- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Hát eleve a vidéki boltos nagyobb áron kapja a cuccokat a nagykertöl,mert rájön a szállitás amit már pl a helyi boltnál se maga a kis bolt végez.Plusz a kisebb boltokba nincs akkora forgalom ergó nem kapnak akkora árengedményt a nagykertöl.Itt újszászon is elég brutális árak vannak néha,de a leirtak miatt nem a helyi bolt sara főleg.
-
Nordic
Közösségépítő
Sajnos itt vidéken nincs olyan bolt ahol megbíznék az eladókban(némelyik bunkó, meg leszarják a fejem, holott nem vagyok hülye a hardverekhez), ráadásul azért a másfél-kétszeres árat sem fizetném semmi pénzért ki. Egy ilyen helyen azért korrektek az eladók, annó régen ők szó szerint lebeszéltek egy 8800GTX-ről, mondván, hogy várjam meg az év végén megjelenő 8800GT-t, mert az ütni fog. Úgy tettem ahogy mondták, és nem bántam meg, de sajnos ők tényleg szó szerint 2x-es áron tolják. Így marad számomra a fővárosi futáron keresztüli webshopos rendelés. A fura, hogy sosem volt gondom velük, viszont az is tény, hogy eddig ez volt az első garanciális ügyintézésem velük. Remélem az utolsó is(van még pár cuccom tőlük
)! Ezek után most már kellene egy olyan helyet találni, amit említettél.
Jah és a pénzvisszafizetés mellett döntöttem, arra leszek kíváncsi, hogy azt meddig fogják húzni. Asszem arra is van egy határidő nem?
-
szumo
senior tag
Ez igggennn!
Engem mostanában elkerültek a geek-ok. Csak normális embereknek kellett dolgoznom.
Viszont tegnap este mondta barátnőm, hogy meglátogat mostanában a huga, mert lehajtotta a laptopja kijelzőjét, majd vissza már recsegve, a kijelző pedig engedett és bepókhálósodott.
Szerintem elintézte, hogy kapjon új laptopot -
-
Alg
veterán
Biztos éppen vásárlóbázist épít
Mellesleg az mennyire gáz, hogy rendeltem ebayen egy akksit thaiföldről szept. végén, meg 2 nappal korábban egy hazai webshopból egy billt, és az akksi megjött, a billt meg úgy mondtam le, hogy most már nem várok tovább (kb. egy hónap után)
-
santaclaus
csendes tag
Hát igen ez nagy kérdés
Egyre több olyan tenderbe futok bele ahol nagyon valószínű hogy áfacsaló bagázsokkal kell versenyeznem. Bebukik, majd alapít egy véget csak nem xy2000 kft hanem xy 20001 kft néven és megy tovább... Aki meg tisztességesen játszik, dögöljön éhen.
Nem vagyok régóta szakmabeli, csak lassan 12 éve...
-
santaclaus
csendes tag
Mongi látom kitartóan próbálod magyarázni a másik topicban a lényeget
Szerintem hagy a csudába, mi akik ebben/ebből élünk tudjuk, az ott írók jó része meg 200 Ft különbségért megrendeli egy webshopból ahelyett hogy a közeli boltban venné ahol egyszerűbb és olcsóbb a gariztatás példáulMa megvolt az első 2 megdöbbenőm mikor mondtam az új HDD árakat + az első szívás mikor megrendelték a 2 hete kiajánlott 1TB-os WD RE4 HDD-ket ...
Volt ma egy ember aki Asus vincsesztert keresett nem túl baráti hangnemben.
Kezdem unni az olyan cégeket is akik 500 Ft körüli haszonnal adnak el notit... hogy ez miért jó nekik?!
Na mind1 hála az égnek 1-2 projektértékesítés még megy így van forgalom, de utcára (értsd boltba betérőknek) már egyre kevesebb cucc megy el.
-
szumo
senior tag
Ne is mond!
Még az egyszerű javításokat is lemondják az emberek és a cégek, vagy olyan low cost-os dolgokat vesznek, amiket meg kell néznem nekem is, mert még nem láttam olyat az alsó alatti árkategóriás cuccokból.
Szerintem nagy balhé lesz idehaza nemsokára. Nincs fizetőképes kereslet, az árak az euro miatt a plafont verdesik. Arra gondoltam, hogy szépen lassan hazaköltözök, és állatokat fogok tartani, hogy ha eljön a baj, legyen mit csereberélni. -
proof88
addikt
de nem lesz lassabb egy i5 + 6870 kombó egy 20 ezres lapban, mint egy 30 ezresben, ez uolyan tévedés mint az hogy a geforce jobban megy nforce-os alaplapban, a radeon meg amd-s lapban.
Ráadásul van amikor már egy 20 ezres lappal is elég jól lehet tuningolni, persze tudom hogy azon mégiscsak kevesebb a kraft, és hogy 30-40-ért lehet hogy még jobban fel tudom húzni a quad-ot, de na.
amúgy van még sima kondi valahol alaplapon?
-
nyunyu
félisten
Inkább arra kellene nevelni az usereket, hogy ha látnak egy open ofice-t akkor ne rögtön fikázzák, akkor is tudják kezelni, ne pánikoljon a "mosztmilesz-mosztmilesz" stílusban, hiszen 90% ugyanarra a dologra használja a mikrofos offiszt is...(megírok egy önéletrajzot, feljegyzésre...stb).A gombok is ugyanazt takarják.
Felteve, ha mukodnek.
Amikor egyetemen linux meresen OpenOffice alatt kellett osszetakolni a meresi jegyzokonyvet, az volt a legkisebb bajunk, hogy melyik funkciot hova dugtak.
Az sokkal inkabb zavart, hogy kepes volt minden elojel nelkul merevre fagyni, aztan lehetett elolrol kezdeni a doksi irast.Vegen mar minden mondat utan tenyereltunk a save gombra...
-
szumo
senior tag
Anyáék sokkal de sokkal többet tudnak, mint egy ECDL/CCDL/KVCL vizsgás, pedig jó ritkán járok odahaza és nem fiatalok már és max egy fél órát vagyok hajlandó mutogatni, meg kitakarítom a gépet, mivel a fatüzelés nem a PC barátja.
Egyetértek, hogy hibás az oktatás. Sőt én a fiataloknál simán bevenném, az msn, és a közösségi portálok használatának etikáját is.
Ha mondjuk 2 számtech óra van egymás után, az elsőn lehetne foglalkozni a fent említett témákkal, a másodikon, pedig egy átstruktúrált összeszedett előadást tartani, amin nem alszik be 5 perc alatt az ember. Ja és nem hagynám, hogy leragadjanak a tanárok a fősulin, megtanult programokhoz, kötelezném őket, hogy lépést tartsanak a software -ek ismeretével. -
Lenry
félisten
ez már csak ilyen elszabott dolog.
anno, amikor ECDL-t tanultunk, az alapvető OS kezelés részt, (floppyformázás, mappa kezelése, stb) én gyönyörűen levezettem wincommanderrel (mint minden értelmes, DOS meg Nortonon szocializálódott ember), mire a tanár épp csak nem vágott ki óráról, hogy mit képzelek én, hogy máshogy csinálom és másik programmal, és Atyaúristen!
nabazmeg. a commanderes mappa biztos nem pont ugyanolyan, mint az intézős. -_-(#14685) macilaci78 Word 6.0 volt, gondolom az kavart be
-
macilaci78
nagyúr
Nem ez a baj, hanem azzal, akinek leoktatták az ofiszt, és ugyanúgy írógéppel formáz szöveget: szóközzel zár középre, tabulál és behúz.
És amikor főnök kitalálja, hogy ezt a doksit használjam mintának, mert az jó...
localhost: Mit emlékszem már a verzióra? A koleszban volt 6MHz-es gép is (turbóval 26MHz), meg 586-os is, suliban is széles volt a választék.
-
draco31
veterán
Hali!
Én csak lelkes olvasója vagyok ennek a fórumnak, nem vagyok számtech boltos. De ehhez muszáj hozzászólnom, ugyanis volt egy hasonló eset egyik haverommal még amikor a szoftverüzemeltető sulit kezdtük. Nem volt sok gyakorlata előtte gépekkel, talán nem is látott előtte 5,25-ös floppy meghajtót. Természetesen belerakta a cd-t, ami ott is veszett benne. Pedig volt cd olvasó is a gépben. A tanár nagyon megdicsérte érte. Ez 8 éve történt.
-
GrandeP
addikt
-
DeFranco
nagyúr
OK, elismerem, lehet, sőt biztos, hogy így van
DE!
Ha megrendelek náluk egy komplett gépnyi alkatrészt, és megkérem őket hogy rakják össze, akkor is rákerül a matrica, és felszámolnak pár ezer forintot az összeszerelésért pluszban (megkérdeztem, tényleg így van). Ez megint legális és magyarázható (munka van vele), de kicsit elavult dolognak tartom annak fényében, hogy a közvetlen versenytársuk ugyan ezt ingyen és bérmentve csinálja teszteléssel, matrica nélkül, és külön-külön részegységenkénti garanciával.
-
macilaci78
nagyúr
Lécci, egy Office 2010, meg egy Vegas a gyereknek, mert a lakodalmas videókat szeretné megvágni.
Nem én voltam a vevő, hanem egy barátom barátja. A barátom pedig próbából rendelt náluk egy nívós gépet, átvételkor az alkatrészlistával a kezében pedig "na, tépjed fel azt a matricát és had lássuk, mi van benne, itt van 10.000Ft a szervízdíjra". És hát kibukott a turpisság azonnal. Szépen megbeszélték, hogy akkor ennek fényében az illető személy garanciális ügyintézése hogy fog történni, cserébe a regionális napilap szerkesztőségébe nem telefonálnak be.
-
macilaci78
nagyúr
Szegeden vót olyan bót, ahol ezzel visszaéltek.
Leadta a kedves vevő az igényét, bót összerakta a gépet egy-két lépcsővel kisebb alkatrészekből és biosból, meg innen-onnan odaigazította a memóriaórajeleket, feszeket, CPU-t, miegymást. Oké, svindlizzen ezzel, ha akar, de amikor viszem vissza garba számlával, mindennel és nekem vágja, hogy ez alkatrészeit tekintve nem az a gép, amit annó ő nekem eladott, akkor borul a bili. Valahogy sikerült csendben tartani a történetet. -
-
-
szumo
senior tag
Egyetértek (#14442) csemberlen kollégával. Meg hát mi káosz lenne, ha egy sql adatbázisos moden felülettel rendelkező gép elé ültetnél be egy közgazdászt, aki örült, hogy 5 év alatt meg tudta jegyezni, a dosos ablak működését (Enyhe túlzásos ironizálás, mielőtt valaki beleköt
)
2 napja jöttek, hogy egy P2-es Gépet kellene netezésre alkalmassá tenni.
Ránéztem, és mondom, hogy ez max az ócskatelepen ér valamit, ha csak nem a tulajjal fizettetik ki a veszélyes hulladék ledeponálását. Tulajdonos kérdi, hogy miért, hát ő nem is olyan rég vette. Nézek rá összeráncolt szemöldökkel, és megjegyeztem, hogy: Naaaaa
Erre az ürge számolgatni kezd, és azt mondja 5 éve. Erre én: biztos? Megint fejben számolgat, és mondja, hogy 9 vagy 10. Mondom mindjárt reálisabb a dátum. Felvázoltam neki, hogy a legolcsóbb irodai gép, 20x többet tud, az ő P2-esénél, amihez alkatrész manapság már nuku (na itt se kössön senki belém, tudom hogy van, de azt a szívást én megspórolnám magamnak). Mondta, hogy még át kell gondolnia, majd jelentkezik. Én meg válaszoltam, hogy várom szeretettel
Soha többet nem fogom látni szerintem. -
csemberlen
őstag
Nekem 10"-os medion van. 1,5 év után aksit cseréltek benne gariban. 3 év a garija. Olcsó is volt. Melyik másik márka adja ezt meg? ismerettségi körben is több más medion van, panaszt még nem hallottam róla. Persze fiamnak Toshibája van, és azért látom a minőségi különbséget is.
-
No igen, csak úgy lehet zseniális informatikus, ha erőműve van otthon... Hígul a szakma.
Unokatesómmal mi még 12 éves korunkban ZX81-en, C64-en, C16-on nyomtuk. Mondjuk én felhagytam a programozással, de érdekes módon unokatesóm ezeken a gépeken is meg tudta tanulni, amit meg kellett tanulni. Jelenleg beágyazott rendszereket programoz az autóiparban, nem kevés pénzért.
Egyébként elég szomorú, hogy egy ilyen - szerintem nem túl drága - gépet csak hitelből tud megvenni valaki.
-
xnace
őstag
Azt tudom, hogy újat nem érné meg venni. Ezért is kérdeztem, hogy nincs-e esetleg valakinek egy használt/bontott elfekvőben. Az e3400 szerintem kevés lenne, ugyanis néha azért szoktam játszani. Na azért nem Black Ops, vagy DiRT3
Pláne, még ha húzni is akarnám, akkor nem biztos, hogy elég lenne a gyári/mostani hűtésem.
-
szumo
senior tag
Nem vagy egyedül, van pár ismerősöm ilyen helyzetben.
A múltkor voltam odahaza, és átszaladtam Bánrévénél, alig találtam meg, hogy merre kell menni, mert olyan gazos az egész átkelő, hogy csak pislogtam. Nem mentem messze, mert rögtön van egy kisbolt pár száz méter után, ami már gyerekkoromban is ott volt
Vettem 5 Steiger-t, szigorúan barna verziót, meg 5 Kelt-et 1kg knédlit, meg egy kisüveges kólát, mert volt vagy 36 fok és fizettem 2200HUF-ot. Teljesen vicc kategória.Viszont elárulhatnád mi ez a 12%, mert ugye az alkoholtartalom, az hátul a címkén külön fel van tüntetve. Nem rossz a fácán sem, elég sokat megittunk abból is. A keltet az uticsomagolása miatt szerettük, a csattos üveg csodája. Selmecen többször volt, hogy kiituk a kocsmát. Zárórára nem volt egy csepp sör sem, és töményből is csak a női változatokból volt helyel közzel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változatos hardverbokréta
- Linux kezdőknek
- Sorozatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen egeret válasszak?
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Apple asztali gépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest