Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criceto83
újonc
Sziasztok,
két éve vásároltam egy "TCL X2 U55X9006 55" készüléket. A mai nap, akármikor próbáltam bekapcsolni, akkor a TCL logónál megáll a bekapcsolás/betöltés és nem megy tovább. Nem reagál semmire se a tv. Van valami ötletetek esetleg, hogy mit lehetne csinálni? Köszönöm!
Kép a jelenlegi állapotról:
[kép][ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Kiskutya #4294 üzenetére
Én Pazony. De olvastam korábban a bejegyzésed, amikor nosztalgiáztál a korábbi neted miatt.
YT 4K Dolby Vision videót le tud játszani? nem írja ki nekem a Dolby Visiont. HDR10-et igen.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
Én péntek délben rendeltem meg, hétfőn indították, kedd reggel Nyíregyházán át is vettem.
belashx: Volt ehhez hasonlóm, illetve most is van egy kis billentyűzetes-tapipados okosság, de a szemem már gyenge hozzá. Szemüvegben meg nem szeretek tévézni.
De ha a légegér funkciója jól működik, akkor lehet berendelem.
De még megpróbálok egy gyári ( vagy utánzata) távot felhajtani.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
belashx
senior tag
Én egy ilyet rendeltem. Nyilatkozni még nem tudok róla, de ígéretesnek tűnik.Remélem hamar megkapom (már az országban van) Kemény 4700 Ft-ba fájt, mindenféle kuponokkal. Nekem fontos volt, hogy legyen billentyűzet.
A felső 5 gomb infrás, azokra lehet tanítani funkciókat egy másik távról."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
embe
nagyúr
Eddig 42" fHD-n éltem. De ez valami qrva jó. Így 3 méterről frankó mozihatás. Apropó mozi: a Yamaha erősítővel is rendben működik a CEC.
Akik a demó minőséget firtatják: Én nem tudtam kipróbálni, így vettem meg. Ha jó a demóval leesik az ember álla.
Fényerő. Visszavettem belőle. Aztán megint kicsit...meg még egy kicsit. De persze ez egyén függő.
Ismerkedek vele.
Falra szerelés szívás volt. A régi tévén a konzol azon része amit felakasztottam pont középre esett. Itt el van tolva, és magasabbra került. A fölötte lévő lebegő polc miatt alig fért be. Lentebb nem tudom tenni a tartó konzolt, így majd nézek egy másik konzolt amivel lehet lentebb állítani.A RC602S távra valami jó beszerzési forrásotok nincs? De lehet nézek valami jó kis légegeret...
Ja és a 602-es fw ment fel.
Felment az RTL Most, csak a képernyő orientációja nem megfelelő, el van forgatva 90 fokkal. Valami appot nézek majd rá.
Vagy használ valaki RTL Mostot? Az RTL Most+ működik rendben?[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
apk fájlból hogyan lehet telepíteni? RTL Most-ot szeretném rávarázsolni, meg 1-2 alkalmazást még ha lehet.
YT a barátom. Xpore alkalmazás megoldja.[ Szerkesztve ]
-
palik
csendes tag
Sziasztok! Ma megjött a 55c715. Nem sok időm volt tesztelni, de észrevettem enyhe felhősödést a felső sarkokban. Film alatt nem látszik csak mikor bekapcsoltam akkor láttam. Nem néztem melyik fw van fent(ha számít). Más is tapasztalt ilyet?
-
t-joco
tag
Ennyire fontos,hogy "állandóan" frissítve legyen a tv a legújabb szoftverre? anélkül létezni sem lehet?
c715 tvnél a különböző hangzásmódok mennyire befolyásolják a tv hangzását? Pl zene módnál tényleg erősebb a basszus,és a magas hangok? -
redati
tag
válasz Botika89 #4271 üzenetére
Az androidos Netflixen, egyenlőre nem elérhető az atmos hangsáv. Valahol olvastam, hogy dolgoznak rajta, és hamarosan elérhető lesz. Amit majd látni fogunk az adott film cím mellett is kiírva, ahol a többi spec. Is szerepel.
Az ok:
Androidtv-n nem megy a TrueHD, sem Dts x, a magot azonban már kiolvassa.
Így majd vélhetően az összes streaming szolgáltatónál lesz dolby digital plus ( A netflixnél már most is van), ami mellé lehet csatolni Atmos metaadatot.
Itt tudsz szemezgetni a hasonló DD+ Atmos demókból:
(persze az erősítőnek tudnia kell ezt a formátumot)
[link]Jó hír, hogy nálam a 602-vel már végig játssza a gyári lejátszó a filmeket, és nem dobja ki 10 15 perc után
[ Szerkesztve ]
-
pucu9011
csendes tag
-
pucu9011
csendes tag
Találkoztatok már azzal a hibával, hogy ha PS után visszaváltok a Telekomra akkor a fenti sávban kb 2cm vastagon rózsaszín háttérrel ugyanaz megy mint ami a tv csatornán csak kicsiben? Visszaváltok ps képére megint vissza akkor már eltűnik. Általában ps után történik ez. És eddig minden frissítésnél találkoztam ezzel a hibával. A ps play stationt jelent mielőtt megkérdeznétek .
-
Botika89
tag
Gyerekek azt valaki meg magyarázza hogy ugye a c715 be van atmos be is van kapcsolva de...Netflix csak 5.1 be írja !! ki próbáltam le választottam a soundbart a tv rol hogy lám mit csinál de ugyan úgy 5.1 !valami magyarázat?valaki? Most néztem utána!kaptam egy tesztet ahol írjak hogy decemberben meg kapja a c71 szeria az android 10 et és akkor elérhető lessz a dolby atmos netflixen!c715 őnkíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Az se mindegy hogy van beállítva. Az uncsim q82r tévéje is addig volt látványos amíg a szappanopera hatás be volt kapcsolva ahogy kikapcsolta olyan nagy hűha érzésem nem volt hogy de jó lenne a tcl helyett. Biztos hogy jobb tv (q82r) viszont akciósan 390 volt az ára... Ezt a c715-öt az uhd 8500 és a q60t-vel kell max összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
rainman72
nagyúr
Egy kis érdekesség [link]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
tsiszi
csendes tag
Sziasztok!
C715-ből van valahol kiállítva? Ma voltam Alzában, ott sajnos nincs, a többi TCL képe nem igazán tetszett (P615/715?, CE780). Azokhoz viszonyítva milyen? Pont mellettük vannak a Samsungok is kirakva, elég éles a különbség, vagy csak nagyon rosszak a demó videók.
-
embe
nagyúr
C715-höz melyik fw-t ajánljátok első körben, amivel tuti tapasztalatotok van?
TCL oldalán: v378, innen a fórumról: v395, v602?Frissítésmániás vagyok, fel fog menni az új. Csak először olyan fw-vel akarom próbálni, tesztelgetni ami minél kevesebb bugot tartalmaz, hogy jobban ki tudjam szűrni az esetleges hibákat.
-
-
embe
nagyúr
válasz Kiskutya #4257 üzenetére
Voda is árulja, így valszeg megy vele.
Meghozták a tévét, kocsiba bepakolva.
Néztem ezt az infrát, de az eladó szerint nem jó a 65C715-höz. Még jó hogy rákérdeztem, mert már rendelni akartam.[ Szerkesztve ]
-
freeapro
senior tag
A C715 manual a 13. oldalán T-link néven ír CEC képességekról: [link]
Ezt próbálta már valaki? -
freeapro
senior tag
-
Kiskutya
veterán
válasz freeapro #4247 üzenetére
Frissítésen legalább látszik hogy foglalkoznak vele és bármikor vissza tudsz rakni egy régebbit ha nem tetszik az új. Ráadásul elég kevés app van a hisense rendszeréhez pl hbo go sincs. Távirányító tanítható csak kellene hozzá normális tcl kód azt írta itt valaki nem jó a régi tcl kód mert újabb kell. Az új kódot honnan lehet megszerezni fogalmam nincs. (engem nem zavar a több távirányító így ezzel nem us foglalkoztam)
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
freeapro
senior tag
Úgy néz ki, TV vásárláskor a TCL lesz a befutó, egyetlen komolyabb problémám maradt: a távirányító.
Úgy tudom nem megy a HDMI CEC, és Telekomos IPTV boxot nem lehet a TV távirányítóval vezérelni.
Van erre valami megoldás? Pl. LG okos távirányítóval megtanítható erre. Láttam TCL-nek is van okos távirányítója. Azzal esetleg megy?Illetve azt látom, hogy a TCL nem annyira felhasználóbarát. Kicsit melós a beállítás és ez a sok frissítés. Ebből a szempontból a Hisense nem jobb?
-
belashx
senior tag
válasz darius09 #4242 üzenetére
Ahogy a képen is látszik, még a szervizmenüben is kikapcsoltam teljesen. Miért ne tettem volna ezt meg a menüben is? Lehet ott be kéne egy picit kapcsolnom, hátha olyan, mint mikor a Netflixből kilépve is váltogatni kell a képmódot, mert nem áll vissza. Ezzel teszek egy próbát. Ill. felmegy ma a 602-es.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
-
embe
nagyúr
válasz kecsawi #4240 üzenetére
Holnap este barkácsszakkör. Este érek haza a tévével - melóhelyre rendeltem.
Utána régi tévé leszerel ( pár perc ) és jöhet a mókolás.
Első körben a hivatalosra frissítem, és ha rendben működik a tévé, akkor majd mehet rá a 602, ha azzal elégedettek vagytok - nálatok bevált.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
válasz kecsawi #4238 üzenetére
Igen konzolon lesz. Akkor doboz lefektet, majd lehúzom a tévéről?
Akkor ez olyan mint a médiabox? Voltak Himédia és Zidoo eszközeim, de egyik sem töltötte leautomatikusan, mindet penről kellet frissíteni.
Gond nélkül vissza lehet tenni a korábbi fw-t? Nem lehet "téglázni"? Bár akkor jó nagy tégla lenne belőle....Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
kecsawi
senior tag
Nekem a tv semmit nem töltött le, pendriveról viszont megy a telepítés, és ha nem válik be vissza tudod tenni a régebbit is. 602-es nekem bevált. Ne csomagold ki teljesen, inkább a talpat rakd fel dobozban, ha nem falon lesz így a panel biztonságban van. 2 emberes mindenképp, ha vigyázni akarsz rá. A papírt le tudod húzni róla, és felfektethetitek franciaágyra ha konzolra szerelnéd.
-
embe
nagyúr
A 65C715-re mi a legfrissebb fw. amit a tévé tölt le? Az oldalukon a v378-as van fent.
Hülye kérdésnek tűnik... de a kicsomagolás 2 emberes? Ilyen nagy tévét még nem csomagoltam ki eddig. Könnyű kivenni a dobozból? Hogy egyszerűbb?
Kiemelni, vagy kicsúsztatni?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
belashx
senior tag
válasz Kiskutya #4232 üzenetére
Igen, tudom mire gondoltál. Sose volt bekapcsolva.
Mondanám, hogy felveszem telefonnal, de szerintem nincs értelme. Mondjuk pro módban talán nem bizergálná automatikusan az expót."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz darius09 #4228 üzenetére
Még a szervizmenüben is kikapcsoltam, mégsem jó. Próbáltam visszaállítani ott az eredeti állápotot, hátha..., de az a gond, hogy ott még a szoftverfrissítés után se álltak vissza a beállítások, pedig feltettem a bekapcsolásos módszerrel is a romot.
Azért köszi a tippeket!
Szervizmenüs beállításokról tudna valaki dobni egy képet? Hátha velem van baj.
[kép]"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
Húha! Kár volt beírnom. :)
48"-os samut váltott. Hát nagyobb. Az annak idején a kategóriájában elég jó tv volt(H6400), de ez persze jobb.
Szebbek a színei, jobb a feketéje, jobban is szól, bár én hifire kötve használom. Asszony szokott tévézni, akkor a saját hangszóróján szól. Egész jól.
Nem vagyok nagy HDR guru, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni. Netflixen elég érdekesen kezeli a hdr-t, olyankor "összevissza" változik a fényerő, attól függően, hogy épp világos, vagy sötét jelenet van-e. Simán lehet, hogy szoftveres téma, de eddig nem javult a frissítések során.
A mozgásmegjelenítése jobb volt a Samsingnak, az biztos.
Tetszik, hogy androidos, és szerintem nem is lassú.
Fényereje számomra rendben van, felhősödést sem tapasztaltam, de a kép alsó részén a keretnél mintha erősebb lenne a háttérvilágítás.
Gyári lejátszója elég érdekesen kezeli a nagyobb filmeket: van aminél csak kb. 3 percesnek érzékeli a videót, de nem jöttem rá, mi az oka. Nálam főként monitor üzben megy, szóval ez nem olyan nagy probléma, kivéve DV filmeknél, mivel az pcről lejátszva nem támogatott, kizárólag HDR10-ként jeleníti meg, de ez nem a tévé hibája."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
darius09
tag
válasz lastmohican2 #4220 üzenetére
Ha pc vel akarod majd használni a tv pc módja nem az igazi ne ijedj majd meg ... Ha meglessz a tv írj rám saját beállításokkal szebb lessz a kép pcvel. :)
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz lastmohican2 #4220 üzenetére
Elméletileg szemmel nem látható csak műszerrel de nem láttam előben a különbséget. Ps4 ill PC tökéletesen megy. PC:
hmm...
-
lastmohican2
tag
Köszi szépen a segítséget!
65 és az 55 közötti 24 cm szélesség különbség miatt lehet a kisebb lesz a befutó.
A 10 bit és a 8bit+frc között mennyire látványos a különbség? 10 bit és 8 bit között láttam videókat, képeket, de 10 vs 8+2-ről nem igazán találtam.
Szeretnék majd játszani is vele, PC-met szeretném használni majd elsőkörben, majd ha lentebb megy a PS4 ára, lehet kipróbálom azt is rajta.
Az Androidos játék inkább csak családi plusz szolgáltatás, hátha van többjátékos lehetőség.
-
Kiskutya
veterán
Jött ki plex frissítés nézzen rá akinek gondja volt hátha megoldja!
hmm...
-
Botika89
tag
válasz Kiskutya #4208 üzenetére
Én emlékszem mikor vettem az LG a papirján is írta a trumotiont meg menübe is ott volt 3 különböző módba lehetett állítani!sport műsorral kiváló cucc!filmnél en is ki kapcsoltam de f1 nél mindig bekapcsoltam és nagyon jól mutatott jo fluid volt a mozgás!nekem ez hiányzik nagyon c715ből
-
belashx
senior tag
válasz Kiskutya #4200 üzenetére
Nagyon nem nézegettem a Hisense-t, de lehet a kamera expója a TCL-re van inkább belőve, azért ég ki a Hisense. Ez csak tipp, simán lehet, hogy valóban ilyen.
Nekem van amúgy 55C715 típus. :)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
t-joco
tag
55 c715 ről érdekelne engem is vélemény, de úgy látszik itt mindenkinek csak 65 colos változat van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest