Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tangiers
tag
válasz
aischylos #68201 üzenetére
Igen sajnos erre gondolok. A 0 revizió-t meg kihagynám ha lehet. Márcsak azért mert nehogy már azzal kezdjünk, hogy megbontjuk az órát. Ez olyan lenne, mintha egy vadi új autót átadás előtt újra fényeznének mert idő közben a nap kiszívta a színét a raktár/telepen. Értékcsökkentő tényező, szerintem.
-
tangiers
tag
válasz
aischylos #68191 üzenetére
Lehet fél információt adtam, de én kifejezetten komolyabb automatákra gondolok. 200-300.000 forinttól felfelé. Laikusként nem akarok abba a hibába esni, hogy megveszek egy ilyen kategóriájú órát és 2 év múlva vihetem szervizbe mert az első 3 évét a nagykerben vagy a bolt polcain töltötte.
Nem kell akkor ezzel foglalkozni komolyabban? Tehát nincs jelentősége akkor, hogy 5 vagy 8 évente esik át egy szervizen az óra? Napi használat mellett gondolkodom.
-
flexxx2
őstag
-
vadászcsiga
félisten
válasz
aischylos #67718 üzenetére
Lehet hogy a drágábbakban az van, én egy tizenezres seikoról beszélek, meg szerintem a kolléga is egy hasonló kategóriás seikon akar üveget csereltetni.
Az volt az első automatám, meg egyáltalán rendes órám (nehány hónapja), gondolhatod hogy vigyáztam rá. Biztosan tudom hogy csak pamut érte. Egyszerűen lerakásnál, dobozban egymáshoz értek az orak, passz, mindenesetre ennél ellenállóbbnak képzeltem az anyagot.flexxx2
A laptop lecsukott tetején cseréltem szíjat, az óra kiugrott a kezemből, leesett a notira és attól az éle kisimult egy tizedmm területen -
phranxinatra
aktív tag
válasz
aischylos #67236 üzenetére
Hát kurvára nem. Most olvastam, hogy Parkinson-kórt diagnosztizáltak Robin Williamsnél. Ez azért más megvilágításba helyezi a történteket. De a betegségen kívül számtalan oka lehet, hogy valaki úgy dönt, leteszi a lantot. Én elfogadom, hogy néha tényleg az a legjobb megoldás, ha az ember eldobja magától az életet. Ez csak egy ilyen ideializálós, álhumanista gondolkodás, hogy tűzön-vízen ragaszkodni kell az élethez.
Mi volt azon a képen? Priviben is jöhet.
-
WiZARD
addikt
válasz
aischylos #66983 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett itt is, és a másik helyen is.
Ha akár több hétig-hónapig nincs használva egy óra, akkor valóban felesleges az óraforgató. (kérdés, hogy ez mennyire gyakori, és ilyen célra sokan vesznek-e forgatót)
Ha több óra, felváltva viselésére van használva, akkor viszont szerintem nem kérdéses...Én innen kezdve a forgató témában nem folytatom az értelmetlen diskurzust, és vígan használom tovább őket
-
condy
senior tag
válasz
aischylos #66939 üzenetére
Tegyük fel van hét automatá. Mėg nincs, de tegyük fel. Nevezzük őket hétfőnek, keddnek, szerdának, és így vasárnapig, ezáltal adott, hogy mikor hordom őket. Vagy legyen egy szín a nevük, az ing, öltöny vagy cipő színének megfelelően.
Miért várnám meg míg megãll, ha tudom, hogy 1-2 nap múlva úgy is felveszem.
Akinek csak egy automatája van és állandóan azt hordja, az is mindig jár... -
rolka1979
csendes tag
válasz
aischylos #66561 üzenetére
Számos olyan helyzet van, amikor az emberek (rokonok, barátok, kollégák) egymásra mondják, hogy "Te állat vagy!" vagy "Ez egy állat!" és ezt nem sértésnek szánják, ahogy én sem annak szántam!!! Ennek ellenére tiszteletben tartottam, hogy te a szó jelentését ezen aspektusból közelítés meg, így bocsánatot kértem annak ellenére, hogy nem tartom ezt bántónak! Am én is imádom és semmi bajom vele! Ezért azt javaslom, hogy ejtsük ezt a témát és Ígérem, hogy legközelebb körültekintőbben fogok fogalmazni.
-
-
BAti77
aktív tag
válasz
aischylos #65790 üzenetére
Biztos igazad van, nem vagyok órás, nem vitatkozom...
Azt azért magyarázd már meg miért van szükség a többféle minőségi osztályra az ETA-nál...
Csak a pénz miatt(#65792) dilajoska1
A két oldal tényleg egyforma...
...mint a felépítésük...
Incabloc(#65793) ronin s8
Ez igaz, csak egy standard-elaboré szerkezetbe lévő Etachoc elvileg kevesebbet bír... -
nokia123
aktív tag
válasz
aischylos #65710 üzenetére
Már csak azért kérdezem mert nekem is bejőnek az automata órák de én szeretem ha pontos egy óra.Valakit nem zavar de engem idegesít, volt régen egy seikom az havi szintem sietett 5 percet. Azért kérdeztem hogy van olyan amit ha hord rendszeresen az ember akkor pontos.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
aischylos #65649 üzenetére
Nagyon béna fotodhoppos vagyok, de úgy nézem más óra lesz belőle, főleg, hogy a tachy skála sem kell rá és a zöld számokat is más rendszerben kell ráfesteni, hisz stopper már nem lenne benne.
Az úgy szép ahogy van, a felesleges stopperével, de design elemként van létjogosultsága, úgy mint a sok nyomó gombnak.
ronin
kocka óra, alapból nem érdekel és a faszit sem bírom, túl modoros. -
B42 ISS
csendes tag
válasz
aischylos #65494 üzenetére
Köszi, az infót. Hát nem is aranyárban gondolkodott, inkább gyűjtői körben. Itt a helyi órás azt mondta, 1937-45 körüli gyártás lehet és ez a fekete számlapos, külön segédkörös másodperc mutatós változat elég ritka változat, ezért gondolt inkább gyűjtői körökre. Szerintem ezt manapság nem igen hordásra vennék meg, bár jelenleg teljesen pontosan jár. Akkoriban meg még nem igen voltak trendik a 44 mm-es órák
Ja és ekkora felnagyításban nyilván sokkal jobban kirajzolódnak a hiányosságok, az életben, a valós méretében nagyon szép állapotban van.
Én nem foglalkozok régi órákkal, csak megígértem, hogy felteszem ide, mivel itt azért vannak akik sokkal jobban értenek hozzá, mint én.
Szóval még egyszer köszi minden infót! -
cserix
tag
válasz
aischylos #64794 üzenetére
Köszönöm.
Neki nem annyira jött össze a házilagos nyomáspróba.....
Gondoltam mégis inkább megtartom az órát és kérek egy 50%-os pénz visszafizetést.(#64795) Dzsana: Csak étkezési szilikonzsír van itthon. Van egy automata kávéfőzőnk azt szoktuk kenegetni vele. Szerinted ez óra tömítésekhez is jó lehet? A Zeppelinnél le sem jött a hátlapról a tömítés, így azzal nem is foglalkoztam.
Talán látszik a kép jobb felső sarkában, hogy egyben van a hátlap meg a tömítés. A visszacsavarozásnál pedig nem körbe mentem, hanem mindig az átellenes csavarokat helyeztem vissza. -
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
aischylos #64735 üzenetére
Az ember tűrőképességének a határát feszegetni, esetleg átlépni az egy dolog. Építeni egy órát, ami pont a funkcióját nem tudja betölteni meg egy másik. 12 ezer méteres mélységbe az ember tengeralattjáróban megy, nem karórában. Persze az szép és jó, ha kibírja azt a hatalmas nyomást, csak akkor lehessen hordani a szárazföldön is. Valószínűleg a Deep Sea tulajok közül se sokan merülnek 4000 méterre, tehát ilyen szempontból az is értelmetlen, viszont az az óra hétköznapi, mindennapi hordásra is tökéletesen alkalmas. Nem csoda, hogy a Rolex nem árulja a DS Challenge-et.
(#64737) Reverting: Hát, ha semmilyen óra nem működik az űrben, akkor szegény űrhajósok jó nagy szarban lehetnek.
Én simán elhiszem, hogy volt a Moonwatch a Holdon, de ettől még nem lesz számomra egy áhított valami. És ha volt a Holdon, ha nem, a FÖLDÖN egy mindennaposan használható, mutatós (háhá), kényelmes óra. Ami a Deep Sea Challenge-ről nem mondható el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest