- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
localhost
Közösségépítő
Replika:
A vevő bemegy Kohn üzletébe és megkérdi mennyibe kerül a sózott hering.
- 6 pengő - válaszolja a kereskedő.
- Hat???? A Grünnél csak 5-be kerül!!! – mondja csodálkozva a vevő.
- Ha ott 5, akkor vegyen nála! – jön a válasz.
- De neki most nincs!
- Ja, amikor nekem nincs, akkor nálam 3-ért nincs! -
szumo
senior tag
Elhiszem ha ti mondjátok, az ócsó húsnak híg a leve.
Viszont akkor hogy is tört el a másik oldalon a PCMCIA mellett a keret?
De nem az a dolgom, hogy ezt firtassam, hanem, hogy megjavítsam.Azt nem tudja valaki, hogy élesztek fel hibernációból egy asus x51 -et? Mert semmire nem reagál. Majd holnap tovább kínlódok vele.
-
Darkness
aktív tag
hmm.. lehet vitatkozni rajta, hogy bekapcsolás után hallod, hogy katt-katt-katt-katt-katt majd csönd és hallod pörögni még rendesen a tányérokat, de egyáltalán nem látja az rendszer a bekapcsolt hdd-t, hogy fej leszakadás vagy elektro hiba. engem inkább az érdekelne, hogyan lehetne kicseréltetni ezt a hdd-t egy működőre. az hogy postaköltség 2-3k az nem ver földöz, főleg a mostani hdd árakhoz képest ha kapok egy működő 1 TB hdd -t.
Egyszóval, mivel komponensként írja és OEM, hogyan tudom kicseréltetni? -
Xero
nagyúr
A Macintoshaim CPU-ját én is 3-4 éve MX2-vel kenegetem. Fogalmam sincsen hány g-os kiszerelés, feltételezem a kisebbik, de még mindig tart.
Egyébként ha szakmabelivel beszélek, akkor szinte mindennek az angol elnevezését használom, lévén ez a természetes. Az orvosok sem restek a latin elnevezéseket használni egymás között. Én miért tenném.
Nyilván ha valami ismerős vagy rokon kér meg PC buzerálásnak, akkor neki szigorúan a magyar szlenget sütöm el.
Természetesen, ha egy sült tök próbálja ezzel bizonyítani a hozzáértését az több mint vicces, de nem indokolja a röhögést szerintem.
-
szepi79
őstag
én ebből azt szűröm le, hogy a kedves vevő nem akart saját magának sok(tíz?)ezer forintos baromságot csinálni, így inkább megkérdezett téged, mint hozzáértőt, mer ugye mégse webshopból rendelte, gondolom várta azt a pluszt, amit azért a kb. +10% árkülönbözetért fizetett.
és erre kapott egy lekezelő, félig hasznos választ, mert ugye azt már derogált volna mondani, hogy ne nyomja rá az egészet.
hülye volt az ügyfél? persze.
nagyon? nem, bőven a tolerálható határon belül volt.
megérdemelte az oltást? abszolút nem.engedélyt kérek leborulni a hatalmas szakmai tudásod előtt.
(szerk: még mielőtt valaki félreértene, nem azt mondom, hogy a webshopokhoz képest +10% a plusz haszon, amiért a boltosnak fényesre kell nyalni a hátsóját.)
-
nyunyu
félisten
Ha szívtál már pl. könyvelős cégnél, vagy vállalti rendszereknél, update miatt nem induló kövület progikkal
MS J++ vagy Visual FoxPro rulz.
Utobbi max XP/2003-on fut, Vista/2008-on mar nem igazan, MS JVM-et legalabb ra lehet hekkelni 32bites 7/2008R2-re is.
Kene hegesztenem valami ezer eves hangosszamla prg-t, VFP 6 alatt frankon megy, eles rendszerre felrakva meg nem mukodik, mert ott meg regebbi FoxPro compiler van
-
Flame_
tag
Kíváncsiságból: miért pont leglegutolsó?
Egyébként meg 1 db Windows Genuine Advantage opcionális frissítést leszámítva úgy tudom mehet az. Mondjuk a közvetlenül kezem alatti gépeken jogtiszta az oprendszer, de a "kolis" és egyéb Windowsok is mind frissülnek errefelé és sose volt még gond. Valamiről lemaradtam volna?
-
-
Ebben nem értünk egyet.
Ha, hozzám kerül egy masina elsők közt van, hogy megnézem mikor volt win update futtatva.
(persze, ha nagyon kotlik a masina, előbb futó/telepített alkalmazások átnézése, vírusirtás, ha kell csökk.módban, ccleaner, aztán uzsgyi win frissítés)
Mindez persze jogtiszta rendszeren.Amennyiben virágboltos verzió, akkor nyilván vagy kihagyom, ha nem akarok vele szórakozni, vagy lementem a rendszer partíciót, majd végigbogarászom, hogy milyen frissítést teszek fel, milyet nem. S ha netán belebotlik az eredetiség vizsgálatba, akkor visszamásolom és hagyom békén.
Jah, persze mindez szoftveres részről, aztán igény szerint javaslat az ésszerű hw updatre.
-
Beri
addikt
Ez mind szép és jó, de egy informatikusnak annyira kell tudnia forrasztani, mint egy asztalosnak kertészkedni.
szumo:
Mondjuk azt, hogy a normálisabb szakközépiskolákban (ha még léteznek olyanok) meg egy-egy technikumban még taníthatnak forrasztani talán.
MINDEGYIK villanyász szakon forrasztanak. -
-
cbmfan
senior tag
chipsetet újragolyózni. mondj egy sarki számtech szervízt, akinek van ehhez bármilyen eszköze... nekem is csak egy Weller van tucat fejjel, plusz őskövület ruszki drótos páka.
tanulni kellene elektronika alapokat. ez igaz, nem ártana, írtam már sztorit newbie rencergizdáról, akinek fingja sem volt a dolgokról.
viszont én nem tanultam semmit, mindent "felszedtem". anno 10 évesen kaptam egy C64et néhány könyvvel, szüleim kissé idegesek voltak, amikor ~15 évesen elkezdtem faragni
nem volt semmi extra, csak ment bele egy reset gomb, RCA hang és video kivezetés DIN helyett.
-
GrandeP
addikt
Most úgy állítod be magad, mintha csak te értenél a dolgokhoz mert elvégeztél egy okj szaksulit vagy valamit....
Nekem sima érettségim van, mégis van h pont egy konkurencia ajánl engem h csináljam meg a delikvens gépét... még sem szapulok itt senkit sem...
Te meg akkora arccal vagánykodsz itt h az valami borzalom...
Nyilván te borzalmasan értesz hozzá, és félisten vagy, mi meg nem..
-
bambano
titán
nem beszélünk el egymástól, mert te csak sorold az érveket, hogy miért butaság egy probléma megoldására fórumban segítséget kérni, én meg sorolom, hogy miért nem. Amit mondasz, az eddig mind tévedés volt. Szerintem le is zárhatjuk annyival, hogy beírod: bocs, ezt elnéztem.
-
Maszekban csinálom, tele vagyok műszerekkel, meg alkatrészekkel
Nem ér annyit az a gép, hogy szenvedjek vele órákat.UI: Most meg a laptomom szivat, rohadtul nem megy (lehajtottam a fedelet és 1 óra múlva vissza a géphez), nézem, ventilátor fel se pörög, vinyó az igen, de kép meg nuku, hmm, ez nem az én napom lesz.
UI2: Szervízes nem vagyok, ahhoz szerelési tapasztalat kellene, meg egyebek, ismerek sok embert, hogy ért sok mindenhez informatikából, de hogy gépet szereljen hát még a belsejében se tudja "mi merre", mert nem dolga.
-
bambano
titán
már a 330-as ibm szerveremben (p3-as, a korát ezek alapján saccold meg) is volt szervizprocesszor, úgyhogy a supportnak annyit kell mondani, hogy ez meg ez a lámpa világít. Ehhez nem kell hét évnyi gürcölés, csak egy szemüveg. Az igazi nagy ibm szerverek hamarabb hívják fel a saját supportjukat telefonon a hibabejelentéssel, mintsem te észrevennéd a hibát. Ott te nem fogsz bravúroskodni mindenféle tippekkel, mert meg sem kérdeznek.
Ez a tudjuk, hogy hova kell ütni a kalapáccsal szemlélet csak a dzsunkapc-knél meg a fillérszexualizáló vevőkörnél szükséges.
Másrészt meg: tudja a programozó, hogy hogyan működik a hardver? Igen? és melyik hardver? Amelyiken ő fejlesztette? Az a virtualizációs környezet, amiben futni fog? Az a managelt kódot végrehajtó virtuális gép, amin futni fog? És a programozó garantálni tudja, hogy ugyanazon a kernelen fut mindig a cucca? Nem fogják átrakni linuxról windowsra? Ahha... ne bizonygasd tovább szerintem, hogy nem érted az informatikát.
"Egyébként igen, a szakma szerteágaz, de mindennél fontosabb, hogy tisztában legyünk a korlátainkkal.": hát akkor legyél!
-
bambano
titán
ez még mekkora tévedés... a hozzászólásod azt sugallja, hogy csak a pc szervizes lehet informatikus, pedig nem. Próbálj már belenyúlni a transformatorova pajecka-ddal egy rs6000-esbe vagy egy vxr7206-ba, úgy vágnak tarkón, hogy végigszánkázod a folyosót.
ha meg akarod tárgyalni, miért mondtál butaságot, nyiss neki külön topicot, ezt ne offoljuk össze.
-
Xero
nagyúr
A vázolt halmaz tagjaként sajnos erősen alá tudom támasztani a megállapítást.
Volt némi "rálátásom" a megyei it csoportjára is kívülállóként pár éve. Egy-két véletlenül ottmaradt emberkén kívül, az összes egységsugarú idióta.
Nyilván akinek több köze van az iparhoz, az nem ott fogja lógatni a lábát és még inkább nem fog ilyen égbekiáltó marhaságot csinálni. Ahhoz mondjuk tényleg pofa kell, hogy így vissza táncoljon a termékkel.
A kedvenc storym az egyetemről még a hőskorból:
Tanár: Olyan hálózati bővítő kártyát forgalomban nem lehet kapni, amely fel van szerelve BNC és UTP csatlakozással.
Diák: Tanár Úr kérem, ilyen létezik.
Tanár: Nem! Maga hülyeséget beszél.Következő előadás.
Diák: Tanár Úr parancsoljon, itt a kártya, otthonról hoztam.
Tanár: Hmm...
Diák: Ki beszélt hülyeséget?Nem velem esett meg a story, de egy közeli cimborámmal. Onnantól nem igazán járt be a hozzáértő tanár óráira.
Ez csak egy példa volt, hogy miért is tart ott a felsőoktatásunk, ahol van.ui: A miskolci kufár urak, akár privátban is, megírhatnák, hogy merre árulják a portékát. Ha arra vásárolnék, legalább lelkesebben köszönnék.
-
szumo
senior tag
Ne kezdj el mesélni, a múltkor engem is pont ilyenért kezdtek itt ki.
Pedig én voltam hálózati rendszergazda az egyetemen, kábeleztem be koaxal komplett kollégiumot, voltam kábel tv-s ugyanott internetes, húztunk be komplett települést oszlopról oszlopra, hogy legyen tv meg net. De hát mit is érthetünk ezekhez a dolgokhoz.
Na én sem folytatom, mert megint meg leszek hurcolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest