- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fagyalllo #155767 üzenetére
fogalmam sincs, hogy mit csinálhattak vele, de durván ki volt siklatva szegény, nem stimmelt sem a mp mutató, sem az óra, sem a perc mutató alapértelmezése, az év, hónap, nap szintén rossz volt, időzóna is. laza 30 perc játék volt, mire sínre raktam.
köszi szépen a válaszaid.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fagyalllo #155762 üzenetére
egy szimpla beállításnál több ez attól tartok. az új Casiom beállítása során egyszer elböktem pár dolgot, akkor csinált hasonlót a stopper, konkrétan elállítottam az alapértelmezést. leírás szerint ez (ha nem az én bénázásom okozza) mágneses behatás esetén lehet, ebben az esetben létezik egy kvázi "factory reset", de ezt még nem találtam meg sajnos.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #155725 üzenetére
Én is rákattannék erre, de persze csak fekete dátumtárcsákkal.
Akkor az én tríciumos Carnival órám /ha megjön heteken belül/ is belefér a field kategóriába? Acél,tömör szemes szíj,200m(?),zafír,fekete számlap fehér mutatókkal,arab számokkal,15 db H3 csövecskével,japán(?)kvarc szerkezettel. Kíváncsi leszek, milyen lesz. -
BAti77
aktív tag
válasz
fagyalllo #155675 üzenetére
Véleményt csak arról szoktam mondani amivel volt (van) tapasztalatom...ezzel szerintem nem becsültem le a Rolex-et, kiváló minőségű terméket gyárt, de felmagasztalni talán nem kéne...meg csak annyi hogy van a több, hasonló szintet alkotó márka is a piacon (igen még a Seiko is tud alkotni ha akar
)...
g0n21
Ha a DJ dizajn volt a lényeg számodra, akkor a legjobb választás volt, hogy megvetted...más úgy sem okozott volna ekkora örömet, mert minél több kompromisszumot kell kötni egy modell kapcsán a szeret-nem szeret faktorban, annál kevésbé fog megmaradni...nem véletlen van annyi óra a használt piacon (dílereket leszámítva is)... -
JackFeryll
őstag
válasz
fagyalllo #155656 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Na feladtátok a leckét: Tisell 40 / Laco Augsburg, de kár volt nézegetnem a Lacokat mert dupla áron találtam nagyon szimpatikus darabokat (Münster / Memmingen).
Tisell
Laco Augsburg
Laco Memmingen (elvileg ugyanaz a tok mint a Münster csak ez kézihúzós)
-
ktg3
őstag
válasz
fagyalllo #155558 üzenetére
Ezt már én is néztem. Olyan fortisok vannak olyan összeállításban, hogy elég fura. Nem az, hogy egyáltalábn létezik-e azokhoz hasonló, mert azzal nincs baj hanem hogy ilyen apróbb részletek nem igazán stimmelnek.
Pl. volt a fehér számlapos sima flieger. Azon érdekes színű mutatók voltak. Amiket neten találtam azoknál nem úgy nézett ki. Persze lehet, hogy nem néztem eleget, vagy eléggé, de tényleg furák. -
WiZARD
addikt
válasz
Megnéztem a "Hamiltonokat" amikre gondolsz, rotor alapján mind a kettő elég gyanús, és mintha a számlapon a lume pöttyök is itt-ott el lennének csúszva... (Ugye arra gondolsz, amit J.M. árul?)
Tulku: azért többnyire ki lehet szúrni azt ami nem stimmel, akár ezeknél a Hamiltonoknál is...
Ha pedig csupa eredeti alkatrészből épül egy óra, az egy vitatott terület ismét, lásd Omega SM300. (Watchco SM300) -
Tulku
veterán
válasz
Érdekes ügyek...
Tehát ezek szerint eredeti ETA szerkezettel, az "eredetihez" szinte megegyező tokkal, szíjjal árult órák un épített, összerakott dolgok?
Ez azért azt hiszem alapjaiban rengeti meg lelki világunkat....vajh mit is hordunk voltaképp?Ne érts félre, nem humorizálni akartam, ellenkezőleg...ha egyszer meginog a bizalom ezek iránt az időmérők eredetisége iránt, akkor szerintem a doboz-papíros órák is áldozatul eshetnek...ki tudja ugyanis, hogy a papírt mikor és hol készítették az órához....
Látok tokot, szíjat, csatot árulni számos helyen (FB-n is rollert árultak így) vagy épp szerkezetet...kezd kissé autóbontós színezete lenni az ügyeknek...de lehet hogy fétisizálom az ügyet...megeshet... -
-
485
aktív tag
válasz
fagyalllo #155203 üzenetére
Remélem hamar megjön, este megmérnéd nekem a stiftméretet? Köszi, lehet addig nézelődöm bőr után.
Erről a szerkezetről mit lehet tudni, mióta gyártják? Gondolom 63 óra azért változtattak rajtaVagy olyan tökéletes, hogy nem kellett rajta?
Meg ezek a típusok mióta vannak?
-
ktg3
őstag
válasz
fagyalllo #155182 üzenetére
Röhögjetek ki, de én a mai napig abban a tudatban éltem, hogy ilyen létezik szériamodellbe
Nagyon jó amúgy.mod.: Hantos amúgy nekem is nyomáspróbázta mind a két fortist 100m-re. Azt mondta, hogy max annyira tud.
Ráírtam a seiko ügyfélszolgálatra, hogy tudnak-e PADI-s alkatrészeket mutatót és számlapot és chapter ringet szerezni és azt mondták, hogy megoldható a kettő előbbi. Mondtam, hogy mi lenne a tervem vele és utánéznek az skx kompatibilitásnak. Egy napon belül jött a válasz.
Újfent nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Elkönyvelek még egy képzeletbeli piros pontot nekik.
-
485
aktív tag
válasz
fagyalllo #155096 üzenetére
Köszi, szép lenne a világoskék az snxs-ben arany mutatókkal és pöckökkel. Na mindegy, igazad van, hagyom az indiai mestermunkát és jövő hónapban rendelek egy snxs75-öt, úgysem volt még seiko-m. Sky-ra kupont tudunk esetleg, mondjuk sok nem jönne le belőle, de azért ha van megköszönném. Dobozzal átcsúszik? Vagy menjen ingyenes szállítással doboz nélkül?
Ja, ez a legkomolyabb, svájcban mint szólnának hozzá?...na mindegy, most nem találom, a lényeg,hogy a naptárcsára kézzel volt felírva a nap neve
-
485
aktív tag
válasz
fagyalllo #155086 üzenetére
na ez az, most akkor ez indiai vagy mi a fene? vagy ott csak kontár módon foltozgatják a kukás darabokat?
néztem orient bambinokat, de azok csak olyan retrok, nem igazán vintage-ek. meg persze nem mindegy, hogy 30 ezer, vagy 3 ezer.
meg ilyen stílusú doxám van, az tényleg 65ös. nagyon tetszenek azok a vintage citizenek, de most akkor azok mik?
-
BAti77
aktív tag
válasz
fagyalllo #155086 üzenetére
Nem mondanám, hogy az Obris Morgan rossz választás az árához képest, de tény hogy a másik kettő többet nyújt...a Borealis nem sokkal drágább, viszont csak 22, 24 mm-es méretben van...tehát aki 20-as méretben akar ilyet, de nem akar az ISO-ra olyan sokat kiadni, annak marad az Obris...
vadászcsiga
Köszi, az egyéb járulékos költségeket nem írtam... -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #155070 üzenetére
Az órát felismerem. A cicanénit nem.
(#155067) vadászcsiga: Azt a posztot kommentelte, amelyikben valaki írta, hogy milyen átlátszó módszerrel próbálták behúzni. Ő meg mondta, hogy nemrég küldte el az órát. Én se értem, miért törölnek mindent.
(#155068) WiZARD: És a POC mellé veszel egy másikat? Azt hittem, helyette.
-
Tulku
veterán
válasz
fagyalllo #155070 üzenetére
Két észrevételem van:
- Szerintem mostanság sokunk figyelme kevésbé irányul az órára ezen a képen....inkább másra
- Ha az óra megfelelően karban lesz tartva, 40 év múlva a figyelem összpontosítás iránya egyértelműen megváltozik (persze a hölgyről akkor készült képre értem) és mindenki a 40 éves kitűnő állapotban lévő vintage Omegát fogja elemezni
Sic transit gloria Mundi....
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #155064 üzenetére
Ez jól néz ki sztem.
Alpha : Milyen költői vagy ma.
Elvis351 : Nekem a databank nélküli fekete műanyag volt, műanyag szíjjal. Kollégámnak passzoltam el, zavart az automata világítás késése, és szemüveg nélkül csak hunyorogva látom már ezt a szám méretet. Nála hibátlan évek óta, de néha törli az összes időt stb., és újra be kell állítani rajta mindent. Töltöttség megvolt.
Gipsztigris : Én már tíz milla felett járok a tandíjjal. Aranyközpont Zrt., Sipos István Ferenc nyúlt le.
Hutchdb : Előfordul, és szerencséd is van. 7750-et dicsérni szokták /ha az van benne/ pontossága miatt. Nekem még nem volt, bár FB-n nagyon kéreti magát az a Fortis.
-
485
aktív tag
válasz
fagyalllo #155004 üzenetére
Ja, azon akkorát röhögtem, hogy majdnem beszartam
Van benne 1572db kő, de egy 10dolláros tömítés már nem fért bele, a legnagyobb, hogy ott elkezdtek okoskodni, hogy dehát ez egy repülős óra.( itt szartam be)
Van pár olyan citizen ami PROMASTER SKY, tehát egyértelműen nem búvár óra és 10, meg 20atm-esek. Akkor most hogy? Ja és egy nullával kevesebbe kerülnek. Mit kell megfizetni? Ja, hogy kékre van festve az egyik csavar muhaha -
Szulita28
senior tag
válasz
fagyalllo #154943 üzenetére
Hát ez nem olcsó divatmárka
Resool,
A WDL-ről van szó, és az általuk forgalmazott Alpina-ról. Azt mondta a szerviz, hogy ők nem szervizelik, és alkatrészt sem rendelnek hozzá (szíjról lett volna szó amúgy).
És a gyártó honlapján amúgy valóban nincsen fent a WDL, mint hivatalos mo-i forgalmazó. Ami tök jó, mert nemrég hagytam ott a névjegyemet, hogy felhívnak, ha megérkezik a már rendelés alatt lévő új kollekció hozzájuk. Innentől nem értem a történetet.. -
moordavid
aktív tag
válasz
fagyalllo #154919 üzenetére
Atyaisten mekkora menő volt az általános suliban az osztálytár akinek volt ilyen! Emlékszem osztálykirándulásokon kézről kézre járt és előkelő helyen szerepelt a karácsonyi-szülinapi kívánságlistákon :-D
Sajnos kisklambóként nem élhettem át a menőséget mert nem futotta a szüleimnek reá... Nem is tudtam, hogy még gyártják, ráadásul bagóért szórják. Nosztalgiafaktornak, meg bringázáshoz gyorsan rendeltem is egyet :-D
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fagyalllo #154883 üzenetére
baromi jól néz ki. nagyon szereti a Casio ezt a szerkezetet, rengeteg féle órájába kerül bele ez a mutató-kiosztás, nekem a napelemes Edifice és a napelemes rc G-Shock is ezt használja, totál véletlen, utólag vettem észre
más:
ezzel a Steinhart gumiszíjjal van valakinek tapasztalata? gondolkodom rajta, hogy az óra mellé rögtön egy ilyet is rendelek, ha odajutok.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #154521 üzenetére
Nem, csak van egy 2.0 tdci Focusom, és tudom, hogy ezzel a motorral a Mondeokat is szerelték, így nem lőhetek mellé a párhuzammal.
Omegával kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak, nem tudnám most pontosan rangsorolni őket.
(#154523) vadászcsiga: Híjjj, az a kék Datejust. Nemrég árult egy alig használtat Deepsea, elég kellemes áron. Vicces cikk különben, ennél a résznél hangosan felröhögtem: "Also avoid an IWC Portuguese ($22,200); it’s the watch for the guy who never gets promoted and probably gets cheated on by his wife."
-
squir
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fagyalllo #154501 üzenetére
ú wow, találtam egyszer egy Grand Seiko stúdió képet, lementettem, azóta keresem, hogy melyik volt az. hát most megoldottad a kérdést, valami eszméletlen ez az óra! van rá módom, ha lesz egy kis szabadidőm, beugrom, köszönöm a tippet!
azért most elgondolkodtam, hogy a Shogun-t vegyem inkább az Ocean 500 helyett... ez a Seiko számomra megtestesíti a tökéletes órát külsőre, de ahogy írtad, a Stein összhatása nagyon ott van, pazar az egyedisége szerintem.
-
resool
aktív tag
válasz
fagyalllo #154416 üzenetére
Amúgy szerintem érdekes dolgok születhetnek ezekből, nem óraként tekintve rá, majd 20-30 év múlva lehet ebből valami jó kis személyes sport/egészség-megfigyelő egység. Jelenleg semmi értelmét nem látom, legalábbis az én életemben. Meg tölteni naponta a telefon mellett már elég nyűgös.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Videós, mozgóképes topik
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest