- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takuun
aktív tag
válasz
dave118 #107920 üzenetére
Bocs, akkor félre értettél. Az okos telefonokat is lehet értelmesen használni és van is akinek valóban munkaeszköz, csak nekem nincs rá szükségem. De nem vagyok ellenük és nem lázadok, csak reagáltam K_mester ezen kijelentésére: "mai hulladek szutyok tapifon". Barátnőmnek is kellett évekkel ezelőtt, de ritkán van, hogy nem szidja, pedig Galaxy
Amúgy ezt te sem gondoltad komolyan szerintem: "De nem menőségből használ az ember "szutyok tapifont""
Nekem van egy húgom. Összezárom veled, aztán kíváncsi vagyok, hogy fogod látni. No persze nem akarok általánosítani, ez csak egy réteg.
A fészbúkon fent vagyok, de aktívan sőt szerintem passzívan sem használom. Éven 2x belépek, de azon kívül, hogy megtudom a nyilvánvaló dolgot, hogy melyik ismerősömnek van/volt születésnapja, max azt tudom, meg, hogy Pista bá mikor ment sz*rni reggel és hogy érezte magát közben. És talán még egy képet is lő, csak hogy biztos legyen a siker. Hozzáteszem értelmesen is lehet/lehetne használni, mert látok erre is példát. Szóval ez ellen sem tűntetek. Mindennek megvan a rétege, mint a Mónika Show-nak anno. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Ezt már sok helyen leírtam, nem akarom szétoffolni a topikot, de azért röviden: évek óta okostelefonozok, és egyre jobban utálom. Beszippant, megeszi az embert, megöli a "normális" emberi kapcsolatait. Anno pont elég volt, hogy kb éjjel-nappal elértek telefonon, sms-ben. Ezzel szemben most éjjel-nappal elérhető vagyok telefonon, sms-ben, 3 mailcímen, facsén, fórumon, viberen, skypon. Tudom, nem kötelező ez, de hamár van, használom. És bizony egyre többször fáraszt, mert hétvégén is pittyeg a céges mail (és akkor már megnézem, ha meg megnéztem, akkor már elindul a vezérhangya...), meg minden szar... Nem hagyja kikapcsolódni az embert, és egy idő után a nagy közösségi mindenféleség rabja lesz. Nézz csak körül, mindenki mindenhol a telefonját basztatja. Minap ebédeltünk hétvégén a halászcsárdában, mellettünk fiatal pár ült. Egyik messengerezett valamit, a másik meg az ebédjét fotózta a telcsivel, gondolom ment fel a facséra... A játszótéren az anyukák a telefonjukat baszkurálják ahelyett, hogy a gyerekkel játszanának. Ha a gyerek nyígik valamiért az orvosnál/akárhol, a többség csak odapattintja neki a telefont, ahelyett, hogy mesélne, beszélgetne vele...
Szóval nem mindenképpen lázadás ez, egyszerűen csak belefárad az ember néha, és ilyenkor jó elővenni az öreg Nokiát, akkor is utolérhető vagy, és azt még tölteni sem kell, csak hetente...
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
21 éves vagyok, de én sem szeretem az érintőképernyőt, egyszerűen kellemetlen használni - szerintem. És ez nem lázadás, egyszerűen jobban szeretem, ha meg is nyomok valamit, ha megnyomok valamit.
Nokia E72-t használok, mindent lehet vele, akár fészbukkozni is. Jó, sörivós alkalmazás nincs, ezt a kompromisszumot meg kellett kötnöm.
-
chris-v
senior tag
válasz
Egyetértek, mindent lehet használni, csak ésszel! Nem kell belebújni a telefonba és valamit lapozgatni 2 percenként. Angliába az ilyen embereket, akik társaságban vagy szórakozóhelyen a telefonjukat nyomkodják "blue face"-eknek hívják.
És ha már retro telefon... -
-
chris-v
senior tag
válasz
dave118 #104375 üzenetére
Gondolom már van pozitív tapasztalatod, azért ajánlod
De ahogy nézem a találatokat, ez nem az amit keresek(#104372) Saint_
Köszi! -
fagyalllo
őstag
válasz
dave118 #101893 üzenetére
Mondom hogy SKX007!
"Dan Pierce of the U.S.A. sent in this pic of his heavily modified SKX007. It's been modified with Dagaz dial, hands, chapter, sapphire & insert along with a Dave Murphy Coin Edge bezel and John Bentley TST Shroud.....Incredible, Great work by everyone involved. (Watch and pix by Dan Pierce, U.S.A.)"
Közbenső fázis:
-
Dzsana
senior tag
válasz
dave118 #101011 üzenetére
Á, ne tedd!
Sajnos most én is tele vagyok melóval, ide se tudtam napok óta írni, a saját óráimra se jut idő. A blogra is megírtam már egy pár napja egy újabb posztot, amivel elsősorban nektek szeretnék segíteni, de még arra se jutott időm, hogy befejezzem, de majd mindjárt erőt veszek magamon. -
-
vadászcsiga
félisten
válasz
dave118 #78270 üzenetére
Nem érték hozza de ha tippelnem kéne azt mondanám itthon bőven nem ér annyit. Ezt az arat gondolom az ebayen tálaltad, ott irdatlan összegeket írnak ki némelyik vintage órára. Ny.európaiak meg az amerikaiak nem normálisak mert gondolom nekik szánják ezeket az összegeket. Pár hete romában bementem egy óráshoz és azok a tissot-ok meg marvinok amik a vateran max 30 ezerért mennek el ott 3-400 €-s címkét kaptak. Mondom ezek hülyék és kifordultam
-
huszar90
aktív tag
válasz
dave118 #77614 üzenetére
Meglepett az igaz, de végülis örültem neki mert kiderült hogy ő is óra kedvelő, egy szép vintage arany doxa volt a kezén. Pár percig feltartottuk a sort, lehet szidtak is minket
(illetve hogy pontos legyek az enyém fehér számlapos, amit Zoli linkelt az meg pezsgő színű most nézem
)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
dave118 #70571 üzenetére
Ez különbség a bőr és a műbőr között, az előbbi szellőzik. Én kizárólag ebből csinálom a szíjaimat. Akiknél büdösödik a szíj abban biztos hogy van műbőr. Ha máshol nem a 2 réteg között. Roszabb esetben a belső réteg valami műbőr származék. Sokszor iszonyat nehéz megkülönböztetni a kettőt.
Én még viccből sem csinálnék műbőrből semmit, olyat főleg nem ami érintkezik az emberi bőrrel. -
huszar90
aktív tag
válasz
dave118 #70571 üzenetére
Ennek örülök, sőt el is hiszem, mivel pl. az Omikron-omhoz vett RIOS szíjon se érződik semmi, mivel a belső részén levő bőr sokkal keményebb és le is van kezelve valamivel. Az Orient bőrszíja belülről nagyon puha és kényelmesebb is, de nagyon tudja szívni a nedvességet.
Csiga szíjaival én is szemezek, csak amire most kéne ahhoz nem tudom hogy illene-e vagy mit ajánlana hozzá
-
huszar90
aktív tag
válasz
dave118 #70562 üzenetére
Köszi szépen! Azaz igazság, hogy az acéltokos órámnál egyszer a motorolajat is kipróbáltam. Szintén zsebkendőre öntöttem picit majd 10 percen keresztül szinte beledörzsöltem. Parádésan ragyogott utána a tok, és úgy gondolom talán a karcok se gyűjtötte annyira.
attisx: Igazad van, tényleg elkerülte akkor a figyelmem
vadászcsiga: Ebben biztos vagyok, de szerintem az se tesz jót hogy benne marad az izzadság, ami ráadásul színben és szagban se egy kellemes dolog. De te vagy a szakmában, jobban értesz hozzá mint én. Csak leírtam, hogy én hogy oldom meg a tisztítást.
-
Zozzer888
addikt
válasz
dave118 #66119 üzenetére
Múlthéten szombaton az Omegát is csak a nyakkendőm mentette meg az elhalálozástól. Ez kapott telibe minket...
-
Laci0808
csendes tag
válasz
dave118 #66090 üzenetére
Köszönöm
Még a hatása alatt vagyok, azt sem tudom, hogy tetszik-eNem kicsi, de én egy picit nagyobbra számítottam. Ez tipikusan olyan óra, ami képen nagyobbnak látszik mint élőben. Talán a széles lünetta, meg a viszonylag kicsi számlap teszi..Koronáról húzható, mert ez a menetes koronazár(?) elbizonytalanít?
-
condy
senior tag
-
vadászcsiga
félisten
válasz
dave118 #65797 üzenetére
Nem voltam ott de szerintem ezek a nagy óragyártók mint a citizen, seiko, steinhart (utóbbi kicsi de mivel svájci ezért hatványozottam fontos lehet neki), stb. a háttérben fizettek, fizetnek valamit a másolt márka tulajdonosának. Én legalábbis ezt erezném tisztességesnek.
Condy
Mit nem tudhatsz? -
condy
senior tag
válasz
dave118 #65797 üzenetére
De igen! Felháborító, hogy még a Rolex is a Steinthartot majmolja!
MÁS!
Eddig nem "dicsekedtem" a saját magam hülyeségével, de most itt az ideje, hogy megosszam veletek! Néhány napja bemutattam egy Timex e compass órát, amit néhány ezer forintért vásároltam. Nos, nagy örömömben, meg hozzáértés hiányában addig tekergettem, állítgattam, örömködtem, míg az iránytű beállító kulcsot eltörtem benne. Vége! Ki is jött, rugóstól, tömítésestől... Kampec!
Elvittem az "öreg" mesteremhez, lesz ami lesz alapon.
A maestro rápillantott, és azt mondta, hogy ne fűzzek hozzá nagy reményeket, ilyen kulcs tuti, hogy nincs a fiókjában. Meg tudja oldani a vízállóságot, de ez a max!
Mondtam: jó, majd visszajövök!
Ma elmentem, nem volt a mester, csak a felesége! Mosolyog, adja az órát: és minden funkció működik. Addig mesterkedett az "öreg", hogy készített hozzá egy kulcsot!
Le vagyok nyűgözve!!! -
WiZARD
addikt
-
Reverting
őstag
válasz
dave118 #64012 üzenetére
Igen igen mert nem nezek fel par napot es teleirjatok a forumot...
) azt sem tudom mire irjak mar
Szoval az Seko egy jo darabig fog szolgalni, nalam is a nem elados kategoria... az ara nem "faj" annyira viszon adja az erzest...Deskdiver Neked is nagy gratula... ez a kvarc szerkezet nekem is nagyon bejon... kivancsi vagyok kik tokozzak majd meg... a Certina-n es a Bulovan kivul...
vadaszcsiga nagyon jo...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
dave118 #63934 üzenetére
Folytatom ám. Jöhet a zargatas. Csináltam is egyet, majd ha otthon leszek felteszem a képet ugyanis kiugrattunk az SCS-be mert nem utaztunk eleget
Grat az órához. A vatera jelzett erre az órára hogy 37-ért elkelt, annyiért nekem is kellett volna. Ez az az óra? Az eladó ugyanaz.Ereshkigal
KösziVegadog
Ezt tőlem kérdezed? Autóval voltunk, droidon amúgy meg le sem játsza. -
-
bodiiren
csendes tag
válasz
dave118 #63178 üzenetére
A sportos is lehet elegáns. Ha csak sportos, ha bumfordi krumpli, akkor biztosan nem fér rá az elegáns jelző és akkor az egy nem rendes óra kategória. De egyébként kötekedsz. Nem tudom miért kell. Világosan fogalmaztam. Ez az én véleményem. Ha neked más, az egyáltalán nem baj, de én a saját véleményemet ugyan miiérz változtatnám meg holmi kötekedésre?
Ez például egy rendes óra. De van ezen a bolygón még másik ezer.
-
csabulaxi
senior tag
-
-
skx007
csendes tag
válasz
dave118 #53475 üzenetére
Ezek közül én a Seiko-t választanám, de én elfogult vagyok az skx007-tel
.
Miért?
Ezért: - a Seiko búvár óráknak elég hosszúra nyúlik a története,
- a három közül messze a Seiko-nak a legerősebb sötétben a "fénye"
- 120-as fokozatú precíz lünetta,
- mod-olhatóság,
- "örökélet" alkatrész -
vadászcsiga
félisten
válasz
dave118 #53495 üzenetére
Orient-ből lenne, de azok meg nem annyira tetszenek
Majd megszereted. Én is így indítottam itt hogy nem tetszenek az orientek, sőt fikáztam is. Azóta sincs ilyen órám de nem egyet tálaltam amit szívesen elfogadnék és ez még csak a 30-60k-s kategória, a dragabbakat még át sem néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- PlayStation 3
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest