- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
vagabor
aktív tag
szia!
sajnos nagyon úgy hangzanak a tünetek mint egy elrontott bios frissítésé. Ha elrontotta akkor gáz van, minimum szervíz. Talán a chip cseréjével meg lehet oldani. Nem akarlak megijeszteni, de én úgy tudom hogy az elrontott bioszos gép az kuka. Ne legyen igazam.
Legközelebb inkább magad végezd ezt a kényes műveletet, bár manapság nem nehéz manőver, még vindóz alól is meg lehet csinálni.
Ha tényleg kuka a biosz akkor a havernak minimum egy lecseszés amiért még csak nem is szólt!
Tudom nem segítettem sokat, bocsi.
szia -
vagabor
aktív tag
válasz
Csabi88888 #7600 üzenetére
17colos kijelző? Ha cipelni akarod a gépet, már pedig ha laptopot veszel akkor feltételezem akarod, akkor felettébb kényelmetlen lesz ekkora gépet vinni. Nekem 15'4 van, és nem cipelem túl gyakran, de mikor kell akkor hülyézem magam hogy miért ekkorát vette. (Első gép
) A következő már csak 13col lesz, ha ezt sikerül eladnom, soha többet nem veszek ennél nagyobbat.
Bár te tudod. -
vagabor
aktív tag
válasz
ladybird_6 #7601 üzenetére
Hi!
A 64 és a 32 között a legnagyobb különbség a memória kezelhetőség, ha több memód van a gépben mint 3G akkor 64bit. A teljesítmény is úgy igaz, hogy ha 64bites oprendszeren 64 bites progit futtatsz akkor az valamivel gyorsabb. -
vagabor
aktív tag
válasz
Pierre75 #7493 üzenetére
Szia!
Gyári 64bites w7 van fent. Az én hangproblémám úgy néz ki mint amikor a proci túl van terhelve, és nyúlik a hang majd recseg. Gondolom a tiéden is. Bár akkor nem értem hogy miért csak pár notira adták ki a cuccot.Ha nem is segít, én meg vagyok a problémával ha nem lesz súlyosabb.. -
vagabor
aktív tag
válasz
Pierre75 #7489 üzenetére
Közben én meg arra jöttem rá hogy valószínű ez a cucc csak az optikai meghajtóba tett audio cédék esetében javít ki valamilyen hibát, bár ez sem biztos. Én fel tudtam tenni, azóta egyszer hallottam a recsegést, pont tegnap, úgy egy másodpercig tartott. Igen ezt sajna egy meghajtóra írták, de annak több típusára.
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok!
Emberek most kaptam a tempro értesítést hogy firmware frissítést adtak ki a hangkari problémához! Remélem nem tévesztem össze mással, de akinek recseg a hangja win7 alatt annak érdemes vetni rá egy pillantást!
Valamint még egyet adtak ki, ez pedig a disc creatorhoz van.
Ha tényleg megoldották a toshibás arcok a hangkari problémát akkor kösz nekik, már kezdem reményvesztett lenni!Link:
[link] -
vagabor
aktív tag
válasz
alfa147 #7445 üzenetére
Sziasztok, én viszont olvasgattam pl a hwsetup doksiját és azt írják benne hogy küldhet információkat a hardverrel kapcsolatban a toshibának. (Én éppen ezért ki is kapcsoltam, csak lehet hogy már későn, procicsere után
) Talán éppen ezért nincsen leragasztva, mivel naprakész adatbázisuk van arról hogy kinek milyen hardver van a gépében. Valakinek esetleg tapasztalata azzal kapcsolatban hogy mikor garanciás ügyintézésre került a sor, ezt felhozták volna?
Bár remélem ezt csak egy kósza gondolat és nincs valóságalapja -
vagabor
aktív tag
-
vagabor
aktív tag
válasz
amacuse #7420 üzenetére
szia! a ramokat nem kell cserélni.Tudod a dolgok lefelé kompatibilisek. Viszont minden a chipseten múlik ha nem támogatja az általad említett procikat akkor sajna bukott a mutatvány. Nem írtál pontos típust, viszont én ahogy nézegettem 940gml chipsetes ami nem hinném hogy támogatja a t sorozatot, valamint 533fsb-vel rendelkezik, így a gyorsabb ramokat is csak ennyivel tudná meghajtani. Minden itt látható infó 1perc gugli eredménye, így bocs az esetleges hibákért
Írhatnál pontos típust és konkrét választ kapsz.
-
vagabor
aktív tag
válasz
Multitaskok #7399 üzenetére
javaslok egy alapos gép pucolást, ha ez sem segít akkor egy bios frissítést. Több ötletem nincs így távolból..
-
vagabor
aktív tag
szerintem a problémád a legtöbb toshibánál fennáll, csak a lefolyás különböző mértékű. Nálam pl csak a hang akad meg pár másodpercre, mint ha túl lenne terhelve a gép. Jó lenne boncolgatni a problémát, már csak azért is mivel nem egy usertől hallottam már hasonlót. Szerintem valamelyik toshibás driver a hibás. Mást nem tudsz csinálni mint hogy várni hogy a gyártó ész bekapjon és kijavítsa.
-
vagabor
aktív tag
válasz
Dzsánni #7371 üzenetére
Helo!
Nekem ugyanezen tipusom van, és nekem is volt ilyen gondom, mint feljebb olvashatod a kommentem miben tanácsot kérek
A történet a következő, netes haverok miatt sokat használtam teamspeaket, viszont ts-en a hangom nagyon halk voltam hacsak nem adtam a mikrofonra +20db erősítést.
Mostanában költözés miatt már nem ts-ezek, viszont az erősítésről meg is feledkeztem, olyannyira hogy mikor már harmadnap is sipolt a gép sem tudtam hogy mia baja. Aztán egyszer csak leesett. Persze hogy az erősítés. Nézd meg neked mennyin van, valószínű hogy nálad is fel van tekerve. Realtek hd audio managerben megtalálod.Viszont én is kérdeznék, tudja valaki hogy mitől nem jelenik meg az előlapi mikrofon fülecskéje az audio managerben? Valamikor megjelenik, de mostanában nem szokott, azt hiszem driver reinstall lesz talán segít.
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, szeretnék kérdezni, de előre megjegyezném hogy eszemben sincs kicserélni a szóban forgó hardvert, csak az infó érdekel.
szóval az érdekelne hogy cserélhető e egy toshibában a wlan kártya? szedtem már szét toshit, és a wlan kari is valami sloton keresztül csatlakozik az alaplaphoz. Mit tudtok erről a slotról, van több féle vagy egyféle szabvány létezik? Talán a távoli jövőben kicserélem egy b/g/n-es karira, bár otthoni célú használat mellett nem tudom kinek nem elég az 54Mbitcsak azért kidobni feleslegesen pénzt hogy napra kész hardverrel rendelkezzek szerintem nem érdemes :]
válaszokat előre is köszi. -
vagabor
aktív tag
válasz
Csabi88888 #7357 üzenetére
Nekem a majdnem ugyanaz l505-111 van, és teljesen megfelel. Bár ha most vennék notit akkor corei5 procival rendelkezőt venném. A t6600 általános használatra elég, az enyémben is az volt, én saját magam cseréltem ki 1066fsb-s p8700-ra. Szerintem nem rossz gép, bár megint csak ismétlem ha most vennék akkor másik procival, matt burkolattal, és billentyűzet világítással rendelkezőt venném. A típussal amúgy semmi gondom nincs, szerintem ajánlható darab.
-
vagabor
aktív tag
köszönöm előre is!
szerintem is kell merülnie használat nélkül is. A ki nem vett akksik is merülnek, viszont abban az esetben ha a telep a fogyasztóra van kötve akkor is jobban merül kikapcsolt állapotban mivel a telep két vége között a laptop alkatrészeinek hála ellenállás van, azon meg folyik az áram ha tetszik ha nem. Valószínű hogy csak akkor veszítene észrevehetetlen kapacitást napok alatt, ha kivenném. Akkor marad így, úgy sincs kedvem visszacserélni a t6600 procit a jó kis p8700 helyett
azért az eredményedre kiváncsi leszek..bár még az is beugrott gyorsan hogy aksiról csak ritkán szoktam indítani a gépet, az iménti eset úgy áll fenn, hogy mikor kell a gép rádugom a töltőre majd indít, végeztem a dolgommal széthúzom és elrakom. Ilyen használat mellett, egy nap alatt 5% azért már nem is olyan kevés.
Még a végén meggyőzöm magam hogy elvigyem szervízbe -
vagabor
aktív tag
válasz
zsebszi #7305 üzenetére
nektek több nap kikapcsolt állapot után sem merül pár %-ot? csak mert én megint csak egy napi pihi után bekapcsoltam és töltött 5%-ot. Viszont nem mindíg csinálja ezt, valamikor csinálja valamikor meg nem. Szerintetek érdemes szervízbe vinnem ilyen hibával a gépet?
A másik hogy jelenleg Londonban tartózkodom, ha tudna valaki itteni szervízcímeket megköszönném. Már nézegettem de olyan sok van hogy azt sem tudom hogy hivatalos e vagy csak maszek. -
vagabor
aktív tag
műanyag ablakok? ami védi a vinyót meg a ramokat?
Én nem találkoztam matricával, kivéve a venti csatiját védte egy, de szerintem az is csak a kábel tartozéka volt nem garit védett. Szóval ha az én gépemben nem volt matrica akkor mi is van? azt fogják hinni hogy én szedtem le? pláne azok után amit a csatival műveltemremélem nem küldenek el a fenébe ha a gariba kell vinni a cuccot
-
vagabor
aktív tag
Akkor el mondok neked egy titkot, én is levettem a burkolatot, csak én proci cserélés céljából
(szintén l505-111) A hangszórók alaplapi kis fehér csatiját ügyesen szét is barmoltam mert az Istenért nem akart lejönni. Nekem 3 év garim van rá, ha vinnem kel gariba visszacserélem a procit azt megmondom hogy én nem csináltam semmi biztos a gyárban lett ilyen. Valahogy majd kivágom magam, meg majd azért látják hogy vettem plusz egy évet.( még a procicsere előtt) Ha szét is szeded a gépet, próbáld úgy intézni hogy ne legyen nyoma.
-
vagabor
aktív tag
sziasztok.
lehet hogy már feltették ezt a kérdést de ha nem haragszatok nem nézek vissza sok sok kommentet. Szóval a problémám annyi, hogy a toshi laposom akksija egy bekapcsolás nélküli nap után 90%-ig merül. Szerintetek ez normális? l505, 4 hónapos gépről van szó.
köszi. -
vagabor
aktív tag
szia, az a baj, hogy nekem rögtön a bekapcsolás után kezd el sípolni, akkor meg gondolom nem is hatásos még a hangerőszabályzó. Windowsban már okés a dolog, mert ott egyrészt már lehet használni a külső szabályzót, másrészt meg alapból tiltva is van windowsban az előlapi mokrofon. Szal a probléma az indítással van
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, érdekelne a válasz, mégpedig hogy mit lehet tenni akkor indításkor összegerjed a mikrofon és a hangszóró? csak akkor áll fenn a probléma természetesen, ha nincs jackdugó a mikrofont bemenetre dugva. Elég zavaró, mert akárhányszor bekapcsolom a gépet éktelen sípolás veszi kezdetét ha a fülesem mikrofonja nincs bedugva. Sajnos a külső hangerőszabályzó letekerése sem segít.
A válaszokat előre is köszi. -
vagabor
aktív tag
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, van itt olyan emberke akinek nem megy fel az ati 10.3as drivere? Csak mert elméletileg notikra is jó de nekem 4650-re nem akar feltelepülni
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, csak egy apró komment, a +1 éves garihosszabbításomat 3 nap alatt jóvá írta a tempro és a unitdetails is
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek szól akinél nem működik az fn+f8:
Az a baj hogy felraktátok a mikroszoft által kiadott wlan drivert, ami alapból nem támogatja a hotkeyt. Nem is értem minek adta ki, mikor semmi köze hozzá
Megoldás, törölni kell a wlan kártya driverét (vezérlőpult/eszközkezelő/wlankártya/illesztőprogtam/elválotítás. Pipáljátok ki a driver eltávolítását is.
Ha ez megvan akkor a toshibás! legújabb drivert rakjátok fel, ezek után működni fog. -
vagabor
aktív tag
[ez van fennt] Bár ez 64bites winhez van. Ha tudod telepítsd újra a windozt, l505höz elvileg van a vinyón hdd recovery, javaslom használd. Nekem megy, valószínű neked is menni fog.
-
vagabor
aktív tag
szia!
azt sem tudom hogy lehet eltávolítani ezt a value added packege-t, uninstallban nincs semmi bejegyzés, vagy lehet hogy komponensenként kell. A bios frissítés lehet okozója, én is frissítettem és nekem is úgy rémlik hogy előtte működött. Lehet egyáltalán visszafelé frisíteni biost? csak mert én akkor lemondok arról a pár frissítésről, nekem inkább a wifi kapcsoló kellene hogy működjön. Bármire is jutsz, légyszives oszd majd meg velem! -
vagabor
aktív tag
válasz
dave0448 #7178 üzenetére
attól függ mire kell a gép. Ha proci igényes progokat akarsz futtatni, (videokonvertálás, stratégiák pl) akkor jó választás,viszont a videókártya elég karcsú, mivel 64bites adatsínnel rendelkezik. Szerintem nem minden áron éri meg core i-s procikra hajazni, mert míg nem csökkennek az árak, csak nagyon drágán kapsz mellé jó videókártyát.
-
vagabor
aktív tag
így gondolkozva nem hinném hogy ezért a wifi driver a felelős, sokkal inkább a value added package. Meg kellene nézni van e újabb verzió elérhető.
Apropó neked milyen verziószámú wifi driver van fent? az enyém 62.1181.1105.2009 bár érdekes módon a toshi lapján eggyel régebbi verzió van. -
vagabor
aktív tag
szia!
nem kell letiltanod a kártyád, elég ha a jobb alsóban lévő wifi jel erősségének az ikonjára kattintasz, azon belül az éppen aktív wifi kapcsolatra, majd a kapcsolat bontására. Viszont elég baj az hogy már a sokadik wifi driver frissítés volt 3 hónapon belül de ez nem javul, valamint a hang akadásra sem jön ki semmi. Talán a nyilvánvaló, és a felhasználót zavaró hibákat a legnehezebb meglátni. Érdekes. -
vagabor
aktív tag
sziasztok, nálatok is elő szokott fordulni hogy kikapcsoljátok a wifit, és a net ugyanúgy működik? az fn+f8-cal kapcsolom ki, és a kis jelzőled is kialszik, de az oldalakat ugyanúgy tölti. vagy csak azokat amiket eltárolt vagy hogy van ez?
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, szeretném kérdezni garit vásárlóktól, hogy tudnak e esetleg 2ről 3évre kiterjesztést 9ezerért valahol a neten, mert én ilyet csak 20kért találtam
ja és nemzetközi kellene :]
másik, tudja valaki esetleg aki már használta, hogy a hdd recovery hogyan is működik ha esetleg nem méltóztatna elindulni a windóz? dosig kell eljutnom onnam meg a könytárban található exe-t futtani vagy hogy? mondjuk a dos is elég macerás lenne, régen bezzeg tonnaszám gyártottuk az indítólemezeket
-
vagabor
aktív tag
sziasztok! tudna valaki egy kis felvilágosítást adni arról hogy hogyan is működik a win helyreállítása merevlemezről?
köszi -
vagabor
aktív tag
válasz
apaszka #7153 üzenetére
szia, azt esetleg próbáld meg hogy ha realtek hangkarid van akkor a vezérlőpult/realtek hd audio managerben az advanced settingsre kattintva szétválasztod a két bemenetet és felnyomod a hangerejét az előlapi mikinek. jobb ötletem nincs. ha sehogy sem sikerül megszólaltatni akkor lehet hogy hardverhiba
-
vagabor
aktív tag
válasz
hitchins #7140 üzenetére
szia!
sajnos a vindóz olyan, hogy normál használat mellett tele szemetelődik a registry.
egyre több a szemét a registryben, annál lassabb a gép, mivel az a lelke az egész windoznak. Vannak különféle registry pucoló progik amikkel ki lehet tisztítani, vagy töredezettségmentesíteni ha kell. Az én asztali gépemnél talán kétszer telepítettem wint sok sok év alatt, mivel tudtam hogy miért is történik a lassulás. Amúgy elárulom hogy a frissen telepített vindózban is már rengeteg registry hiba van. Nézz utána ilyen progiknak és nem lesz lassulásos bajod. Bár vistán nem tudom mennyit lehet gyorsítani -
vagabor
aktív tag
szasztok!
tudja valaki esetleg hogy milyen alkalmazásnak kell futni ahhoz hogy az fn gomb funkciói működjenek? Csak mert egyik napról a másikra megszűnt működni. Felraktam a value added packaget de semmi történés nem volt. :] pár toshis cuccot régebben kikapcsoltam msconfigban esetleg ellenőrizném hogy köztük van e. köszi -
vagabor
aktív tag
válasz
itsnotfunny #7120 üzenetére
szia, sajnos én még nem találtam rá megoldást, mint ahogy számos kolléga sem
úgy nézem ez sajnos tipus hiba. Ha valaki esetleg tud rá megoldást én is szivesen venném.. -
vagabor
aktív tag
mit ahogy a cikkből is kiderül max 4giga, és ebbe beletartozik mindenféle memória. ha a hangkártyádnak is címezni kell memót (igen már van ilyen is) akkor még kevesebb lesz a rendszerram.
bár 2010et írunk, a legtöbb kijövő szoftver még mindig 32bites, amit kicsit furcsállok -
vagabor
aktív tag
Skacok, ha újra kell telepítenem a vindózt, akkor a notim hátulján lévő kulccsal megtehetem? csak mert olvastam hogy problémás lehet a home premium aktiválása amit elvileg csak egy gépen (csak egyszer?) lehet telepíteni. És ha 32bitest akarok telepíteni?
-
vagabor
aktív tag
-
vagabor
aktív tag
válasz
M_Tomi0227 #7083 üzenetére
szia!
a #6933-as kommentben közöltem egy kis szösszenetet az illető gépről, ha gondolod olvasd el. Annyival még kiegészíteném hogy akinek számít a proci teljesítmény az már inkább a core i3 ill i5 felé kacsintgassonAmúgy az l505 akksi üzemideje elég szerény, bár elég nehéz olyan notit találni ahol a teljesítmény és a hosszű akksi üzemidő együtt van. Mindezek ellenére én javaslom a gépet, bár az is igaz hogy kelleni fog egy raklap törlőkendő
kieg: 220 egy kicsit sok érte szerintem én 200ért vettem postával ajándék táskával, bár azóta az a bolt is beszüntette ezt az akciót sajnos.
másodrendű vgaról nem tudok infót mondani, bár nekem az everest kijelzi hogy van még benne egy plusz vga csak le van tiltva. Ezzel kapcsolatban valaki?
-
vagabor
aktív tag
magam sem értem még mindig a driverek számozását. ha rákeresek a hivatalos oldalon a display driverre, akkor 02/12/09-i dátummal, 8.634.1 verziószámú drivert dob ki (l505-111,win7x64). Viszont a mostani driverem meg 2009.09.08, és 8.653.0.0 verzószámú.
valaki elmagyarázhatná hogy is megy toshiéknál a driver gyártás.
s_ amúgy itt próbálod? [link] vagy ti srácok honnan szeditek a drivereket, ugye innen? -
vagabor
aktív tag
válasz
vagabor #7071 üzenetére
Na emberek okuljatok: Egy fülbemászónak nevezett bogár volt a kártyaolvasómban!
Mivel nem sok notim volt (egy sem :] ) ezért nem tűnt fel hogy nem megy bele rendesen a kártya, bár a kontakt miatt gyanakodhattam volna. Mindegy is. fogpiszkával elkezdtem bökdösni, aztán mikor elég darabos lettporszívóval kiszippantottam a részeire esett állatot. Könnyű volt darabolni mivel már egy ideje ott lehetett.
Lényeg a lényeg ezután mindig lesz egy sd kártya a foglalatban, bár felette is van egy kevés hely, amilyen szerencsés voltam eddig, biztos oda is menni fog valami.. :]
-
vagabor
aktív tag
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, l505-111 gépemnél lenne egy kis problémám a kártya olvasómmal, mikor megvettem kipróbáltam, és flottul ment is. Viszont azóta csak ma akartam használni, és szomorúan vettem észre hogy nem olvassa az sd kártyákat. Két darab sd-t próbáltam (2gb és 256mb) és semmi. Felraktam a legfrissebb drivert (elvileg, 6.1.7600.16385) és így sem akar működni. nem értem hogy mi változott mióta jó volt mert én piszkálni nem piszkáltam. A hiba jelenség amúgy úgy néz ki hogy berakom a kártyát, semmi. Kicsit mozgatom akkor látja, kattintok és szerinte formázni kellene viszont nem tudja, meg nem sikerül olvasni, és néha még fájl rendszer hibákra is hivatkozik. Ötlet?
köszi -
vagabor
aktív tag
megint jött egy tempro értesítő wlan driver updatevel kapcsolatban, de az oldalon én csak egy előző értesítő után telepített drivert találom csak. [link]
levél ment technotradehez, ha nem érkezik válasz akkor hívom is majd őket..
-
vagabor
aktív tag
válasz
mfranky #7029 üzenetére
dec 28.án vettem a masinát, ezek szerint akkor már nem is lehetséges a garancia kiterjesztés? én úgy értelmeztem hogy vehetsz plusz garit de akkor az értelemszerüen a gép vásárlásától fog számítódni. nagyon szomorú leszek ha kiderül hogy egy hónapnyi időm volt arra hogy garit vegyek.
-
vagabor
aktív tag
-
vagabor
aktív tag
sziasztok!
nektek rendesen működik a tempro? csak azért kérdezem mert ugye elvileg az lenne a feladata hogy a driverek frissítése esetén értesítsen. Na nálam egy hónap alatt semmit sem mondott pedig azóta már van új driver. Tudom a legtöbben azt mondanák hogy ez legyen a legnagyobb bajom, de engem mégis csak érdekel
a másik amin kiakadtam hogy szerintem a toshiba driveres oldala szoftver verziót tekintve átláthatatlan. Vagy csak a vindóz jelzi ki az új drivert 2008asnak? -
vagabor
aktív tag
helo
én a helyedben nem bántanám a particiokat, nem sok értelme. A gépek általában két particioval kerülnek ki, az enyém is egy c és egy d-vel jött meg. Nekem az bőven jó. Valamint a vinyóra telepített rendszerhelyreállítás is elveszik, meg talán még a gariban is benne van hogy nem szabad. A helyedben én nem tenném. Ha két particioval kapod a géped akkor inkább ne tedd, ha eggyel, akkor is jól fontold meg.. -
vagabor
aktív tag
sziasztok, l505-111 tulajokat kérdezném, mit tippelnek meddig melegedne a vga üresjáratban ha a venti 5 percenként nem hűtené vissza? Én úgy 65öt simán tippelnék..
-
vagabor
aktív tag
szia!
"gémerebb" akkor lesz egy noti ha jo vga-val rendelkezik, ugyanis az az elsődleges szempont ha játszani akarsz. Az l505 alkalmas játékok futtatására is, de ha nem elég az a konfig akkor már nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni.E felett ugyanis már a dell xps van 4670es karival, az meg nagyon sok pénz. Szerintem ezen érték kategória felett már nem nagyon érdemes csak azért súlyos százezreket kiadni hogy játszani tudj, én sem vettem volna az l505-nél drágább gépet, még ha jobb felszereltségű akkor sem. Nagy felbontáson high részletesség melletti játékra inkább asztalit tartok ésszerűbbnek. -
vagabor
aktív tag
válasz
bacsgeri #6932 üzenetére
Szia!
Én egyik márkát sem favorizálom, én is a tulajdonságai valamint az ár/érték, és a róla írodott kommentek alapján döntöttem. Én magamról tudom hogy nagyon bosszant az, mikor valaki egy-két eseti élmény alapján akar egy márkát ajánlani másoknak vagy éppen lebeszélni róla.
Nem tudom miért van így de ha belegondolsz hogy a haverod tuti nem a toshiba fejlesztő mérnöke, akkor rájössz hogy nem sok alapja van annak mikor azt mondja hogy az összes Toshiba rossz. Mindegy is.
A gépről alkotott véleményem lényege az hogy ennyi pénzt megért.
Hardver felszereltsége bőven kielégíti még a mai teljesítmény igényű progik igényét is. Bár tény hogy nem gémer pc-ről van szó, ennek ellenére én vígan futtatom a komolyabb hardverigényű játékokat is.
Szerkezetileg kellően masszív, a zsanérok nem a legstrapabíróbbak, de talán nem fognak fél év alatt kikopni. Viszont amiben kellemesen csalódtam az a billentyűzet. Hihetetlenül kézre áll, és értem ez alatt a gombok formáját a lenyomás műszaki kivitelezését, egyszóval ilyen téren nem fogsz csalódni. Ami negativ az az hogy nem kapott bill világítást, viszont ha megnézed az árát ez is érthető.
Az újlenyomatokat erősen gyűjti a gép, bár tisztítása könnyű. Ha már a pulcsid ujjával is törölsz egyet már akkor is jóval tisztább lesz. A kijelző kép minősége nem a legjobb. Nekem itthon egy 19es tn+filmes lcd-re van kötve a gép,és bár a két kijelző minőség különbségét észre lehet venni, ez is megszokható. A kijelző sem lesz arra ok hogy ne ilyet vegyél. A gép elég halk, nálam a venti úgy 5 percenként kapcsol eggyel feljebb hogy hűtse a vga-t, viszont még így csak csendes helységben lehet észrevenni hogy megy a gép.
A win hihetetlenül gyorsan bootol, ahogy néztem kevesebb mint egy perc alatt feláll a rendszer.Az egész win elég gyors alatta, nálam a win7x64 teljesítményteszt 5.7,5.7 a ram, proci, 6.7,6.7 mindkét vga, és 5.9 a hdd. A winyó halk, hőmérséklete mindíg 40 alatt van, átlag sebessége 65M körül mozog. A touchpad kezelése nekem kicsit nehézkesnek tűnik, nem mindig akarja követni az ujjam mozgását, bár lehet hogy ez egyén függő.
Az akksi idővel viszont kompromisszumot kell kötnöd, például egyetemistáknak nem a legjobb, mivel nekik nem a teljesítmény, annál inkább az aksi idő a lényeges.
Nekem tökéletesen megfelel a gép, mivel én kicsit előtérbe helyeztem a teljesítményt, kevésbé számít az aksi idő, valamint az ára és az olvasott vélemények alapján is megfelelőnek tűnt, és az eddigi tapasztalatok alapján az is.
Aki utazik mint én, szeret játszadozni, és nem kell neki hosszú aksi idő annak megfelelő.
A vételt én egy netes boltnál intéztem, 205 plusz posta volt összesen, amiben kaptam egy ajándék válltáskát. Ha kellenek a részletek privátban elküldöm, tudod a reklám miatt
Ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan.
Remélem tudtam segíteni, a többiektől meg elnézést a regény miatt. -
vagabor
aktív tag
Kicsit utána olvastam. Ez a akkor gondolom nem az üresjárati zajátszünteti meg, hanem a terheléses zajt, mikor lemez van az optikában. Ezt is csak úgy éri el hogy limitálja az olvasási/írási sebességet. Kipróbálom én is.
-
vagabor
aktív tag
válasz
Pierre75 #6928 üzenetére
szia!
tehát a dvd olvasó felől jövő hanghatás az tényleg az olvasóé?
Csak mert én eddig azt hittem hogy a vincseszter, bár az laptop alá még nem is néztem.
Ez a progi tényleg használható? Mert ha igen akkor én is kipróbálom. Viszont amiatt aggódom hogy nem e okoz hosszútávon károsodást az olvasónak.. -
vagabor
aktív tag
válasz
#82903040 #6921 üzenetére
Ha úgy véled hogy régi a biosod, vagy ha a frissítéssel támogatni fog valami plussz cuccot, akkor éri meg szenvedni vele.
Bár a laptopomon még én sem frissítettem, csak asztalin, szerintem ugyanúgy nézhet ki. Egy boot eszközre kell másolni a frissítő programot, valamint az égetni kívánt program fájljait, és be kell vele bootolni. Elindul a progi, és némi ellenőrzés után már égetheted is a szoftvert. Arra figyelni kell hogy ne kapcsold ki a gépet miközben csinálod mert akkor nagy valószínűséggel kuka a gép. Remélem tudtam segíteni.Ezek szerint akkor megy boot nélkül is
Köszönjük Alfie!
-
vagabor
aktív tag
válasz
#82903040 #6918 üzenetére
Szia!
A biossal tényleg ki lehet nyekkenteni a gépeket, hiszen az a gép lelke, az mondja meg a hardvernek hogy mit csináljon bekapcsolás után. Szerintem nálad az van, hogy a vírusirtó módosított a fájlon, vagy egyiket talán törölte is, és te ezt a hiányos biost égetted be a gépedbe.
A jó bios alkalmazásával talán visszaállhat a rend.Alfa, mielőtt leszeded a biost, nézz utána milyen újítások vannak. Ha nem eget rengető dolgokról van szó akkro inkább hagyd. Nekem a legújabb van, de nekem is nyomós indok kell hogy biost frissítsek.
-
vagabor
aktív tag
Szia!
Nekem szerencsére sikerült jó helyről rendelnem az l505-111emet, és ajándékba még kaptam egy toshi táskát is. És mindez 205K-ba fájt nekem a postát nem számítva. Szerintem jól jártam. Engem annyira nem érdekel a táska, csak legyen valami amiben lehet hordozni. Nekem ez a gyári tökéletesen megfelel, nem biztos hogy érdemes kifizetni azt a rengeteg pénzt amit képesek a "minőségi" táskákért elkérni. -
vagabor
aktív tag
ne haragudjatok hogy ilyen sokat kérdezek, csak tudjátok új tulaj vagyok
na szóval engem a futáros gari érdekelne, vagyis a szervíz jönne a gépemért.
Lehetséges hogy ilyet vásároljak a gépemhez? mert olvastam a gari leírásában hogy van ilyen, de nem találtam sehol csak standard gari kiterjesztést.
És ha megtörténne egy ilyennek a vétele akkor a már meglévő két év alatt is kijönnek a szervízesek?
köszi az esetleges válaszokat!
vagabor -
vagabor
aktív tag
Tudja a választ valaki esetleg arra a kérdésre hogy l505 esetében a memóriák miért csak 400Mhz-n hajlandóak menni, mikor elvileg 1066os ramokkal van ellátva?
köszi -
vagabor
aktív tag
jól tetted
nem rossz masina, nekem dec 20 óta zakatol :]
viszont ami nekem böki a szemem:-venti és a vinyó némi háttérzajt gerjeszt a hangkimeneten
-venti folyamatosan ki be kapcsolgat, persze a leg alacsonyabb fordulaton
-gyűjti a újlenymatokat
-ha nem vigyázol a vga hőmérséklete könnyen 80fok fölé mehet, bár itt csak annyi a teendő hogy nem a legmagasabb beállításokon kell játszani a játékokat, és nem lesz gond.ezektől eltekintve remek gép, iszonyat gyorsan bootol, teljesítménye nekem tökéletesen megfelel. Az akksi idő nem a legmagasabb, de én szívesen kötöttem kompromisszumot a teljesítmény kedvéért. Akinek hosszu aksiidő kell az úgy sem ilyen gépet vesz.
-
vagabor
aktív tag
válasz
Pierre75 #6863 üzenetére
Én amiket letiltottam msconfigban: Adobe, Ageia Tray, Google frissítés, ITSEcMng (Bluetooth, manuálisan indítható) Toshiba zooming, Message center, toshi reel time, twebcamera.
A többi közt is van olyan ami sejtem hogy felesleges de mivel nem tudom pontosan micsoda inkább hanyagolom. a power savert van értelme futtatni? nem sok jót hallottam róla.
valamint az is érdekelne hogy a hivatalos oldalon miért nincs l505höz egyetlen garibővítés sem? -
vagabor
aktív tag
válasz
Pierre75 #6859 üzenetére
Fogalmam sincs mennyit bír az akku, még nem próbáltam, de úgy 3óra körül ha csak a vindózban bogarászok,mivel egyszer már merítettem 50%-ig mivel annyit még nem cipeltem. Gondolom ugyanazon progikat kaptad te is a gépedhez int én, ezért meg kérdezném hogy te melyeket kapcsoltad ki? Én bizonytalan vagyok melyek szükségesek melyek nem, értem ezalatt hogy egy néhány prog talán kapcsolatban van a toshibával és frissít a gépen vagy nem tudom. Ilyesfajta aggodalmaim vannak amiért nem merek hozzányúlni a Toshi álltal telepített programokhoz.
Viszont én még egy hibát tapasztaltam, mégpedíg hogy fülhallgatón keresztül lehet hallani egy kis zajt mikor a venti vagy a vinyó dolgozik.. -
vagabor
aktív tag
válasz
Pierre75 #6856 üzenetére
én is találkoztam ezzel a hibával, nekem l505öm van. A hang úgy szakadozik szét mint ha a proci túl lenne terhelve. Szerintem ez szimpla szoftver hiba, bár nem tudom melyik progi okozza. Próbáld meg kikapcsolni az illető progot és talán megjavul. Bár nem hinném hogy emiatt élvezhetetlen lenne pl a film, én inkább nem is nyúlok hozzá a toshibás progikhoz.
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, az is érdekelne, hogy ha én most vennék pl 2év futáros garihosszabítást a l505-öm mellé, akkor a már meglévő standard 2 év folyamán is kijönne a futár ha esetleg vinni kellene a gépet? Valamint az is aggaszt hogy a hivatalos oldalon ehhez a típishoz a Toshi nem ajánl semmilyen garikiterjesztést. Érdekes.
-
vagabor
aktív tag
Helo
Pontosan hol is van az álltalad említett unit details oldal?
Mert én is ellenőriztem a garimat, bár nekem csak standard van, (2év nemzetközi) és a tempro és a hivatalos oldal is megtalálja a bejegyzést. Gondolkodtam egy futáros gari vásárlásáról is, mivel a lakhelyem elég messze van a hivatalos szervíztől, bár ha ilyen nehéz regelni akkor legalább már azt is tudom hogy nem megy olyan egyszerűen. Bár mi menne zökkenőmentesen ugye.
Levelezgetésekkel nem sokat érsz ilyen kényes ügyben, jobban jársz ha felhívod a magyar szervizet
Szerinem a németországbeli központot is meg kellene megpróbálnod, én úgy tudom hogy az eu-beli gépeket onnan menedzselik, szerintem az adatbázisuk is ott van.
Megérte megvenni a plusz egy évet? Csak mert alapból 2 van ezekre a gépekre, és később is bővítheted a garit ha akarod, akkor már inkább a plusz 2 év érte volna meg. -
vagabor
aktív tag
válasz
bmakszim #6839 üzenetére
Kösz a válaszokat.
Akkor ha szerinted is normális működésnek számít a fentebb leírtak akkor nem foglalkozom vele. Viszont szerintem nyáron muszály lesz venni valami hűtést, mivel 30fokos átlaghőmérsékletnél nem ilyenek lesznek a vga hőmérséklet értékei :]
Végül én sem fogom kikapcsolni a toshibás progikat, bár a nagy részének nem látom értelmét, (pl toshiba bulletin board, eco utility, tempro stb) viszont a memória tetemes mennyisége miatt inkább hagyom. Ha majd a processzor idővel lesznek gondjaim majd akkor átnézem újra.
Még egy kérdés, nézegettem a hivatalos oldalon a garanciakiterjesztéssel kapcsoalot infókat, de pl ehez a géphez a toshiba nem ajánl semmiféle garit, viszont más oldalakon lehet kapni futáros garikiterjesztést. Most akkor hogy is van ez?
kösz -
vagabor
aktív tag
válasz
bmakszim #6834 üzenetére
amúgy nagyon korrekt gép, engem csak a vga melegedése izgat. Nálam terhelés nélkül is feljebb kapcsol a venti egyet, mikor a vga 58-60 fok körül van. Ahogy olvastam a kommented nálad is hasonlóan működik a gép. Nekem alapból furcsa az a tény is hogy egy vga terhelés nélkül 60fok körül van, bár lehet hogy csak azért vagyok így mert ez az első notim. Amúgy a notihűtő egyébként csak a burkolaton át hűti a gépet? Nem tudom megéri e venni, mert ha ez az állapot normális akkor nem foglalkozom vele, valamint azt sem akarom hogy egy batár alátétet is cipelni kelljen pluszba.
Te a toshibás progik közül kapcsoltál ki valamit? Én kinyomtam egy párat, bár nem egy 512M ramos gépezet hogy spórolgatni kelljen a rammal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel i5-8250U 12 GB RAM 256 GB SSD Lenovo Ideapad 330 eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest