- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
válasz
HELLAFLUSH #12638 üzenetére
Természetesen.
237e-ért vettem 2 éve. Eddigvingyen használtam. :)Tényleg korrektek voltak pedig naponta felhívtam őket. Becsülöm a türelmüket.
-
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
Most töltődik le a hivatalos uccsó(v645).
Már 1-2 hónapja ilyen, nem a firmware miatt. Közben frissítettem GTV-re csak úgy. Ez persze nem változott.
Nem tudom, mi okozza, de csatoltam képet. A tévé két oldalán vannak hangsugárzók úgy 50 cm-re, ami miatt el is gondolkoztam anno, de azok mágnesesen "szigeteltek", és már elég rég ott vannak, így azt kizárnám, ill közelítve, távolítva sem változott semmi. Remélem kicserélik a panelt, és minden pöpec lesz. Meglátjuk.
Bal szélen az a világos rész.
[kép] -
belashx
senior tag
Sziasztok!
Lett egy extra folt a tévém képernyőjén. (Olyan, mint a szélein körbe, de ez új)
Beszéltem a szervizzel, a héten elviszik a készüléket. Tegyem vissza a legutolsó gyári szoftvert, vagy megfelel nekik a GTV-s firmware-rel?
Nem IMg-ből tettem fel, így adja magát egy további kérdés:
Sima update-tel is visszamászik az ATV-s, vagy sem?
Egyébként 55C715 a típus. -
belashx
senior tag
Wz már a C715-nél is megvan a kezdetek óta. Én csak DV utáni visszaváltás anomáliát tapasztaltam.
Eddig senki sem jelezte a supportnak? (Én biztosan nem.
)
DV Netflixnél nincs 15-20 perc után akadozás? Nálam igen. Pause/play segít rajta a következő negyed órára. Idegesítő. Nem is szeretek Netflixet nézni.
-
belashx
senior tag
C715-tel kapcsolatos kérdésem lenne:
- Netflix DV tartalmaknál az összes eddig próbált sw verzióval dócöd 15-20 perc után. Ezt megoldja egy Play/Pause, de rohadt idegesítő.
- Netflix DV tartalom után nem váltja vissza korrektül a képmódot, marad minden túlszaturált, élénk. Elváltok az aktuális képmódról, aztán vissza, és akkor már jó. Szintén megvolt az összes sw verziónál.
Semmi másért, ezért várom az Android 11-et.Ja, meg még egy. Tavaly egy nyűglődés nyomán a szerviz menüben állítgattam (pl. fényerő állítást teljesen letiltottam. Ezek viszont nem álltak vissza eredeti állapotra IMG-es upgrade után sem. Tud rá valaki módot, vagy manuálisan kéne mindent beállítgatni?
-
belashx
senior tag
Itt a link V653-hoz.
Ez nem fogja megszűntetni a problémád, de nem árthat. :)Csak DV anyag lejátszása közben tudsz váltani Dolby Vision Fényes, és Sötét között a képbeállítasokban. Azt csekkold.
Töltheted "hivatalos" helyről is, de hirtelen ezt találtam.
-
belashx
senior tag
Nekem is ilywn gondom volt Dolby Vision tartalmaknál anno. Ha nálad is ez a szitu, akkor DV film lejátszása közben tedd át a másik módba. (DV Fényes/Sötét) Fogalmam sincs, most melyikben van nálam, mert 1 éve nem taperoltam. :)
Van ezen kívül is beállítás, de az a környezet alapján állítja a tv fényerejét. Azokkal kezdtem(még szerviz menüben is kikapcsoltam az erre vontakozó cuccot), de nálam a fenti dologtól lett jó. -
belashx
senior tag
válasz
mikrofon #6135 üzenetére
Köszi a beszámolót!
A meccsnél simán lehet a netes stream volt gagyi minőségű, de a lan sebességnél ne várj csodát. Még a csilliós, csúcs tévékben is csak 100 Mbites a LAN. Wifinél se számíts csodára, nincs előrelépés a C715-höz képest ezek szerint, bár mintha mértem volna ennél jobbat.
-
belashx
senior tag
válasz
laci1892 #5930 üzenetére
Nem a hardverrel van baj, hisz hardveres dekódolás van. Szoftveres dekódolással még a többször erősebb boxom se tudja lejátszani normálisan a 4k videókat.
Régebben említettek itt hardver( vagy kernel?) szintű Realtek bibit, de vissza nem keresem.
Szerintem maga a képfeldolgozó része gyenge a tévének (mint LG-nél az Alpha chip). Mint mondtam, Samsung tv után feltűnően darabosabb a mindenféle mozgás a C715-ön.
Ma(jd) meglesem a Costa Rica 4k 60fps HDR videót, de legutóbb még mikro akadások se voltak emlékeim szerint.#5929Dyraxx:
A fullos 4k YT videók is kb. 30Mbps bitrátájúak, így ezzel nem kéne, hogy gond legyen. Mivel pufferelés van, annak kiürülése esetén nem microlag lenne. -
belashx
senior tag
válasz
mikrofon #5925 üzenetére
Valóban nem ide való, de csak úgy jöttek a gondolatok.
Nálam főleg a SmarTubeNext, és a Kodi van használatban.
Ha a Kodi intézte a freki- és felbontásváltást, akkor általában csak többszöri próbálkozásra indult el a film, csak karikázott. (Ezt a v0.4.0-hoz kötöm magamban, legalábbis akkor tűnt fel). Mióta a rendszerre van bízva, rendben üzemel, de van pár film, aminél nem vált, akárhányszor is próbálkozom vele, ill. van egy VC-1-es kodekes filmem, amit akadozva játszik le a Kodi. CE alatt ez is hibátlan.
Szóval ma felvarázsolom az új firmware-t nulláról, hátha minden gondnak pá-pát inthetek.Filmeket NASról játszom le, így semmi extra nem fut a boxon.
Ami vicces, az a hőfokok alakulása, főként, ha elnézem a másik topikban folyó szenvedést agagyi, noname boxokon. alapjáraton 35-36 fok, YT 4k HDR 60fps-nél is 40 fok körül van.Sztereó hifim van, így a sokpontsok hangzás, és annak problémái nem érintenek. Szerencsére, különben asszony kitekerné a nyakam, hogy már megint minek veszek többszázezer forintos erősítőt/kütyüket.
Namostaztánténylegabbahagyomám.
-
belashx
senior tag
válasz
mikrofon #5923 üzenetére
AM6 Plus-om van.
Nagyon jó kis cucc, de minhta az általad említett v0.3.9- cel jobb lett volna. Azóta kerültek bele új funkciók (meg nem mondom, mi), lehet azokon kéne finomítaniuk.
Gyári lejátszóját nem szeretem, pedig Tényleg jól viszi a videókat. Túlságosan fadapos, nem lehet alapértelmezett hangsávot kiválasztani, és ha DAC-nak nem tetsző formátumú a sáv, akkor hangos sistergés van, ami mindenkire a frászt hozza. Szóval marad a Kodi, néha a Plex. még ritkábban a gyári CE. DV-ön kívül az utóbbi a nyerő megoldás. Még nem volt gondja 1 filmmel sem, amivel a Kodinak meggyűlt a baja.4PDA -s tippet köszi, majd ránézek, mert Ugoos oldalán nagy a csend mostanság.
Csak meg kellett említenem az Ugoos-os csendet, és voila, már kint is van a v0.4.1
-
belashx
senior tag
válasz
mikrofon #5921 üzenetére
Neked még megvan az Ugoos, használod?
SmartTubeNext-ben nem szoktak akadozni a videók? Kb. 10-20 másodpercenként pár elég nagy röccenés, aztán megy rendesen. Igazából sima YT appban is csinálja. v0.4.0 RC firmware-en vagyok, és nem tudom, előtte is ilyen volt-e. Néha pause/play után is ezt csinálja. Box újraindítás megoldja. Elég idegesítő...
-
belashx
senior tag
válasz
Brandynew #5875 üzenetére
Lehetséges, hogy a mozgásmegjelenítésre gondolt. Az valóban nem acélos. Samsung után lett C715, és egyelőre nem sikerült megbékélnem vele, pedig augusztus óta megvan a tv. Elég döcögősek bizonyos jelenetek(stutter).
Illetve korábban Netflixen volt microlag, amin egy pause/play segített, de kb. 20 percenként előjött. Most már talán nem áll fenn ez a hiba, de nem igazán Netflixezek. -
belashx
senior tag
válasz
mikrofon #5458 üzenetére
Most én ránéztem a Matrixos Netflix addonra.
4k és DV tényleg megy, mivel a tv baratja a Metflixnek, de framerate váltásról ott nem esik szó. A kapcsoló aktív, lehet kattontgatni a Kodo beállîtásaiban, csak épp hatása nincs. Ahhoz root kell, bár a mao világban semmi se biztos. -
belashx
senior tag
A Netflix viszont nem megy 4k-ban, Kodi alatt. Legalábbis mindenki ezt írja.
Persze androidos boxokkal kapcsolatban írják, a tévén, Netflix app meg ugye megy 4k-ban, mert minden feltétel adott hozzá. Ezek szerint Kodi alatt is?
Mondjuk nem rootolt tévén a frekiváltás nem műxik. Meg Kodi elvileg DV-t sem tud.
Hm. Érdekes. -
belashx
senior tag
válasz
Recon666 #5446 üzenetére
És Kiskutya:
Köszi!
Oké,mindenképp megpróbálom, de kissé becumiztam a 625-össel. Rendben felment, de beléptem a szervizmenübe, ahol rámentem a "test pattern" pontra. Onnantól teljesen meghülyült a tv. Távirányítóra nem reagált, a hátsó gombbal sem tudtam kikapcsolni. Kihúztam, bedugtam,ár indult is a tv, de a TCL logó után csak feketeség. Újra. Ekkor bejött, és a legutolsó bemenetre ráállt, de ekkor sem reagált semmire. Oké, akkor IMG-et rátolom. Hibaüzenet a recoveryben. Factory reset után bejött a tévé, de nem voltak appok, csak üres home screen. Valami feliratok villogtak a tv bal oldalán, háttérben a home screennel, vagy ha bemenetet váltottam, akkor azon villogott. Lokalizáció Albánia, és nem is tudtam.váltani.
Most feltoltam a 606-ot, ezzel egyelőre jónak tűnik. Ma már nem csesztetem.Na jó, lehet mégis.
-
belashx
senior tag
Srácok!
55C715 tv- 620-as fw-vel nem.valami jó a mozgásmegelenítés. Röcögnek a videók, filmek. Csak megjelenítőként használom. Eleinte azt hittem, az új androidos box a ludas, de pc-t, vagy a saját YT kliensét használva is ugyanez a szitu. Lehet már a korábbi verzióknál is ilyen volt, de most tűnt fel, ez is inkább youtube videóknál. Hiába a frekiváltás.
Most töltöm a 625-öst, teszek vele egy próbát.
Tudom, a tv-re nem jellemző a vajsima megjelenítés, de most baromira idegesít. -
belashx
senior tag
Most FTP kapcsolatot adtam meg a nashoz, és a 42 GB-os Alita nem akadt. Egy 70 gigás film már bufferelt.
Majd figyelek a méretekre, amíg nem lesz dedikált lejátszóm, vagy PC-n keresztül nézem őket, ahogy eddig.
Illetve van valami Kodi varázsló addon, amivel a cache méretét lehet optimalizálni, azzal is teszek egy próbát. -
belashx
senior tag
válasz
Jonesy84 #5132 üzenetére
Ma pröbálgattam, és a 70GB-os film nekem is töltöget Kodi alatt. Azt hiszem a proci kevés, mert Sambán, és Ftp-n is másoltam a tv-re, de olyan 8-10 MB/s sebesség volt csak, holott a nas sokkal többre képes monduuk a pc felé. Hiába tudna nagyobb sebességet a kapcsolat révén.
(A tévedés jogát fenntartom.)
-
-
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #5121 üzenetére
Van olyan, akinek rendben megy Plex-szel a 4k HDR?
Vettem nast, és csak futólag néztem, de bufferel szépen.
(Wifi kapcsolat, 200mbit körüli sebességgel.)
Valami egyéb mediaszerver app, amivel átmegy a DV? Gyári lejátszó elég finnyás.Majd beleásom magam a témába, de egyelőre itt tartok.
-
belashx
senior tag
válasz
Botika89 #4598 üzenetére
Ha jelenetváltás van viláosról sötétre(vagy fordítva), érezhetően változik a fényerő. Nem lenne ezzel baj, ha azonnal történne, és nem fél-1 másodperces késéssel.
Milyen fw van a tévén? Mondjuk ez nálam nem változott, akármi volt is rajta, pedig volt többször FR is.
Ja, meg milyen tévén? -
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #4372 üzenetére
Merre találok ilyet?
Mmint custom fw-t? Vagy csak rootolva van?
Annyira nem izgat ám, de felötlöttek a régi szép idők, mikor muszáj volt a telefont mókolni, hogy használható legyen.Szerencsére S6 óta egyiket sem kellett. Jó, már S4-et se lett volna muszáj, de azé' na!
-
belashx
senior tag
Én bírom az ilyesmit. Nem érzem magam jól, ha nem mélyedhetek bele valamibe. Asszony persze szekál érte, de élvezi a "munkám" gyümölcsét.
Exoplayert kéne valahogy rávarázsolni, mivel csak a gyári lejátszója tudja a Dolby Visiont, és nem mindent játszik le, de ahhoz én már kevés vagyok.
-
belashx
senior tag
Nekem egy AC-s ASUS routerem van, amin lóg egy hdd (kvázi NAS). Médiaszerver megy a routeren, így gond nélkül lejátsza a 4k-s filmeket is. Amit most próbáltam, 28GB méretű. Wifin csatlakozom, mert gyorsabb, mint LAN-on. Nekem a VLC is lejátsza ugyanezt a filmet.(UPnP)
KODI javasolt még. Vagy NAS-ról mehet a Plex is - nem tudom, milyen NAS-od van, de biztosan van rá Plex.
-
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #4312 üzenetére
Neki is X9-es szériája van? A C715-öt már én is frissítettem image fájllal, mert úgy mindent újratesz nulláról. Vagyis majdnem. A szervizmenüs beállítások maradtak azok, amiket belőttem.
#Criceto83:
Olvasgattam, kutakodtam kicsit: fenti tünetekkel csomó embernek alaplaphibás volt a tévé. Van még rajta gari? Hívd fel a szervizt, hátha erre is áll az 5 év. Conelser Kft. -
belashx
senior tag
válasz
Criceto83 #4305 üzenetére
Kihúztad, vártál, bekapcsoltad? (Van, ahol javasolják még, hogy nyomni kell kihúzás után a bekapcs gombot 60 másodpercig, hogy kisüljenek a kondik.)
Van a tévén reset gomb? (Valahol a HDMI csatlakozók/portok környékén nézd meg.)
Ha találtál, húzz ki mindent a tévéből, áramot neki, és nyomd a resetet 12 másodpercig.Ehhez a tévéhez én sem találtam image fájlt.
-
belashx
senior tag
Én egy ilyet rendeltem. Nyilatkozni még nem tudok róla, de ígéretesnek tűnik.Remélem hamar megkapom (már az országban van) Kemény 4700 Ft-ba fájt, mindenféle kuponokkal. Nekem fontos volt, hogy legyen billentyűzet.
A felső 5 gomb infrás, azokra lehet tanítani funkciókat egy másik távról. -
belashx
senior tag
válasz
darius09 #4242 üzenetére
Ahogy a képen is látszik, még a szervizmenüben is kikapcsoltam teljesen. Miért ne tettem volna ezt meg a menüben is? Lehet ott be kéne egy picit kapcsolnom, hátha olyan, mint mikor a Netflixből kilépve is váltogatni kell a képmódot, mert nem áll vissza. Ezzel teszek egy próbát. Ill. felmegy ma a 602-es.
-
belashx
senior tag
válasz
darius09 #4228 üzenetére
Még a szervizmenüben is kikapcsoltam, mégsem jó. Próbáltam visszaállítani ott az eredeti állápotot, hátha..., de az a gond, hogy ott még a szoftverfrissítés után se álltak vissza a beállítások, pedig feltettem a bekapcsolásos módszerrel is a romot.
Azért köszi a tippeket!
Szervizmenüs beállításokról tudna valaki dobni egy képet? Hátha velem van baj.
[kép] -
belashx
senior tag
Húha! Kár volt beírnom. :)
48"-os samut váltott. Hát nagyobb.Az annak idején a kategóriájában elég jó tv volt(H6400), de ez persze jobb.
Szebbek a színei, jobb a feketéje, jobban is szól, bár én hifire kötve használom. Asszony szokott tévézni, akkor a saját hangszóróján szól. Egész jól.
Nem vagyok nagy HDR guru, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni. Netflixen elég érdekesen kezeli a hdr-t, olyankor "összevissza" változik a fényerő, attól függően, hogy épp világos, vagy sötét jelenet van-e. Simán lehet, hogy szoftveres téma, de eddig nem javult a frissítések során.
A mozgásmegjelenítése jobb volt a Samsingnak, az biztos.
Tetszik, hogy androidos, és szerintem nem is lassú.
Fényereje számomra rendben van, felhősödést sem tapasztaltam, de a kép alsó részén a keretnél mintha erősebb lenne a háttérvilágítás.
Gyári lejátszója elég érdekesen kezeli a nagyobb filmeket: van aminél csak kb. 3 percesnek érzékeli a videót, de nem jöttem rá, mi az oka. Nálam főként monitor üzben megy, szóval ez nem olyan nagy probléma, kivéve DV filmeknél, mivel az pcről lejátszva nem támogatott, kizárólag HDR10-ként jeleníti meg, de ez nem a tévé hibája. -
belashx
senior tag
Ha már távirányító.
Én egy ilyet rendeltem. Gondolom lesz 1 hónap, mire megérkezik..
[link] -
belashx
senior tag
válasz
Sanya8832 #4048 üzenetére
A tévén az alkalmazások között van olyan, hogy Magic cast. Ezt elindítod, ott pedig lejjebb van egy kapcsoló, azt átkapcsolod. A régi fw verzióknál előbb fent ki kell választsni a vezetéknélküli kijelzőt (vagy hasonlót). Ezután máregtalálja a telefon.
Ha nem, telepîtsd a telóra is ugyanezt az alkalmazást. -
belashx
senior tag
C715 tv és Digi kábel tv párosnál volt valakinek gondja az M4 Sporttal?
Nem találja meg a tévé, pedig pár lehetőséget csekkoltam már. -
belashx
senior tag
Szerintem rendeld meg bátran, a kompatibilitással nem lesz baj.
Amiért mégis érdemes kicsit utánaolvasni ezeknek, az a minőség, funkciók. Lehet a giroszkóp gatya, és nem lesz.pontos a suhintgatás. :) Ez csak egy példa volt, lehet teljesen jó a linkeltnél is.
Lehet találni billentyűzet+touchpad kombót is, ha az jobban bejön. Mármint olyan billentyűzet formájút. -
belashx
senior tag
Valóban, az nem légegér.
Találtam egyet, ami jó lehet, így ránézésre.
https://www.szupershopping.hu/AIR-MOUSE-VEZETEK-NELKULI-EGER-ES-TAVIRANYITO?gclid=Cj0KCQjwit_8BRCoARIsAIx3Rj4Crc5FqmZRgwL6BG8rkOtfrJ2X6WxVZAz0FFN2THzfSbIgH2wsfe0aAlO5EALw_wcB
Biztosan lehet olcsóbban is, de ez volt az első találat. -
belashx
senior tag
válasz
kenwood #3436 üzenetére
Ha elindítod a T-cast-et, menj eggyel jobbra(vezetéknélküli..) A kép jobb oldalán mutatja, hogy a mirroring ki van kapcsolva. Ott tudod bekapcsolni.
Nem csatlakoztam a VPN-nel, de így is van egy csomó policy. Lehet tényleg csak Androiddal lehet kapcsolódni, ahogy a tv is írja. 111, csak kíváncsiságból néztem meg.
-
belashx
senior tag
válasz
kenwood #3433 üzenetére
No, megpróbáltam én is, bár csak félig sikerült. Céges gép, talán amiatt nem jött össze.
Szóval:
Indítsd el a T-cast alkalmazást a tévén, és menj a vezetéknélkül kijelzőre. Ha ekkor kerestem, még nem látta a windows a tévét, de, ha bekapcsoltam a mirroring-et a tévén, már látta, el is kezdte a csatlakozást, csak nem jött össze.
(Oda is van írva, hogy csak Androidos eszközzel megy, de mégis látta a gépem) -
belashx
senior tag
válasz
Tumpitumpi #3414 üzenetére
Nem tudom, passzol-e hozzá az, ami a C715-höz is jó, de ha a tv-t megtalálod(én megtaláltam
)a TCL oldalán, akkor a letöltésnél ott a "legfrissebb".
-
belashx
senior tag
Azt hiszem találtam egy hibát a 379-es firmwareben.
Ha Netflix(HDR) után átváltok a hdmi bemenetre(számítógép), nem vált vissza a képmód, és élénkek maradnak a színek. Mindkettő mozi módban van egyébként. Tv ki-bekapcs segít, pedig gyorsindításon van. Majd még tesztelem. -
belashx
senior tag
válasz
gipsykrisz82 #3317 üzenetére
A v378-at a tcl oldaláról is le tudod tölteni, ha aggódnál.
(Kiválasztod a tv-d, és a letöltés fülön szoftver pont.) -
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #3295 üzenetére
Én mindent mozi módban használok, meleg színnel. Eleinte a gép PC módon ment, de aztán mozi lett.
Ha telón lejjebb veszed az expozíció korrekciót, sötétebb lesz, jobban látszik. (Samsungnál photo módban képre bökés után csúszkán balra.) Ami így is kihámozható, hogy a széleken nálad is nagyobb a bevilágítás.
Nekem a két alsó sarok kritikus(abb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged