- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
cbmfan #18912 üzenetére
Épp a format C:-t akarom elkerülni, 1-2 nap mire mindent visszapakolok. A 3000+-os procim hiába megy 2000Mhz-en, a Maxtor 4D040H2 (38 GB) HDD-m nem egy sebességbajnok.
Volna még egy kérdésem ha nem haragudtok meg nagyon, tudom hogy ez nem az a topic.
Asrock K8NF3-VSTA alaplap a fent említett procival, HDD-vel, van még mellette egy 40Gb-os WD-is, FX5500 VGA, 2x512Md DDR.
Éjszakára eddig áramtalanítva volt, mert az ősök szerint nagyon pörgeti a villanyórát.
Mostanában azt csinálja, hogy ha megkapja a drága 220-at, akkor nem hajlandó bekapcsolni, ventilátorok elindulnak, HDD-k is, és az ODD-is működik. De képet nem kapok a monitorra, és az XP hangját sem hallani, hogy betöltött volna, a billentyűzet led sem világít. Van amikor csak egy sima reset gomb nyomás segít neki, de van amikor 1 órát is elszórakozok vele mire elkapja a fonalat.
Ha nincs áramtalanítva, akkor rögtön indul.
Ja, Codegen tápegység, tudom hogy rossz a híre, de én 6 éve ilyet használok.
Valahol azt mondták, hogy a chipszetem lesz zárlatos.
Szerintetek? -
draco31
veterán
Hello!
Halkan csendben megkérdezhetem tőletek, hogy milyen rendszertisztító programokat használtok Windows XP esetében?. 1,5 éves a rendszerem, és kicsit kezd lassulni. CCleanert szoktam használni, és néha töredezettség mentesítek.
Az más dolog, hogy az egész gép haldoklik de azt sem értem miért. -
draco31
veterán
Hello!
Egy szerintem kicsit furcsának tartott kérdésem lenne, amire csak Ti tudtok válaszolni.
Ha bemegy hozzátok valaki azzal a kérdéssel, hogy van-e kukára szánt alkatrészetek pl. egy elfüstölt tápegység, mert abból még használhatóak a kábelek, csatlakozók, akkor mi a válaszotok rá? Vagy nem halmozódnak így fel a kukás alkatrészek, mert azonnal kidobásra kerülnek?
Vannak néha ilyen vad gondolataim, és gondoltam megkérdezem. -
draco31
veterán
válasz
cbmfan #18515 üzenetére
Ezt én is alá tudom támasztani, vagyis inkább a haverom, aki ezeket a gépeket üzemeli be, és tartja karban két megyében is a kollégáival. Ő sem érti, mire kell i5 a DOS-hoz. De azt hiszem modernebb rendszert is használnak már, de arra nem emlékszem, hogy XP-t vagy WIN7-et.
-
draco31
veterán
válasz
Jester01 #17591 üzenetére
Az esetemben opera minit használok, és úgy ahogyan pc-nél van nem tudom beszúrni, rákattintok a link gombra, bejön az ablak beillesztem leokézom, de nem kerül be a hozzászólásba. Lehet csak az operával van gond. Sokszor inkább várok fél napot, hogy géphez kerülve rendesen beillesszem.
A kódot pedig nem tudom fejből, és a tied is csak szövegként van jelen.Ha már itt vagyok, lenne egy kérdésem mindenkihez ha lehet, azt hiszem Ti vagytok ebben a legjártasabbak.
LCD monitor tápegységében kondenzátor csere megoldható igaz? Tünet: áramszünet után nem mindig kapcsol be, 6-7 éves Fujitsu Siemens. -
draco31
veterán
Hello!
Nem tudom találkoztatok-e már ezzel. Ha valaki beállítana hozzátok, hogy ezt szeretné megcsináltatni veletek, akkor vállalnátok? Persze nem ingyen.
Szakmailag egyébként mi a véleményetek róla?beta.ivc.no/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades
Sajnos mobilról csak igy tudok linkelni.
-
draco31
veterán
válasz
ati012 #17333 üzenetére
Azok akkor innen mehettek hozzád.
Az ismerőseim 99%-a szerint az számít, hogy mennyi ram van a VGA-n. Ha kitennétek eléjük egy nVidia 9500 GT-t 1Gb és egy GTX 460-at 768Mb akár egyforma árban is, na melyiket választaná szinte mindenki?
Igen az 1 Gb-ot. Pedig mindegyiküknek évekkel hamarabb volt gépe, mint nekem, és elvileg nagy játékosok.
És az a legrosszabb, hogy még bosszankodom is ezen az FX5500-ammal...Egyébként szeretem ezt a fórumot olvasgatni, sokak nevetek, és sokszor együtt is érzek veletek.
Kitartás mindenkinek, és mindíg csak a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, még ha nincs is!!! -
draco31
veterán
Hello!
Egy garanciával kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok ha lehet.
Április magasságában vettem egy Trust Maxtrack nevű ereget. Kényelmes meg minden, de volna vele egy kis gondom: a görgővel való kattintás átlagban 10-ből 4x működik csak. Van olyan is, hogy teljesen jó, és olyan is, hogy 10-ből csak 1x. Ha így visszaviszem, akkor van esélyem a cserére? Amikor vettem, akkor azt mondta az eladó, hogy 1 év gari van. Az tart csak kicsit vissza, hogy van amikor teljesen jó. Ha kipróbálja, és éppen működik, az kicsit furán jönne le nem? -
draco31
veterán
Hello!
Én volnék a Ti szakemberek által itt hívott ''vérpistike''. (ebben most semmi irónia nincs, Ti ezzel foglalkoztok aktívan szereléssel, én meg csak szoftveres vagyok. Néha szerelek, de álltalában elküldöm szervizbe ha nem tudom)
Na de a lényeg.
Tudomásom szerint a PS2-es portban lévö egeret csak úgy lehet kicserélni, ha ki van kapcsolva a gép, mert bekapcsolva nem fogja látni az új egeret. Haverom gépével viszont lehet cserélni bekapcsolva is. 5-6 éves gép. Akkor most én tudtam rosszul? -
draco31
veterán
válasz
lalimano #15124 üzenetére
Azta rohadt. Jól mennek az árak felfelé. Régóta olvasom ezt a topicot, csak hogy úgymond kicsit tisztában legyek az árakkal, és néha jókat lehet röhögni egy két sztorin.
Ha ez így marad, és ahogy tudom, akkor így marad, akkor egyenlőre nem lesz lecserélve a jó öreg 40Gb-os Maxtorom. Nem mai darab, de még mindig hibamentes. -
draco31
veterán
Nem veszem magamra, semmire nem jó egyébként, valóban csak annyi, hogy van róla papír.
Egyébként ennek a papírnak köszönhetően dolgoztam vele 16 hónapot konkrétan Excel táblázattal, meg néha kis Word is volt. De csak nagyon alapszintű feladatokat kellett. Ehhez a munkához konkrétan szoftverüzemeltetői kellett. De már megszűnt a munka.
-
draco31
veterán
Nekem 4 éve volt napi 6 számtech óra, igaz mindez szoftverüzemeltető szakom. És volt még egy angol vagy tesi. Szóval heti 35 óra számtech. Sok jót belevertek a fejünkbe, de akkor nagyot néztem, amikor az Excel tanár nem tudta tizenx év tanítás után azt, hogy hogyan kell beírni a Celsius fokhoz a kis karikát.
Na de nem OFF-olok tovább.
-
draco31
veterán
Hali!
Én csak lelkes olvasója vagyok ennek a fórumnak, nem vagyok számtech boltos. De ehhez muszáj hozzászólnom, ugyanis volt egy hasonló eset egyik haverommal még amikor a szoftverüzemeltető sulit kezdtük. Nem volt sok gyakorlata előtte gépekkel, talán nem is látott előtte 5,25-ös floppy meghajtót. Természetesen belerakta a cd-t, ami ott is veszett benne. Pedig volt cd olvasó is a gépben. A tanár nagyon megdicsérte érte. Ez 8 éve történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Cyberpunk 2077
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest