- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wertigo1984
őstag
válasz
martonx #73817 üzenetére
En minden nap tomegkozlekedek itt pesten, mondjuk nagyreszt sokkal gyorsabban eljutok barhova, mint autoval. Utobbit csak akkor hasznalunk, ha hosszabb utra megyunk, vagy kulfoldre, vagy allatorvoshoz ilyen hideg idoben.
Lakasunk elott van a villamosmegallo, innen kb 5 perc a metro, majd azzal a munkahelyem kb 20 perc. Feljovok a metrobol es 2 perc seta a melohely. Durvan 30-35 perc haztol-hazig (lakastol a munkahely) az utazasom.
Tokjol elvagyok utkozben, zenet hallgatok (ezt allandoan) es netezek. -
tisn
addikt
válasz
martonx #73611 üzenetére
ez egyszeri tetel, amin bizonyos esetekben a kolok elete mulik
de kulonbozoek vagyunk, mindenkinek mas a hulyesegeszerk: mondjuk az adac testben draga ulesek is szerepelnek rosszul, es viszonylag olcsok is jol
en azert onnan valogattam, ami ott nem volt, az ki is esett a listabol -
tisn
addikt
válasz
martonx #73559 üzenetére
Nekünk csak noname gyerek üléseink vannak, nyugodtan veheted bármelyik legolcsóbbat.
faxom se tudja
nekem szerencsere nem volt balesetem a gyerekekkel
de mikor autosulest vettem, akkor mindig arra gondoltam, hogy ha baj lesz, es a gyerek megserul/meghal a tescos ulesben, akkor hogy fogom magamnak megmagyarazni, hogy par tizezer forintert kockaztattamigy mindig megvettem az aktualis evi adac teszteken legjobban szereplot
szerk: az utolsot most vittek el, emlekeim szerint 80k volt, bababorzen 12k-ert elvittek (nagy nehezen)
(mondjuk ezt sokaig hasznaltak, 36kg volt jo) -
csoszogi
tag
válasz
martonx #73566 üzenetére
Erről a tanulósarokról eszembe jutott nekem meg ez: nagyfiamnak van egy átlagos íroasztala, 100-120x58 azt hiszem. Obiban vágattunk 170-180x58 centis bútorlapot, hozzá vasalható élfólia, a sarkát én lekerekítettem, majd ráraktuk a régi asztalára és már kész is volt egy nagyobb íroasztal, mindezt kb 4-4500 forintból...
-
Doggy dog
senior tag
válasz
martonx #73559 üzenetére
Megvettük,köszi.
Agyasima Természetesen a biztonság is lényeges!Úgy gondolom,hogy van 1 szint,mint mindenhol,amit el kell érniük,különben nem kerülhetnének forgalomba.Ezeknél is vannak Adac tesztek,van PH-n apukák topik,de köszönöm,azt a társaságot kihagyom.Egy ideig követtem,írtam oda,de ....... hagyom.
-
kispéé
senior tag
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #72847 üzenetére
Köszi. Ilyesmire gondoltam. Ilyesmi sorrendet olvastam több helyen is.
Többieknek: csak nem akarok hülye maradni a mai világban, mert bizony azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb szükség lesz az ilyen irányú tájékozottságra is. El szeretném kezdeni valahol, valami alap nyelvvel, aztán pedig ha még jobban bele szeretném ásni magam, akkor legyen erre is lehetőségem.
-
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #72508 üzenetére
igen tudom, csak belefutottam gondoltam beirom, hogy nalunk is terjedoben van ez a szemleletmod, de ami a legrosszabb, hogy penzert az orvosok mit csinalnak.
Errol tanultak, tudjak mit jelent ha nincs megfelelo atoltottsag, az mivel jar a kesobbiekben. Nem hogy lebeszelnek rola az embereket...aztan terjed szajrol szajra, lattunk mar ra peldat mit tud okozni egy-egy ilyen dolog..
Ez nem egy oke, akkor megkapod a rokkantkartyat ha fizetsz kategoria... -
csoszogi
tag
válasz
martonx #72450 üzenetére
Rosszul tudod. Egy betegség lefolyása, illetve a megfelelő immunválasz kialakulása két különálló dolog. Az előbbi abból adódik, hogy szaporodik a vírus, baci stb. és ettől vagy szarul, bedurran mandulád, vízzal telik a tüdőd, aztán ha peches vagy akkor meghalsz, vagy valami maradandó bajod lesz, nemhogy erősödne az immunrendszered, hanem inkább gyöngül. Míg a másik egy fehérvérsejtszintű folyamat, ami antigénekre reagál, kialakítva a végleges immunitást. Elsődleges-másodlagos immunválasz, ha jól emlékszem még
.
Ez a baci vírus egy fehérjedarabkája, vagy valami egyéb darabja. Ezt nagyon leegyszerűsítve írtam, de kb ennyi. Keress rá mi megy mostanaában tőlünk mind keletebbre nyugatabbra, hogy az oltásokon való spórolás (rég nem volt ez a betegség, minek oltani ellene), meg a "tudatosabb" vásárló effektus miatt milyen régóta nem látott betegségek ütik fel a fejüket. Olvasd el a wikipedia nyájimmunitás szócikkét, miért is kell megfelelő mennyiségű átoltottság egy populációban.
Másrészt napjainkban sokkal több a nagy sűrűségű hely,egy-egy ember megfordul, mint teszem azt 20-30 éve volt, fokozottab a kontinensek közötti utazás stb. ami kedvez a betegségek terjedésének.
Nem a bárányhimlő a fő probléma, hanem az övsömör. Ugyanaz a vírus okozza, mert ha túl vagy egy fertőzésen, a vírus nem tűnik el a szervezetbő, hanem megbújik és övsömör formájában előjön később. Keress képeket milyen fasza az övsömör. Ugyanez a HPV-re is, ha rákot okoz akkor már késő azt mondani, basszus oltatni kellett volna.
-
azbest
félisten
válasz
martonx #72450 üzenetére
Ha a természetes szelekcióra szeretnénk visszatérni, akkor abban az is benne van, hogy hullik a forgács. A betegségek eredeti lefolyásával egy részük meghal. Pont ezért találták ki a védőoltást, hogy halál helyett legyen gyors immun válasz. Az csak egy mondás, hogy ami nem öl meg az megerősít, valójában nyomorék és beteges emberekhez vezet. Persze egy-két fekete bárányt elbír a nyáj, de amikor a hülyeség túl nagy fokot ölt, akkor megszaporodnak a járványok és hullik a forgács.
Esélyesebb, hogy a sport és az egészségesebb életmód erősíti. Meg, hogy indokolatlanul nem tolják teli antibiotikumokkal. Nem is értem, hogy némelyik ember mire fel csinál időnként antibiotikum kúrát, mikor orvosi receptre lehet kapni azokat és az orvos nem kéne, hogy olyan hülye legyen, hogy segítsen a gyógyszereknek ellenálló törzseket kitenyészteni. Persze a korrupció ott is jól elvan.
-
tisn
addikt
válasz
martonx #72450 üzenetére
Na most, ha ebbe a természetes folyamatba belenyúlunk és biztos, ami biztos alapon inkább legyengített vírusokat küldünk neki, akkor nem fog úgy megerősödni, ahogy egyébként normális esetben tenné.
szerintem ez abszolut nem igaz, nezzuk a folyamat lepeseit
1. gyerek nem kap vedooltast - talalkozik az eredeti baranyhimlo virussal - legyozi az esetek 90%-ban (1:10 a szovodmenyek eselye), sikeres gyogyulas 99.9995%
2. gyerek kap vedooltast - talalkozik a legyengitett virussal - legyozi - talalkozik az eredeti virussal - mindig legyozi, sikeres gyogyulas (tudtommal) 100%a vegeredmeny jo esellyel ugyanaz, csak a veszelyes szovodmenyeket kikuszoboltuk
ha a 2. gyerek immunrendszere gyengebb lenne az eredeti virussal szemben, akkor ott is csak 90%-os lenne a sikeressegi ratade altalanossagban is, aki edz (vedooltasok) az sikeresebb barmilyen kuzdelemben.
-
tisn
addikt
válasz
martonx #72429 üzenetére
hiba, olvasd el a lehetseges szovodmenyeket... ritkak, de igen csunyak tudnak lenni, nem eri meg kockaztatni
immunrendszer erosites: nem ezzel kell erositeni, nekem nagyon ritkan betegeke a gyerekek, a titka a rendszeres kemeny sport, 3 eves koruk ota... (kisebbikkel tavaly egesz telen vegig kinnt fociztunk, edzesre is megy mindketto esoben, hidegben is, nagyon ritkan betegek)
-
ebegab92
senior tag
válasz
martonx #72429 üzenetére
Ezek az oltások aktív immunizálások, pont arra hivatottak, hogy egy esetleges fertőzés ne legyen súlyos lefolyású. Az immunrendszere mindenkinek felejt, ezért szükséges időnként az emlékeztető oltás, pl.Hepatitis B ellen, ha olyan helyre megy az ember, vagy olyan környezetben dolgozik, ahol ennek van kitéve. Kórokozó függő, hogy meddig vagyunk védettek oltással vagy átsesett fertőzéssel szerzett védelem által.
-
kovaccss
tag
válasz
martonx #72229 üzenetére
Hol írtam olyat, hogy nyugaton ideális világ van? Olvastam sok történetet, hogy kint milyen az élet, ott se fenékig tejfel. Pár futó ismerősöm is leírta mi van pl. Ausztráliában, Németországban, stb.
Nem akarok én sehová menni, mert sehol sincs szükség olyan emberre, mint én. Pszichiátriai okok miatt rokkantnyugdíjas dolgozó sehol se kell. Sehol nem álltam meg a helyemet Szegeden se, kint is ez lenne. A betegségeim miatt a munkavállalás életem végéig lehetetlen. E nélkül kell megoldás. Amúgy is kint is csak az igát jól húzni bíró rabszolga kell. Többet nem leszek rabszolga, legalábbis így nem. Így is van elég bajom.Ott a sok cikk is, hogy hogyan használják ki, teszik tönkre a kimenő magyarokat.
Csak 1 példa az összegyűjtött adatokból:
Sokan arra szakosodtak, hogy külföldre csalják pl. a magyarokat és kegyetlenül kizsákmányolják, kirabolják őket. Egy 3 részes példa:
Behálózták Angliát a magyar nyomorúság parazitái: [link]
Ledönthetetlen a magyar csicskáztatók piramisa Angliában: [link]
Érett férfiak sírtak a küszöbön: [link]
Idézet innen, az 1. mondat: "268 apróhirdetésre jelentkezett egy magyar férfi, de mindegyik angliai munkát kínáló ajánlat átverés volt."
A kizsákmányolás egyre nagyobb. Sok egyéb országban is hasonló a helyzet, pl. Németországban, 3 részes cikk.
"Húsz órát is kellett dolgozni, miután a lengyelek hazamentek" [link]
"300 euró maradt 50 munkás kétheti bérére" [link]
A húsipari kizsákmányolás fellegvárában jártunk: [link]Önmagában az elköltözés nem old meg semmit, se belföldön, se külföldre, mert ugyanaz marad minden, mindenütt lesznek gyerekes szomszédok, meg barmok, akikkel nem lehet szót érteni. Csak a lakcímem és a barmok neve változna. Elég 1 nagyobb hibát elkövetni, és örülhetek, ha hajléktalanszállóra kerülök.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #72044 üzenetére
Pedig ezek a mai kocsik, és főleg a mai fényezések már bírják azt, hogy télen hó alatt, nyáron tűző napon állva se pereg le 15-20 év alatt se a festék. Tény, jobb a száraz, pormentes, cseppmentes kocsiba ülni, mint a hó alól kiásni, de a hely a sok kacatnak mindig kell.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
martonx #72037 üzenetére
Igen,tudom.
Van My Samsung fiókom is,amit párszor használtam és sose tudom a jelszót.Mind1
Azért köszi!@ macilaci78: amikor vettük a lakást,nem volt mellé garázs. 1 lakásnak van saját gazdája.De a lakás is csak 4x nm,a garázs is csak 12nm.4 évvel ezelőtt 2,5 volt a legalja,amiért eladta volna.
A garázs számomra azt testesíti meg,ami.Ne kelljen paráznom,hogy vajon miért rám áll 30cm-re és a mellette lévőre meg van 1,5m hely.Ne adj,pl: új gumi.Ne legyen felbakolva már!Télen is szerintem(!) kényelmesebb,jobb garázsból kiállni,mint kint vakargatni a jeget.Akár csak tenyérnyi résre,hogy éppen csak kilát.Nem vagyok gazdag,nem 3-4 millás az autó,de én ezt szeretném megóvni,vigyázni rá!Nem a molyos ruhát dédelgetni.
Bringát tartom a közös tárolóban.Ha gond van,mindenhol megvan kinek hova van kulcsa.Alvázszám után,meg úgyis térít a társasház biztosítása!
Nem bántás senkinek!! -
Doggy dog
senior tag
válasz
martonx #72020 üzenetére
Kb az,hogy ebayt,alit évente-kétévente használom.Ezért nem éri meg nekem!
Egyik ismerősömmel intéztem ezeket is,Ő használta rendszeresen!Csak most már Ő "A legnagyobb hős",szóval sok a dolga...ShadowX: nemsokára írok privátot,megírom mit tudok eddig!
Csak dicsérték,nagyon jókat írtak róla.tisn: sorry de nem nagyon tudtam értelmezni a hsz-ed kormány bőrözéssel kapcs-ban!Érdekel egyébként.
-
Gergello
addikt
válasz
martonx #71842 üzenetére
Tudod, azért érződik emberszagnak satöbbi, mert meglepő az, hogy valakinek véleménye van, ellenvéleménye van, elmondja. Manapság annyira kerülik az emberek a konfliktust, hogy inkább nem nyilvánulnak meg, bármi van tűrnek.
Csak egy példa, tudom megint közlekedés:
Rengeteg olyan helyzettel találkozom, hogy az első nem indul el a zöld lámpára (ez főleg vidéken jellemező), de se a második, se harmadik nem dudál rá. Biztosan látják, hogy zöld, nem hiszem, hogy minden esetben mindig mind2 nem figyelne. Inkább nem dudálok, tűrök. Nekem kell dudálni 4. helyről, leghátulról, akárhonnan.Előtte szabálytalankodnak, ezzel őt és az egész sort feltartva ? Akkor se dudál, tűri. Pedig fontos, hogy a vétkes megkapja a negatív visszajelzést, ha nincs visszajelzés, akkor az a helytelen cselekedet erősíti, legközelebb méginkább megcsinálja.
-
Polemius
senior tag
válasz
martonx #71817 üzenetére
Tessék.
Egyébként jól érzékelhető, hogy Bp felől indulva Kecskemét utánra jelentősen csökken a forgalom. Visszafelé szintén, az M0 lehajtó(k)ig egyre nagyobb.
Az M1 meg változó, ott az alapból nagyobb forgalom Tatabánya körül szokott jelentősen erősödni, de volt már, amikor Hegyeshalomtól gyakorlatilag 100 alatt lehetett csak jönni, folyamatos volt a sor mindkét sávban. Hegyeshalmot elkerülve, Csorna felé a gyorsforgalmin meg ehhez képest alig jár valaki. -
Rick4
félisten
válasz
martonx #71767 üzenetére
Szerintem ha adatperről van szó, lugosi lesz az illetékes.
Amúgy szerintem ezek vagy párban vannak, és egy vezetéket helyettesítenek, vagy van rajtuk párosító gomb, és akkor egymást látják... Nincs olyan, hogy teledugdosod a házat, és majd mindegyik routol oda- vissza... Egy kismegszakítón belül egy pár ilyen használható, látniuk kell egymást a vezetéken is. Számomra az logikus, hogy a két eszköz közötti távolságot a falban lévő vezeték hidalja át, és egy épületen belül egyik eszköz az egyik vége, a másik eszköz a másik vége lesz a madzagnak, ha más eszközöket is beraksz, az olyan, mint ha egy kábelre kötözgetnél több eszközt, nincs se switch, se más funkciója, egyik továbbítja a másiknak a jelet, és pont.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #71767 üzenetére
ezek a multi-portos powerline adapterek switchként üzemelnek, és ha egy bemenő ethernetet kapnak, azt szimplán osztják két port felé, mint egy switch, vagy pedig az Ethernet portokat teljesen függetlenül kezelik, ha két bemenetet kap, akkor a két kimenet is független lesz? - mindenhol azt olvasom, hogy az előbbi. És egy több fázissal rendelkező háztartásban még az egyes fázisokon sem különülnek el, a villanyóráig biztosan egy a hálózat.
Legalább egy UTP-kábelt le kell vinni az emeletről a földszintre, hogy az IPTV-nek lesz-e használva, vagy routert (repeatert) teszel rá, az már a te döntésed.Két wifis routerből a földszintit be tudod állítani bridge módban, ami az emeleti router jelét egy az egyben továbbítja, így az eszközök számára egyetlen hálózatot láttatná a rendszer. Vagy annira árnyékolja a jelet a födém, hogy érezhető a veszteség? Az IPTV-nek meg ott marad a powerline.
Ha be van csatornázva a ház, akkor nem olyan vészes egy, vagy akár két UTP kábelt levinni. Vagy egy konnektoraljzatot áldozol be, vagy dobozfúróval új aljzatnak csinálsz helyet egy konnektor mellé és vakolás, festés nélkül megúszod. Árnyékolt UTP-kábelt érdemes vinni, mert közös csőben az UTP-t zavarhatja a 230V.
Használaton kívüli riasztónak nincs bekábelezve a lakás? A riasztó 6 eres kábelt használ, de az UTP 100 Mbit-ig szépen elketyeg 4 szálon is, az meg vígan elég az IPTV-nek... -
-
tisn
addikt
-
kraftxld
félisten
válasz
martonx #71296 üzenetére
Fiatal szovjet mérnökök már ezer éve feltalálták az Amazon AWS-t, vagy az MS Azure-t. rendes PaaS megoldással nem kell szopni hétvégéket a szerverszobában bitet kaparva a félhalott SSD-ről. Ráadásul van bennük intelligens scaling + load balance, ha több nép jön akkor feltekeri az adatbázist meg beröffent pár webszervert automatán.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #71276 üzenetére
Naszóval erről ennyit, a sztereotípiák csúnyán meg tudnak dőlni. A lengyelek azt hiszik, mi vagyunk az összetartóbbak, mi azt hisszük, hogy ők, azt hisszük, hogy a németek precízebbek, holott talán egy kicsivel, de melózni nem mindegyik szeret, azt hiszül, hogy a svájciak szabálykövezők, holott autópályán totál nem ez jött le, stb stb.
Nem kell ezzel sokat foglalkozni, lehet ezeknek a dolgoknak régen volt némi alapja, de sokan tesznek ellene is.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #71269 üzenetére
A fiaimat az őszinteségre igyekszem nevelni, de ebből kifolyólag adódnak érdekes pillanatok...néha nem értik miért kellene satuba rakni a szájukat...no de majd megtanulják végül is azért gyerekek. A munkahelyemen vannak mind keleti mind nyugati kultúrkörből valók...mindenféle van köztük, de talán a keletire jellemzőbb, hogy vigyorog ha lebaszod és akkor is ha dícséred főleg ha van fokozatbeli különbség (főnök/beosztott)
Ettől meg szetvet az ideg...
Másrészt egyrégebbi posztra reagálva hogy nem használja ki a város az adottságait: termál víz olajkeresésből. Kiskunmajsa: gyerekként csak folyt ki a víz...most meg, Egerszalók szintén, van olyan fotóm ahol csak a mésztufa alatt volt ásva egy medence, és abban pihizünk..no de mi lett belőle. Vagy Cserkeszőlő, Lakitelek,.. és most nézzétek meg KKfházát...nagy semmi pedig ott is van gyógyvíz nem is rossz. De nagy nulla, basztak ráfeküdni.
-
bb0t
őstag
válasz
martonx #71269 üzenetére
Hát konkrétan az olaszoknak tényleg semmire nincs gondjuk tehát róluk elhiszem ezt a laza stílust. (mondjuk ez meg is látszik rajtuk, mert kaotikus minden, közel sem olyan rendezett, olajozott mint az osztrákoknál. )Az osztráktól meg a magyartól sem azt várom, hogy farokcsóválva ugráljon körbe, de ha jön szembe veled a hegyen, a kempingben, a boltban akkor köszön. Nem nagy gesztus. A magyar nem köszön, pedig a saját közérzetünknek is jót tenne ha nem lennénk állandóan olyan mufurcok. A másik meg az, hogy mivel más emberekből élnek ezért tudják kezelni őket, nem kell, hogy jó napja legyen, de a munkahelyén ha ő egy eladó akkor nem engedi meg magának azt a stílust amit egy magyar eladó, mert értenek ahhoz amit csinálnak, profik benne. Amúgy értem én, hogy miről beszélsz, nyilván turista szemmel nézve van egy rózsaszín köd, de vannak alapvető mentalitásbeli különbségek. Pl. egyik évben mikor kiégett egy izzónk a kocsiban, nem volt nálunk szerszám begurultunk egy ömtc-be, kiszaladt egy szerelő elmondtuk mi van, visszaszaladt a műhelybe, hozott szerszámot, kicserélte az izzót aztán, rohant vissza dolgozni.
-
bb0t
őstag
válasz
martonx #71264 üzenetére
Szerintem nem jó nyomon gondolkodsz, Ausztria pl. a turizmusból él, így nekik ez alap, kedvesnek lenni a turistával. Ennyi a varázslat, de ha én egy vegyesboltot vezetnék elvárnám az eladóimtól, hogy mosolyogjanak, meg ne vágjanak pofákat a betérő vásárlókra, mindentől független.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #71199 üzenetére
Igen, amikor valaki bölcsészkarról nem pénztárosnak megy, hanem mondjuk burkolónak...
kispéé: a nagy multiknak megvan a maguk baja. Kínában megindult a munkaerővándorlás. Vagyis elfogyott a szabad kéz, árverseny van a munkaerőpiacon is...
A migráns és a vendégmunkás nem ugyanaz. Az egyik pénzt keresni, dolgozni jön, a másik csak jobb életkörülmények miatt.
Ne keverd össze a hiányszakmákat a meg nem fizetett szakmákkal. Az, hogy nincs szakember nem egyenlő azzal, hogy nincs olyan balek, aki az adott munkát azért a kis pénzért elvállalná, amit kínálnak neki. (Gyáli Tesco logisztikai központ raktárosainak esete...) -
kispéé
senior tag
válasz
martonx #71203 üzenetére
Pár hete épp azt hangoztatták, hogy a migránsokkal akarják feltölteni a üres helyeket, amit persze egyből cáfoltak. Én erre gondoltam. Akikre Te gondolsz, mint vendégmunkások, gondolom nincsenek annyian, hogy betöltsenek 250.000 állást, mert többségük, tovább megy nyugatabbra...
-
kispéé
senior tag
válasz
martonx #71199 üzenetére
Elméletileg, hangsúlyozom elméletileg azok is emelkednek, emelkedniük kell, mert akkor meg azokról a területekről indul meg az elvándorlás, ott alakul ki hiány
Már kialakult, mondj egy ágazatot ahol nincs hiány. Nem fogsz tudni.
Munkahelyemen is megy a bérfejlesztés ezerrel, de mégse találnak megfelelő embert bizonyos pozíciókra. Akik jelentkeznek, azok olyanok, hogy inkább ne jelentkeztek volna... -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #71039 üzenetére
Egy fotót tolhatnál róla.
A parapetes fan coil-okon nálunk sima radiátor alsó szelepek vannak. A bordás kupak alatt van egy imbuszcsavar. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #71035 üzenetére
Ha van más beltéri egység is a rendszerben, akkor a fan coil-t ki tudod zárni a vízkörből. A bekötőcső be- és kivezető ágán is van elzárócsap a fan coil közelében.
Nálunk 1 kültéri hőcserélőre van 5 db parapetes és 5 db mennyezeti fan coil. Így zártunk 3 egységet a rendszerből, kihúzzuk szezon végéig, amíg lesz pár hét, és tudjuk nélkülözni a hűtő-fűtő beltéri egységeket. Akkor lesz egy nagyobb karbantartás.Ha erre van lehetőséged, akkor csak erre kérj segítséget. 10 perces művelet, aztán majd egy hónap múlva jön javítani, de addig sem ázik semmi.
ShadowX: építőiparnak most van szezonja. Ha most találnál mindenre embert azonnal, akkor miből élne meg télen?
Valahogy senki sem panaszkodik, hogy októbertől sehol sem kapni mézédes görögdinnyét. -
_Petya_
őstag
válasz
martonx #70640 üzenetére
az előző tulajdonos elfelejtette a biztosítását lemondani, így az ő terhére fizetnek a 3 összetört autó tulajainak a biztosítók
Ööö, ebben biztos vagy? Én úgy tudom, hogy az adásvétel pillanatában megszűnik a kötelező biztosítás érvényessége. Szóval ha a korábbi tulajnak a kezében van az adásvételi a "baleset" előtti dátumal (sőt, idővel, mert ugye pont ezért írunk óra percet a gépjármű adásvételire...), akkor nem ő fizeti a bulit.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #70640 üzenetére
Szalonból... Jó poén
Egy 12-éves N16-os Almerát vettünk végül
Csak nem bánom ha jól néz ki a lehetőségekhez képest
Rick4: arra gondoltam igen, csak nem tudom mennyire érdemes kínlódni vele. Öcsém azt mondta hogy a régi Swiftjét megcsinálta, és azt mondja hogy néhány mosás után már nem is látszik.... há nemtom télleg. Kuponos akcióba láttam olyat hogy pesten 25k helyett 9k-ért meg lehetne csináltatni. Vannak fent haverok akikhez úgyis menni kéne már babalátogató stb-re, akkor be lehetne iktatni pl...
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
martonx #70553 üzenetére
Azok képezik a tanárokat, úgyhogy inkább ne! Az viszont meggondolandó, hogy legyen újra felvételi (mint annó amikor én jelentkeztem fősulira). Tehát ne csak a pontszám legyen irányadó, hanem ha valaki pl. töriszakra menne, akkor tényleg legyen annyi alaptudása is, hogy ne kelljen az alapoktól kezdeni neki a történelem oktatását, tehát legalább a középiskolai anyaggal legyen már tisztában!
-
válasz
martonx #70544 üzenetére
Kétségtelen, hogy ott az autó használati eszköz, nem luxuscikk, amit szénné kell adóztatni, mint nálunk, azért több van belőle, többet használják, és van hozzá megfelelő infrastuktúra is.
A sebességhatárok kb. ugyanazok, mint nálunk. A kresztábláik normálisak (legalábbis Floridában én azokat láttam), de vannak dolgok, amik ki is vannak írva. Ez mondjuk itthon sem lenne rossz sokaknak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest