- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
dionaea #273571 üzenetére
Az én G-shockom több, mint 30 éve láttam meg a napvilágot és köszöni jól van, azt hordom nap, mint nap, viszem uszodába, Balcsiba, bringázni, edzeni, pakolni, bevásárolni, stb.
Miközben a metál kivitel pedig tudott egy teljesen új megjelenést is hozzátenni, úgy, hogy továbbra is ugyanaz az óra maradt. -
zolnagy
őstag
válasz
dionaea #236987 üzenetére
Én Győrben lakom panelban. Bárhova rakom az órát sehol nem frissít. Csak kizárólag a kinti erkély szélére téve. Na ezért nálam a rádiós tulajdonsága egy kalap kakit ér a Casionak. Ki is kapcsoltam a vételt nála. Ez már nem az első rádiós órám, aminél ugyanez van. Nyilván a körülmények nem ideálisak. Ezért sztem egyéni preferencia és persze a lakókörnyezet, ami meghatározza ezt. E miatt nálam a pontosság szempontjából többet ér, hogy a Citizenem fele annyit tér el 1 hónap alatt, mint a rádiós Casiom. Az más kérdés, hogy egyébként meg külsőre tetszik a Casio, hiszen azért vettem meg.
Szóval, ha lakásban venné a jelet az óra, akkor én is értékelném a rádiós tulajdonságot, de így nem. -
g0n21
senior tag
válasz
dionaea #133721 üzenetére
Értem, amit az AAA kapcsán írsz, és nekem is voltak/vannak vele fenntartásaim, de egyszer muszáj kipróbálni, milyen az a forma...
A játszós meg mindenkinek mást jelent, ebből akkor is szép félreértés keveredett, nekem annyit jelent, hogy hétvégi. Másnak meg kerti munka. A harmadiknak meg golfozás (nem nekem), a negyediknek sziklamászás. Szóval ez elég TAG fogalom.Ezt pedig csak azért adnám el, mert nincs szerelem. Sajnálni nem sajnálnám. Egy darabig minden polírozható/cserélhető. És amióta látom, hogy hogy, és mennyiért történik ez, már nem félek annyira.
Aztán ha végig kell próbálgassam így egy-két hónapos hordásban 5-8 órát, hogy megtaláljam azt, ami tényleg megfelel, állok elébe... Nem halmozom.. jön-megy.(#133723) 7s26c
Írtak fel neki antidepresszánst.. -
g0n21
senior tag
válasz
dionaea #133695 üzenetére
Nincs olyan szoros összefüggés, meg nem tudom láttad-e a TAG-ot. Állapotilag rendben volt/van, de amikor megszereztem, azt hittem jobban magával ragad. Aztán lehet, hogy szerviz után újra fellobban.
És mivel játszós órát kerestem, amit nyugodtan viszek pancsolni, meg kirándulni, satöbbi, így a Tisell jobb választás. Hétköznapokra úgyis ott a Datejust.Vagy az sem baj, ha nem tetszik annyira, de inkább egy TAG legyen rajtam a strandon, mint egy dél-koreai mushroom brand?
Condy, állapot függő. Egyébként lehet, hogy nem jön majd be, és aztán végül Steinhart lesz, de addig jó, amíg az ember ezt az élesben történő próbálkozást nullszaldóval csinálja, vagy kicsi plusszal, nem?
(#133691) Skimaster
És tényleg semmi keresni valója nincs a top10-ben. -
g0n21
senior tag
válasz
dionaea #131658 üzenetére
A Werk mondjuk15 az üveg 10, a tok 6-10, a csomagolás, a dizájn, a logisztika, az infrastruktúra, a Hr, a könyvelés, a marketing, es a többi mondjuk 25, ez igy 60.Aztan nagyker árréssel 75 kisker árréssel 100.
A kisker es a nagyker fizeti az alkalmazottakat, a helységbérletet, takarítást, stb.
Szoval nincsen semmi baj
Nyilván drágább ora, más arányok picit -
Deskdiver
senior tag
válasz
dionaea #131658 üzenetére
A hamis PRS200-ban dettó ugyanaz az a g10 szerkezet volt mint a svájciban. A mechanikusokban általában klón van az egyik legnagyobb replika forum szerint. Azt írják ,hogy eredeti ETA szinte soha nem kerül bele még a legjobb hamisítványokba sem, csak valami jobb minőségű klón.
-
Misi1979
őstag
válasz
dionaea #130305 üzenetére
A 2. világháborúnál a Rolex jelentős kedvezményeket adott, ha tudtad igazolni, hogy te bizony katona vagy. Sőt, a RAF (brit légierő) pilótái fogságbaesés után, ha írtak egy levelet a Rolexnek, hogy elkobozták az óráikat a fritzek, rögtön kaptak is egy új karórát, megelőlegezve annak kifizetését a világháború utánra (enyhe célzás azért volt ebben, hogy Svájcban is sejtették, ki fog nyerni..). Hans Wildorf személyesen felügyelte azt a folyamatot, melynek során kb 3000 Roli került kiosztásra a hadifoglyok között. A Rolex térnyerését Amerikában ez a történet jelentősen elősegítette, mikor elterjedt később a tengerentúlon. Itt egy korabeli, 1942-es amcsi Rolex-reklám, némi morálerősítéssel meghintve:
-
Toxiksteel
csendes újonc
válasz
dionaea #128125 üzenetére
Nekem ezzel akkor van gondom,többek között, mikor valaki eredetinek próbálja eladni a hamisítványt. Az Indexen azt hiszem ép most tűnt fel egy. Ezen kívül nem tudom mit mondjak olyankor, mikor feltűnnek olyan órák,mint a Viktorinox és még az talán valahol érthető mikor mindenki órát akar gyártani,eladni.
-
bucsher
őstag
válasz
dionaea #128158 üzenetére
Rolexet mint márkanév mindenki meg tudja különböztetni mert a csapból is az folyik (F1, tenisz, ...).
Van még pár márka ami esetleg rémlik: TAG, Omega, Seiko, Doxa ...
A többi márka totál homály.
Mercutio: én sem értem hogy különösebb ok nélkül hogy lehet/szabad, mi értelme és hogy mernek egy induló üres fórumot reklámozni itt. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
dionaea #128158 üzenetére
Most őszintén egy átlag ember nem tud megkülönböztetni egy Rolexet meg egy Orientet
Ez azért nem igaz. Feltéve, hogy csak egy kicsit is órakedvelő az az átlagember. Nekem van 40K-s Orientem is és 100+ K-s MIDO-m is, azért kézbe véve lehet érezni a minőség béli különbséget már itt, 2-3-szoros árkülönbségnél is.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Azzal nincs is baj ,ha ismert gyártók nem levédett dizájn elemeit felhasználják a saját termékükbe, vagy rosszabb esetben "másol-beilleszt paranccsal" klónozzák. Azokról úgy is mindenki tudja ,hogy nem az aminek látszik. A hamisítók a teljes megtévesztésre játszanak. Amivel ugye a laikusabb vásárlót meg lehet téveszteni. Láttam már pár helyen, hogy élesebb szemű fórumozók világosítottak fel egy-egy büszke friss tulajt ,hogy a portéka amire elverték a fizetésüket nem igazán érte meg a befektetést. (pl. Fortis Marinemaster) Miattuk pedig legtöbb jóhiszemű óravásárló gyomra görcsben van vásárlás előtt ,mert még a hivatalos viszonteladóknál is a replikáktól rettegnek. A használt óra piacon az emberek meg egyfajta pajzsként tartják maguk elé a "Doboz, papír ???" kérdéseket mintha az megvédené őket a lehúzástól. Pedig egy hozzá nem értő úgy sem tudja mit kell nézni a dobozon/papíron amit igazából könnyebb volt hamisítani mint magát az órát. Szerintem inkább egy kicsit aggasztó ez a dolog ,mert a hamisítók mindig előrébb járnak mint az ugyan gyanakvó ,de a témában nem járatos vásárló. Az a legnagyobb gáz ,hogy a hamisítók is rohamléptekkel fejlődnek. Lehet ,hogy hamarosan már nem elég tokot nyitni hanem bontani is kell a szerkezetet ,hogy kiderüljön valójában valami Seagull dolgozik a gépházban. Most kb. így állnak. Az egyik óra a képeken hamis.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
A "replika" nem ezt jelenti, hanem azt, amikor egy adott márka egy régebbi modelljét újra kiadja. (remake) Nevezzük nevén a dolgokat: a hamis óra, az hamis óra. Szerintem - legalábbis én attól vagyok rosszul - amikor egy óra (és aki ezt viseli) másnak akar tűnni, mint ami és ehhez nem feltétlen kell az, hogy egy kétpálcás kínai gagyira Omega legyen írva, vannak pl. egy Alpha (!!!) nevű kínai márka(?), ami egy az egyben lekoppintja az Omega modelljeit... És ott van még a kamu stoppergomb, kamu kismutatók stb., ez is hasonló kategória.
Speciális eset pl. a Rolex Sub formája, ami akkora klasszikussá vált és annyira elterjedt (ráadásul ha jól tudom, nem is védi már szabadalom?), hogy nem fogod az Orientet Rolexnek nézni és aki viselni sem azért viseli. Vagy ott vannak a pilóta órák (pl. B-uhr), ezekből is volt gondolom "eredeti", de annyira alapvető formává vált, hogy nagyon sok gyártó nyomatja. Amúgy ha két óra nem egyezik meg egy az egyben, nem sok értelmét látom ezen elmélkedni, végül is minden óra véges számú és típusú elem kombinációjából áll össze és ahogy telik az idő, egyre több dolgot már ellőttek, ergo egyre nehezebb olyan egyedit alkotni, ami jó is.
Nyilván egyébként a Steinhart-ot sokszor én sem tudom hova tenni ebből a szempontból, sokan talán azért bocsátjuk meg nekik a nagyon ordító másolásokat, mert nagyon jó áron árulnak valódi, svájci minőséget és nyilván az vásárlói körük sem azért veszi ezeket, hogy úgy tűnjön pl. egy Tudort visel. (Emellett én ha tőlük vásárlok valamikor, biztosan valamelyik egyedi modelljüket fogom választani.)Az almás telefonról meg megint annyit, hogy egy érintőképernyős mobil hogy nézzen ki? Egy bazinagy képernyő, aztán csókolom, ezt nehéz úgy variálni, hogy ne hasonlítson.
Persze ebből is voltak kínai másolatok: MyPhone, körtés, narancsos... Gondolom nem kell magyaráznom, hogy mi a különbség ezek és egy Galaxy között.
-
g0n21
senior tag
válasz
dionaea #127200 üzenetére
Az eredeti pedig még egy kicsit több
-
Ereshkigal
őstag
válasz
dionaea #127183 üzenetére
Én is inkább hamisítványnak hívnám ezeket. Attól függően, hogy hol készítik őket, vannak igényesebb és kevésbé igényesebb darabok is. Elképzelhetőnek tartom, hogy eredeti svájci szerkezet is lehet a drágábbakban, egyébként meg valamilyen miyota-t tesznek beléjük (szintén lehetnek megbízhatóak, de a paraméterekben nagyobb a szórás). Kevésbé részletesen kidolgozott tok, szíj, számlap, gyengébb vízállóság, nem feltétlen működő segédszámlapok, amikre esetleg számíthatsz.
-
von toth
tag
válasz
dionaea #127175 üzenetére
Mi csak hamisítványoknak hívjuk ezeket. Sok mindent le tudnak másolni csájnában és minél igényesebb a kivitelezés persze annál drágább (vannak a+++ kategóriák meg egyéb agyrémek). A minőségről nem lehet nyilatkozni, de nem feltétlen lehet rossz.
Egy ilyen kópia van valamelyik parnisban. Állítólag nem rossz.
-
condy
senior tag
válasz
dionaea #65129 üzenetére
Igen. Egy oldalon találtam hozzá leírást, beállítottam és most jó. Van egy-két, három-négy fok eltérés, de egy kis szódával elmegy.
van valami eltérési mittudoménmi korrekció leírva az útmutatóban, de a németem egy kicsit megkopott, úgyhogy azzal nem bajoltam.
Holnap megtakarítom, meg nézek rã valami szíjat.Szabikaa20: Konfig. kész!
-
Dzsana
senior tag
válasz
dionaea #64549 üzenetére
Most ez a divat. A Poljot Journey órámon elsőre nem is látni, hol a dátum ablak, nem hogy a dátumot!
-
Dzsana
senior tag
válasz
dionaea #64385 üzenetére
Én nagyon vártam, amikor fent voltam Pesten az Órabörzén, de nem jött el. De egyébként nincs baj, csak az emberi gyarlóságot rühellem. Senki nem tévedhetetlen, én is szoktam tévedni, nem is keveset, de akkor nem erőltetem tovább a dolgot, Mindegy, ne is foglalkozzunk vele, csak szét offoljuk a topikot, szerintem mindenki megértette, s végül nem lett félre vezetve senki. Pont Von Tóth kérte valamelyik nap, hogy jó lenne több szakmaiság is ide, de akkor legalább ne vezessünk félre senkit. Ildikó is szeretne tanulni, sőt, órát is szeretne szétszedni, akkor meg pláne óvatosan, és felelősségteljesen kell ilyen dolgokat leírni, egy pici mellé nyúlás, és máris törik valami. Még a végén valaki a kuplunggal akarná feszültségmentesíteni a werket.
Na de beszéljünk inkább órákról!
-
ronin s8
senior tag
válasz
dionaea #63512 üzenetére
Nálunk konkrétan nincs már gyártás. Elsorvadt a könnyűipar, mert bármit árultak a rendszer(gengszter)váltás idején, azonnal ott termett egy éhes okostóbiás kereskedő, és árulni kezdte az olcsóbbik szart.
Lásd Teszkó és társai.
Most meg panaszkodik, hogy nem megy semmi... -
Sholom
tag
válasz
dionaea #63173 üzenetére
Mi nem ertheto
Szabika: az tetszett meg. Nem fogok azert Orient meg stb. Orat venni ami szerintem ronda mert az rendesebb. Nekem fontos hogy nagy legyen az ora min. 45-os. Tissot volt meg de az nem allt jol a kezemen. Certinabol nem talaltam olyat ami abban az arban jol nezett volna ki szovet szijjal (nekem). Bar lehet hogy jobb lett volna venni egy hamis Bretyot inkabb
-
-
Deskdiver
senior tag
-
válasz
dionaea #58856 üzenetére
Ez nem nagyon lesz így. Csak egy darabig megy ám a 10%+ gazdasági növekedés, aztán ha elér egy szintet, akkor már nem olyan egyszerű... Ilyen alacsony szintről könnyű gdp-t növelni. Ha elkezdik a belső keresletet felfuttatni a magasabb bérekkel, akkor meg úgy húznak el onnan a multik (akik most csinálják a növekedést mellesleg, kínának nem sok köze van ehhez...), mint a vadlibák vietnámba meg más szegényebb helyekre, ahol gombokért tudnak gyártatni, és vége is a nagy növésnek...
-
aischylos
tag
válasz
dionaea #57857 üzenetére
A tengelyek végét futtatják mesterséges rubin kövekben.
A kő nélküli, vagy egy köves szerkezetek a legegyszerűbbek, azok nem az örökkévalóságnak készülnek, bár kvarcórák esetében nagyon sokáig működhetnek hibátlanul.Sok svájci gyártó használja a G10-est, köztük a Certina is.
Mivel ez az egyik legolcsóbb svájci(?) kvarc kronográf, így tudják a legnagyobb hasznot húzni a gyárak.
Bárki által elérhető kb. 50-60 Dollárért, míg az említett komolyabbik olyan 90-110 Dollár.Nem is tudom, mi jön ki kevesebb pénzből: az olcsóbbik cseréje, vagy a drágábbik javítása?!
-
ronin s8
senior tag
válasz
dionaea #57184 üzenetére
Nézd, azzal tisztában vagyok, hogy az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Egy G-Shock-ban simán lehet fát vágni, de egy mechanikus órában nem biztos, hogy érdemes. A régiek megadták a tiszteletet az óráiknak, és ilyen esetekben időt szántak az elrakására, levételére, ez teljesen természetes volt. megoldották valahogy. Ma kicsit mindennek devalválódott az értéke. Egy brigád simán nekiesik a munkának ezerrel, és elvárják mindenkitől, hogy rendesen odategye magát, miközben fel sem merül, hogy neki kellene készülni. Ez a halála a szép tárgyaknak, ilyen körülmények között tényleg nem lehet vigyázni rájuk. Ha sportolni megyek, olyan helyen hagyom az órát, ahol nem lesz baja (ha már elvittem magammal). Ha ez csak az uszoda értékmegőrzője, akkor ott. Ez megint bizalmi kérdés. Előfordult, hogy leragasztották egy borítékban, mikor felhívtam a recepciós csaj figyelmét az órára. Valahogy meg lehet oldani, csak sajnos külön oda kell rá figyelni.
Közel tíz évig hordtam egy Certina kvarcot, ami bőrszíjas volt, így fizikailag külön nem kellett rá figyelni, csak ha víz közelbe mentem. Oda ne vittem magammal.
Annak a tisztelete hiányzik, ami ott van két ember között. Ha vigyáznom kell az órámra, és ebbe bele kell vonnom még egy embert, az már megint egy emberi viszony, ami energiát igényel, és kultúrát jelent. Ez a momentum egész egyszerűen hiányzik akkor, ha csak úgy vagyok egy valamilyen időmérőben, ami nem okoz gondot, olyan, mintha rajtam se lenne.
Ilyesmire gondoltam, amikor az előzőeket leírtam. -
Szabikaa20
őstag
válasz
dionaea #55500 üzenetére
Nekem bevállt!Ez volt az elsö "komolyabb" órám...
Van rajta egy hajszalkarc,de azt is ugy szerezte hogy elég illuminált állapotban egy falon bedaráltam...
Höfokot méri,iránytü amit meg soha nem hasznaltam és apály dagály mérö ami szintén fölösleges...
Úszni szoktam benne,de már búvárkodtam is vele!
-
ronin s8
senior tag
válasz
dionaea #55458 üzenetére
Ez a komoly márka azért némi pontosításra szorulna ám.
Emberek komolyan elhiszik, hogy filléres vackok is pont ugyanannyit tudnak, mint drága több százezres órák. (Ez a Casio nem éppen filléres vacak, de azért nem is egy űrtechnikás ufó). Az órák gépek, és mint ilyenek fokozott odafigyelést igényelnek. Bármit is állít más... -
Balli
őstag
válasz
dionaea #50204 üzenetére
Azt el is hiszem
Pár hónappal ezelőtt egy ilyen ritka narancssárga belső skálás B42-re lett volna lehetőségem cserélni egy másik órát, nem mentem bele amit kicsit bánok, nagyon tetszik ez is: B42
Szerk: Fortis sokkal szimpibb repülő márka nekem, mint a csili-vili Bretyó... -
fiktív1
tag
válasz
dionaea #48982 üzenetére
Pedig pont jó mindennapi használatra, szabadidőre ez a típus. Én szaunába is beviszem, 95 fok, aztán csobb a 12 fokos merülőbe. Úgy vagyok vele, tesztelem, nem baj, ha elromlik, de eddig nagyon vidáman bírja. A víz hőmérsékletét tökéletesen méri, a levegő szintén pontos, ha 10 percre leveszed a kézről. Az iránytűt sok minden bezavarja, inkább csak szabadban működik jól. Ár apály nekünk felesleges, én azt 6:12 perces stoppernek szoktam inkább használni. Ennyi telik el felső értéktől az alsó pont eléréséig. Azért a nagy, viszonylag védtelen üvegfelületre érdemes vigyázni. Feketéje elég jól bírja, de a koronánál, csatok aljánál már megjelentek a kopás jelei, de csak ha nagyon figyeled. Nem baj, úgy sem lesz csúnya. Strapaóra.
-
teratti
senior tag
válasz
dionaea #47929 üzenetére
A Certináim is ilyenek és tényleg hamar láthatatlan lesz sajnos ellenben a Casio GW-A1000-1A még hajnalban is kisüti a szemem. Nem tudom miért van ez...ha az indexek teliben foszforeszkálnának jó lenne de azok csak simán fényesek és kis pötty felette ami látható... A mutatók végén meg tényleg csak mutatóban van egy kicsi...
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
dionaea #47863 üzenetére
Engem sose az érdekel hogy ki, hanem hogy MIT vásárol, illetve hord.
Imádom az órákat és legyünk őszinték, jó dolog még nézni is hogy valaki (elérhetetlenül) drága órákat vásárol/hord.
Persze jobb lenne a berki helyett orvosokat és elismert embereket látni, de ez van. Médijjaaa
-
csaszi72
senior tag
-
TimeCenter
tag
válasz
dionaea #46885 üzenetére
Lehetséges okok:
1. Rossz elem került az órába. ( Hol cserélték az elemet? )
2. A svájci ETA G10-es szerkezet 3 motort tartalmaz, az egyik, most a pontos időt jelző kerékrendszer meghibásodott. Mivel ez G10-es svájci ETA szerkezet nem oldható kötésekkel készül ( javíthatatlan ), még ha csak tisztítani kellene is a szerkezetet, nem lehetséges. Csak komplett szerkezet cserével "javítható" az óra. -
N0rb
csendes tag
válasz
dionaea #46574 üzenetére
pedig talalo hasonlat :-D
95% ora/auto eseteben igaz, hogy folyamatosan csokken az erteke, szervizeltetni kell, csak legvegso esetben akarod eladni, stb ... es orat is meg autot is szivvel vesz az ember. aki befektetesi szandekkal vagy uzletszeruen veszi az a maradek 5%-ba tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest