és a gyári honlapról letöltött driver egyszerüen nem telepszik ugyhogy nemtudom Kösz a segitséget ha ezután se megy akkor nemtom mi lesz:S, am a billentyüzetet csak hasraütésre irtam, valamelyik F billentyű volt a lényeg hogy a wifi jelével rajta.
-
-
goyslee
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10129 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy valaha szervizbe kell majd adnom egy szamitogepemet. Szuksegem van a gepre, mar csak az a kerdes, hogy megeri e javittatni, angliaban eleg borsos aron megy ez... Lehet akkor mar egy ujat venni erdemesebb. Ami a fura, hogy ha jatszom vele akkor semmi baja. Amint kilepek az asztalra, vagy lefagy vagy ujraindul... Majus 15 ota diablo 3zok rajta es egyetlen egyszer nem fordult elo, hogy jatek kozben fagyott/ujraindult volna... Mar arra hasznalom a jatekokat, hogy ha letoltes miatt bekapcsolva akarom hagyni es biztosra szeretnek menni akkor elinditom a D3-at pl es 4-5 napig is bekapcsolva marad a gep fagyas nelkul...
A hdd nelkuli bootot meg kiprobalom (a dvd-t mar egy honapja kiszedtem
), de ha az sem megy, valami az alaplapon kellett, hogy elszalljon. Meg biost is frissitettem hatha az a baja, esetleg meg talan a power gomb vezetekelesenek ellenorzese belefer...
Mindenesetre koszonet az eddigi segito szandekert, meg ha orvosolni nem is sikerult a problemamat...
-
goyslee
csendes tag
-
SSgt.Chris
csendes tag
-
szecskkaa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10051 üzenetére
Én spec. a GPU órajele alapján jutottam a 6470M-re, mivel a 6540G2 kétféleképpen jöhet létre. Vagy 6450M+6520G vagy pedig 6470M+6470M. A 6450M GPU órajele 600Mhz a 6470M-nek pedig 750Mhz. A GPU-Z pedig a dGPU-nak 750Mhz órajelet mutatott, így jutottam arra, hogy a notimba 6470M van.
-
subler555
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10015 üzenetére
Az lesz, csak nem tudom a pontos típust. Gondoltam valaki már próbálkozott hang digitalizálással ilyen gépen. Amit vettem hozzá semmi infó nélkül [link] kb. csak 1 mikrofon bemenet van, de azt 2 csatornán továbbítja. Ha erre a bemenetre egy 2 csatornás jelet adok akkor is közösíti a sztereó jelet. Fel is veszi, de a két csatorna azonos.
-
monci
csendes tag
válasz
mr_ricsi #9981 üzenetére
Egyáltalán nem úgy értettem. Nyilván nem értek annyira a laptopokhoz, processzorokhoz, videókártyákhoz, mint itt sokan, és ezért szerettem volna kikérni a véleményeket. Nem azt kértem, hogy mondjátok meg, hogy melyiket vegyem meg, hanem a véleményekre vagyok kíváncsi. Szeretnék egy jó laptopot venni, de én nem tudom melyik az erősebb, gyengébb, miért...stb. Ehhez kértem segítséget és véleményt! Ha pedig írnak véleményt, abból általában tanulok is valamit(persze ha leírják hogy miért az a jobb). Szóval nem bunkóságból, de ha már időt szánsz arra hogy visszaírsz, akkor normálisan is válaszolhattál volna, ha nem megy akkor inkább vissza se írj. Biztos vannak akik mondanak róla véleményt. Még egyszer leírom, nem azt várom, hogy megmondja bárki is, hogy melyiket vegyem meg, csak szeretnék tájékozódni, hogy kinek melyik tetszik, mert nehezen döntök.
-
JimKirk
tag
válasz
mr_ricsi #9951 üzenetére
Tegnap este formaztam a gepet, igy mar nem az elotelepitett windows van fent, gondolom igy mar nem is fogok tudni Recovery disket csinalni.
"Nem kell chipset driver. Miért is kellene? Csak az IDEvezérlőhöz az AHCI-drivert, és az USB3 vezérlőhöz az USB drivert érdemes felrakni. (Ezek fenn vannak a Toshiba oldalán.)
És VGA driverből is van 3 verzió, 2012 áprilisi a legújabb. (Ehhez van egy Display Tool, amit nem feltétlenül kell felrakni.)"Rendben, akkor vegulis minden fent van mar a gepen, mert ezeket mar mind telepitettem.
Koszonom a segitseget!
-
sumsang
aktív tag
válasz
mr_ricsi #9946 üzenetére
ezek szerint rendesen hiányosak, vagy nincsenek ezzel kapcsolatban tapasztalataid
Ne má Te döntsd el, hogy mi a jogtiszata és mi nem.
Vettem anno egy laptopot progikkal és (jogtiszta) win7 szoftverrel telepítve.Az, hogy elkallódott a recoverym, az egy dolog, mindenkivel előfordulhat.
Ne hogy már mégegyszer fizessek az 1x már megvásárolt cuccokért!
A winfos honlapján elérhetőnek kellene lenni az összes op rendszer letöltésének, s nm ismerősöktöl kölcsönkérni. Ha van win7 kulcsom/termékazonosító az adott géphez, akkor mi a fészkes fenéért fizetnék érte. Nem cseréltem a gépen alaplapot.
A Toshiba honlapján pedig letölthető ingyen és bérmentve az összes forgalmazott toshiba segédprogram.Ember amúgy miről beszélsz?
Segítségért fordultam ide, nem pedig alulsúlyozott IQ-jú egyének kioktatásáért
Amúgy meg, ha hasonló problémád lesz jogtiszta alapon várj 2-3 hetet és fizess 35€-t, vagy vegyél egy újabb jogtiszta winfos szotvert, ha nem tusz 2-3 hetet kivárni.
Én megoldottam ingyen és jogtisztán 2 óra alatt -
goyslee
csendes tag
válasz
mr_ricsi #9872 üzenetére
Sajnos kicsit elhamarkodottan orultem... A gep ugyanazt a hibat produkalja masik vinyoval is...
Memtest sikeres volt tobbszor is, egy alkalommal 10 orat ment...
ubuntu live cdvel is ujraindult/fagyott,
pendriverol probaltam norton ghostot/win7et, de ugyanugy fagy/ujraindul.Ezek utan valakinek van meg otlete? Csereljem az alaplapot? Toltonek/akkumulatornak lehet valami koze ehhez szerintetek?
udv
goys -
csirkefiu
csendes tag
válasz
mr_ricsi #9852 üzenetére
Köszi a választ. Nekem nincs bajom a 64 bites XP-vel, jelenleg is azt használom. A Win7-tel szemben viszont komoly fenntartásaim vannak - az a kisebbik baj, hogy az egész egy bughalmaz, a nagyobbik, hogy alapból leszippant 1-1,5 giga memóriát, hiába kapcsol ki az ember minden grafikai bigyót.
Valószínűleg Linux lesz a vége, csak nyár közepéig nem érek rá drivereket keresgetni meg Linuxot hangolni
Valakinek esetleg magáról a gépről van véleménye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Arch Linux
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest