Új hozzászólás Aktív témák
-
Golota
aktív tag
válasz
Botika89 #7496 üzenetére
Köszi, de nekem nincs ilyen problémám. Gamer headset nekem sosem lesz
. Ha zenét akarok hallgatni, akkor az nem a TV-ről fog jönni, másrészt meg van erre egy megfelelő láncom. Az eredeti kérdezőnek szerettem volna tippet adni, csak a konkértumok hiányoznak, mert az, hogy "rosszul szól", az nem sokat mond.
-
mikrofon
veterán
válasz
Botika89 #7394 üzenetére
Üdv az TCL Android11-ben
Ugye a C728- alapból ezzel jött. Annak idején írtam arról, hogy milyen a C715 után a c728. Akkor pont ezeket is megírtam, hogy más a DV logo és hogy eltűntek a Dolby Audio logo-k, annak ellenére hogy átmegy a rendszeren rendesen a hang.Ezek szerint azokat az apróságokat, amiket hiányoltam a c728-ban a c715 után nem tették bele.
Beállításokban érdemes szétnézni talán még azok változtak, bővültek.
-
-
Kiskutya
veterán
válasz
Botika89 #5698 üzenetére
Érdemes megjegyezni, hogy az ARC nem teszi lehetővé a teljes zsírtartalmú, kiváló minőségű kodekek, például a Dolby TrueHD, a Dolby Atmos, a DTS-HD Master Audio vagy a DTS: X hangsávok bitfolyamát a Blu-ray és 4K Blu-ray sugárzásokon. Egyszerűen eltávolítja az alapvető 5.1 adatfolyamot. Ha ilyen szintű funkcionalitást szeretne, akkor HDMI eARC-re lesz szüksége.
-
feriferi12
csendes újonc
válasz
Botika89 #5622 üzenetére
A shield-el neked nem lett az alsó-felső fekete sáv filmeknél inkább világosabb és szürkésebb?
Nekem ez a zavaró sötétebb jeleneteknél.
Azért nem vártam hogy a shield majd egy csapásra oled-et csinál a tv-ből
Most szebb a hdr viszont mintha jobban meg lenne világítva a fekete és nem olyan amilyen volt, még úgy se ha lentebb veszem a fényerőt vagy pl. állítgatom a feketeszintet vagy a gammát.+ Köszönöm a válaszokat és a segítséget mindenkinek!
-
tomp
félisten
válasz
Botika89 #5024 üzenetére
Nekem is.
Netflix, Play Movies Shieldről. Filmnézés Plexel szintén Shieldről.
Youtube-ot meg nagyon ritkán nézek. Az a kevés meg vegyesen. Vagy TV-n vagy Shielden.Amúgy TV-n a youtube gondot a VP9 Profile 2 okozza!
Sz@r a Realtek SDK-ban a kodek kezelés amit a TCL-nek önerőből kell kijavítania. Ha lesz Android TV 10 akkor ahhoz már talán a Realtek egy jól működő SDK-t ad ki.24p:
Sony TV után furcsa volt nekem de aztán mikor szervizbe látogatott a TV visszaraktam a Sony-t amin ránézésre simább volt a mozgás de jobban megnézve azért volt simább mert mosta a mozgást. Azaz nem az eredeti képet adta vissza. Pedig nem volt azon a TV-n semmilyen kapcsolható mozgás javító. Gyárilag mosott az algoritmus.
Amúgy HDMI-ről jobb a 23,976 megjelenítés!
Netflix is szebben megy. -
Kiskutya
veterán
válasz
Botika89 #4993 üzenetére
A kép szerintem nagyon jó ezen a tévén nekem a hdr nagyobb fényereje se hiányzik viszont szoftveresen vannak gondok igaz ezek egy részét átlag felhasználó észre se venné de mivel én másik tévén használtam ezeket igy bosszantó. Reménykedtem benne hogy idővel javítva lesznek de szerintem olyan túl nagy változások nem voltak a javításokba. Ráadásul a 609-es fw-be hiába javították a YouTube 4k hdr 60fps akadást a menü meg belassúlt a 606 vagy 395-höz képest. Kíváncsian várom a következőt milyen lesz....
-
darius09
tag
válasz
Botika89 #4947 üzenetére
ezen én is meglepődtem az elején akadozik aztán megy szépen.. persze ha elkezdem a menüt piszkálni elkezd megint akadni... igazából ha nem pc-re lenne kötve akkor valószínűleg én is beszereznék egy ilyet amit leírtál. de így pc vel minden megy szépen.. csak ugye itt nem vált át hdr-re stb.. ami kár de gondolom ez ilyen..
-
Gino20
őstag
válasz
Botika89 #4862 üzenetére
Ugyan a kérdés nem nekem szól
, de ha már van egy médialejátszód és egy olyan SB-d, amin van HDMI IN és OUT, akkor az abszolút javasolt bekötés: Shield HDMI -> SB HDMI IN majd SB HDMI OUT -> TV HDMI ARC és így megkapod az abszolút audio passthrough-t, amit a shield tud, vagyis a TV nem piszkál / tömörít bele a hangba, hanem veszteségmentesen megkapja azt az SB-d, ily módon a TV-d csak egy megjelenítő lesz (A TV lejátszója nem csak képi pl kadenciahelyesség szempontjából nem ideális, hanem ,,hangilag" is képesek ,,belepiszkálni"). Ha így van bekötve, akkor TV-n a Shield-et úgy fogod elérni, hogy TV forrásnál az SB-t kell kiválasztani.
Persze lehet ezt vitatni, de passthroug így érhető el. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #4854 üzenetére
Our Planet Shield-en mégjobb!
De azt NE felejtsük el, hogy HDR10 és Dolby Vision között óriási a különbség!
Szerintem mikor a HDR fényerőről írnak akkor a HDR10 fényerejére gondolnak mivel Dolby Vision sokkal nagyobb fényerővel megy ha a tartalom megköveteli.
példa
HDR10-ben és DV-ben is megvan a Mátrix. HDR10-ben simán lehet nézni ezt a jelenetet (is). Ellenben DV-ben mintha egy reflektor menne. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #4839 üzenetére
Igen azért a TV saját lejátszója nem a tökéletes képre van hegyezve. A Shield igen.
A TV-ben lévő SoC inkább a HDMI-ről érkező DV tökéletes megjelenítésére van állítva.
Shield már tudja a FEL Dolby Visiont, Tidal appban megy az Atmos is. Nekem nem kell több. Igaz cserélhetem le az eddigi DV táramat mert azokat átkonvertáltam MEL-re a FEL to MEL script segítségével. -
-
embe
nagyúr
válasz
Botika89 #4773 üzenetére
Internet speed test Fiber test. Playből tudod telepíteni.
-
darius09
tag
válasz
Botika89 #4688 üzenetére
vissza raktam optikai kábelra most nem tapasztaltam ilyet a digitális hangkimenet most automatikusra van állítva... egyébként volt nálam denon hangprojektor azzal nem csinálta bár az eleve csak hdmivel volt összekötve . meglátjuk most jó pcn már nem állítgatom a dolgokat mintha azóta jó lenne csak sima stereon van mert van egy dolby atmos for home teather opció lehet az kavart
-
embe
nagyúr
válasz
Botika89 #4617 üzenetére
Nincs ott.
Viszont van 2 féle 606-os fw., lehet ez valami más.
HDMI bemenetre kötött házimozi mellett néztem, de nekem ez van. Illetve ott van ez a HbbTV beállítás. Lehet ez valami spéci fw. Megnézem a másikfajta fw-t, lehet abban ott van.Lehet user error, mert elképzelhető hogy nem az eu-s fw-t tettem fel.
-
belashx
senior tag
válasz
Botika89 #4598 üzenetére
Ha jelenetváltás van viláosról sötétre(vagy fordítva), érezhetően változik a fényerő. Nem lenne ezzel baj, ha azonnal történne, és nem fél-1 másodperces késéssel.
Milyen fw van a tévén? Mondjuk ez nálam nem változott, akármi volt is rajta, pedig volt többször FR is.
Ja, meg milyen tévén? -
redati
tag
válasz
Botika89 #4271 üzenetére
Az androidos Netflixen, egyenlőre nem elérhető az atmos hangsáv. Valahol olvastam, hogy dolgoznak rajta, és hamarosan elérhető lesz. Amit majd látni fogunk az adott film cím mellett is kiírva, ahol a többi spec. Is szerepel.
Az ok:
Androidtv-n nem megy a TrueHD, sem Dts x, a magot azonban már kiolvassa.
Így majd vélhetően az összes streaming szolgáltatónál lesz dolby digital plus ( A netflixnél már most is van), ami mellé lehet csatolni Atmos metaadatot.
Itt tudsz szemezgetni a hasonló DD+ Atmos demókból:
(persze az erősítőnek tudnia kell ezt a formátumot)
[link]Jó hír, hogy nálam a 602-vel már végig játssza a gyári lejátszó a filmeket, és nem dobja ki 10 15 perc után
-
Dyraxx
tag
válasz
Botika89 #3972 üzenetére
Az ájfonban lévő mágnesek nincsenek a tévé közelében évekig remélhetőleg, mint ahogy egy hangfal, hogy ilyen foltokat okozzanak, hacsak nem ott tartod 0-24-ben. Demég akkor is, feltételezem, hogy nincs bennük 5 colos 1 centi vastag körmágnes, vagy ha igen, akkor az nem egy mobil.
Én csak annyit akartam mondani, hogy ha rendes hangfalat használ az ember, ne közvetlenül a tévé mellé helyezze, mert a hónapok, évek alatt tönkrevághatja a kijelzőt a folyamatos mágneses tér.
Az ember zsebében, fejében (egyelőre még) nincsenek kijelzők, szóval ránk nincs ilyen hatással (pl az iphone), mi csak szimplán rákot kapunk tőle.
És mielőtt azt mondanád, hogy jajj, egy újabb hipochonder, kérdezz rá, hogy átlagosan menyit él egy motorkocsi-vezető a budapesti 2-es / 3-mas metrónál és csodálkozz.
-
Dyraxx
tag
válasz
Botika89 #3967 üzenetére
Nem értem, hogy mit rugózol ezen a dolgon, a mágneses tér nem tesz jót a kijelzőknek és kész. Se a kicsi mágnes, se a nagy.
A méretezésben kivételek mindig voltak és lesznek is, de szeritnem te a kis hangszórókat hasonlítod a nem olyan kicsikhez. De ha mutatsz nekem egy Vonyx vagy bármi más normális méretű hangfalat, ami soundbarba való bébimágnest használ, akkor megadom magam. De továbbra sem ez volt a poszt mondanivalója...
-
Dyraxx
tag
-
-
Kiskutya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával!
- LG 75QNED86T3A 75 colos 4K Smart 120HZ GAMING TV
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest