- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
TCL X815 Razor sorozattal milyen tapasztalat van? Konkrétan pl. az 55"-osról nem igazán találtam semmi tesztet a neten. -
-Rolika-
senior tag
Holnap meghozzák nekem is a "kicsikét"
A FW-t már letöltöttem, de még sosem volt okos TV-m és nem tudom, hogy kell ezt a frissítést csinálni
Amit letöltöttem azt kell felmásolnom egy pendrive-ra vagy ki kell előtte tömörítteni? -
Dopii
csendes tag
Sracok!
Netflix legnagyobb csomagjat 4 keszuleken lehet hasznalni, tudom ez a forum nem igazan ennek a helye, de csak megkerdezem.. Nem csinalunk 3-4 fovel egy netflixet, mindenki egyszerre max egy keszuleken hasznalna, es 4 ezer helyett csak 1000 ft lenne? :)
De en meg egy 2 szemelyesbe is benne vagyok. :) -
Dyraxx
tag
válasz
rainman72 #3781 üzenetére
Nem lehet, hogy azért emelik év vége felé mindenhol az árakat, hogy legyen miből leakciózni a Black Friday-re, meg a többi promotionre? kész átverés show?
hogy nyáron megkapod 250-ért, októberre felmegy 300-ra, de a black friday-on nagylelkűen 250-ért osztogatják néhány jó szóért és +5 értékelésért cserébe... ?
-
belashx
senior tag
Szerintem rendeld meg bátran, a kompatibilitással nem lesz baj.
Amiért mégis érdemes kicsit utánaolvasni ezeknek, az a minőség, funkciók. Lehet a giroszkóp gatya, és nem lesz.pontos a suhintgatás. :) Ez csak egy példa volt, lehet teljesen jó a linkeltnél is.
Lehet találni billentyűzet+touchpad kombót is, ha az jobban bejön. Mármint olyan billentyűzet formájút. -
-
Dyraxx
tag
Még egy kérdés:
Ha nem a Telekomtól veszem meg, akkor nem lesznek magyarok a műsorok? Netflix, stb. vagy miért érdemes a telekomtól venni? itt rengetegen onnan veszik, közben meg tök drága ott.Mondjuk elég laikus a kérdés.
Nálunk Digi internet és kábeltévé (optika) van, ha megrendelem spontán mondjuk az Emag (Extreme Digital) -tól a TCL tévémet, akkor az appokban található műsorok, filmek, sorozatok (pl. netflix) ugyanúgy elérhetőek lesznek magyar nyelven, mintha pl. a Telekomtól venném? (sajnos sosem volt még smart TV-m, most kezdem felszerelni a családot velük, nézzétek el nekem a tudatlanságomat).
-
lasse001
senior tag
Sziasztok valakinek sikerült a c715 ös tévét összehoznia a telekom iptv távirányitójával? Nem akar működni vele az a kevés dolog sem ami eddig ment. Nem tetszik neki a kód. Valakinek vajon sikerült?
Még egy kérés valaki esetleg leírná a szerinte jó képbeállításait ami szerinte jó hogy ne kelljen 0 ról kezdenem az állítgatást. Tudom mindenkinek más a szeme de nekem segítene. Fw 378. Köszi -
belashx
senior tag
Valóban, az nem légegér.
Találtam egyet, ami jó lehet, így ránézésre.
https://www.szupershopping.hu/AIR-MOUSE-VEZETEK-NELKULI-EGER-ES-TAVIRANYITO?gclid=Cj0KCQjwit_8BRCoARIsAIx3Rj4Crc5FqmZRgwL6BG8rkOtfrJ2X6WxVZAz0FFN2THzfSbIgH2wsfe0aAlO5EALw_wcB
Biztosan lehet olcsóbban is, de ez volt az első találat. -
lasse001
senior tag
Sziasztok. Ma nekem is megjött 65c715 az Extreme Digitaltól. Délután talán felkerül a falra
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Aki 65c715-el rendelkezik, kérem nézze meg van-e Apple Airplay támogatása a tv-n.
Előre is köszönöm. -
Dyraxx
tag
Tovább gondolva, tudok-e sima USB-s vezeték nélküli egeret használni a TV-hez? Néhány márkánál/modelnél csak bedugja az ember az egér USB-s jelvevőjét a TV usb portjába és már használható is az egérkurzor a menüben. Néhány TV viszont nem ismeri fel az egereket.
Ez a TCL modell felismeri esetleg az egereket? -
Dyraxx
tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy a TCL C715 szériás Android TV-khez adott távirányító vajon pointeres, kurzoros-e? Illetve ha nem, akkor van-e lehetőség használni, venni hozzá valami általános pointeres távkapcsolót, tudja-e azokat kezelni?
Előre is köszi! -
pane
tag
Én is csatlakozok 65C715-el. 60 hónap lett a garancia. De érdekes hogy TCL garancialap nem lett kitöltve hanem Extreme Digital papírján írja. Egyenlőre barátkozunk. V317 van rajta, majd holnap megkapja a V378.
-
JimPike
csendes tag
Üdv.
2-3 órán belül itt meghozzák 55DP600-as tv-t. Közben eszembe jutott még a régi LG-s szenvedés a csatornalistával. Mondjuk erre jó megoldas volt a chanshort program pc-n.
Szóval tányér lenne közvetlen a tv-re kötve és sajnos az volt a tapasztalat hogy nagyon sok csatornát is mentett, ami fölösleges.
Van valami program, amivel a csatorna listát tudom szerkeszteni vagy marad az egyenként törlés a tv-n ?
Másik dolog ami foglalkoztat hogy a tv usb csatlakozója elbírja a 2.5-ös külső hdd-t? Netet bújva valahol láttam hogy 5V 0.5A van feltüntetve az usb csatlakozókon. Ez elég egy HDD meghajtásához ?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Imdre
aktív tag
Kiskutya & tomp:
Köszi szépen az infókat! Kedden/szerdán jön a tv, de valószínű csak utána héten tudok vele foglalkozni.
Remélem nem lesz vele nagy gond. Majd jelentkezek, hogy legyen a topikban is több vélemény. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
A PC-re telepítettem Serviio szervert. A 43DP600-as tv akadozva vagy sehogyan sem játsza le a filmet. A régi 43-as smart Technikám pedig igen.
A film kiterjesztése: 1080p.mHD.BluRay.x264
Mi lehet a gond? Valakinek 5lete? -
Piftuka
veterán
válasz
H2o-pok #3752 üzenetére
"Upc sek, mostmár vodásak vagyunk,"
Fogadd részvétemet!
Az "EP660" ebben az ársávban az 5 év jótállás miatt elég erős versenyző. Bár a hazai szervizéről túl sok tapasztalat még nincsen.
Amúgy egy belépő szintű, tavalyi modell a TCL palettáján (a legtöbb helyen már nem is forgalmazzák; leváltotta a P615 széria, ami bizonyos szempontból előrelépés, más szemszögből visszalépés.)
Jó kontrasztos képet ad, a kategóriára jellemző ~250-300 nit körüli (nem túl "acélos") csúcsfényerő mellett, ha nem felhős panelt fogsz ki, akkor korrekt képet ad.
A mozgásmegjelenítésben viszont nem brillírozik, és ha jól emlékszem, az interpolációs értéket nem is lehet rajta finomítani. Van egy fix, gyári érték, és az vagy megfelelő számodra, vagy nem.
Az árkategóriájában szerintem a Hisense "A7100", de még inkább az "A7500" összességében sokoldalúbb, és jobb képet adó készülék. Ám az vitathatatlan, hogy azokra csak 2 év jótállás jár. (Pozitívum, hogy a Media Markt-ban meg tudod vásárolni, így a szerviz miatt nem kell különösebben aggódnod.)
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni. Upc sek, mostmár vodásak vagyunk,tőlük Szeretnénk egy TV t. Képen látható tipust néztük ki,5év garival. Esetleg valaki vett már ebből a tipusból?(Vodafonban azt mondták, ha lehet tőlük ne vegyek, mert nagyon gáz a szerviz, ha esetleg kellene.) Véleményt megköszönném. -
tomp
félisten
Igen a box tudja a kadencia helyes lejátszást.
Film indításkor át is vált. Nem ugrik a kép 4mp-ként. Csak akkor ha film közben a boxot átállítom 50Hz-re.
Igen a Voda(exUPC) kártya tökéletesen megy. Egy ideig használtam is a TV-ben a kártyát.
Ne feledd, hogy a TV nem tud műsorrögzítést. Ezt kihagyták a rendszerből. -
-
Imdre
aktív tag
Nem tudom jobban megfogalmazni: ne legyen darabos a mozgás, illetve ne ugorjon 24p-s filmeknél 4x másodpercenként. Ahogy elnézem ez még ma sem megoldott tökéletesen, amit röhejnek tartok... 4k, dolby vision, hdr, anyám tyúkja, azt döcög filmeknél. Persze vannak a szép effektek, amik elsimítják ezeket, csak közben totálisan természetellenes a mozgás. Tudom ne várjak csodát, ha egy drágább készülék sem hibátlan ebből a szempontból, de remélem nem lesz nagyon zavaró. Mivel már megrendeltem, így tesztelgetem majd, de sok opció nincs sajnos, mert sokkal többet egyszerűen nem szánok rá, így ha nem lesz nagyon gáz, akkor mindenképpen marad. Annyit nem fogom nézni, meg a mai tartalmak még ennyit se érnek sajnos...
A médiaboxod, ahogy nézem alkalmas a normális, kandenciahelyes lejátszásra. Ebből a szempontból érdekelne a véleményed. Milyenek a filmek mozgás szempontjából? A kép biztos jobb lesz, mint a szobai tv-m. A mozgás azon sem tökéletes, de annál rosszabb ne legyen...
Illetve még egy kérdés: Voda mediacard megy gond nélkül? Tv-műsort az adná, még egy semmitérő boxot nem akarok, ezért lenne mediacard.
Megmondom őszintén nem akartam android alapú tv-t, de kénytelen leszek megbarátkozni vele.Kiskutya: köszi, közben meglett a 378-as szoft. Ha megjön feldobom, azzal kezdek
Esetleg beállítások vannak, amik ajánlottak képminőség tekintetében, vagy teljesen jók a gyári profilok? Remélem a fényereje elég lesz, mert ahogy olvasom az nem az erőssége. Igaz nappaliban lesz, be tudok sötétíteni (filmezéshez mindenképpen), de egy meccshez nem feltétlenül akarok. -
-Rolika-
senior tag
Az összeszerelése 2 emberes feladat vagy menni fog egyedül is?
-
-Rolika-
senior tag
65C715 megrendelve T-nél. Kiváncsi leszek.
-
tomp
félisten
Ez sok mindentől függ!
Mi számít neked ricegésnek/remegésnek?
Nekem a Sony után kicsit furcsa volt de pár nap alatt teljesen ráálltam. Most a Sony-t nézve borzasztó a mozgás. Ugyan úgy 50Hz és nincs kapcsolható "Mósön hókuszpók" de nagyon folyós a kép. Alig várom, hogy visszajöjjön a TCL.
Zidoo külső lejátszóval használom a TV-t. -
Imdre
aktív tag
válasz
Kiskutya #3736 üzenetére
És ezeket hol érem el? Lehet én vagyok vak, de nem találtam meg. Ennyi csak a szoftver szám?
Más: olvastam, hogy volt, akiknek az emag nem 5 évet tűntetett fel a garancialapon. Nos tegnap rendeltem az imént letöltöttem és 60 hónap szerepel már rajta. Szóval javították már. Remélem soha nem lesz rá szükségem
.
-
Kiskutya
veterán
-
Éne
tag
Sziasztok!
Lehet valami - tól - ig határt mondani nézési távolságra a méretekhez? A 65" ~2m az "ajánlott". Értem én hogy egyénfüggő is lehet, meg a 32" sem jó nézni 20cm-ről, de mondjuk 1m-ről kifolyik tőle a szemem? 3m-ről már nem látom a részleteket?
Bocsánat ha buta kérdés... -
Casseius
tag
Egy kis segítség, TCL honlapján ha friss updatet akarok leszedni mit kell a szoftver verziós rublikába írni?
-
darius09
tag
Ma kicsit összetudtam a c715-öt hasonlítani egy philipsel ami VA paneles rokonomnak van hát eddig azért voltam oda de most hogy láttam mekkora a különbség
hát van és az is sávosodik sőt felhős is szóval jobb tv-t sikerült választani mint amit szerettem volna .. az is android de lasabb a rendszer rajta hangzásban is jobb a tcl a képről nem is beszélek . nekem a kicsi felhösödés is eltünt.... aminek örülök
szerintem ez egy jó tv még ha nem is tökéletes de így hogy láttam rokonomét már az apróságok sem zavarnak úgy am se zavart .
-
Imdre
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon elgondolkodtam egy 65C715 beszerzésén a nappaliba. Fórumokat átböngészve nagyjából mindent megtaláltam, ami esetleg számíthat. Nem tervezek vele túl sokáig, de azért volna egy elég lényeges szempont, amivel kapcsolatban elég vegyesek a tapasztalatok.
Esetleg volna-e olyan valaki aki külső médialejátszóval használja? Attól kérdezném, hogy minden frekvencián (24, 23.978 főleg) jó a megjelenítés? Tehát nem akad, "riceg“ stb? Számomra nagyon fontos volna, mert eléggé zavar, ha ez nem tökéletes (akkor engem a gyönyörű kép sem érdekel)...
Hihetetlen, hogy ahogy olvasom tíz év után még mindig ott tart (vagy inkább nem tart) a technika, hogy akadozik a megjelenítés - és ez a magas árkategóriában is jelen van, bármelyik márkát is nézem. És az nem opció, hogy be lehet kapcsolni szappanopera effektust, mert azt rühellem...
-
Bjoe007
csendes tag
Köszi az infót már meg is rendeltem.Titokban erre vártam hogy egy kicsit leakciózzák mert így már nem tököltem rá is csaptam.
Remélem jó lesz! -
Kiskutya
veterán
válasz
darius09 #3718 üzenetére
Ja én se szoktam. Ajánlott, én csak azért írtam ha valami nem működik akkor kell. A sávosodás szerintem mindenkinek vsn kíváncsi leszek tomp-nak mit mond a szerviz de szerintem nem fognak csinálni vele semmit. Amúgy csak akkor látja az ember ha direkt figyeli más észre se veszi.
-
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #3708 üzenetére
Van alternatíva [link] de ez egy minimum ilyennel [link] több mint fél mill. Sajnos már nem lennél jó helyzetben atmos-os hangprojektor esetén aminek vannak szatellit hangfalai is, mert jelenleg kb csak ez kapható [link] , de 400-at szerintem ez már tényleg nem ér meg, főleg, hogy tesztek alapján még el is marad a 19-es Q90R-től. Igaz ha az ember nem tart az outlet-től, akkor van egy jó alternatíva [link] (tőlük vettem a Q90-est, az N950 meg gyakorlatilag pontosan ugyan az EARC nélkül). Atmos-t úgy tudnám leírni, hogy azért ritka az amikor konkrétan felülről hallom a hangot, inkább azt mondanám, hogy vertikálisan is baromira ki tudja szélesíteni a hangteret, de ez is baromi élvezetes tud lenni.
Egyszer azért a linkelt JAMO szettre lehet beruházok -
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #3701 üzenetére
Természetesen árfüggő.
Manapság Tidal-on hallgatok zenét és baromi jól szól, de film esetén a Q90 első és hátsó magassági sugárzói miatt az atmos is nagyon élvezetes tud lenni. A Enchant SUB-al együtt volt már 400 körül és a Q90 is (amíg kapható volt), volt már 280-ért is. 110-be ezek szerint a bővítés kerültDe ha szettbe nézem az 5.1-et [link] + ARV, akkor simán 400k ez is
-
betmen3
csendes tag
Ránéztem, felment! A rendszer visszaallitas utan, minden beallitas elveszik, csatorna lista stb?
Ja es meg vmi a csatornakat miert ABC sorrendben rendezi?!? -
betmen3
csendes tag
Sziasztok! Frissitettem a fw-t 378-ra. ( pendriverol siman lefutott a frissités, viszont az újrainduláskor egy darabig bootolt aztan fekete képernyő...
30 percet vartam... majd kihúztam és a bekapcs gombot nyomva újra indult a frissítés és szépen lefutott)
Amit észrevettem: youtobe videoknál a bal felső sarokban nem jelzi ki a HDR-t, viszont ha PS-en indítom a youtobe videót akkor a bemeneteknél (jobb felső sarok) kiirja hogy PlayStation4 HDR...
Nálatok is így működik? -
Kiskutya
veterán
Hallottam már párat engem nem győzött meg. Nyilván ár függő ez is amit linkeltél majdnem 400 ezres cucc. Attól is függ hogy mit hallgatsz filmhez biztos nem rossz. Nekem az erősítő adott volt inkább vettem hozta jbl aréna frontokat amikor bővítettem mint egy soundbart. KB 110be volt a centerrel meg háttér sugárzókkal a csere. Szerintem 110be kapható soundbar közelébe se lenne! [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged