- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
válasz
DeFranco #30921 üzenetére
Annyit hadd tegyek hozzá, hogy én hogy menedzselem a család informatikai eszközparkját TeamViewerrel:
Hozz létre egy TV fiókot, majd lépj be vele a célgépen (édesanyád gépén) is. Állítsd be a jelszóval való belépést (így nem kell jóváhagyást kérni, amikor csatlakozol), adj neki egy gépnevet, így a saját gépeden a TV fiókba bejelentkezve ott lesz mindig kéznél, és duplakattal már csatlakozol is - nem kell TeamViewer ID-t meg jelszót diktálgatni.Szerk.: Pető bá' lenindzsult!
-
-
válasz
DeFranco #30912 üzenetére
Diginel pl havidijas a fix ip, alapbol itt is dinamikus.
Eleg lenne, ha a kiszolgalo lenne fix, mivel ugye azt akarod elerni, kvazi barhonnan. Lenne egy admin fiok, amivel hozzafernel mindenhez, tavolro betudnal lepni, meg lenne egy user, amibe a tulaj be tud lepni es hasznalni. -
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #30351 üzenetére
Szerintem már leírtam, hogy a unikornisszőr jellegű dolgokban nem hiszek én sem. Bizonyos hossz alatt kell egy korrekt kábel az adott csatlakozóval 'oszt jónapot.
Az meg tény, hogy pl. a TV-adás, vagy épp video streamelés, hangvisszaadás más protokollt és ebből eredően más hibajavítási megoldást használ, mint az adatok tárolását megvalósító.
Jól látható pl. egy sima CD-rom esetén audioCD vs. adatCD, előbbinél konkrétan nincs hibajavítás, de még hiba detektálás sem. -
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #30331 üzenetére
Nem keverném a HDD*-n tárolt adatok hibajavítási megoldásait/redundanciaszintjét, akár a digitális hanghordozók, akár egyéb kevésbé veszteségérzékeny rendszerek hasonló vagy egészen más módszereivel.
Talán nem véletlen, hogy 1-2 félév digitális technikát tanulnak a villamosmérnökök...Csak, hogy kicsit rávilágítsak mire gondolok: A mobiltelóknál is digitális a jelátvitel, mégse csak tiszta vétel van, vagy nincs vétel, a mai digitális átállás utáni TV-adás se analóg mégse csak tiszta vétel van, vagy no signal.
És mielőtt a nem verbális kommunikációból eredő esetleges
dekódolási problémafélreértés miatt betennél a p*niszükön ingát lógatással helyét kijelölő, a homokágyra fektetett 1 kilós márványtömbre épített SACD-lejátszóhoz imádkozók csapatába jelzem, hogy a drága hang és HDMII kábeleket én is feleslegesnek tartom, szimplán csak arra a konkrét kijelentésre reagáltam, hogy ha valami 0/1 értékeket felvevő diszkrét értékekből áll, ott nem lehet különbség, csak meg kell nézni az ment-e be ami kijött.* Esetleg olvas utána a WD Purple vinyóknak, hová ajánlják, hová nem és miért. Ott pl. simán megesik, hogy az ekceledben egyik nap még az volt, másnap már....
-
quailstorm
félisten
válasz
DeFranco #30334 üzenetére
Csak az a baj, hogy ez nem hitkérdés.
Amúgy mondom, HDMI-ről fingom sincs, nem használjuk, nincs mire. Szeletes FLAC az kérem SPDIF-en megy egy nem drága Wolfson DAC-ba, onnan az erőlködőbe.
Ami izgalmasabb, az a SONY SACD, ott viszont meg kell venni. A másolt CD-nél meg kinyomni a hibakorrekciót. Pl CloneCD valamely verziója tudja úgy nyomni.Amúgy félreértés ne essék, ez nem a saját cuccunk amiről beszélek, hanem haveré, de egy óra múlva ott leszek nála, tehát nem Taiwanon van...
Nekünk erre nincs fedezet. -
quailstorm
félisten
válasz
DeFranco #30331 üzenetére
Még még, röhögni akarok, még tovább
Azt ugye tudod, hogy tömörítetlen hangnál és képnél nem egészen úgy működik a hibakorrekció, mint egy átlag fájlnál, ahol egybites a válasz az olvashatóságra? Bár ahogy elnézem, nem.(#30332) -=RelakS=-: folytasd
zsizsikés 1-es, annyira zsizsikés, hogy már lehet, hogy nulla. De az is ami mellette van. Jajj nem jön ki a cheksum, találjunk ki valamit. Na és innentől fog szarul szólni a CD. -
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #30328 üzenetére
Nem egészen, mivel ugye jitter correction, egyéb hibajavítás, stb. esetén a hiba nagyságától függően már nem az eredeti bit lesz abban a digitális jelfolyamban, ami aztán D/A átalakításon esik át.
De ez már tényleg audiofeel b*zulás, és a mindennapokban nincs akkora jelentősége, de azt a tévhitet, hogy ami digitális jel csak 0/1 és innentől nincs tévesztés/adatvesztés ne nagyon terjesszük -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #29661 üzenetére
Nem olyan titkosak azok az orvoslátogatók, akik adott gyógyszergyárt termékeit nyomják és a kiajánlások alapján visszaosztanak a dokiknak.
[ Módosította: philoxenia ]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DeFranco #29661 üzenetére
Érdekes módon mindig ugyanazon gyártó gyógyszereit írja fel. E helyett is írhatott volna más, mint ahogy meg is tette, miután öreg közölte vele, hogy nem szeretne munka közben elpatkolni, de azért elsőre csak felírta, pedig pontosan tudta mi a helyzet, mert 10+ éve kezeli öreget.
-
cbmfan
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
DeFranco #29399 üzenetére
Úgy látszik ez nem egyedi eset, mert pár éve, amikor két 500GB-os hitát vettem és az ismerős boltossal beszéltem róla, hogy raid-be lesznek kötve, így direkt különböző szállítmányból adott. Nekem is csak az egyiknél írta ki a gyártó weblapja a garit, a másiknál talán oem-et jelzett. Valamelyik nagyker lehet a ludas a kavarásban.
Önmagában a "szürke" import csak annyit jelent, hogy nem a hivatalos magyar disztribútor hozta be az országba. Ez jogilag teljesen rendben lehet, mert szabad áru áramlás van az eu-ban, de akár máshonnan is lehet importálni a magyar disztribútor nélkül is. Szóval ez csak a disztribútor üzleti érdekéből terjesztett mendemonda, hogy bármi illegális lenne az ilyen importban. Ha viszont megszűnik a bolt és egyénileg kell garit érvényesíteni, akkor probléma lehet belőle, mert lehet más feltételekkel adták el, így nem vonatkozik rá a gyári gari, a bolt helyét meg sóval hintetették be...
Persze hallani mostanában áfás trükközést is, de az más tészta.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
DeFranco #29404 üzenetére
Halkan kérdezem: Ha a bolt bevállalta a 3 évet, amit amúgy a gyártó vállalna, nem-e lehet-e, hogy jó lenne, ha tudnák, hogy itthon azoknak a vinyóknak a garanciája semmit sem ér?
Ha ne adj isten tönkremenne valamelyik, és visszamennél, hogy dehátháromév, akkor utána nézne vagy a bolt, vagy te, ha elhajtanának. Ha a bolt jóhiszemű volt, és a nagykerben átvágták, jobb, ha tudja szerintem.
-
-
-
wolfman
veterán
válasz
DeFranco #27472 üzenetére
Egyszer legyek meg ennek a gépnek a szerelésével, után tutira mondom, hogy nem nyúlok 478-as géphez, nem is veszek beléjük semmit. Akkor meg aztán főleg ha azt látom, hogy a benne lévő tápegység a Mercurynál is márkátlanabb gagyi.
Értem én amiket mondtok és be is látom, hogy értelmetlen, csak mindig szeretek ilyenekkel bütykölni. Rendbetenni, kábeleket elvezetni, kitakarítani. Ez odáig rendben is van, míg épkézláb az alapja legalább, de ez az IBM alaplap is betett most. Na mindegy, hagyjuk, csak egyszer legyek túl rajta.
-
ViZion
félisten
válasz
DeFranco #27472 üzenetére
Többnyire azért, mert az X éve egy helyen álló gép még megy, de megutaztatod autóban, kifújatod, átmozgatod, etc... az olyan -akár láthatatlan- anyaghibák, repedések, fáradások meg "működni" kezdenek, ami eddíg nem, vagy csak néha mutatott tüneteket... Szal. +1, nem kell piszkálni.
-
SityiSXT
őstag
válasz
DeFranco #27150 üzenetére
Nade mondom, hogy nem biztos benne. Mutattam itt a 2010-et, hogy ilyen? Nem tudja... De egy hete minden reggel nagy boldogan írja, hogy Windows 7 Home Premium... Buksisimi jár a kitartásért, de az életemet nem könnyíti meg. Plusz mivel a vezetésben dolgozik, csak meg kéne tudjam oldani az otthoni gépén lévő malőrt... Mondjuk említettem neki, hogy ott volt a javítás opció is, miért nem azt használta - hát azt ő nem tudta. Pedig ungyanúgy, ugyanakkora betűkkel volt kiírva...
-
SityiSXT
őstag
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
DeFranco #26340 üzenetére
Már nem nagyon emlékszem a táblázatra, régen is volt, és nem is foglalkoztam vele sokat. De az biztos, hogy már évek óta ugyan azokat a kimutatásokat készítették. Volt 16 db gép, ami előállított egy bizonyos terméket. A hibás terméknek volt 6 vagy 8 típusa. Ezeknek a hibáknak az előfordulását vitték fel Excel táblázatba, majd csináltak belőle kimutatásokat. Gépenként 5-10 hiba, minden műszakban, elég sok adatot tud generálni egy év alatt.
De sosem érdekeltek sem a táblázatok sem az adatbázisok, nem is értek hozzá, nekem csak azért szóltak, mert lassú volt az adatbevitel. -
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #26343 üzenetére
Ha a gui-t is annyit használnák, mint az excel/access-t ott is menne minden valszeg.
A másik ok pedig a buta/nem elég felhasználóbarát gui. szerk: Ha lenne egy excel like gui ahol mondjuk ugyanazokat a (leggyakoribb) függvényeket/szintaktikát használhatnád, "csak" mögötte ott lenne egy betonstabil adatbázis, akkor gondolom téged se érdekelne, hogy a háttérben nem excell van, hanem sql /B2/akármi. -
azbest
félisten
válasz
DeFranco #26340 üzenetére
A gép csak a kapott utasításokat hajtja végre. Az sql is így működik. Azt kapod, amit kérsz. Ha nem azt kapod, mint amit szeretnél, akkor rosszul kérted
Szerintem arra gondolsz, hogy valaki korábban valamit már kifejlesztett excel alá, ami elvileg hibamentes. Adatbázisra váltáskor pedig ki kellene fejleszteni ugyanazokat a funkciókat és alaposan le is kellene tesztelni, hogy nem hibázott a fejlesztő.
Erre viszont nem szán pénzt a vezetőség, mert minek változtassanak, ha valami már valahogy működik. Az meg nem szempont, hogy 10 Gizike kell ahhoz a feladathoz, amit fél Gizike is megoldhatna, ha nem 20 perc lenne egy mezőkitöltés az Excelre épített 200 gigás adattáblában a p4-es gépen,
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #25641 üzenetére
Annak idején, mikor az XP volt az újdonság, Axelerot kötöttek Szegeden be. Szaki a Win 95/98-höz értett, ennek a majomnak csak ezt mutatták meg. Nekem kellett navigálnom a Vezérlőpultban.
Linux azóta is ad acta...Másik kedvencem a böngészőkorlátozás sok helyen. Pl webes felületen, vagy NAV-nál, hogy csak az IE...
-
Hintalow
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
DeFranco #24038 üzenetére
ühh, most esett le, mi az a KJK...
Két ilyen könyvem is van, kockás lapon csináltam neki térképet, hogy melyik fejezetből melyikbe lehet eljutni, majd reverse engineering, hogy hogy kell "végigjátszani"(értsd: Győztes fejezettől visszafelé a hálózatban az elejéig megnéztem, melyik fejezetek érdekesek
)
Van baj, mi? -
Balinov
titán
válasz
DeFranco #23937 üzenetére
retard szekcio? ugyanmar
Sajat pelda. Anno elso PC- egy hasznalt 286@12Mhz (talan 16Mhz, reg volt) volt Tridendt 8900 ISA VGA-val, amin 256kbyte vram volt csak, igy win3.1 alatt, meg dosos jatekokban nem birt x (talan 256) szinnel tobbet megjeleniteni. Aztan mikor sikerult upgradelni egy AMD 486 DX2-66-ra (ami jumperrel ment 80-on) nem maradt penz ujabb vga-ra, igy a 286os lapra forrasztott 1mb ram-ot csavarhuzoval kipattintva upgradelni tudtuk a Trident 8900VGA-t. Mondjuk sok ertelme nem volt, mert a 14" Philips monoVGA diszplejt csak akkorra tudtam lecserelni, mikor mar TX-es inteles lapban dohogott az 5x86-os AMD
-
cbmfan
senior tag
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
DeFranco #21979 üzenetére
nézd meg...
nagy bandó andrásnak volt egy ilyen novellája, amiből készült egy párperces rövidfilm (díjat/díjakat is nyert asszem valami külföldi filmfesztiválon)
-
ati012
őstag
válasz
DeFranco #18957 üzenetére
Nekem a kultúrmorzsák jutott eszembe; szintén ettől az előadótól...
punk RnR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest