- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
Megnéztem jobban itthon a videót. Már értem miért tetszik neki a hisense. Az orosz fórumokon azon sírnak sokan hogy a c7-es sorozatba nincs motion plus vagy hogy nevezzem ami szappanopera effekt. Nekem az volt az lg-ben 1x próbáltam ki utána ki is kapcsoltam. Valamiért az oroszok ezt szeretik használni és ahogy néztem a videót a hisense tévén be van kapcsolva. Ezt általában minden szakértő elsőnek mond hogy ki kell kapcsolni. Nem tudom amúgy ebbe c sorozatba miért nincs de nekem nem is hiányzik mert soha nem használom szerintem elrontja a film hatását!
-
embe
nagyúr
Ki kivel van? PH cikk. Ez így akár jó hír is lehet....
-
Veron
addikt
válasz
Kiskutya #4189 üzenetére
én is ezt néztem, sokszor részletgazdagabb a TCL, de ugyanakkor néha sötét túl is.
a tesztelő csávónak egyértelműen a Hisense tetszik jobban, főleg a nagyobb fényerő miatt. amennyit ki bírtam silabizálni, aszerint HDR-ben és színvilágban TCL jobb, fényerőben, mozgásmegjelenítésben és SDR-ben a Hisense szerinte.
egyébként mekkora az 55c715 max. fényereje? a displayspec nem írja. ez is tudják a széles színskálát
-
Kiskutya
veterán
válasz
lastmohican2 #4185 üzenetére
65 va panel 10bites 55 hva panel 8bit+2frc. Eddig nekem mindent lejátszott de ebben tomp a szakértő mert ő elég sok anyaggal próbálta vagy ír vagy írj rá! Bt controller úgy tudom jó hozzá és lehet játékokat telepíteni de ne ezért vedd mert a komolyabb játékokhiz kevés a cucc, nem erre lett kitalálva. Ha van hely és 3m től távolabb nézed én tuti 65 alatt már nem vennék.
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #4184 üzenetére
Ez a fényerő dolog számomra továbbra is érdekes. Milyen módban mérik a fényerőt? A maximális fényerő értéke eltérő SDR, HDR10, HDR10+ és Dolby Vision módban. Dolby Visionben tolja a legdurvábban! Angel has Fallen és A Mátrix olyan fényerővel rendelkezik ami brutális. M:I Fallout viszont hiába DV, akkor is sötét.
-
darius09
tag
válasz
lastmohican2 #4185 üzenetére
Üdv a csapatban
-
lastmohican2
tag
Sziasztok!
Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, mert így szerintem ráleltem a újonnan beszerzendő, nyertes TV típusra. Elsőkörben Hisense H65A7100 vagy 7500 típusokban gondolkodtam, de a Ti sikeresen "rábeszéltetek" egy 55C715 típusra.
Írtátok, hogy ~220k-ért be lehet szerezni a 65-ös verziót is. A méreten kívül van különbség a kettő között?
A www.displayspecifications.com azt láttam, hogy a Hisense típusokhoz képest kevesebb videó fájlformátumot ismer. Ebből adódhatnak-e lejátszási gondjaim? Főleg külső vinyóról néznék filmeket.
Az Android rendszerre lehet játékokat is telepíteni a Google playről. Milyen eszközzel lehet ezeket irányítani? Bluetooth controller kell hozzá?
Segítségeteket köszönöm!
-
embe
nagyúr
válasz
Zsoleszhun #4174 üzenetére
Én a 65C715-t néztem, é s a TCL oldalán frissebb van attól mint ami itt van.
Valami orosz fórumot kell kellene találni, anno az LG-hez is onnan szedegettem az fw-ket. -
Kiskutya
veterán
válasz
Zsoleszhun #4174 üzenetére
Régen néztem én is ezt de elég későn kerülnek fel az fw-k.
-
Zsoleszhun
addikt
Ha nem volt még, akkor itt egy jól áttekinthető gyűjtő oldal:
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Szerintetek olyan app letezik az androidos tcl tv-hez, ami "castolja" a hangot ami szol a TV-n telefonra? Azaz, hogy teszem azt a telefonon tudjam hallgatni ami megy a tv-n.
-
pezo00
tag
Sziasztok!
65c715-öt tervezek venni, viszont olvasom hogy nem mindenkinél hibamentes a plex. Tudnátok erről mondani valamit? Fontos lenne hogy tudja mivel a gyerekek sokat meséznek plexről.
Köszi a válaszokat!
-
Kiskutya
veterán
A 65 220ba most szerintem jobban megéri! Felhősödés bevilagitas nem jellemző c sorozatnál itt még senki nem jelezte hogy tapasztalta volna akár 55 vagy 65 méretben. Távirányítót én nem használom másra egyszer próbáltuk itt valakivel Telekom boxal az nem jött össze de lehet csak a párosító kód nem volt jó. Igen direct led!
-
Veron
addikt
55c715ről mi a tapasztalat? Ezt most 190k Ft körül meg lehet vásárolni. Hisense U7B / U7QF, Sony XG70xx, esetleg Philips PUS7805 modellekben gondolkodom.
Tudom a 65c nagyon frankó, de más benne a panel. Felhősödés, bevilágítás tapasztalható a kicsin? Mindkettő direct LEDes ugye?
A távirányítóval lehet vezérelni a set top boxot és soundbart? Köszi! -
Kiskutya
veterán
Nem mindenkinek tetszik a samsung túlszaturált szinvilága a tcl sokkal természetesebb. A tcl qled 10bit panel a Samsung csak 8+2frc a tclbe van dts dekóder samuba nincs a tcl tudja a dolby visiont a Samsung nem. Attól még lehet jó a Samsung kinek melyik tetszik. Az én igényeinek a tcl szimpatikusabb volt azért is vettem.
-
da.
tag
válasz
Kiskutya #4057 üzenetére
hát de ha Q6-os QLED Samuval van egy szinten, akkor meg árban nagyjából uott van a két kütyü (kivéve most, hogy 220E a TCL az Emagon. de egyébként 260-280 mindkettő).
és ha technikailag uaz a kettő, miért választaná valaki a TCL-t?
nem provokáció, komolyan kérdezem, hogy mivel nyújt többet kb uazon az áron.egyébként meg is rendeltem a TCL-t. majdnem elhajlottam egy Q80T-s Samu felé, de olyan keveset nézzük, hogy nem érdemlem meg.
-
embe
nagyúr
Egyébként a TCL-nek van szerviz hálózata? Ok. hogy 2 év garit az eladó intézi, de utána?
Pl. Nyíregyházán vagy Debrecenben van? Nem találtam... -
embe
nagyúr
Wifivel mennyire működik stabilan? Távolság nem probléma, légvonalban kb 1-1,5 m.-re lesz a routertől.
Csak mert megtudom oldani kábellel is, de nem akarok feleslegesen kábelezni, mert azt rejteni kellene... -
darius09
tag
Van alkalmazás tv-re de sajnos a védett tartalmak miatt nem működik sreen capture, se netflix, youtube, film le játszásnál. A sima egy es vegyes szín ami körbe megy az igen. Vlc playerrel full HD filmek egy részénél működik de lefagy a vlc... Pcrol müködik viszont befogja a gépet.
-
darius09
tag
válasz
Kiskutya #4140 üzenetére
pc-ről lasssabban reagál a megjelenített képkockák színére.. kicsit be is fogja a gépet.. lehet csak beállítás. de sajnos appok kilőve netflix stb azokkal ez a képernyős dolog nem megy. vlc full hd filmeknél megy de egy idő után kifagy.... szóval nem ér ennyit
pc-s részről még utána nézek mi lehet ez a belassúlás meg hogy nem reagál elég gyorsan
-
tomp
félisten
DDP hangot valóban kiküldi a Plex!
Viszont nálam a Plex szenved mert 5mp-ként megáll bufferelni...
Pedig AC-s wifi kapcsolaton van a TV. -
redati
tag
válasz
Kiskutya #4129 üzenetére
Köszi. Nagyon szép hangja van, és sokat dob a mennyezeti hangszóró a térhangzáson. Bi-amppal a sztereó Hi-Res Audio is jó élmény.
Kimegy, de válogatós még ez a plex, de előbb utóbb csak jó lesz
A sima ac3 5.1 csak PCM 2.0
A dd+ minden esetben kiküldi, ha van atmos metadat akkor az is megy. Tesztnek próbáld ki a Jangle család karácsonya, ezen van angol dd+ Atmos.
A true hd magját kiolvassa. ha van rajta atmos, akkor is, de úgy is csak sima dolby digital 5.1
Dts - dtshd csak PCM 2.0A belső lejátszó
Van Dts, DD, DD+, DD+ Atmos,
TrueHD csak DD 5.1, Dts HD csak Dts 5.1Az előző fw vel eddig nekem 10 perc után mindig kilépett a filmből, ezzel még nem próbáltam.
-
redati
tag
válasz
Kiskutya #4118 üzenetére
Az erősítő egy onkyo tx nr 646 5.0.2 hangszóróval.
Mozi filmeknél az atmos jelet csak dolby digital plus formátum mellett küldi ki az erősítőnek. Ez működik a belső lejátszóval, és a plex-el (ami végre most már nem akadozik) lejátsza a dolby visiont is
Ha jól olvastam, akkor az androidtv Netflixen is lesz majd dd+ Atmos. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #4122 üzenetére
Este én is felraktam. Hibát nem tapasztaltam.
Play Movies appot tilos frissíteni mert akkor nem fognak elindulni a filmek de ez a korábbi fw verziókkal is így volt.
Kipróbálom majd a Google TV appot is.(Movies csak új névvel). Az a korábbi fw-el elindult de hiába váltottam magyar hangra, maradt angolon. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #4117 üzenetére
Igen csak Tomp kolléga írta hogy a Telekom is 5 évet ad, a többit a szerviz adja. Ezen a vonalon akkor máshol is megadhatják .. gondoltam.
Egyébként a TCL oldala 2 évet ír. -
bigdady
nagyúr
Hali
TCL 55DP600 ajánlott?
Fali konzol olcsón kihúzható melyik jó hozzá? -
embe
nagyúr
Focus kombi, akkor "hátára" fektetve valszeg befér. Majd aláágyazok. Majd kerülöm a határban rallizást.
Az Emagtól rendeltem. Ott 2 év garit adnak, illetve vettem hozzá még 1 évet. Hogy működik az 5 év? Forgalmazó adja, vagy mi módon lehet érvényesíteni? Lehet feleslegesen vettem hozzá a kiterjesztést?
-
Gino20
őstag
Másik: Nem volt még TV-m amit állítva ,,hoztam" volna, vagyis eddig mindig csak fektetve volt lehetőségem TV-t szállítani és sosem volt semmi baj (azért a gyári csomagolás elég jó ,,cucc" és ha nem örült mód ralizol a ,,határban", akkor szerintem simán szállítható fektetve is)
-
redati
tag
válasz
Kiskutya #4100 üzenetére
Köszi.
Felraktam a 65 ec780ra helyi frissítéssel.
Tesztnek a Jangle család karácsonya Netflixes filmet választottam Dolby vision formátumban . Szebb fények, szebb színek, illetve a dd+ 5.1 hangot is szépen átküldi az erősítőnek. A belső lejátszóval (a filmet letöltve) átmegy az angol hangsáv dd+ Atmos is. -
Gino20
őstag
Szerintem engedd el a gyártói 55"-t főleg, hogy fix fali konzol (nem kihúzható), így maga a szerkezet simán kibír 40kg-t. Nekem egy ilyen HAMA-n lóg a 65" samu, amit még az előző TV-mhez vettem [link] és elvileg csak 55"-ig jó, de súly alapján megfelelő volt, így rápakoltam a 65"-t és akár teljesen kihúzott állapotban is simán elbírja szóval a fix fali még többet kell, hogy bírjon
-
belashx
senior tag
Ha már távirányító.
Én egy ilyet rendeltem. Gondolom lesz 1 hónap, mire megérkezik..
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged