- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gent56
friss újonc
válasz
kokokka #35330 üzenetére
Igen nálam is olvasta a külső vinyót és a pendrivet is. A pontos kérdés amit a készülék feltett idézem: "Beállítás eszköztárhelyként" - "Formázás eszköztárhelyként"
"Ez megköveteli az USB-tárhely biztonságos formázását. A tárhely formázása után ez a meghajtó csak ezzel az eszközzel fog működni. A formázással törlődik a tárhelyen jelenleg megtalálható összes adat. ......."
Szerintem ez adna védelmet porto kolléga gondolatmenetére, hogy ne lehessen a rögzített anyaggal visszaélni. Különben mi értelme a formázásnak? Eszköztárhelynek nevezi ! Persze lehet, hogy csak ROM bővítményként gondol rá?
-
freeland0806
tag
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #35264 üzenetére
Elindul a médialejátszó, ezáltal automatikusan a HDMI (nekem a HDMI 2-es port) aktiválódik és megjelenik a médialejátszó felülete. Ekkor a TV távirányítójával váltok a HDMI portról a Google TV bemenetre, ami a TV saját rendszerének kezdőképernyője. Utána visszaváltok HDMI2-re, amin a médialejátszó van. És ekkor kezdek el rajta tartalmat lejátszani. Ezzel tűnik el nálam minden létező akadás.
Enélkül még olyan is akadt a médialejátszón (Dűne szolgálólányos jelenete pl), ami a TV saját rendszerén nem...
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
kokokka #35253 üzenetére
Hát én most kajak besültem, mert már egy félórája ülök a gép elő azt gondolkodok hogy csináltam
. Vezérlőpult-Hálózat és internet-Online média lejátszás beállításai aztán én itt engedélyezgettem a dolgokat. Ha a hálózatra rálépek ezt látom [kép] A mappát amibe a filmeket töltöm azt én valami lejátszási listához adtam, de már kajak nem emlékszem.
Kodi megnyitás, felül fogaskerék, Services, UPnP/DLNA így néz ki [kép] Majd vissza Movies, Add videos, Browse, UPnP devices és ott már nekem behozza [kép] Azon belül Videók, Mappák és ott a mappa amibe a filmeket töltöm, Ok, add és aztán már ott lesz -
beach head
senior tag
-
turho
addikt
válasz
kokokka #35174 üzenetére
Na de ez se normális. (Sok átlagember nem tudja ám ezeket a dolgokat, illetve nem is kötik az orrára a lehetőségeket). Befejezetlen tv, épphogy elégséges meghajtó hardver, nulla support, hackelni kell jobbra-balra,.túrni a netet,.még saját honlap sincs, pláne nem download szekcióval. Egyedül a kijelző az, ami elég jó.
De összességében ez gáz.
Megvettem 2022-ben szép pénzért, de isteníteni nem tudom, fentiek fényében. Rossz értelemben vett kínai termék, a támogatás és a stabilitás kritikán aluli... -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #35174 üzenetére
C805 -nél kipróbáltam pár régiót, például a UK -t is, de egyáltalán nem talált új FW -t. Pedig van. Persze nem bánom, mert most minden rendben van, de kíváncsiságból én is elutaztam néhány országba.
Aztán lehet nála talál valamit, de úgy tűnik ez is elég random módon működik. Lehet van olyan, akinél működik, másnál meg semmi jelentősége.
-
bdominik98
kezdő
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #35049 üzenetére
Vhiktor írta, hogy ami nála járt, annál is elég rossz volt a szín gyári értéken. Mozi módban kékült. Hogy mennyire általános azt nem tudom, de neki vannak kalibrált beállításai, ami több mint valószínű jobb lesz, mint a gyári.
Szerk.:
Egyébként ez a kékülés elég fura dolog. Valószínű kevesebb embert zavarhat, talán pont az ellenkezőjét váltja ki. Mert sokan használnak elég hideg módot a TV -n. Csak mondjuk az valósághoz nem sok köze van. -
Bogyi007
veterán
válasz
kokokka #35014 üzenetére
Igaz hogy nekem csak egy 55C645-ös van itthon de streaming alatt az égadta világon semmi akadást nem tapasztalok, pedig Netflix, Disney+, Max, SkyShowtime és Prime Video tartalmakat is fogyasztunk rajta - igaz a Disney kivételével mindből Standard csomagokat.
Valamint Series X es PS4 Fat konzolokat is használok vele.
A szoftververzió V8-R51MT05-LF1V619
-
freeland0806
tag
válasz
kokokka #35014 üzenetére
Nekem 4-ből 4 tvm ilyen volt. Ebből a TCL C805-ön és a Philips 8118-on volt a legészrevehetőbb. Sajnos lutri, akár szállítás közben is kialakulhat, vagy már eleve így jön ki a gyárból. Amikor homogén színű háttér van főleg szürke vagy barnás és a kamera mozog le-fel stb olyankor veszem észre. Vagy amikor az eget pásztázza a kamera. Egyébként elvileg ez sajnos nem hiba a legtöbb gyártó szemében egy bizonyos szintig. Illetve akkor lenne az, ha mindig látnád nem csak bizonyos körülmények között.
Tömeggyártás van és azért lehet ilyen a tűréshatár ami a homogenitást illeti, na meg sok ember észre se veszi ráadásul. Nekem a családtagok közül is 4-ből 1 ember látja csak amit nem tudok hova tenni, de irigylem őket. -
freeland0806
tag
válasz
kokokka #34994 üzenetére
Nálam az összes streaming szolgáltatásnál volt akadás, külső eszközzel is (Xbox, Mi Box S)
Talán a Disneynél kevesebbszer.
Egyedül a játék képmód oldotta meg sajnos. És pont úgy ahogy DeadmaN89 írta, habár nekem kameramozgás se kellett hozzá. Sőt a gyors jeleneteknél meglepően jól muzsikált, kivéve ha olyan jelenet volt amiben köd van vagy eső.Szeretném megkérdezni a fórumozókat, hogy a C765 és a C805 is ugyanazzal a firmware-el működik? Vagy van eltérés?
-
nicu71
addikt
-
Bunda555
tag
válasz
kokokka #34810 üzenetére
Ha nem találsz egy funkciót, de van gomb ami előhozza (én csak a gyorsbeállítások menüt nem találtam meg) akkor kezd el annak a gombnak átszerkeszteni a gombműveleteit, akkor kiírja a keycode-ját.
Utána azzal a keycode-dal tudsz ADB parancsot létrehozni és azt már rá tudod tenni bármelyik gombra vagy egy menübe: -
Bunda555
tag
válasz
kokokka #34810 üzenetére
Itt találod a funkciók leírását: [link]
Itt pedig az appot a play-ben: [link]
1890 Ft, nekem tudott annyit.
Van free verzió is, talán 1-2 egyszerű menühöz és pár gomb átszerkesztéséhez az is elég. Én free-vel kezdtem, kipróbálni elég lehet az is. PC-ről küldtem a tv-re, a free-t a tv-n nem találtam, a fizetőset meg nem engedte ott megvenni. -
bnorci71
addikt
válasz
kokokka #34585 üzenetére
mini led akar az lenni gondolom mert micro led egy más technológia és nagyságrendekkel magasabb ár
#34591ricogsm
Mert Philips. És az nem Tv-t gyárt. Titant is szidják.
bár sztereotipiákkal kár és felesleges vitatkozni, de kínai a Philips is mint a TCL. Ja Samsung se csak tv-t gyárt, de mindegy.
Tények
55Oled706 volt a C845 előtt szoftveresen volt vele baj nem is kevés és nem csak ilyen 1-1-film mikroakad hanem napi rendszerességű fagyás tévézés közben ami ugye alap funkció. 2alaplap 1komplett tv csere után a fw frissítések megoldották talán 1-2havonta jött új hozzá. A suport válaszol segít az e-mailekbe. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34585 üzenetére
Az biztos, hogy aki jó képminőséget szeretne, és VA mini LED -et választ, az jó döntést hozott. Normál TV adásnál is már észrevehető, de HDR/DV tartalomnál főleg. Akkor is, ha szutyok a nit az anyagon, vagy gyengébb minőségű streming tartalom.
Én használok QD OLED -et és WOLED -et is, de elégedett vagyok a C805 -tel is. Szimplán megjelenítő szerint nézve, képminőséget tekintve egy VA mini LED már elég jó cucc. Hogy szoftveresen kinél hogy szuperál, az már más kérdés.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34583 üzenetére
Nekem mondjuk semmi tapasztalatom nincs micro LED -del, de szerintem több 10 millió forintokért nem is nagyon lesz.
Hogy ki mit lát, azzal nyilván lehetetlen vitázni, de szerintem C765 is messze van egy OLED -től. VA mini LED -ek ettől függetlenül tök jó cuccok, ami nagyon kiemelkedő náluk, az a fényerő. A legnagyobb baj viszont az, hogy nem nagyon van olyan HDR vagy DV anyag, ami magas nitre van masterelve. Innentől kezdve meg nagyjából annyi előnye van, hogy baromi világos szobában jobban látod a sima adásokat, aminél egyébként OLED -en amúgy is vissza kellene venni a fényerőt a panel védelme miatt.
OLED -nél már a korábban használt WBC -k is jók voltak, vagy akár a most is futó WBE is. De MLA egészen más. Főleg egy QD OLED. Színfényerőben is.
Ami nagyobb hátrány az EU szabályozás. Hiába van hűtés, lehetőség a nagyobb fényerőre, ha itt nálunk Európában nem nagyon lesz előrelépés az energiafogyasztás szabályozása miatt. De ez igaz a magas fogyasztású nem OLED TV -kre is. TCL -nél is.
Így ezeket az amcsi vagy kanadai teszteket (pl. rtings) több TV -nél érdemes egyből kukázni, mert itt nálunk annyit soha nem fog tudni. Nem beszélve arról, amikor ott egészen más panelt építenek egy-egy TV -be. Ebben a Samsung a nagy "király"... VA vs. ADS, QD OLED vs WOLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34525 üzenetére
VA panelnél biztosan nem lesz soha hibátlan a betekintési szög. De több mint valószínű, hogy C765 -nél sokkal jobb, mint a két említett modellen.
IPS -en jobb. Többnyire. Illetve OLED -en nagyjából hibátlan, de ott sem mindegyik modellen.
Szerk.:
Ez egyébként nem hiba, hanem a technológia sajátossága. Van amelyik jobb, van amelyik rosszabb. -
alaves
addikt
válasz
kokokka #34484 üzenetére
Akkor ez gyakorlatilag nem tekinthető úgy gyári lejátszónak, mint a pl. a tizenOS vagy webOS rendszereknél, ahol az OS-ba van integrálva (parancsikon sincs, csak elindul amikor kell).
Ettől függetlenül még TCL-en az előre telepített lejátszónak kellene a legjobbnak lenni akadásmentesen.
Egyébként a Vimu playert is érdemes lenne kipróbálni (nálam bevált a telekom androidTV boxon, képfrissítés kényszerítéssel még kadenciahelyes is). -
BlueSteel
tag
válasz
kokokka #34391 üzenetére
Ezek az én google fiókomból a fórumtársak részére megosztott tesztfájlok, melyeket én vágtam meg.
Lsd. először itt.
Érdemes visszaolvasni a hsz-eimet (illetve Celtis hsz-eit is). Ha a Dűne Jessicás jelenet akad, akadnia kell a másiknak is, ahol Muad-Dib (az egér) szánkázik át a homokon. Vagy mindkettő akad, vagy egyik sem.
Hosszas tesztelések után ezeket a mintákat mentettem el, mert itt látszik legjobban, hogy pontosan mi is a probléma. De továbbiak lesznek készülőben, legutóbb egy sima 1080p-s SDR tartalomnál, Kodiban, sötét, lassú mozgásos jeleneteknél brutál akadások jöttek szembe.
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #34391 üzenetére
Igen, ahogy balról jobbra elsétál ott akad eléggé. De ilyen volt nálam a Wolfs is, vagy a Silo sorozat.
És a Dűne esetén az a vicc, hogy az a TV-n lejátszva nem akadt, médialejátszóról meg igen. De mint írtam nekem megoldotta ezt az, hogy elindul a médialejátszó, miután betöltött, utána váltok bemenetet a google TV-re, majd vissza a médialejátszóra. Ha ezt megteszem nem akad semmi, az említett Dűne sem. Próbáltad így?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34396 üzenetére
Tudtommal senkinek nem volt még ezekkel a szoftverekkel problémája. Nagyon más opció nincs, mert a TCL -nél ez nem működik túl jól. Vagy megérkezik, vagy nem. Vagy lehet később...változó.
Viszont ha nincs különösebb problémád a mostani FW -vel, akkor szerintem annyira nem fontos erőltetni a frissítést.
Szerk.:
TheProb ez a te kérdésedre is jó válsz. -
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #34376 üzenetére
Igen, érdemes teljes körűen végigtesztelni. Én is még az elején azt hittem, hogy jó, aztán kezdtem belefutni az akadásos filmekbe.
Csalóka, mert akármikor lejátszok rajta akár 40-50 különböző filmet, sorozatot, amelyek nem akadnak (és dv, hdr mindegyik), aztán az ember jónak gondolja, közben meg elkezdtek gyűlni azok a filmek, amelyekkel nem oké, ahogy haladtam előre a használatban. De amúgy ha nem olvasom ezt a topikot, kb a fele filmet el sem indítom, ami akadt.
Milyen médialejátszót használsz?
-
blueye
veterán
válasz
kokokka #34343 üzenetére
Megerősítem az alsóbb kategóriából (65T8B) amit írsz, nálam sincs hiba atóta sem, pedig tesztelem. Eszembe se jutott de egy új jó minőségű HDMI kábelt bontottam az összekötésre a Samsung Q700A-val és eARCon tökéletesen dolgoznak össze. A TV is meglepően jó, digi kábel.
-
joydrv
aktív tag
válasz
kokokka #34321 üzenetére
A filléres kínai boxok ma már felejtősek. Az általam említett Dune vagy Nokia is simán lejátszik minden formátumot, beleértve a DoVi P7 FEL-t is CE21/NG alatt. A képminőség hibátlan. Ráadásul rendelkeznek minden szükséges liceszszel, így Android alatt jól használhatóak streamingre is, ha kell az is.
-
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
válasz
kokokka #34295 üzenetére
Jó a beszámolód. Köszönjük! Később még jöhet hasonló, ha már járattad pár száz órát és kipróbáltad, amiket terveztél.
Korábban írtam, hogy 75-85-ös méretből még nem olvastam negatív véleményt a c765-ről. Most megerősítetted te is. Gyanítom, hogy a nagyobbakban jobb a HW minden hasonlóság dacára. -
kokokka
addikt
válasz
kokokka #34274 üzenetére
Nos. Beüzemelés megvolt, tesztelés szintén. Amit biztosan tudok:
Z9X-ről etetve hibátlan. Mindegy mit indítottam el, mindegy milyen kódolással, hanggal, mindegy, hogy HDR10, HDR10+ vagy éppen DV volt, tökéletes az összessel.
Fire TV 2nd Gen: Youtube, Netflix, Max, Prime, Disney hibátlanul akadásmentes.
A TV saját Netflix, Max, Prime, Disney és Skyshowtime appjával szintén. A Youtube appja már nem annyira, de csak pár akadozást láttam. Ezeknél azt vettem észre, hogy szinte csak a video indítása után csinálja egy ideig, aztán már nem, vagy csak nagyon ritkán. Ellenben rengeteg olyan video is volt, amivel tökéletesen működött.
A mérete hatalmas, a képe kolosszális. Láttam már OLED-et, csak sötétben tudnám megmondani (talán), hogy ez nem az. Döbbenetesen jó a feketéje, a kontrasztaránya persze nem végtelen, de közel áll hozzá, fényben és színekben meg ronggyá veri az OLED-et. Még akkor is, ha most sokan anyáznak miatta. Samsung QLED-em volt (van) előtte, ég és föld a különbség, pedig az is szép képet tol. Bár annak a feketéje nem az igazi, de ragyogó színei vannak.
A TCL-en lenyomtam az összes létező tesztfájlomat, mindegyik kimutatta amiért erre voksoltam. Se bevilágítás, se felhősödés, a több, mint 1500 Local Dimming zóna bizony nem csak adat, egyszerűen elképesztő amit tud. A 2400Nit-es csúcsfény pedig tökéletesen bizonyítja, hogy miért is találták ki a HDR-t. Azt hiszem minden filmet újra kell néznem rajta, bár ez nem igazán kivitelezhető.
A csomagolás pazar. Az a két sérülés a dobozon ( @zsolt501) egyébként sem vészes, de ahogy be volt dobozolva, akár nagyobbat is kaphatott volt. Persze szerencsére nem kapott
Az Onkyo rendszer egyszerűen pazar, nem hiába dicsérték szét a teszteken. Persze úgyis házimozin nézek filmeket (történetesen egy Onkyo erősítővel), de azért nem rossz, hogy ennyire brutál jól szól önmagában is.
Az asztali talp állítható magasságú, bár nem tudom van e értelme, mert csak pár centi a különbség. Minden estre stabil, tökéletesen tartja a TV-t. Bár falon lesz majd, ha eljutok odáig.
A távirányítója viszont nem túl logikus és ennyi pénzért akár még világíthatna is, de csak megszokás kérdése a használata. Már most kézre van sötétben is pár fő gomb, pedig úgy néz ki, kínosan ügyeltek rá, hogy ne legyen túl logikus az elrendezésük.
Természetesen hajtom még ami kifér a csövön, ha valami kiderül az még most legyen. Folytatom a teszteket, hisz pl. a saját lejátszóját még el sem indítottam, külső tárolót sem dugtam rá. A CEC úgy néz ki jól működik, de azt is kivesézem még töviről hegyire. A plusz 3 év garit beregeltem, azt írták 30 napon belül érkezik az emailembe az igazolás róla. Egyébként a legfrissebb firmware-rel kaptam.
Nem akarom elkiabálni, de eddig jó vételnek tűnik. Még akkor is, ha 750K-t kellett kifizetnem érte, hisz lássuk be, az azért nem kevés pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen videókártyát?
- DJI topic
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest